Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
AUGUST 2020 « »
S
M
T
O
T
F
L
           
         
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.12 Cafeteateret
Kampenjazz: Helge Lien Trio med Tore Brunborg
2000 entré
Kampenjazz

Helge Lien: piano, Mats Eilertsen: bass, Per Oddvar Johansen: trommer, Tore Brunborg: tenor-saksofon

Foto C F Wesenberg

Helge Lien Trio og Tore Brunborg er hver for seg musikere som er velkjent for Kampenjazz-publikummet. Sammen er de et kollektiv som er vakkert, lyrisk, rått og eksplosivt!

På scenen en maikveld i 2019 møttes disse fire originale musikerne i et møte som satte dype merker i de som var til stede. Om Maijazz-publikummet slik ble det første, skal nå Kampenjazz også få oppleve denne kvartetten.

Helge Lien Trio ga i år ut sin tiende plate. Trioen har siden starten for tjue år siden vært ett av Norges ledende jazzband. Tore Brunborg har preget den norske jazzen i flere tiår med sin ekspressive stil og store musikalske forståelse. Alle fire er gode Kampenjazz-venner!

Sammen er de dynamitt!

The post Kampenjazz: Helge Lien Trio med Tore Brunborg appeared first on Jazz i Norge.

 
03.12 Nasjonal jazzscene
Oslo Jazz Circle runder 70 år!
1900 entré 18 år. Dørene åpner kl 18.30 og kl 20.00
Oslo Jazz Circle

Tirsdag 03. desember, kl 19.00. Dørene åpner kl 18.30 / kl 20.00 – kr 100 for ikke-medlemmer

Landets eldste jazzklubb med kontinuerlig drift fyller 70 år i år og dette fortjener en feiring! Det er ikke få av landets beste musikere som har kåsert eller spilt på klubbmøtene, dette vil merkes også i kveld. Den første timen vil vi forbeholde medlemmene og inviterte gjester. Endelig kl 20.00 åpnes dørene for alle til en gigantisk jam session, med et basiskomp bestående av Staffan William-Olsson – gitar, Magne Arnesen – piano, Stig Hvalryg – bass og Hermund Nygård – trommer, i tillegg til en mengde profilerte musikere.

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste par årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle møtene hos oss!

The post Oslo Jazz Circle runder 70 år! appeared first on Jazz i Norge.

 
04.12 Sagene Lunsjbar
Jazz på Sagene Lunsjbar – Jakob Eri Myhre
1900 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Onsdagsjazzen presenterer: Jakob Eri Myhre.

Jakob Eri Myhre er utdanna trompetist fra jazzlinja i Trondheim og har spilt i en rekke band. Han har gjort samarbeid med bl.a. Lars Saabye Christensen, Ole Henrik Giørtz, Anita Skorgan, Lina Lambertz og Jarle Bernhoft, og spiller i egne band som Donkey Small, the Harvey Steel show, The Random og Hullyboo.

Jakob Eri Myhre – trompet Aksel Westlund – gitar Erlend Olderskog Albertsen – bass Tore Lløkelsøy – trommer

The post Jazz på Sagene Lunsjbar – Jakob Eri Myhre appeared first on Jazz i Norge.

 
04.12 Herr Nilsen
Jul på Romsdalsk
2000 entré
Herr Nilsen

Jul på Romsdalsk er et prosjekt skapt av fem unge musikere fra Romsdalen, som alle har utdanning fra utøvende jazzstudier ved NTNU i Trondheim eller Norges Musikkhøyskole i Oslo. De siste årene har tatt med seg musikken og jazzen hjem ved å arrangere julekonserter på sine hjemsteder, der de tolker kjente og kjære, norske og engelske julesanger – men på kav romsdalsk, så klart.

Konsertene har altså opp til flere ganger blitt utsolgt, både det første og andre året på turné, og det dialektbaserte initiativet har blitt satt stor pris på både i mindre og større kriker og kroker av Romsdalsdistriktet. Etterspørselen etter bandets juleplate ble derfor etterhvert for stor til å overse, og i desember tar de endelig med seg sin helt ferske debut – «Romsdalsjul» – ut på turné!

Bandet består av: Malin Dahl Ødegård, vokal (Åndalsnes) Lauritz Skeidsvoll, tenorsaksofon (Kleive) Stian Unhjem, gitar (Isfjorden) Torkil Hjelle, kontrabass (Bolsøya) Magnus Sefaniassen Eide, trommer (Åndalsnes)

Kanskje kommer det også en gjest eller to? Følg med! Konsertstart: kl. 20:00

Turnéen støttes av Norsk Jazzforum.

The post Jul på Romsdalsk appeared first on Jazz i Norge.

 
04.12 Nasjonal jazzscene
Bridges with Seamus Blake
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Building musical bridges

Musikk er kommunikasjon. Musikk er et felleskap. Og nettopp dét har Anders Thorén tatt konsekvensen av. Bridges er prosjekt som har til mål å invitere utenlandske stjernemusikere til Norge for bokstavelig talt å se om man kan finne tonen.

Seamus Blake var først ut, og det er virkelig ingen overdrivelse å si at tonen har blitt god! Den New York-baserte canadieren vant den prestisjetunge Thelonius Monk-konkurransen allerede i 2002 og har senere delt scene og studio med både John Scofield og Antonio Sanchez, for ikke å snakke om nordmennene Lage Lund og Bjørn Vidar Solli. Samarbeidet med de skandinaviske brobyggerne i Bridges har så langt resultert i to fine album, og vi spår at årets utgivelse, Continuum, kommer til havne på mange favorittlister når 2019 skal oppsummeres. Alt ligger med andre ord til rette for nok en minneverdig kveld med transatlantisk brobygging!

