Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
AUGUST 2020 « »
S
M
T
O
T
F
L
           
         
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
02.07 Nasjonal jazzscene
Flukten
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Et gnistrende supermøte av sterke stemmer som skal vise oss veien videre! Musikk som må ut!

Med mye tid om hendene blir jazzmusikere rastløse, og lysten til å teste nye sammensetninger og idéer melder seg fort. Flukten er et resultat å ta sine ødelagte planer og gjøre noe nyttig og gøy med dem. Med musikere som har gjort seg bemerket i grupper som: Hanna Paulsberg Concept, Atomic, Espen Berg Trio, Hullyboo og mange flere, spiller Flukten musikk inspirert av sine store helter som Bill Frisell, Joe Lovano og Paul Motian. De er ikke redde for å la tanker bli til handling, og spontane innfall får plass til å vokse til saftige komposisjoner

Hanna Paulsberg – saksofon, Marius Klovning – gitar, Bardur Reinert Poulsen – bass, Hans Hulbækmo – trommer

The post Flukten appeared first on Jazz i Norge.

 
04.07 Stortorvets gjæstgiveri
Bergli/Andresen kvartett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Saksofonisten Johan Bergli og pianisten Ivar Andresen har lang fartstid og en enorm rutine innen forskjellige jazzstiler. Med kvartetten, som forøvrig består av Harald Juliussen på bass og Finn Torgersen på trommer, spilles alt fra spenstige Ellington komposisjoner til vakre Gershwin ballader. Dette er jazz av høy kvalitet!

Johan Bergli sax Ivar Andresen piano Harald Juliussen bass Finn Torgersen trommer

Foto: Nelson NY fra Freeimages

The post Bergli/Andresen kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
04.07 Herregårdskroen, Frognerparken/Oslo bymuseum
Undecided & Solveig Borgen
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Fire lørdager i juli arrangerer vi jazzkonserter ved uteserveringen hos Herregårdskroen. Her kan du få høre levende kvalitetsjazz med god mat og drikke utendørs i Frognerparkens oase.

Solveig Borgen vokal Egil Aarum tp Gunnar Johnsen sax Kjell Martinsen bass Stein Mathiesen dms

Frognerveien 67, 0266 Oslo, konsertene starter kl 14 – fri entré

Foto: freestock.org

The post Undecided & Solveig Borgen appeared first on Jazz i Norge.

 
04.07 Victoria, Nasjonal jazzscene
Motvind 2020
1900 entré
Motvind Kulturlag

JA, DET BLIR MOTVIND!

Motvind 2020 skulle i utgangspunktet gå over tre dager med artister fra ti nasjonaliteter på programmet. Det går ikke an å invitere våre internasjonale venner hit i første omgang, men vi er veldig fornøyde med å kunne annonsere at det blir litt Motvind også i år!

Vi presenterer en kveld med helnorsk program, som på slående vis favner over bredden som gjør musikklivet vårt så frodig. Konsertene vil ikke strømmes. Magien finner sted på Victoria Nasjonal Jazzscene!

Lørdag 4. juli – 19.00

PER ANDERS & INGVILL MARIT BUEN GARNÅS

MOSKUS spiller SVEIN FINNERUD TRIO – PLASTIC SUN

MAJA S.K. RATKJE & LASSE MARHAUG

Dagspass: 300,- (+20,- billettavgift)

For artistbeskrivelser og mer informasjon sjekk: www.motvindkulturlag.no/motvindfestivalen-2020/

Sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder ikke.

The post Motvind 2020 appeared first on Jazz i Norge.

 
05.07 SALT Arena, Langkaia 1
Tord Gustavsen trio
1800 entré
SALT Art - Music

Tord Gustavsen trio. Foto: Hans Petter Asbjørnsen

UTEKONSERT PÅ SALT, KULTURLANDSBYEN PÅ KAIKANTEN VED MUNCHMUSEET OG OPERAEN

Tord Gustavsen er i 2018 tilbake i trioformat, for første gang siden 2007. Hans trilogi med trio-album fra 2003 til 2007 – «Changing Places», «The Ground» og «Being There» – fikk oppsiktsvekkende respons fra både publikum og kritikere, og trioen opplevde som første band noensinne å få et instrumental-album på første plass på VG-lista i Norge.

Musikkanmeldere verden over så spesielle og sterke kvaliteter i Gustavsens spill og i trioens særegne ladede minimalisme og nedstrippede skjønnhet. Britiske The Independent beskrev bl.a. albumene som «.. a trilogy [that] could be the most essential jazz document of the last ten year. Sublime.”

