Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
JULI 2020 « »
S
M
T
O
T
F
L
     
 
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
06.06 Herr Nilsen
Strømmekonsert: Kompen Quintet
1600 entré
Oslo Jazzforum

Kristoffer Kompen – trombone og komposisjoner Atle Nymo – saksofon og bassklarinett Eyolf Dale – piano Jo Skaansar – bass Pål Hausken – trommer

Kompen Quintet vil spille låter fra sine tre album samt noe helt nytt materiale. Kristoffer Kompen er en av landets fremste jazztrombonister kjent fra en rekke band og konstelasjoner. Kompen Quintet er hans eget band. De har rukket å gi ut tre albumer med Kompens melodiske kompoisjoner: “Short Stories Of Happiness” (2011), “Agdergata 1” (2013) og “Sundown” (2017.) Albumene har alle høstet strålende tilbakemeldinger fra norsk og utenlandsk presse.

Ses på Oslo Jazzforum sin Facebook side https://www.facebook.com/pg/oslojazzforum/

VIPPS 607531 eller bankkontonr.: 6210 05 10001

The post Strømmekonsert: Kompen Quintet appeared first on Jazz i Norge.

 
07.06 Herr Nilsen
Detroit Connection
1600 entré
Oslo Jazzforum

Oslo Jazzforum arrangerer søndag ettermiddag 7. juni to eksklusive konserter på Herr Nilsen for et begrenset publikum på kun 15 (per konsert)! Mer info og salg av billetter finner du her: http://billett.oslojazzforum.no

Dave Edge er mest kjent for å spille tenorsaksofon i «The Real Thing» samt i sin egen kvartett og andre ensembler. Denne gangen plukker han opp baritonsaksofonen for å hylle en av de store «hard-bop» gruppene fra 50- og 60-tallet: Trompetisten Donald Byrd ble født i Delaware men han er for de fleste kjent som en av de mest sentrale jazzmusikerne i Detroit på 50-tallet. Han var en pioner av en mer «funky» utgave av det som ble kalt «hard-bop». Pepper Adams, den hardtsvingende baritonsaksofonisten som i tillegg var fra Detroit, ledet sammen med Donald Byrd kvintetten fra 1958 til 1961.

Dave Edge kvintett fremfører originale arrangementer fra repertoaret til Donald Byrd/Pepper Adams-kvintetten:

Roy Nikolaisen – trompet Dave Edge – barytonsaksofon Jørn Øien – piano Andreas Amundsen – bass TBA – trommer

NB. IKKE dørsalg, kun forhåndssalg.

The post Detroit Connection appeared first on Jazz i Norge.

 
07.06 Herr Nilsen
Antonsen/Nymo kvartett
1800 entré
Oslo Jazzforum

Oslo Jazzforum arrangerer søndag ettermiddag 7. juni to ulike, eksklusive konserter på Herr Nilsen med begrenset publikum på kun 15 (per konsert). Mer info og salg av billetter finner du her: http://www.oslojazzforum.no/category/pa-herr-nilsen/ Kvartetten spiller originallåter av Antonsen samt jazzstandarder i nye, friske arrangementer. Stilistisk befinner kvartetten seg innen det lyrisk-moderne og dekker et spektrum fra hardt swingende up-tempolåter til klanglige og stemningsskapende tilnærminger i balladestoffet.

Ivar Antonsen – piano Atle Nymo – tenorsaksofon Jo Skaansar – bass Espen Rud – trommer

NB. IKKE dørsalg, kun forhåndssalg.

The post Antonsen/Nymo kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
09.06 Stortorvets gjæstgiveri
Johan Bergli og Ivar Andresen
1800 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Vi starter sommersesongen 2020 med intimkonserter i duo-format innendørs på Stortorvets Gjæstgiveri. Her blir det mulighet til å høre noen av landets fremste jazzmusikere helt akustisk i de ærverdige omgivelsene inne i restauranten.