Seamus Blake – saksofon, Hayden Powell – trompet, Espen Berg – piano, Jesper Bodilsen – bass, Anders Thorén – trommer

Som oppvarmingsband får dere høre 2.årsstudentene ved Norges musikkhøgskole. De har prosjekt denne uken sammen med Bridges sin trompetist Hayden Powell, hvor de spiller musikk av Kenny Wheeler og vil presentere utdrag fra dette.

Peter Andre Estdahl – vokal, Tevje Martin Fjugstad Flaate – gitar, Martin Sandnes Haukedal – gitar, Håkon Huldt-Nystrøm – bass, Øystein Skjelstad Østensen – bass, Veslemøy Narvesen – trommer, Jomar Jeppsson Søvik – trommer

The post Bridges with Seamus Blake appeared first on Jazz i Norge.

 
05.12 Nasjonal jazzscene
OK Sessions #2: Harpreet Bansal, Yazz Ahmed m.fl.
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Jazz as the universal language of joy

Gitarist Oddrun Lilja inviterer til utgave nummer to av denne konsertserien der kjente jazzmusikere møter utøvere fra andre stilarter og sammen skøyter ut på glattisen. I kveld skal for eksempel Øyunn, som for tiden er på turne med Efterklang og godt i gang med sin debututgivelse, dra trommesettet og vokalmikken helt nære i møte med Yazz Ahmed og Jason Singh, to av de friskeste stemmene i britisk jazz akkurat nå!

Den fabelaktige og allsidige fiolinisten Harpreet Bansal har lenge ønsket å møte den like frie cellisten Svante Henryson til duospill. Slampoeten Taro Cooper kommer med sin rytmiske ordskatt, og kvelden avsluttes med frispill og jam ledet av Oddrun Lilja. Musiker, du er herved utfordret til å høre og jamme, og publikummer, du kan bare glede deg!

Sammen med plateselskapet OkWorld og musikkorganisasjonen Samspill åpner vi opp verden og viser fram musikkens grenseløshet. Dette kan fort bli festen du har ventet på!

Harpreet Bansal – fiolin, Svante Henryson – cello, Oddrun Lilja – gitar, Yazz Ahmed – trompet, elektronikk, Jason Singh – elektronikk, beatboxing, Øyunn – trommer, vokal

NB: Musikere som vil spille med, kommer gratis inn!

The post OK Sessions #2: Harpreet Bansal, Yazz Ahmed m.fl. appeared first on Jazz i Norge.

 
06.12 Cosmopolite
The Allan Harris Band
1900 entré
Cosmopolite

En av New Yorks store jazzsangere skal denne desemberkvelden hylle Nat King Cole.

I samme åndedrag som Tony Bennett, Frank Sinatra og Nat King Cole, blir AllanHarris omtalt som en av de store amerikanske stemmene i jazzen. CNN’s Showbiz Today kaller Harris «one of the three best male jazz vocalists in the country». I tillegg er Harris en utmerket låtskriver og gitarist, som beveger seg mellom genre som jazz, blues og rock.

Født i Brooklyn, men oppvokst i Harlem, har Harris et rikt spekter av jazzreferanser i musikken sin. Om sin musikalske oppvekst i Brooklyn har han sagt: «I was trained in a school of revolutionary ideas that changed the way one approached music and how to interpret it. I was groomed on Jimi Hendrix, Miles Davis, Nat King Cole, Frank Sinatra, Sarah Vaughn, Bob Dylan and Eddie Jefferson, just to name a few!» Og det er dette spekteret av referanser vi også ser i Allan Harris’ repertoar: Her kan vi oppleve både Duke Ellington og Elton John, i tillegg til hans eget materiale. Det er ikke uten grunn vi inviterer ham tilbake til Cosmopolite gang på gang!

«Harris is a velvet-voiced jazz singer, with a savvy manner and music in his veins»

The post The Allan Harris Band appeared first on Jazz i Norge.

 
06.12 Nasjonal jazzscene
Sharp 9
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A celebration of life, music and bandleader Staffan William-Olsson’s sixty orbits of the sun

Det er festgaranti når landets minste storband/ største jazzgruppe Sharp 9 endelig kommer tilbake til Jazzscenen! I tillegg til å få deg i godt humør, skal de også feire gruppas leder Staffan William-Olssons 60 runder rundt sola. Programmet blir et nyskrevet, helhetlig verk på 45 min som første sett, andre sett blir «greatest hits», as we like it!

♯9 er ren energi som forvaltes av ni av landets fineste solister født til dette. Sharp 9 forener storbandets trøkk med jazzgruppas fleksibilitet og stiller med knallsterke låter i- og standarder med original vri. Det blir bebop og west coast jazz og latin og funk, med de tyngste referansene fra 50- og 60-tallets amerikanske jazzorkestre. Staffan William-Olsson, med erfaring fra blant andre fusion-gruppa Mezzoforte og den norsk-svenske souljazz-kvartetten The Real Thing, leder gruppa fjellstøtt og gir god plass til wham! og pow! fra gruppas virtuose medlemmer. Dette blir en fredag hentet fra festhåndboken!

Birgit Kjuus og Roy Nikolaisen – trompet, flygelhorn, Kristoffer Kompen – trombone, Guy Sion – saksofon, Knut Riisnæs – saksofon, fløyte, Dave Edge – barytonsaksofon, Staffan William-Olsson – gitar, Terje Gewelt – bass, Hermund Nygård – trommer

The post Sharp 9 appeared first on Jazz i Norge.

 
07.12 Stortorvets gjæstgiveri
Norwegian Jazz Kings
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Denne utsøkte kvintetten har spesialisert seg på den tidligste jazzen, med sine blå toner, polyrytmikk, synkoper, intenst ensemblespill og improvisasjoner. De leverer stilsikre, men også meget personlige tolkninger av «The Roaring Twenties» Et band med høyt internasjonalt nivå!

Torstein Kubban trompet, Lars Frank klarinett/saxofon, Morten Gunnar Larsen piano, Børre Frydenlund banjo/gitar/vokal og Christian Frank Bass-sax/tuba.