Han har vunnet Spellemannsprisen og NOPAs Musikkpris, og mottatt tallrike andre kritikerutmerkelser. Hans siste album, med den afghansk-tyske vokalisten Simin Tander, vant «Jahrespreis der Deutschen Shcallplattenkritik» som et av årets 12 beste album i Tyskland uavhengig av sjanger.

Tords stadige søken etter den rene og vakre tonen i hver strofe som spilles, er blitt et sterkt varemerke. Med utsøkt følsomhet og intenst samspill leverer denne trioen melodiøs og kreativ kammerjazz. Repertoaret er en musikalsk dialog mellom Tords originalkomposisjoner og bearbeidinger av salmetoner og J.S. Bach-koraler.

Musikken er blitt omtalt som «ordløse salmer» eller «abstrakt gospel». Det kan spores inspirasjon fra bl.a. skandinavisk folkemusikk, fransk impresjonisme og salmetradisjonene. Alt finner sin naturlige plass i det nye, men gjenkjennelige Tord Gustavsen-universet – et univers der den sterke melodien leder an, og den meditative tilstedeværelsen bestemmer hva som skjer videre.

Tord Gustavsen PIANO, ELEKTRONIKK

Steinar Raknes BASS

Jarle Vespestad TROMMER

KORTREIST FESTIVALFØLSELSE PÅ EN UNIK OG SPESIELL KONSERTARENA:

SALT art & music er en «kulturlandsby» lokalisert på kaia, kort vei fra Oslo S med operaen og det nye Munchmuseet som naboer. SALT er et av få steder du kan oppleve livemusikk og få en ekte festivalfølelse i sommer.

SALT rommer mye, Oslos største uteservering, flere badstuer, kunstprosjekter og matboder som serverer street-food. De kan friste med fersk sjømat, økologisk vegetarmat, ekte italiensk pizza og saftige burgere.

Bordservering av både mat og drikke sikrer dere en trygg konsertopplevelse og rask service; ingen flere køer! Den store utendørs konsertarenaen er nå designet til myndighetens pålegg om maks 200 gjester.

Informasjon covid-19: Pyramidecenen, SALTs utendørsscene har en kapasitet på 2000 mennesker. Med utgangspunkt i nye restriksjoner i forhold til lyd og antall publikum, har vi designet et intimt festivalområde med sittende kapasitet til 200 mennesker. Publikum vil bli vist av vårt vertskap til bordene. Vi oppfordrer alle å komme i god tid før konsertstart!

Sittegruppene er plassert slik at de ivaretar funksjoner som mobilitet og avstand. Fra sittegruppene har publikum mulighet til å bestille både mat og drikke. Våre mataktører kan dere finne her: https://www.salted.no/food

Showstart: 19.00 Dørene åpner og innslipp: 18.00

ID: 18

Kjøpsbetingelser

Det er viktig for oss å kunne invitere dere til en trygg arena. Vi ber derfor om at dere leser våre kjøreregler før dere kjøper billetter.

Kom i god tid. Dørene åpner 1 time før showstart. De beste plassene blir delt ut først. Alle gjester blir fulgt i grupper til bordene sine, dette tar lengre tid enn et vanlig innslipp. Bli hjemme om du er syk. Billetten din er personlig, og kan ikke overdras av andre. Kjøper du billett til flere er det viktig at du vet hvem som benytter billettene, dette for å kunne gjennomføre en eventuell smittesporing i etterkant av arrangementet. Ved å kjøpe billett samtykker du til at kontaktinformasjonen din lagres i inntil seks måneder. Informasjonen vil ikke viderebringes med unntak av ved eventuell smittesporing Volum er også en del av myndighetenes reguleringer, så man ikke må lene seg inntil hverandre for å prate sammen, derfor vil sommerens konserter spilles på et lavere volum enn hva som er vanlig

Myndighetene har pålagt alle å holde seg hjemme om man har sykdomssymptomer, dette gjelder i aller høyeste grad om du skal besøke en konsert/show. Vi har dessverre ikke mulighet til å refundere billetter som ikke blir brukt grunnet sykdom.

The post Tord Gustavsen trio appeared first on Jazz i Norge.

 
06.07 SALT Arena, Langkaia 1
Morgonrode
2000 entré
SALT Art - Music

Morgonrode. Foto: Talik.no

UTEKONSERT PÅ SALT, KULTURLANDSBYEN PÅ KAIKANTEN VED MUNCHMUSEET OG OPERAEN

Morgonrode består av Helga Myhr (hardingfele og sang), Selma French Bolstad (nøkkelharpe, hardingfele og sang), Rasmus Kjorstad (oktavfele), Fredrik Luhr Dietrichson (kontrabass) og Andreas Skår Winther (slagverk).