Johan Bergli er i dag pensjonist og har nærmere 40 år som altsaksofonist i Stabsmusikken bak seg. Han var med i Radiostorbandet fra 1972 til det ble nedlagt i 1990, pluss diverse andre profesjonelle storbandprosjekter. I tillegg har han jobbet med teater, TV, radio, og som studiomusiker(deltatt på over 200 LP/CD-innspillinger). I dag er han aktiv som jazzmusiker i egne og andres grupper/storband.

Ivar Andresen er en av nestorene innenfor norsk jazz og underholdningsmusikk. Som 16 åring spilte han piano med Robert Normann på berømte Dangle Terrè (Dangla) i Oslo og gjennom sekstitallet spilte han fast med Jens Book Jensen rundt omkring i Norge. I dag spiller han fast med Aspheim Oldtimers, men er også å finne i mange andre jazzkonstellasjoner.

Johan Bergli – saxofon Ivar Andresen – piano

Foto: Nelson NY from FreeImages

The post Johan Bergli og Ivar Andresen appeared first on Jazz i Norge.

 
11.06 Stortorvets gjæstgiveri
Ståle Ytterli og Morten Gunnar Larsen
1800 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Vi starter sommersesongen 2020 med intimkonserter i duo-format innendørs på Stortorvets Gjæstgiveri. Her blir det mulighet til å høre noen av landets fremste jazzmusikere helt akustisk i de ærverdige omgivelsene inne i restauranten.

“Jazz, tango & Kurt Weill” m/Ståle Ytterli vokal og Morten Gunnar Larsen piano

Ståle Johan Ytterli er utdannet som sanger ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, København og New York og fast tilknyttet middelalderensemblet Pro Musica Antiqua Oslo, ragtimeensemblet Ophelia Orchestra og tangogruppen Cantango. Han har vært med i en rekke musikaler, som Chess, Which Witch og Annie.

Morten Gunnar Larsen er en av våre største tolkere innen amerikansk og latinamerikansk kunst- og folkemusikk. Ståle og Morten Gunnar har opptrådt sammen både her hjemme og internasjonalt, bl.a. på Blind Boone Ragtime & Early Jazz Festival I Missouri.

The post Ståle Ytterli og Morten Gunnar Larsen appeared first on Jazz i Norge.

 
13.06 Herr Nilsen
Strømmekonsert: Antonsen/Nymo kvartett
1600 entré
Oslo Jazzforum

Ivar Antonsen – piano Atle Nymo – tenorsaksofon Jo Skaansar – bass Espen Rud – trommer

Kvartetten spiller originallåter av Antonsen samt jazzstandarder i nye, friske arrangementer. Stilistisk befinner kvartetten seg innen det lyrisk-moderne og dekker et spektrum fra hardt swingende up-tempolåter til klanglige og stemningsskapende tilnærminger i balladestoffet.

Oslo Jazzforum tar kostnaden med å betale musikere og tekniske medhjelpere vanlige honorarer for dette, og er takknemlige for bidrag fra publikum som setter pris på virksomheten vår. Om du ønsker kan du Vippse et bidrag til 607531, eller overføre direkte til vårt bankkontonr 6210 05 10001.

Vi håper dere vil like dette!

Strømmes på Oslo jazzforums Facebookside og YouTube https://www.facebook.com/oslojazzforum/

The post Strømmekonsert: Antonsen/Nymo kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
14.06 Cafeteateret
AVLYST: Kampenjazz: Oslo kulturskole sommerkonsert 2020
2000 entré
Kampenjazz

Det er nå en lang tradisjon ved Kampenjazz at vi avslutter vårsesongen med å høre de unge musikantene fra Oslo kulturskole. De gleder seg til nok en gang å videreføre tradisjonen med å presentere et pent knippe av sine unge og lovende musikanter.

Framtidas stjerner høres alltid først på Kampenjazz! Og vi gleder oss til å høre dem igjen.

Etter å ha opplevd de unge, nye stjernene, ønsker vi hverandre igjen god sommer – og ses igjen til en ny, spennende høstsesong – på Kampenjazz.

The post AVLYST: Kampenjazz: Oslo kulturskole sommerkonsert 2020 appeared first on Jazz i Norge.