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty»-donasjon til musikk og klubbdrift. Gjæstgiveriet åpner kl. 11.00. Kom tidlig for god plass og spis en velsmakende lunsj før eller under musikken

Foto: freeimages.com

The post Norwegian Jazz Kings appeared first on Jazz i Norge.

 
07.12 Cosmopolite
På stengrunn II – På gjensyn!
1530 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Platelansering og konsert. Medvikende: Jon Arne Corell, Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal, Carl Morten Iversen og Pål Moddi Knutsen.

På Stengrunn er blitt navnet på en gruppe som spilte inn platen På Stengrunn – musikk til Rudolf Nilsens tekster – i 1973. LP-platen solgte til sølv i løpet av tre år. Den opprinnelige gruppen – Lillebjørn Nilsen, Jon Arne Corell, Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal og Carl Morten Iversen – har holdt utallige konserter siden den gang, har vært særlig aktiv de siste 10-15 årene og gitt godt besøkte konserter over hele landet, i det siste året også med Pål Moddi Knutsen i stedet for Nilsen som har trukket seg fra prosjektet. Gruppen er nå i gang med å spille inn en oppfølger – På gjensyn, med et utvalg Rudolf Nilsen-dikt som ikke tidligere er blitt tonesatt. Gruppens medlemmer har skrevet ny musikk og egne arrangementer og vil framføre disse nye sangene på konserter senere i år og i 2020.

Vi ønsker å vise hvilken enestående allsidighet det ligger i diktskatten etter Rudolf Nilsen. Kjærlighetsdikt, humoristiske dikt, og politiske dikt som vi nå ønsker skal få et nytt liv med moderne toner. Mange av de som ble kjent med dette prosjektet på 70-tallet kommer årlig på våre konserter i Oslo. Vår målsetting er at en ny generasjon nå skal få et forhold til Rudolf Nilsens diktning, blant annet gjennom nyskrevet musikk og inkludering i gruppa av den unge visesangeren Pål Moddi Knutsen. Ny plate høsten 2019!

The post På stengrunn II – På gjensyn! appeared first on Jazz i Norge.

 
07.12 Cosmopolite
På stengrunn II – På gjensyn!
1930 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Platelansering og konsert. Medvikende: Jon Arne Corell, Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal, Carl Morten Iversen og Pål Moddi Knutsen.

På Stengrunn er blitt navnet på en gruppe som spilte inn platen På Stengrunn – musikk til Rudolf Nilsens tekster – i 1973. LP-platen solgte til sølv i løpet av tre år. Den opprinnelige gruppen – Lillebjørn Nilsen, Jon Arne Corell, Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal og Carl Morten Iversen – har holdt utallige konserter siden den gang, har vært særlig aktiv de siste 10-15 årene og gitt godt besøkte konserter over hele landet, i det siste året også med Pål Moddi Knutsen i stedet for Nilsen som har trukket seg fra prosjektet.

Gruppen er nå i gang med å spille inn en oppfølger – På gjensyn, med et utvalg Rudolf Nilsen-dikt som ikke tidligere er blitt tonesatt. Gruppens medlemmer har skrevet ny musikk og egne arrangementer og vil framføre disse nye sangene på konserter senere i år og i 2020.

Vi ønsker å vise hvilken enestående allsidighet det ligger i diktskatten etter Rudolf Nilsen. Kjærlighetsdikt, humoristiske dikt, og politiske dikt som vi nå ønsker skal få et nytt liv med moderne toner. Mange av de som ble kjent med dette prosjektet på 70-tallet kommer årlig på våre konserter i Oslo. Vår målsetting er at en ny generasjon nå skal få et forhold til Rudolf Nilsens diktning, blant annet gjennom nyskrevet musikk og inkludering i gruppa av den unge visesangeren Pål Moddi Knutsen.

Ny plate høsten 2019!

The post På stengrunn II – På gjensyn! appeared first on Jazz i Norge.

 
07.12 Nasjonal jazzscene
Kurt Elling ? The Beautiful Day
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Kurt Elling sings Christmas

Vokaljazz er populært langt utover den harde kjernen av entusiaster, men i rekka med profilerte, mannlige jazzvokalister er det av en eller annen grunn ganske glissent. Du kunne antageligvis invitert hele gjengen på kaffe og fortsatt hatt plass til en bassist eller to rundt bordet. Men som alle vet: små selskap er vel så hyggelige som store. Praten går lett og det er nok kake til alle. Og der, øverst ved bordet, sitter vokaljazzens ubestridte kaptein, Kurt Elling! Mannen med den store, varme stemmen og peishylla full av grammypriser og gullplater.

Når han nå kommer til Victoria midt i adventstida, er naturligvis sekken full av julestemning! The Beautiful Day som kom for et par-tre år siden, er noe så sjeldent som en kul, sofistikert juleplate, milevis fra søtladne versjoner av O helga natt. Kurt Elling og et strålende band tolker og improviserer over kjente og ukjente julesanger og drar dem ut av komfortsonen der de får skinne litt ekstra.

Ta deg en pustepause i førjulsstria – det har du fortjent!

Kurt Elling – vokal, John McLean – gitar, Marquis Hill – trompet, Stu Mindeman – tangenter, Clark Sommers – bass, Christian Euman – trommer

The post Kurt Elling – The Beautiful Day appeared first on Jazz i Norge.

 
07.12 Voksenåsen Kultur og Konferansehotell
Gin og jazz // Jul på svenska
2130 entré
Voksenåsen

Jazzpianisten Ivan Blomqvist henter frem gamle jazzperler fra 40-tallet blandet med folketoner fra Jan Johanssons legendariske album «Jazz på svenska». Det vil også dukke opp noen kjente julemelodier i løpet av kvelden.

Det blir selvfølgelig mulighet for å nyte svensk gin sammen med jazzen og utsikten over Oslo og Oslofjorden også.