«Morgonrode: Folkemusikk slik det skal gjøres. Dette bandet skulle jeg gjerne sett live – nå.» Dette var Aftenpostens kulturjournalist Robert Hoftun Gjestads overskrift på anmeldelsen av deres siste plate «Du milde verden», midt i Korona-time den 18. April.

Trenger vi egentlig å si noe mer?

KORTREIST FESTIVALFØLSELSE PÅ EN UNIK OG SPESIELL KONSERTARENA:

SALT art & music er en «kulturlandsby» lokalisert på kaia, kort vei fra Oslo S med operaen og det nye Munchmuseet som naboer. SALT er et av få steder du kan oppleve livemusikk og få en ekte festivalfølelse i sommer.

SALT rommer mye, Oslos største uteservering, flere badstuer, kunstprosjekter og matboder som serverer street-food. De kan friste med fersk sjømat, økologisk vegetarmat, ekte italiensk pizza og saftige burgere.

Bordservering av både mat og drikke sikrer dere en trygg konsertopplevelse og rask service; ingen flere køer! Den store utendørs konsertarenaen er nå designet til myndighetens pålegg om maks 200 gjester.

Informasjon covid-19: Pyramidecenen, SALTs utendørsscene har en kapasitet på 2000 mennesker. Med utgangspunkt i nye restriksjoner i forhold til lyd og antall publikum, har vi designet et intimt festivalområde med sittende kapasitet til 200 mennesker. Publikum vil bli vist av vårt vertskap til bordene. Vi oppfordrer alle å komme i god tid før konsertstart!

Sittegruppene er plassert slik at de ivaretar funksjoner som mobilitet og avstand. Fra sittegruppene har publikum mulighet til å bestille både mat og drikke. Våre mataktører kan dere finne her: https://www.salted.no/food

Showstart: 21.00 Innslipp: 20.00

ID: 18

Kjøpsbetingelser

Det er viktig for oss å kunne invitere dere til en trygg arena. Vi ber derfor om at dere leser våre kjøreregler før dere kjøper billetter.

Kom i god tid. Dørene åpner 1 time før showstart. De beste plassene blir delt ut først. Alle gjester blir fulgt i grupper til bordene sine, dette tar lengre tid enn et vanlig innslipp. Bli hjemme om du er syk. Billetten din er personlig, og kan ikke overdras av andre. Kjøper du billett til flere er det viktig at du vet hvem som benytter billettene, dette for å kunne gjennomføre en eventuell smittesporing i etterkant av arrangementet. Ved å kjøpe billett samtykker du til at kontaktinformasjonen din lagres i inntil seks måneder. Informasjonen vil ikke viderebringes med unntak av ved eventuell smittesporing Volum er også en del av myndighetenes reguleringer, så man ikke må lene seg inntil hverandre for å prate sammen, derfor vil sommerens konserter spilles på et lavere volum enn hva som er vanlig

Myndighetene har pålagt alle å holde seg hjemme om man har sykdomssymptomer, dette gjelder i aller høyeste grad om du skal besøke en konsert/show. Vi har dessverre ikke mulighet til å refundere billetter som ikke blir brukt grunnet sykdom.

The post Morgonrode appeared first on Jazz i Norge.

 
07.07 Stortorvets gjæstgiveri
Lars Frank kvartett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Lars Frank er en internasjonal ettertraktet klarinettist og saksofonist utdannet ved jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole. Lars spiler i band som Jazzin Babies, Ytre Suløens Jass Ensemble, egne prosjekter og flere prosjekter sammen med pianisten David Skinner. De siste årene han også vært solist på flere internasjonale festivaler og ble i 2016 tildelt den Japanske prisen Kobe Jazz Street Award.

Lars Frank sax/cl Erik Eilertsen tp Børre Frydenlund bjo voc Christian Frank bass-sax

The post Lars Frank kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
09.07 Nasjonal jazzscene
New Dance
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

New Dance er Neumann/Gutvik/Håker Flaten/Nilssen-Love. Bandet følger nervetrådene fra The Quintet med tett og energisk improvisasjon fra gamle kjente.

New Dance er en nystartet kvartett, men med utgangspunkt i den legendariske kvintetten som foruten Calle, Ketil og Paal, også besto av Bjørnar Andresen og Eivind Opsvik. Ingebrigt spiller gjerne for to og med sin bror i rytmeseksjonen er det ingen tvil at denne kvartetten vil videreføre det Quintet sto for. Musikken vil være improvisert med med klare røtter i jazzens friere uttrykk. Mulig også med enkelte komposisjoner av Calle. Musikken vil helt klart være energisk og til tider meget fysisk.