 
16.06 Stortorvets gjæstgiveri
David Skinner og Magnus Eide
1800 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Vi starter sommersesongen 2020 med intimkonserter i duo-format innendørs på Stortorvets Gjæstgiveri. Her blir det mulighet til å høre noen av landets fremste jazzmusikere helt akustisk i de ærverdige omgivelsene inne i restauranten.

David Arthur Skinner er en av våre absolutt ypperste jazzpianister i tillegg til å være bandleder og komponist. Han er kjent som utøver av alle typer improvisert musikk, fra tradisjonell jazz og stride, gjennom swing, bebop til samtidsmusikk.

David Skinner – piano Magnus Eide – trommer

The post David Skinner og Magnus Eide appeared first on Jazz i Norge.

 
18.06 Stortorvets gjæstgiveri
Georg Reiss og Ulf Nilsen
1800 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Vi starter sommersesongen 2020 med intimkonserter i duo-format innendørs på Stortorvets Gjæstgiveri. Her blir det mulighet til å høre noen av landets fremste jazzmusikere helt akustisk i de ærverdige omgivelsene inne i restauranten.

Georg Michael Reiss er en av våre ledende klarinettister/saksofonister, og er kjent for sin store fleksibilitet. I Europa er han mest kjent innenfor den tradisjonelle jazzen og ulike sjangrer av folkemusikk. Han har turnert og gjort innspillinger med pianist Morten Gunnar Larsen, og er fast medlem av Magnolia Jazzband, Ophelia Orchestra, Gjertruds Sigøynerorkester, Streif, Jazzombies og leder Georg Reiss Quartet.

Ulf Nilsen er kjent som organist, pianist og cembalist. Han har en sterk musikalitet, et fantastisk gehør og er en allsidig musiker. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole og har siden 1996 praktisert som kantor ved Lovisenberg kirke i Oslo.

Foto: Nelson NY fra Freeimages

The post Georg Reiss og Ulf Nilsen appeared first on Jazz i Norge.

 
18.06 Nasjonal jazzscene
Arild Andersen solo
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

God til å både komponere, spille og fortelle. Grunnfjellet i norsk jazz gjør alt dette i kveld!

Arild Andersen samtaler med musikkjournalist Audun Vinger og gjør et eksklusivt solosett som åpning på Jazzscenens sommerserie.

Arild Andersen – bass, Audun Vinger – samtaler

The post Arild Andersen solo appeared first on Jazz i Norge.

 
20.06 Stortorvets gjæstgiveri
Carsten Boe trio & Finn Hauge
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Carsten Boe har spilt med alt fra egne band som Oslo String Swing Artillerie og 5:56 til Ola Kvernberg, Hot Club de Norvege, Thomas Dybdal, Farmers Market, Paal Flaata, Madrugada, Sivert Høyem, Chip Taylor, Sondre Bratland og mange flere. Fiolinisten Finn Einar Hauge er født i 1950. Han er mest kjent som medlem av Hot Club de Norvege, der han overtok etter Ivar Brodahl i 1985. Han trakterer også munnspill og sag! Finn Hauge har vært med på en rekke plater, og utgitt én soloplate, “Close to my Heart”. Carsten Boe har med seg Axel Viale fra Oslo String Swing Artillerie, og på kontrabass Svein Aarbostad fra Hot Club de Norvege.

Finn Hauge viol Carsten Boe git Axel Viale git/vo Svein Aarbostad bass

The post Carsten Boe trio & Finn Hauge appeared first on Jazz i Norge.

 
21.06 SALT Arena, Langkaia 1
Jazzramp presenterer: AOJO
1900 entré
SALT Art - Music

AOJO, Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester, formidler en forbløffende kombinasjon av ung energi og moden musikalitet og består av 24 svært talentfulle unge musikere i alderen 14 til 20 år. Det er en fantastisk kompleksitet, løssluppen energi og samtidig en nesten uhørt nøyaktig unøyaktighet i dette kollektivet, som får dette bandet til å sjokkere og begeistre.