Julestemning garanteres!

Om du ønsker å spise på Voksenåsen før konserten er det mulig å bestille via vårt andre arrangement som begynner tidligere på kvelden; Julemiddag med vennegjengen. Se voksenaasen.no for mer informasjon.

Arrangementet koster kr. 150/kr. 50 (student) og kan forhåndsbestilles via TicketCo

Foto: freestock.org fra pexels

The post Gin og jazz // Jul på svenska appeared first on Jazz i Norge.

 
08.12 Sentralen
Jazzbarna inntar Sentralen
1500 entré
Improbasen

Søndag 8. desember kan du oppleve årets siste utgave av Improbasen’s konsertserie på Sentralen i Oslo. Improbasen har spesialisert seg i å presentere unge jazztalenter på svært høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz.

Det vakte stor oppmerksomhet da Improbasen denne høsten sendte en gruppe 12-14-åringer på turné i Japan, samtidig som en annen gruppe reiste til Portugal. Denne gangen får vi høre en gruppe som i tur og orden har vært på turné begge steder. Flere av disse har også turnert i Sveits, og spilt konserter i Sverige, Danmark og Italia for å nevne noe. Det er med andre ord et svært garvet lag vi får møte denne søndagen.

I dagene fram mot konserten vil vi jobbe sammen med den profesjonelle italienske bassisten Ilaria Capalbo, som vil være med å sette preg på konserten.

Konsertserien på Sentralen er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her vil Lina Mosli Sæther (altsax), Ole-Xin Foss (piano), Guro Frøseth (bass) og Maria Rosenlund (trommer) gå skikkelig i dybden, og presentere kompleks jazz på internasjonalt nivå.

Konsertene på Sentralen fortsetter på nyåret, med nye grupper hver måned. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Jazzbarna inntar Sentralen appeared first on Jazz i Norge.

 
08.12 Cafeteateret
Kampenjazz: Julekonsert
2000 entré
Kampenjazz

Vertskap: Ina Sagstuen Vi følger selvfølgelig opp tradisjonen! Til vår store glede sa Ina Sagstuen seg villig til å overta stafettpinnen etter Heiða Karine Mobeck. Ingen enkel oppgave. Som dere ser nedenfor har Ina satt sammen en fantastisk julekonsert på Kampenjazz, Kanskje blir det flere innslag!

– Solpsiche (Live-Sollid Schulerud) – Andreas Røysum/John Andrew Wilhite/Joel Ring/Andreas Wildhagen – Hedvig Mollestad trio – Wiggah Taarab Forbund (Harald Lassen/Andreas Vangen/Stian Andersen) – Morgonrode – Selma French Bolstad/Helga Myhr/Rasmus Kjorstad/Andreas Winther – Christian Winther/Anja Lauvdal – ENDSAUNA (Gabriel Patås/Torstein Slåen)

Det vil også i år serveres Mulligatawny-suppe til alle, før vi avslutter med det felles ønsket om at det også neste år må bli «Same procedure as every year, Ina»! Deretter ønsker vi som vanlig hverandre god jul – og ses igjen neste år – 2020 – på Kampenjazz

The post Kampenjazz: Julekonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
10.12 Nasjonal jazzscene
OJKOS spiller: Camilla Hole & Johannes Solvang
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

An orchestra for composing jazz musicians. A collective where the members build their own playing field

Puslespel og eksplosjonar! Saksofonist Camilla Hole er frå Breim i Sogn og Fjordane. Frå bygda har Camilla tatt med seg inspirasjon frå folkemusikken, som dei seiare åra har blitt blanda med interessen for det abstrakte. Både leik med lydar, og ideen om kvar musikers unike tone, er noko som gjenspeglar seg i komposisjonane. I det siste har Camilla gitt ut musikk med BenReddik og Camilla Hole Trio.

Johannes Solvang er trombonist, komponist og improvisatør med bakgrunn fra jazzutdanningene i Stavanger, Stockholm og Oslo. Ved siden av Ojkos har han gitt ut flere plater med bandene BenReddik og Doomsday Preppers.

Farger og kaos er gode stikkord for denne kvelden. Camilla Hole og Johannes Solvangs Ojkos-verk er spekket med mange små komponenter, nye instrumentkombinasjoner og klangfarger.

Siril Malmedal Hauge – vokal, Henriette Hvidsten Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofoner, Tina Lægrid Olsen – saksofoner, Marie Rotevatn – klarinett, Richard Köster – trompet, Lyder Øverås Røed – trompet, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Andreas Rotevatn – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Ellen-Martine Gismervik – cello, Kristoffer Håvik – tangenter, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar/elektronikk, Alexander Hoholm – bass, Knut K. Nesheim – vibrafon/perk

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister. OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.

The post OJKOS spiller: Camilla Hole & Johannes Solvang appeared first on Jazz i Norge.

 
11.12 Svettern, Kjelsåsveien 18
Grefsen Jazz Society – Yuletide 2019
1930 entré Studenter 1/2 pris
Grefsen Jazz Society

Så er det tid for GJS’ tradisjonsrike førjulskonsert. Også i år har vi fått vårt faste orkester, Borderline Big Band, til å hente opp noen av sine aller beste gullkorn fra arkivet. Og etter hva vi har hørt, tegner dette til å bli en riktig trivelig storbandkveld med et knippe låter som spenner fra de sarteste ballader via hårdtswingende slagere ala Basie til helt nye arrangement. Noen ismett av stemningsfulle sanger med tilknytning til julen kan det også bli.

Med på laget har bandet fått med seg en særdeles velklingende sangkvartett bestående av: Ingunn Vold-Johansen, Linn-Jorunn Rolness, Ann-Karin Olsen og Arne Vidar Pedersen; The Borderliners.

Det hele krydres nennsomt av musikalsk leder og solist Arne Hiorth (trp.)

Vær Velkommen!