Det er med stor glede at denne kvartetten snart ser dagens lys og ikke minst det faktum at vi får oppleve Calle Neumann igjen på den norske scenen. Calle er for mange mennesker et eksempel på den vitale scenen av musikere Norge har fostret opp gjennom årene og er i dag et av de få gjenlevende jazzikon. Ketil Gutvik har vært aktiv musiker i Oslo og omegn, arrangør og ikke minst medlem av Large Unit. Håker Flaten og Nilssen-Love går lang vei tilbake med samarbeid i bl.a. Element, Atomic, School Days, The Thing mm.

Det er ingen tvil at denne kvartetten vil lette på sommertrykket!

Calle Neumann – saksofon, Ketil Gutvik – gitar, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Paal Nilssen-Love – trommer

The post New Dance appeared first on Jazz i Norge.

 
10.07 SALT Arena, Langkaia 1
COSMIC SWING ORCHESTRA – SALT
1000 entré
SALT Art - Music

osmic Swing Orchestra er bandet som åpner folks hjerner og svinger deg like ut i kosmos. I stedet for å henge med hode over tingenes tilstand i verden bør du derfor heller ta med deg et par av dine beste venner til dette vekkelsesmøte av en konsert og bli med på en reise som kan komme til å endre livet ditt til det bedre, for alltid.

Bandet ble startet på Jazzlinja ved NTNU i 2018, og består av 12 av de mest svingede unge catsene Norge har å by på. Repertoaret består av både originale komposisjoner og et par gamle klassiker, men felles for alt er musikk som vekselvis byr på tett samspill i små besetninger og max trøkk som utnytter ensemblets størrelse til fulle.

Musikere Sara Fjeldvær, Aksel Rønning, Erlend Vangen Kongtorp, Zakarias Meyer Øverli, Jenny Frøysa, Øyvind Mathisen, Ola Lømo Ellingsen, Even Brodwall, Astrid Ombudstvedt, Petter Dalane, Alexander Riris og Martin Mellem

ID: 18

The post COSMIC SWING ORCHESTRA – SALT appeared first on Jazz i Norge.

 
11.07 Stortorvets gjæstgiveri
Natalie Aldema Band
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Nå har Natalie Aldema satt sammen et band for å hylle en av Norges fineste jazzvokalister. Aldema er vokalist, komponist, tekstforfatter og bandleder fra Drammen. Hun har sin utdannelse fra K.U.B.A jazzakademi i København, jazzlinja ved NTNU i Trondheim, samt sangtimer med blant andre Karin Krogh. I tillegg til flere turneer innenlands, har Aldema spilt på flere av landets jazzfestivaler; Nattjazz, Oslo jazzfestival, Dølajazz og Trondhjem jazzfestival.

Natalie Aldema vo Asle Roe git Morten Kvam bass Hermund Nygård dm

The post Natalie Aldema Band appeared first on Jazz i Norge.

 
11.07 Herregårdskroen, Frognerparken/Oslo bymuseum
Aspheim Oldtimers
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Fire lørdager i juli arrangerer vi jazzkonserter ved uteserveringen hos Herregårdskroen. Her kan du få høre levende kvalitetsjazz med god mat og drikke utendørs i Frognerparkens oase.

Frognerveien 67, 0266 Oslo, konsertene starter kl 13:30 – fri entré – det oppfordres til bidrag via VIPPS

Øivind Kvarvåg tp Stein C. Thue cl/sax/vo Jan Inge Melsæter tb/vo Ivar Andresen pno/vo Jan Brodin bjo/vo Sture Janson bass Dan Erik Strømme dms

Foto: New Orleans Workshop Jazzclub

The post Aspheim Oldtimers appeared first on Jazz i Norge.

 
12.07 SALT Arena, Langkaia 1
Athletic Progression (DK)
1900 entré
SALT Art - Music

Athletic Progression. Foto: Therese Vadum

UTEKONSERT PÅ SALT, KULTURLANDSBYEN PÅ KAIKANTEN VED MUNCHMUSEET OG OPERAEN

Hailing from Aarhus, Denmark, Athletic Progression is an instrumental trio rooted in Hip Hop and Jazz. Consisting of Jonas Cook on keys, Jonathan J. Ludvigsen on drums & Justo Gambula on bass, the band has gone from strength to strength over the last couple of years, and looks to conquer Europe in 2020. They visited by:Larm in march and did two «kick ass» concerts. You have to see them live.