AOJO er en del av Østnorsk jazzsenters satsning på rekruttering og unge talenter, og bandet har, siden debutkonserten på Kampen Jazz høsten 2014, spilt på store og små scener i inn og utland som Moldejazz, Oslo jazzfestival, Vossajazz, Jazz Baltica (Tyskland) og Standard Bank National Youth Jazz Festival (Sør-Afrika) med mer.

The post Jazzramp presenterer: AOJO appeared first on Jazz i Norge.

 
23.06 Stortorvets gjæstgiveri
Carsten Boe trio & Finn Hauge
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Carsten Boe har spilt med alt fra egne band som Oslo String Swing Artillerie og 5:56 til Ola Kvernberg, Hot Club de Norvege, Thomas Dybdal, Farmers Market, Paal Flaata, Madrugada, Sivert Høyem, Chip Taylor, Sondre Bratland og mange flere. Fiolinisten Finn Einar Hauge er født i 1950. Han er mest kjent som medlem av Hot Club de Norvege, der han overtok etter Ivar Brodahl i 1985. Han trakterer også munnspill og sag! Finn Hauge har vært med på en rekke plater, og utgitt én soloplate, “Close to my Heart”. Carsten Boe har med seg Axel Viale fra Oslo String Swing Artillerie, og på kontrabass Svein Aarbostad fra Hot Club de Norvege.

Finn Hauge viol Carsten Boe git Axel Viale git/vo Svein Aarbostad bass

The post Carsten Boe trio & Finn Hauge appeared first on Jazz i Norge.

 
23.06 SALT Arena, Langkaia 1
Neon Ion
2000 entré
SALT Art - Music

UTEKONSERT PÅ SALT, KULTURLANDSBYEN PÅ KAIKANTEN VED MUNCHMUSEET OG OPERAEN

«Årets første norske pop-høydepunkt» var overskriften Audun Vinger valgte da han på en dobbeltside i Dagens Næringsliv anmeldte Neon Ions plate «Heart Echoes» (utgitt mai 2020). Albumet ble utgitt på Jazzland Recordings, hvor Sandtorv har fått med seg den uredde produsenten Erlend Mokkelbost og sammen har de laget en lysende perle som oser av kvalitet og kreativt overskudd. Bandet hun har plukket er vant til fest, dette er musikere som også har turnert land og strand med Sigrid, Rohey og Mosambique.

KORTREIST FESTIVALFØLSELSE PÅ EN UNIK KONSERTARENA:

SALT art & music er en «kulturlandsby» lokalisert på kaia, kort vei fra Oslo S med operaen og det nye Munch museet som naboer. SALT er et av få steder du kan oppleve livemusikk og få en ekte festivalfølelse i sommer.

SALT rommer mye, Oslos største uteservering, flere badstuer, kunstprosjekter og matboder som serverer street-food. De kan friste med fersk sjømat, økologisk vegetarmat, ekte italiensk pizza og saftige burgere.

Bordservering av både mat og drikke sikrer dere en trygg konsertopplevelse og rask service; ingen flere køer! Den store utendørs konsertarenaen er nå designet til myndighetens pålegg om maks 200 gjester.

Informasjon covid-19: Pyramidecenen, SALTs utendørsscene har en kapasitet på 2000 mennesker. Med utgangspunkt i nye restriksjoner i forhold til lyd og antall publikum, har vi designet et intimt festivalområde med sittende kapasitet til 200 mennesker. Publikum vil bli vist av vårt vertskap til bordene. Vi oppfordrer alle å komme i god tid før konsertstart!

Sittegruppene er plassert slik at de ivaretar funksjoner som mobilitet og avstand. Fra sittegruppene har publikum mulighet til å bestille både mat og drikke. Våre mataktører kan dere finne her: https://www.salted.no/food

Showstart: 21.00 Dørene åpner og innslipp: 20.00

ID: 18

Kjøpsbetingelser

Det er viktig for oss å kunne invitere dere til en trygg arena. Vi ber derfor om at dere leser våre kjøreregler før dere kjøper billetter.