The post Grefsen Jazz Society – Yuletide 2019 appeared first on Jazz i Norge.

 
11.12 Nasjonal jazzscene
Nicole Mitchell & Cory Smythe
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

A new chapter in John Zorn´s “The Stone in Europe” series

Vi fortsetter å rulle Steinen videre, dette er nemlig en konsertserie født av konseptualisten John Zorn! I tretten år drev Zorn non-profit klubben The Stone i New York, nå har den også blitt internasjonal og på flyttefot som The Stone in Europe. I hans ånd, og i stor grad med hans musikk, er nøye utvalgte musikere sendt ut med gjenklangen av New Yorks bohemliv, puls og soniske åpenhet. Vårt tredje besøk er fra fløytespiller Nicole Mitchell og pianist Cory Smythe og deres første prosjekt sammen.

Mitchell har vært en markant musiker siden hun steg opp i Chicagos spennende jazzscene tidlig på 90-tallet og har arbeidet mye med lyden av afrikansk-amerikansk kultur. Tradisjonelle afrikanske instrumenter har blitt tatt til nye høyder i Mitchells musikk, og hun er hyllet både for sin komponering og fantastiske fløytespill. Hun reiser altså sammen med den New York-baserte pianisten Cory Smythe, en innovativ musiker med fingrene i både jazz og klassisk, og som den siste tiden har jobbet med Ole Morten Vågan og Trondheim jazzorkester. Hvor Smythe kommer fra sier mye om hans egen musikk, tette samarbeid med Steve Lehman, Hilary Hahn, Anthony Braxton og Zosha Di Castri forteller om en slags oppløst, fri og moderne tankegang.

Det er ikke rart Zorn ville koble disse to, dette blir garantert gripende, vakkert og spennende!

Nicole Mitchell – fløyte, Cory Smythe – piano

The post Nicole Mitchell & Cory Smythe appeared first on Jazz i Norge.

 
12.12 Kulturhuset i Oslo
Seshen X Bernt: Touch the Voice!
1900 entré
Norges musikkhøgskole

«Touch the voice!» is an exploration of auditory and bodily interaction through voice, movement, touch and sound manipulation. The audience are welcomed into the sound space, enabling a tactile and visceral experience for both the performers and the listeners.

Seshen: Voice and RUBS Bernt: Electronics

Seshen and Bernt Isak Wærstad have been exploring free improvisation through live maniupulation of the human voice for the last year and a half. This fall, they’ve started a collaboration with Bob Pritchard and Kiran Bhumber (University of British Columbia) working with their RUBS (Responsive User Body Suite) touch based sensor suite. In November they spent a week together in Vancouver exploring gestural augmentation and new modes of interaction using both the RUBS and various machine learning techniques.

The post Seshen X Bernt: Touch the Voice! appeared first on Jazz i Norge.

 
12.12 Cosmopolite
The Organ Club «Julespesial»
2000 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Tradisjonen tro så inviteres dere til nok en heidundrane julekveld med orgel klubb og denne herlige gjengen:

Beady Belle – Vokal Håkon Kornstad – Vokal og tenorsax Knut Reiersrud – Gitar og vokal Sidiki Camara – Perkusjon Charles Mena – Trommer David Wallumrød – Orgel Audun Erlien – Bass Anders Engen – Tromme + flere

The post The Organ Club «Julespesial» appeared first on Jazz i Norge.

 
12.12 Nasjonal jazzscene
Jul på sunnmørsk
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Wildly inventive jazz interpretations of Christmas classics

Jul på sunnmørsk er et prosjekt med musikere fra Sunnmøre som har til felles kjærligheten til musikk, Sunnmøre og julestemning. Sammen tolker de gamle og nye, kjente og mindre kjente julesanger på klingende sunnmørsdialekt.

I tillegg til å synge på dialekt har vokalist Siril Malmedal Hauge passet på å ha med i tekstene noen av de tradisjonene som minner oss om sunnmørsjul. Med alt det fine og idylliske, og noen ganger irriterende typiske. Slik som at den velkjente frasen “Let it snow, let it snow, let it snow” blir oversatt til “Det e’kje snøv, det e sludd, det e regn” og “Walking in a winter wonderland” blir til “Julestemning veks ikkje på tre”. Vi får også høre om andre norske juletradisjoner, som pinnekjøtt, den deilige juletrelukta og at svoren helst bør være sprø. Alt tolka på lekent vis med spennende vrier, som når Alf Prøysens Romjulsdrøm møter Charlie Parkers Anthropolog

Siril Malmedal Hauge – vokal, Sondre Ferstad – munnspill, Kjetil Jerve – piano, Martin Morland – bass, Henrik Lødøen – trommer

The post Jul på sunnmørsk appeared first on Jazz i Norge.

 
13.12 Cosmopolite
Christmas Actually
2000 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Tigerstadens mest populære julekonsert! Etter flere år med utsolgte konserter på Victoria Nasjonal Scene flyttes denne juletradisjonen til en større scene.

From All of Us to All of You…

Julekonserten «Christmas Actually» har for Oslopublikummet blitt en fast fjørjulstradisjon. Bli med på dette kinderegget av en helaften hvor Bjørvika Business Band kombinerer tre av yndlingstemaene våre; jul, «Love Actually» og storband! Et tyvepersoners heltent storband, vokalister og korister lover å gi dere førsjulsstemning og en festaften dere sent vil glemme!

Bjørvika Business Band ønsker publikum velkommen til en rørende, stemningsfull og ikke minst episk festaften av en førjulskveld. Ta med lommetørkle og dansesko!

Christmas Is All Around!

The post Christmas Actually appeared first on Jazz i Norge.

 
13.12 Biermannsgården, Maridalsveien 78
Oslo 14 // skyggene omkring
2000 entré
Bidrobon

Vokalensemblet Oslo 14 presenterer to urframføringer og improvisasjoner i samarbeid med Ny musikks komponistgruppe og konsertserien Bidrobon.