While the group has been compared to Yussef Kamaal and their cohorts, their rise on the scene in Denmark has been happening simultaneously with the rise of the UK Jazz scene. Athletic Progression is deeply rooted in J Dilla-esque swing. Heavy, meditative vibes, instantly recognizable and insanely catchy. But these grooves do not emanate from samplers and chopped up breaks – they are played live. In the blink of an eye they tend to shift from an inhumanely tight synthetic electronic sound, to the wonkiest and elegant organic sound that time and time again proves them to be amazing individuals on their instruments.

KORTREIST FESTIVALFØLSELSE PÅ EN UNIK OG SPESIELL KONSERTARENA:

SALT art & music er en «kulturlandsby» lokalisert på kaia, kort vei fra Oslo S med operaen og det nye Munchmuseet som naboer. SALT er et av få steder du kan oppleve livemusikk og få en ekte festivalfølelse i sommer.

SALT rommer mye, Oslos største uteservering, flere badstuer, kunstprosjekter og matboder som serverer street-food. De kan friste med fersk sjømat, økologisk vegetarmat, ekte italiensk pizza og saftige burgere.

Bordservering av både mat og drikke sikrer dere en trygg konsertopplevelse og rask service; ingen flere køer! Den store utendørs konsertarenaen er nå designet til myndighetens pålegg om maks 200 gjester.

Informasjon covid-19: Pyramidecenen, SALTs utendørsscene har en kapasitet på 2000 mennesker. Med utgangspunkt i nye restriksjoner i forhold til lyd og antall publikum, har vi designet et intimt festivalområde med sittende kapasitet til 200 mennesker. Publikum vil bli vist av vårt vertskap til bordene. Vi oppfordrer alle å komme i god tid før konsertstart!

Sittegruppene er plassert slik at de ivaretar funksjoner som mobilitet og avstand. Fra sittegruppene har publikum mulighet til å bestille både mat og drikke. Våre mataktører kan dere finne her: https://www.salted.no/food

Showstart: 20.00 Innslipp: 19.00

ID: 18

Kjøpsbetingelser

Det er viktig for oss å kunne invitere dere til en trygg arena. Vi ber derfor om at dere leser våre kjøreregler før dere kjøper billetter.

Kom i god tid. Dørene åpner 1 time før showstart. De beste plassene blir delt ut først. Alle gjester blir fulgt i grupper til bordene sine, dette tar lengre tid enn et vanlig innslipp. Bli hjemme om du er syk.* Billetten din er personlig, og kan ikke overdras av andre. Kjøper du billett til flere er det viktig at du vet hvem som benytter billettene, dette for å kunne gjennomføre en eventuell smittesporing i etterkant av arrangementet. Ved å kjøpe billett samtykker du til at kontaktinformasjonen din lagres i inntil seks måneder. Informasjonen vil ikke viderebringes med unntak av ved eventuell smittesporing Volum er også en del av myndighetenes reguleringer, så man ikke må lene seg inntil hverandre for å prate sammen, derfor vil sommerens konserter spilles på et lavere volum enn hva som er vanlig

* Myndighetene har pålagt alle å holde seg hjemme om man har sykdomssymptomer, dette gjelder i aller høyeste grad om du skal besøke en konsert/show. Vi har dessverre ikke mulighet til å refundere billetter som ikke blir brukt grunnet sykdom.

The post Athletic Progression (DK) appeared first on Jazz i Norge.

 
14.07 Stortorvet Gjæstgiveri
French Quarter Four
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Denne kvartetten henter sin inspirasjon fra det franske kvarteret i New Orleans. Musikken de spiller spenner fra swing, revival, til franske viser – alt i en herlig New Orleans-ramme. Opplev sneven av ekte sørstatsjazz.

Lasse Ellingsen trompet Christian Frank klarinett/saxofon Eyvind Ellingsen banjo/vokal Svein Aarbostad bass

The post French Quarter Four appeared first on Jazz i Norge.

 
16.07 Nasjonal jazzscene
Silje Nergaard & Espen Berg
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

To distinkte musikere har funnet sammen til luftige og sommervarme tolkninger av Nergaards mest kjente sanger

Duoen har plukket sanger fra Siljes store musikkatalog og gjør en «best of»-konsert med vakre versjoner av hennes mest kjente sanger, bl.a. Be Still My Heart, The Waltz, Japanese Blue og Tell Me Where You’re Going. De overrasker også med sine helt egne tolkninger av kjente klassikere.Silje og Espen inviterer til en nær, intim og eksklusiv konsertopplevelse – i blant også med publikum oppe på scenen – og de tar lytterne med inn i de personlige historiene bak sangene. Espens utsøkte og dynamiske pianospill får virkelig Siljes vakre og egenartede stemme til å skinne. Duoen gir deg en konsertopplevelse som er ren medisin for ører, hjerte og sjel.