Kom i god tid. Dørene åpner 1 time før showstart. De beste plassene blir delt ut først. Alle gjester blir fulgt i grupper til bordene sine, dette tar lengre tid enn et vanlig innslipp. Bli hjemme om du er syk. Billetten din er personlig, og kan ikke overdras av andre. Kjøper du billett til flere er det viktig at du vet hvem som benytter billettene, dette for å kunne gjennomføre en eventuell smittesporing i etterkant av arrangementet. Ved å kjøpe billett samtykker du til at kontaktinformasjonen din lagres i inntil seks måneder. Informasjonen vil ikke viderebringes med unntak av ved eventuell smittesporing Volum er også en del av myndighetenes reguleringer, så man ikke må lene seg inntil hverandre for å prate sammen, derfor vil sommerens konserter spilles på et lavere volum enn hva som er vanlig Myndighetene har pålagt alle å holde seg hjemme om man har sykdomssymptomer, dette gjelder i aller høyeste grad om du skal besøke en konsert/show. Vi har dessverre ikke mulighet til å refundere billetter som ikke blir brukt grunnet sykdom.

The post Neon Ion appeared first on Jazz i Norge.

 
25.06 Nasjonal jazzscene
Knut Reiersrud med Marit Halvorsen og Tuva Færden
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Slippfest for plata Ballads and Blues from the 20s, ettertenksomme låter om her, nå.

Knut Reiersrud var denne våren i gang med å spille inn sin versjon av Anton Dvoraks 9. symfoni – Den Nye Verden. Dette er et samarbeid mellom Knut Reiersrud Band og Kringkastingsorkesteret, men av årsaker vi alle kjenner er denne innspillingen blitt forsinket.

Så Reiersrud satt seg ned og skrev nye sanger om tiden vi gjennomlever, og han gir nå ut et 6 spors album – sanger for «denne midlertidige verden» vi er i nå. I studio plasserte han, med to meters avstand, sitt faste band: David Wallumrød på tangenter, Bjørn Holm gitar, Nikolai Hængsle bass og Andreas Bye på trommer. I tillegg til vokalbidrag fra Reiersruds familie: stedatter Tuva Færden og kone Marit Halvorsen.

Det er nettopp trioen Tuva, Marit og Knut vi får oppleve denne kvelden på Victoria. Foruten gitar spiller også Reiersrud piano, og Tuva tar med både indisk og norsk feletradisjon. Alle tre synger.

Marit Halvorsen – vokal, Tuva Færden – fiolin, Knut Reiersrud – gitar

The post Knut Reiersrud med Marit Halvorsen og Tuva Færden appeared first on Jazz i Norge.

 
26.06 SALT Arena, Langkaia 1
Sidiki Camara Group
2130 entré
SALT Art - Music

KONSERT PÅ SALT, KULTURLANDSBYEN PÅ KAIKANTEN VED MUNCHMUSEET OG OPERAEN

Gobal Oslo Music har gleden av å presentere Sidiki Camara Group, som kommer til Salt samme dag som bandets rykende ferske album ”Yafa” slippes via Global Oslo Musics label Global Sonics.

Musikken på albumet er fra et bestillingsverk Sidiki Camara skrev på oppdrag fra Global Oslo Music i 2018 i anledning virksomhetens tiårsjubileum. Den er dypt inspirert av tradisjonsmusikk fra Mali, Camaras hjemland, særlig musikk som lages i forbindelse med ulike ritualer som til bryllup, dåp samt andre overgangsriter.

Vokal og de tradisjonelle perkusjonsinstrumentene djembe, talking drum, calabass, balafon og strengeinstrumentet n’goni, sunget og spilt av Camara, preger musikken, i kombinasjon med saksofon, gitar og bass samt koring, traktert av fremragende utøvere som i dag utgjør Sidiki Camara Group.

Sidiki Camara regnes som én av verdens ledende perkusjonister. Han har reist jorden rundt med mange store artister, deriblant Rokia Traore, Toumani Diabate, Boubacar Traore, Bill Frisells New Quartet, og også som soloperkusjonist med nasjonalballetten i Mali.

De som har fulgt Camaras karriere, kjenner ham som en dyktig skapende kunstner med flere albumutgivelser bak seg. Blant hans tidligere utgivelser finner vi soloalbumene “Nakan” (2015) og “Ayou Wele” (1997). Han er dessuten en mye brukt lærer i perkusjon og er grunnleggeren av det kulturelle utvekslingsprogrammet ”Yankadi”.