Tine Surel Lange har komponert verket «En tale» som går i dybden av ordets lyd og gir sangerne rom til å utforske klangene som oppstår når man gjør noe alene, men sammen. Med både tekst og musikk ønsker Lange å uttrykke et ode til de uhørte stemmene.

Eric Egans verk «Skyggene Omkring» tar utgangspunkt i tekster fra Jens Bjørneboes roman «Kruttårnet». Her skapes små universer hvor tekst og sang er så nært stillheten som mulig og gir liv til uante lydlandskaper og fantasier.

____________________________

Tine Surel Lange og Eric Egan er medlemmer i Ny Musikks komponistgruppe. Verkene er støttet av Norsk kulturråd.

Oslo 14: Andreas Backer – kunstnerisk leder Margrete Skretting Bergset Petter Hauglum Bermingrud Hanna Nydal Ingrid Dyrnes Svendsen Eva B. Storrusten Birte Slettevoll Bendik Sells

The post Oslo 14 // skyggene omkring appeared first on Jazz i Norge.

 
13.12 Nasjonal jazzscene
Hilde Louise Orchestra ? julekonsert
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A Christmas concert out of the ordinary! A fantastic stage presence gives golden classics a new, inner light

Hilde Louise Asbjørnsen er en totalartist. Hun tar over enhver scene, overstråler den med overskudd og glede, et lys som også tør å treffe de mørke stedene. Nasjonal jazzscene er så heldige at vi har blitt hennes faste tilholdssted for Julekonserten, en personlig, nær og varm affære litt på siden av julestandarden.

Vi møter en sann jazzdiva, selvsikker og underholdende som gjør et utradisjonellt utvalg av kjente og mindre kjente juleklassikere til sine egne. Hovedvekten ligger på de amerikanske gullskattene, men med er også noen norske slagere herlig foredlet av et fantastisk band.

For sjuende gang, men også den eneste, velkommen til Hilde Louises jul!

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Anders Aarum – piano, Svein Erik Martinsen – gitar, Jørgen Gjerde – trombone, Atle Nymo – saksofon, Kåre Nymark jr. – trompet, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer

The post Hilde Louise Orchestra – julekonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
14.12 Nasjonal jazzscene
POING Pøbeljul!
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

All inhibitions are left outside in this alternative Christmas concert craziness!

For syttende gang fylles vi salen med boblende julelyst. Musikken og latteren sitter løst når POING inviterer til maratonkveld med glede og galskap! Som tidligere år blir trioen POING kraftig utvidet med en bande fantastiske, hemmelige artister på scenen. Tidligere år har det vært Tuva Syvertsen, Simone, Maja S. K. Ratkje, Kvedarkvintetten, Anne Lise Frøkedal, POING strykekvartett, Lars Lillo-Stenberg og Ann-Helen Moen. Det er bare å glede seg!

Å være pøblete betyr i denne sammenhengen rampete moro, dårlig kontroll i kostymelagret, lefling med julesymboler og generell anarkistisk oppførsel, iscenesatt av tre ellers blodseriøse samtidsmusikere som her får en ventil for innestengt sceneshow, det blir vilt og veldig gøy!

Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Frode Haltli – akkordeon, Håkon Thelin – bass + mange fler!

The post POING Pøbeljul! appeared first on Jazz i Norge.

 
15.12 Herr Nilsen
Big Band Xmas – Sandvika storband med Majken Christiansen & Ingar Kristiansen
1800 entré www.sandvika-storband.no
Sandvika Storband

Sandvika Storband swinger igjen julen inn med sine to toppvokalister Ingar og Majken. Ingar Kristiansen, av mange sett på som vår beste crooner, i lekent samspill med Majken Christiansen – begge godt kjent for alle norske jazzinteresserte. Det blir en variert konsert med utgangspunkt i storbandenes glanstid på 50 og 60 tallet, da artister som Sinatra, Ella Fitzgerald, Mel Torme m.fl satte publikum i julestemning. Bandet bidrar med hardtsvingende og humoristiske arrangementer fra Sandvika Storbands unike samling av arrangement i verdensklasse. Konserten ledes stilsikkert av Eckhard Baur.

The post Big Band Xmas – Sandvika storband med Majken Christiansen & Ingar Kristiansen appeared first on Jazz i Norge.

 
17.12 Kafé Hærverk
Blow Out! Juleavslutning med Holiday Spirits m.fl!
2030 entré
Konsertforeninga

Tradisjonen tro blir det juleavslutning med Holiday Spirits, pepperkaker og annet gøy!

Det blir tre sett med musikk, blide folk og julete stemning!

Larsen / Aas / Malcolm Torstein Lavik Larsen – trompet Inga Margrete Aas – kontrabass Greg Malcolm – gitar

Alberts / Skeidsvoll / Solberg Kristoffer Alberts – saksofon Isach Skeidsvoll – piano Ståle Liavik Solberg -slagverk

Kalle Moberg (akkordeon) topper laget og er den 7. musikeren i Holiday Spirits!

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Kulturrådet og kommunen.

Musikken starter 21:00

Billetter: 170 / 120 (medlemspris) Medlemskap (inkluderer konsertbilletten): 350 / 150 (student).

Bli medlem! Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum.

The post Blow Out! Juleavslutning med Holiday Spirits m.fl! appeared first on Jazz i Norge.

 
20.12 Cosmopolite
The Source of Christmas
1900 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Trenger du asyl og beskyttelse mot den endeløse autostrada av strømlinjeklingende julekonserter?

Fortvil ikke!

For 25. året på rad, er det atter en gang duket for The Source: of Christmas – en ekstravagant julefeiring innenfor det usedvanlige.

La The Source være din hyrde som leder deg opp Vogts gate til du ser den vakre kuppelen til Soria Moria. Inne i denne prangende pantheon funkler en klingende galakse av julestjerner ene og alene til din ære!