Bergs klang- og lyttemesterkap kler Nergaard på et ypperlig vis og de to gir hverandre luft og rom som får låtene til å leve på et nytt vis.

Silje Nergaard – vokal, Espen Berg – piano

Foto: Agnete Brun

The post Silje Nergaard & Espen Berg appeared first on Jazz i Norge.

 
18.07 Stortorvets gjæstgiveri
Bergli/Andresen kvartett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Saksofonisten Johan Bergli og pianisten Ivar Andresen har lang fartstid og en enorm rutine innen forskjellige jazzstiler. Med kvartetten, som forøvrig består av Harald Juliussen på bass og Finn Torgersen på trommer, spilles alt fra spenstige Ellington komposisjoner til vakre Gershwin ballader. Dette er jazz av høy kvalitet!

Johan Bergli sax Ivar Andresen piano Harald Juliussen bass Finn Torgersen trommer

The post Bergli/Andresen kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
18.07 Herregårdskroen, Frognerparken/Oslo bymuseum
Natalie Aldema Band
1331 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Musikken er hentet fra det brede hav av lystige standardlåter ispedd noen bossanova perler. Kvartetten spiller tidløs swing med vokaljazz som vekker drømmeren i en, fete gitartoner, kontrabass og vintage beat.

Natalie Aldema vo Asle Røe git Morten Kvam bass Jarle Vespestad dms

The post Natalie Aldema Band appeared first on Jazz i Norge.

 
19.07 SALT Arena, Langkaia 1
Holum trio
1800 entré
SALT Art - Music

Holum trio. Foto: Norcd.no

UTEKONSERT PÅ SALT, KULTURLANDSBYEN PÅ KAIKANTEN VED MUNCHMUSEET OG OPERAEN

JazzRamp presenterer: Holum Trio spelar ærlig og utadvendt improvisasjonsmusikk forankra i sterke komposisjonar. Sidan starten i 2011 har trioen spelt over 70 konsertar i inn og utland og held stadig eit høgt aktivitetsnivå. Bandetutforskarkrysninga mellom improvisasjonsmusikk og meloditeften imoderne pop.Dette resulterer imusikk som er utadvendt ogtilgjengelig, framsynt og open.

Med ei særeigen instrumentsamansetning dermusikarane gjevrom for melodiske ogdynamiske klangflater og vågaråla ein enkelmelodi skape spenning,skapar trioen ny norskog særeigenjazzmusikk. 1.februar 2019 slapp Holum Trio si andre plate«Borte» på AMP Records. Då vår debutplate «Heim» var inspirert av våre røter og Sunnmøres dynamiske natur, ser vår andreplate meir ut over landegrensene.

Bandmedlemmene har sidan den første plata reist mykje og dreg med seg nye kulturar og musikalske uttrykk inn i denne plata.

Vegard Holum – trompet, Stian A. Andersen – bass, Øystein Aarnes Vik – trommer

«The vocals under the brass line on the opening Strandpark seem to come out of a forgotten 50sfilmsoundtrack… I enjoy this record very much indeed and have played it on repeat over several evenings.»-Brian Morton, Jazz Journal UK «Jeg er vild med den måde de også bruger deres vokaler på-en ekstra instrumental farve i deres storemusikalskepalet … i sin helhed en smuk, eksperimenterende rejse i musikalske lag og farver.»-Helle Marstrand, Jazz Special DK «Et band av sin tid, som har skapt en flott, småfrika og forsiktig søkende trioskive som glir rett inn på reservatetblant moskuser, kongler og assorterte krypdyr.»-Filip Roschauw, Jazznytt

KORTREIST FESTIVALFØLSELSE PÅ EN UNIK KONSERTARENA:

SALT art & music er en «kulturlandsby» lokalisert på kaia, kort vei fra Oslo S med operaen og det nye Munchmuseet som naboer. SALT er et av få steder du kan oppleve livemusikk og få en ekte festivalfølelse i sommer.

SALT rommer mye, Oslos største uteservering, flere badstuer, kunstprosjekter og matboder som serverer street-food. De kan friste med fersk sjømat, økologisk vegetarmat, ekte italiensk pizza og saftige burgere.