SIDIKI CAMARA GROUP:

Sidiki Camara – N’goni, perkusjon, vokal Bendik Hofseth – saksofon, vokal Jacob Young – gitar, vokal Audun Erlien – bass, vokal

KORTREIST FESTIVALFØLSELSE PÅ EN UNIK OG SPESIELL KONSERTARENA: SALT art & music er en «kulturlandsby» lokalisert på kaia, kort vei fra Oslo S med operaen og det nye Munchmuseet som naboer. SALT er et av få steder du kan oppleve livemusikk og få en ekte festivalfølelse i sommer.

SALT rommer mye, Oslos største uteservering, flere badstuer, kunstprosjekter og matboder som serverer street-food. De kan friste med fersk sjømat, økologisk vegetarmat, ekte italiensk pizza og saftige burgere.

Bordservering av både mat og drikke sikrer dere en trygg konsertopplevelse og rask service; ingen flere køer! Den store utendørs konsertarenaen er nå designet til myndighetens pålegg om maks 200 gjester.

Informasjon covid-19: Med utgangspunkt i nye restriksjoner i forhold til lyd og antall publikum, har vi designet et intimt festivalområde. Publikum vil bli vist av vårt vertskap til bordene. Vi oppfordrer alle å komme i god tid før konsertstart!

Sittegruppene er plassert slik at de ivaretar funksjoner som mobilitet og avstand. Fra sittegruppene har publikum mulighet til å bestille både mat og drikke. Våre mataktører kan dere finne her: https://www.salted.no/food

Showstart: 22.30 Dørene åpner og innslipp: 21.30

ID: 18

Kjøpsbetingelser

Det er viktig for oss å kunne invitere dere til en trygg arena. Vi ber derfor om at dere leser våre kjøreregler før dere kjøper billetter.

Kom i god tid. Dørene åpner 1 time før showstart. De beste plassene blir delt ut først. Alle gjester blir fulgt i grupper til bordene sine, dette tar lengre tid enn et vanlig innslipp. Bli hjemme om du er syk. Billetten din er personlig, og kan ikke overdras av andre. Kjøper du billett til flere er det viktig at du vet hvem som benytter billettene, dette for å kunne gjennomføre en eventuell smittesporing i etterkant av arrangementet. Ved å kjøpe billett samtykker du til at kontaktinformasjonen din lagres i inntil seks måneder. Informasjonen vil ikke viderebringes med unntak av ved eventuell smittesporing Volum er også en del av myndighetenes reguleringer, så man ikke må lene seg inntil hverandre for å prate sammen, derfor vil sommerens konserter spilles på et lavere volum enn hva som er vanlig

Myndigheten har pålagt alle å holde seg hjemme om man har sykdomssymptomer, dette gjelder i aller høyeste grad om du skal besøke en konsert/show. Vi har dessverre ikke mulighet til å refundere billetter som ikke blir brukt grunnet sykdom.

The post Sidiki Camara Group appeared first on Jazz i Norge.

 
27.06 Stortorvet Gjæstgiveri
David Skinner kvartett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

David Skinner er en av våre ypperste jazzpianister med et uttrykk som spenner vidt, fra avantgarde til tradisjonell swingjazz. Komponister som Fats Waller og Duke Ellington fremføres på en harmonisk og rytmisk meget måte. Med denne mini-versjonen av “Jazzombies”, får vi oppleve noen av landets fremste jazzmusikere i kvartettformat på Stortorvet.