Alt sammen anrettes og serveres av jazzkvartetten The Source som det velsmurte navet i denne julemusikalske zodiak. Spent, som 1000 tente julelys, kan man kjenne freden senke seg og få ly og cosmopolittisk adspredelse gjennom en musikalsk reise uten sidestykke! For ly kan man saktens trenge, mang en sjel, oppjaget og spunnet til vanvidd i førjulstidens hamsterhjul! La deg heller rolig forføre av de musikalske sangskattene som siver ut som en strømmende overflod ut av denne førjulstidens omnipotente cornucopia; I en felles søken etter julekilden med esel, krybbe og ku, tar vi deg bl.a. med til Nilens bredd, til Orans bakgater og til de nord-indiske sangam. Gjerne med tilbehør som uforlignelig julecouscous med karkábo-dryss og jule-ney, som når vår algirske venn fra Grønland, raï-sangeren Cheb Hocine, går seg over sjø og land på jakt etter grøten i nissens låve – eller når Sjømannen Kalle forteller historien om den parisiske musemor. Og høyt i toppen kan vi skimte den indiske vokal-stjernen Sunanda Sharma og hennes Shankara-orkester med dalende sør-indiske guirlandere. Igjen får vi også høre Youssou N’Dours egyptiske backingband Sharkiat Fathy Salama og nyte synet av den virvlende derwish-danseren Raed AbdEl-Ghany.

Men tro ikke at ovennevnte artister er de eneste julestjernene på desemberhimmelens blå firmament. For den snille vil sekken aldri tømmes …

Konserten finner sted både fredag 20/12 kl 19 og lørdag 21/12 kl 19. I tillegg inviterer vi de yngste til en barnevennlig (les kort) versjon av The Source: of Christmas lørdag 21/12 kl 14.

The post The Source of Christmas appeared first on Jazz i Norge.

 
21.12 Cosmopolite
The Source of Christmas
1330 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Trenger du asyl og beskyttelse mot den endeløse autostrada av strømlinjeklingende julekonserter?

Fortvil ikke!

For 25. året på rad, er det atter en gang duket for The Source: of Christmas – en ekstravagant julefeiring innenfor det usedvanlige.

La The Source være din hyrde som leder deg opp Vogts gate til du ser den vakre kuppelen til Soria Moria. Inne i denne prangende pantheon funkler en klingende galakse av julestjerner ene og alene til din ære! Alt sammen anrettes og serveres av jazzkvartetten The Source som det velsmurte navet i denne julemusikalske zodiak. Spent, som 1000 tente julelys, kan man kjenne freden senke seg og få ly og cosmopolittisk adspredelse gjennom en musikalsk reise uten sidestykke! For ly kan man saktens trenge, mang en sjel, oppjaget og spunnet til vanvidd i førjulstidens hamsterhjul! La deg heller rolig forføre av de musikalske sangskattene som siver ut som en strømmende overflod ut av denne førjulstidens omnipotente cornucopia; I en felles søken etter julekilden med esel, krybbe og ku, tar vi deg bl.a. med til Nilens bredd, til Orans bakgater og til de nord-indiske sangam. Gjerne med tilbehør som uforlignelig julecouscous med karkábo-dryss og jule-ney, som når vår algirske venn fra Grønland, raï-sangeren Cheb Hocine, går seg over sjø og land på jakt etter grøten i nissens låve – eller når Sjømannen Kalle forteller historien om den parisiske musemor. Og høyt i toppen kan vi skimte den indiske vokal-stjernen Sunanda Sharma og hennes Shankara-orkester med dalende sør-indiske guirlandere. Igjen får vi også høre Youssou N’Dours egyptiske backingband Sharkiat Fathy Salama og nyte synet av den virvlende derwish-danseren Raed AbdEl-Ghany. Men tro ikke at ovennevnte artister er de eneste julestjernene på desemberhimmelens blå firmament. For den snille vil sekken aldri tømmes….

Konserten finner sted både fredag 20/12 kl 19 og lørdag 21/12 kl 19. I tillegg inviterer vi de yngste til en barnevennlig (les kort) versjon av The Source: of Christmas lørdag 21/12 kl 14.

The post The Source of Christmas appeared first on Jazz i Norge.

 
21.12 Stortorvets gjæstgiveri
Julejazzcafé med Jazzin’ Sailors
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Jazzin’ Sailors er en jazzikalsk hyllest til polarskipet Maud som seilte fra Norge i 1918. Repertoaret er i utgangspunktet hentet fra tiden rundt 1920, jazzens barndom, men i tillegg er både Armstrong, Ellington, Fats Waller, Doris Day, og til og med Jan Eggum representert. Disse muntre herrer har lang erfaring med blå toner på alt fra brune spillesteder til glitrende ballsaler.

Denne lørdagen vil det også bli framført jazzlåter med tilhørighet til julen, altså amerikanske julemelodier fra jazzens verden.

Jan Inge Melsæter tb/vo, Børge Tronrud sax/vo, Wollert Krohn-Hansen pno, Harald Skogli bass, Terje Engen dms.

Gratis adgang men med frivillig «Kitty» donasjon til musikk og klubbdrift. Gjæstgiveriet åpner kl. 11.00. Kom tidlig for god plass og spis en velsmakende julelunsj før eller under musikken

Foto: Darkip from FreeImages

The post Julejazzcafé med Jazzin’ Sailors appeared first on Jazz i Norge.

 
21.12 Herr Nilsen
Sinatra Songbook
1600 entré
Oslo Jazzforum

Ingar Kristiansen – vokal Eckhard Baur – trompet Håvard Fossum – tenorsaksofon Per Husby – piano Stig Hvalryg – kontrabass Torstein Ellingsen – trommer

The Sinatra Songbook er et hardtswingende jazzband med forkjærlighet til det beste av amerikansk underholdningsmusikk fra det forrige århundre. Med crooneren Ingar Kristiansen i front er de kjent for å alltid levere utadvendte og inkluderende konserter som man blir i godt humør av.