Bordservering av både mat og drikke sikrer dere en trygg konsertopplevelse og rask service; ingen flere køer! Den store utendørs konsertarenaen er nå designet til myndighetens pålegg om maks 200 gjester.

Informasjon covid-19: Pyramidecenen, SALTs utendørsscene har en kapasitet på 2000 mennesker. Med utgangspunkt i nye restriksjoner i forhold til lyd og antall publikum, har vi designet et intimt festivalområde med sittende kapasitet til 200 mennesker. Publikum vil bli vist av vårt vertskap til bordene. Vi oppfordrer alle å komme i god tid før konsertstart!

Sittegruppene er plassert slik at de ivaretar funksjoner som mobilitet og avstand. Fra sittegruppene har publikum mulighet til å bestille både mat og drikke. Våre mataktører kan dere finne her: https://www.salted.no/food

Showstart: 19.00 Dørene åpner og innslipp: 18.00

ID: 18

Kjøpsbetingelser

Det er viktig for oss å kunne invitere dere til en trygg arena. Vi ber derfor om at dere leser våre kjøreregler før dere kjøper billetter.

Kom i god tid. Dørene åpner 1 time før showstart. De beste plassene blir delt ut først. Alle gjester blir fulgt i grupper til bordene sine, dette tar lengre tid enn et vanlig innslipp. Bli hjemme om du er syk.* Billetten din er personlig, og kan ikke overdras av andre. Kjøper du billett til flere er det viktig at du vet hvem som benytter billettene, dette for å kunne gjennomføre en eventuell smittesporing i etterkant av arrangementet. Ved å kjøpe billett samtykker du til at kontaktinformasjonen din lagres i inntil seks måneder. Informasjonen vil ikke viderebringes med unntak av ved eventuell smittesporing Volum er også en del av myndighetenes reguleringer, så man ikke må lene seg inntil hverandre for å prate sammen, derfor vil sommerens konserter spilles på et lavere volum enn hva som er vanlig

* Myndighetene har pålagt alle å holde seg hjemme om man har sykdomssymptomer, dette gjelder i aller høyeste grad om du skal besøke en konsert/show. Vi har dessverre ikke mulighet til å refundere billetter som ikke blir brukt grunnet sykdom.

The post Holum trio appeared first on Jazz i Norge.

 
20.07 Kafé Hærverk
Værnes, Røysum, Myhr & Wildhagen
2000 entré

Kasper Værnes & Andreas Wildhagen har de siste ti årene kultivert en dyp felles musikalitet, som blant annet har latt seg høre i Knyst, Paal Nilssen-Love Large Unit, Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists og selvsagt som duo. De rysta Kafé Hærverk en stund tilbake, og vender nå tilbake med forsterkninger.

Den meritterte konsertgjenger vil kunne ha hørt bassist Adrian Myhr holde skip av vidt forskjellig slag flytende; enten det er med Torg, Johan Lindvall Trio og Oker eller med Harpreet Bansal, Javid Afsari Rad og Majaz, hvor han har dykket ned i materiale fra henholdsvis indisk klassisk musikk, persisk klassisk musikk og dabke.

Klarinettist Andreas Røysum kan også ha blitt observert på Kafé Hærverk sin scene mange ganger tidligere. Det siste året blant annet med sitt eget ensemble, Marthe Lea Band, med Tristan Honsinger Trio og i duo med Axel Dörner.

Denne firfoldige bande skal nå peile seg inn på kilden og trylle frem varm, organisk og engasjerende musikk for den heldige lytter.

Kasper Værnes – Saksofon Andreas Røysum – Klarinett Adrian Myhr – Kontrabass Andreas Wildhagen – Trommer

Dører: 20.00 Konsert: 21.00 CC: 200,-

The post Værnes, Røysum, Myhr & Wildhagen appeared first on Jazz i Norge.

 
21.07 Stortorvets gjæstgiveri
Lars Frank kvartett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Lars Frank er en internasjonal ettertraktet klarinettist og saksofonist utdannet ved jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole. Lars spiler i band som Jazzin Babies, Ytre Suløens Jass Ensemble, egne prosjekter og flere prosjekter sammen med pianisten David Skinner. De siste årene han også vært solist på flere internasjonale festivaler og ble i 2016 tildelt den Japanske prisen Kobe Jazz Street Award.

Lars Frank sax/cl Erik Eilertsen tp Børre Frydenlund bjo voc Christian Frank bass-sax

The post Lars Frank kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
23.07 Nasjonal jazzscene
Jon Balke solo
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Balkes nye plate på ECM har både en tydelig retning og skarpe kontraster, her-og-nå musikk vi kan leve i kveld!