David Skinner piano Lars Frank klarinett/sax Svein Aarbostad bass Bjørn Olufsen trommer

The post David Skinner kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
28.06 SALT Arena, Langkaia 1
Hildegunn Øiseth Quartet
1800 entré
SALT Art - Music

Hildegunn Øiseth. Foto: Laura Pleifer

UTEKONSERT PÅ SALT, KULTURLANDSBYEN PÅ KAIKANTEN VED MUNCHMUSEET OG OPERAEN

Hver søndag i sommer presenterer vi utekonserter på Pyramide scenen med noen av de fremste utøverne fra den norske jazzscenen. I april i år kom Hildegunn Øiseth ut med albumet Manama. Vi er helt enige med Dagsavisens Espen Løkeland-Stai når han i anmeldelsen av Manama sier «Det oser av poetisk varme, servert med en rik og sår klang fra Øiseths ulike horn. Allerede fra åpningslåten «Lost and Found» griper de tak, holder fast og pakker deg inn i et teppe av vellyd. Slik fortsetter det, gjennom låter som «Levitate» og «Maihøst», på en vakker reise inn i Øiseths musikalske verden».

Vi tror ikke det kan være noe bedre sted å være enn på SALT den 28. juni, når Hildegunn Øiseth og bandet entrer Pyramide scenen og fyller Bjørvika i et klang teppe. Med Operaen, Munchmuseet og Barcode som kulisser så tror vi dette kan bli riktig så fint.

KORTREIST FESTIVALFØLSELSE PÅ EN UNIK OG SPESIELL KONSERTARENA:

SALT art & music er en «kulturlandsby» lokalisert på kaia, kort vei fra Oslo S med operaen og det nye Munchmuseet som naboer. SALT er et av få steder du kan oppleve livemusikk og få en ekte festivalfølelse i sommer.

SALT rommer mye, Oslos største uteservering, flere badstuer, kunstprosjekter og matboder som serverer street-food. De kan friste med fersk sjømat, økologisk vegetarmat, ekte italiensk pizza og saftige burgere.

Bordservering av både mat og drikke sikrer dere en trygg konsertopplevelse og rask service; ingen flere køer! Den store utendørs konsertarenaen er nå designet til myndighetens pålegg om maks 200 gjester.

Informasjon covid-19: Pyramidecenen, SALTs utendørsscene har en kapasitet på 2000 mennesker. Med utgangspunkt i nye restriksjoner i forhold til lyd og antall publikum, har vi designet et intimt festivalområde med sittende kapasitet til 200 mennesker. Publikum vil bli vist av vårt vertskap til bordene. Vi oppfordrer alle å komme i god tid før konsertstart!

Sittegruppene er plassert slik at de ivaretar funksjoner som mobilitet og avstand. Fra sittegruppene har publikum mulighet til å bestille både mat og drikke. Våre mataktører kan dere finne her: https://www.salted.no/food

Showstart: 19.00 Dørene åpner og innslipp: 18.00

ID: 18

Kjøpsbetingelser

Det er viktig for oss å kunne invitere dere til en trygg arena. Vi ber derfor om at dere leser våre kjøreregler før dere kjøper billetter.

Kom i god tid. Dørene åpner 1 time før showstart. De beste plassene blir delt ut først. Alle gjester blir fulgt i grupper til bordene sine, dette tar lengre tid enn et vanlig innslipp. Bli hjemme om du er syk. Billetten din er personlig, og kan ikke overdras av andre. Kjøper du billett til flere er det viktig at du vet hvem som benytter billettene, dette for å kunne gjennomføre en eventuell smittesporing i etterkant av arrangementet. Ved å kjøpe billett samtykker du til at kontaktinformasjonen din lagres i inntil seks måneder. Informasjonen vil ikke viderebringes med unntak av ved eventuell smittesporing Volum er også en del av myndighetenes reguleringer, så man ikke må lene seg inntil hverandre for å prate sammen, derfor vil sommerens konserter spilles på et lavere volum enn hva som er vanlig

Myndigheten har pålagt alle å holde seg hjemme om man har sykdomssymptomer, dette gjelder i aller høyeste grad om du skal besøke en konsert/show. Vi har dessverre ikke mulighet til å refundere billetter som ikke blir brukt grunnet sykdom.

The post Hildegunn Øiseth Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
30.06 Stortorvets gjæstgiveri
Majken Christiansen kvartett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Majken Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Majken Christiansen, vokal Frode Kjækstad, gitar Stig Hvalryg, bass Torstein Ellingsen, trommer

Foto: Lars Opstad

The post Majken Christiansen kvartett appeared first on Jazz i Norge.