The post Sinatra Songbook appeared first on Jazz i Norge.

 
21.12 Cosmopolite
The Source of Christmas
1900 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Trenger du asyl og beskyttelse mot den endeløse autostrada av strømlinjeklingende julekonserter?

Fortvil ikke!

For 25. året på rad, er det atter en gang duket for The Source: of Christmas – en ekstravagant julefeiring innenfor det usedvanlige.

La The Source være din hyrde som leder deg opp Vogts gate til du ser den vakre kuppelen til Soria Moria. Inne i denne prangende pantheon funkler en klingende galakse av julestjerner ene og alene til din ære!

Alt sammen anrettes og serveres av jazzkvartetten The Source som det velsmurte navet i denne julemusikalske zodiak. Spent, som 1000 tente julelys, kan man kjenne freden senke seg og få ly og cosmopolittisk adspredelse gjennom en musikalsk reise uten sidestykke! For ly kan man saktens trenge, mang en sjel, oppjaget og spunnet til vanvidd i førjulstidens hamsterhjul! La deg heller rolig forføre av de musikalske sangskattene som siver ut som en strømmende overflod ut av denne førjulstidens omnipotente cornucopia; I en felles søken etter julekilden med esel, krybbe og ku, tar vi deg bl.a. med til Nilens bredd, til Orans bakgater og til de nord-indiske sangam. Gjerne med tilbehør som uforlignelig julecouscous med karkábo-dryss og jule-ney, som når vår algirske venn fra Grønland, raï-sangeren Cheb Hocine, går seg over sjø og land på jakt etter grøten i nissens låve – eller når Sjømannen Kalle forteller historien om den parisiske musemor. Og høyt i toppen kan vi skimte den indiske vokal-stjernen Sunanda Sharma og hennes Shankara-orkester med dalende sør-indiske guirlandere. Igjen får vi også høre Youssou N’Dours egyptiske backingband Sharkiat Fathy Salama og nyte synet av den virvlende derwish-danseren Raed AbdEl-Ghany.

Men tro ikke at ovennevnte artister er de eneste julestjernene på desemberhimmelens blå firmament. For den snille vil sekken aldri tømmes …

Konserten finner sted både fredag 20/12 kl 19 og lørdag 21/12 kl 19. I tillegg inviterer vi de yngste til en barnevennlig (les kort) versjon av The Source: of Christmas lørdag 21/12 kl 14.

The post The Source of Christmas appeared first on Jazz i Norge.

 
22.12 Herr Nilsen
Bursdagskonsert for Chet Baker
1900 entré
Herr Nilsen

23. desember ville Chet Baker fylt 90 år. I den forbindelse har Tore Johansen bestemt seg for å hylle sin kanskje største inspirasjonskilde, sammen med et knippe musikere som spilte med han, som nesten spilte med han, og som ikke spilte med han. Per Husby fikk Chet Baker til Varangerfestivalen i 1983, og spilte siden mange konserter med han i Norge, hvorav utdrag fra to av de er utgitt på plata «The Improviser».

Tore har satt sammen et utvalg av sine Chet Baker-favoritter fra 50-tallet til 80-tallet, og det er duket for både kjent og kjært materiale, og en del låter som antakeligvis ikke er så mye hørt nå om dagen.

Tore Johansen – trompet Ine Hoem – vokal Per Husby – piano Arild Andersen – bass Espen Rud – trommer

The post Bursdagskonsert for Chet Baker appeared first on Jazz i Norge.

 
30.12 Last Train
Bladfyk julekro med soul, jazz og folk!
2100 entré

Bladfyk julekro: Audun Vinger med venner

Tradisjon schmadisjon — det blir selvfølgelig julekro på Last Train denne romjulen også. På en mandagskveld også, intet mindre. Her er det rom for hygge og ettertanke, soul, jazz, snitt og det som verre er.

Program Now’s The Time: Daniela Reyes

Skikkelig Jazz Trio med Per Zanussi (kontrabass), Ståle Liavik Solberg (trommer) og André Roligheten (saksofoner)

DJ Audun Vinger DJ Lars Martin Dahl DJ Ketil Ramberg

Mer om programmet:

Now’s The Time er Jazznytts ukentlige fredagsblogg, utført av Filip Roshauw og Audun Vinger. De har i kveld gleden av å presentere en av de mest lovende og herlige unge sangerne og låtskriverne de vet om, Daniela Reyes Holmsen, som forsåvidt allerede lenge har imponert med sine intime, særegne og smellvakre melodier, et sted mellom pop, viser, folkemusikk og noe som er bare hennes.

Skikkelig Jazz Trio med André Roligheten. André er en av landets fremste og herligste saksofonister, kjent fra mange forskjellige settinger som Gard Nilssen Acoustic Unity, Jonas Cambien Trio, Susanne Sundfør osv, men i kveld skal han spille klassikere og alt annet som er herlig, i friskt samspill med julekroas skikelig faste rytmeseksjon: den enestående basskunstneren Per Zanussi og trommeslager/Blow Out-arrangør Ståle Liavik Solberg.

Med skriften under kontrol: Ketil Ramberg spiller Modern Soul Classics Lars Martin Dahl spiller souljazz

Vert og DJ for kvelden, Audun Vinger, spiller soul, jazz og psykedelisk rock over anlegget, og tar imot musikkønsker, så sant det dreier seg om Rotary Connections julealbum «Peace», utgitt på Cadet Concept i 1968.

Vinger har tidligere vært medredaktør for en bok om Last Train og har arrangert veldig mange kvelder her inne på bruket, så han vet sannsynligvis hva som gjelder på Oslos eneste bar.

The post Bladfyk julekro med soul, jazz og folk! appeared first on Jazz i Norge.