Jon Balke – piano

The post Jon Balke solo appeared first on Jazz i Norge.

 
25.07 Stortorvets gjæstgiveri
David Skinner kvartett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

David Skinner er en av våre ypperste jazzpianister med et uttrykk som spenner vidt, fra avantgarde til tradisjonell swingjazz. Komponister som Fats Waller og Duke Ellington fremføres på en harmonisk og rytmisk meget måte. Med denne mini-versjonen av “Jazzombies”, får vi oppleve noen av landets fremste jazzmusikere i kvartettformat på Stortorvet.

David Skinner piano Lars Frank klarinett/sax Svein Aarbostad bass Bjørn Olufsen trommer

The post David Skinner kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
25.07 Herregårdskroen, Frognerparken/Oslo bymuseum
MBA+2
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

MBA+2 er kanskje mest kjent for sine tolkninger av Mills Brothers. De synger arrangementer som Ivar Andresen skrev blant annet under sine engasjement i Bristolorkesteret på 1960 tallet. På repertoaret står godbiter som Bye Bye Blackbird, When you’re smiling, Paper doll, Basin street blues m.fl. De gjør en trestemt vokal og instrumental hyllest til denne amerikanske vokalgruppa, og serverer jazzperler med glimt i øyet og med en stor dose humor og musikalitet. Gruppen har etterhvert opparbeidet seg et lydhørt og stort publikum. Foruten Mills Brothers arrangementer presenterer MBA+2 også en seksjon med Las Vegas – jazz á la Louis Prima. Her serveres svingende låter som Just A Gigolo, I Ain’t Got Nobody, Buona Sera, When You’re Smiling m.fl.

Jan Inge Melsæter tb/vo Johan Bergli sax/vo Ivar Andresen pno/vo Harald Juliussen bass Rune Tollefsen dms

The post MBA+2 appeared first on Jazz i Norge.

 
28.07 Stortorvets gjæstgiveri
Live Foyn Friis kvartett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Live Foyn Friis fra Asker har studert de gamle jazz-sangerinnene helt fra barnsben av. Spesielt mange av sangene fra repertoaret til den store Sarah Vaughan har Live tatt med seg til sitt eget band. Hun ble nominert til den danske spellemannsprisen med sine fire album i kategoriene årets vokaljazzalbum og årets særutgivelse av Danish Music Awards. Live vant tittelen årets Unge Jazzkomponist, og ble i samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne! Live Foyn Friis bor nå i Norge.

Live Foyn Friis vokal Bård Helgerud gitar Rodrigo Villagra bass Trommer TBA

The post Live Foyn Friis kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
28.07 Kulturhuset i Oslo
Gutvik ukentlig: HENRIETTE EILERTSEN / ANE MARTHE SØRLIEN HOLEN / CHRISTIAN MEAAS SVENDSEN / KETIL GUTVIK Ungsoloen: Stan Callewaert
2000 entré
Konsertforeninga

Den fantastiske fløytisten Henriette Eilertsen tar endelig steget inn i hovedprogrammet på Gutvik Ukentlig. I den forbindelse oppstår Julikvartetten med Ane Marthe Sørlien Holen, Christian Meaas Svendsen, Ketil Gutvik, i tillegg til Henriette selv. Det føles helt overflødig å prøve å beskrive hvilke sjangerkneiper denne kvartetten vanker på. Summen av musikere sier sitt og det blir opp til lytteren å la sommervinden leke med håret.

Henriette Eilertsen / Ane Marthe Sørlien Holen / Christian Meaas Svendsen / Ketil Gutvik / fløyte / slagverk / kontrabass / gitar /

Ungsoloen: Stan Callewaert / kontrabass /

LAB Kulturhuset, Youngs gate 6, 0181 Oslo TID: dør 1930 konsert 2000 BILLETT: Den gule grisen (eller flatgrisen iZvinettle) tar 100 spenn

The post Gutvik ukentlig: HENRIETTE EILERTSEN / ANE MARTHE SØRLIEN HOLEN / CHRISTIAN MEAAS SVENDSEN / KETIL GUTVIK Ungsoloen: Stan Callewaert appeared first on Jazz i Norge.

 
30.07 Nasjonal jazzscene
Ståle Storløkken solo
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Retro-futuristisk og filmatisk med en puls som pirrer fantasien, elektrisitet og spenning som røsker oss ut av isolasjonen!

Ståle Storløkken – tangenter

The post Ståle Storløkken solo appeared first on Jazz i Norge.