Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
NOVEMBER 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
         
19.08.2020 Blow Out festival 19 - 22.aug 2020
I dag starter Blow Out festivalen, som melder følgende om årets utgave

 

Det lå lenge stor usikkerhet rundt hvorvidt årets festival i det hele tatt kunne gjennomføres, men når det nå har begynt å gå opp for de fleste at pandemien er her for å bli en god stund fremover, har det blitt et kulturpolitisk poeng i seg selv å levere varene, med de forbehold og forhåndsregler som trengs å tas for at arrangementet skal bli så trygt som mulig, for publikum, musikere og crew. På Nasjonal Jazzscene finnes mengder med håndsprit, én meters avstand mellom sitteplassene og et barmannskap som er blitt eksperter på bordservering.

En festival som Blow Out trengs nemlig, i følge en samlet programgruppe: «Spesielt i disse tider er det viktig å forsvare den smale musikken. Det er et miliø som står veldig sterkt, men er sårbart på samme tid. Sterkt fordi det er drevet av en kunstnerisk overbevisning heller enn penger. Og sårbart fordi det er lite økonomisk trygghet i den, og musikken og dens verdier vanskelig kan overføres til den digitale verden.

Denne festivalen er organisert av musikere for musikere. Mange musikere har kjent veldig hardt på konsekvensene av pandemien. Det er i høy grad i vår egen interesse å ta smittevern på alvor og bidra i dugnaden for å stoppe spredningen. Vi vil derfor gjøre alt vi kan å gjennomføre denne festivalen på tryggest mulig måte, men for musikernes og publikummets mentale helse er det ekstremt viktig å kunne møtes og oppleve live musikk. Det er vanskelig å planlegge langt fram i tid, man lever litt fra spillejobb til spillejobb og gleder seg til hver mulighet til å spille live. Å møtes for å improvisere og skape musikk sammen har mennesket gjort siden steinalderen, det vil garantert overleve denne pandemien».
12.08.2020 Endelig festivalsommer igjen
Endelig er festivalsommeren over oss med Oslo jazzfestival fem dager til ende 12 - 16.august 2020. Programmet favner både stort og smått, og med smittevern i både sal og på scena. Og for deg som er forhindret fra å møte opp er det også håp når Dagsavisen strømmer mange av konsertene via sin Facebook-side. Klikk og nyt!

 

08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.11 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RÅ!
1900 entré Gratis for alle studenter. 20% rabatt ved forhåndskjøp.
Norges musikkhøgskole

Fra de godt etablerte til de aller ferskeste. Konserter i alle sjangere, kuratert av studenter ved jazzutdanningen ved NMH.

IMPROVISING BATHTUB PARTY Improvising Bathtub Party (IBP) er en trio bestående av Knut Kvifte Nesheim (trommer), Kai von der Lippe (piano) og Sigrid Aftret (tenor- og sopransaksofon), som utforsker musikalske rom uten en tydelig bassrolle til stede. Komposisjonene er varierte, og er inspirert av blant andre Kris Davis, Morton Feldman, Benoît Delbecq, Wayne Shorter og Anna Webber.

De har spilt på scener som Victoria Nasjonal Jazzscene og Kulturhuset i Oslo, hvor man fra den sistenevnte kan lese i Jazz i Norges anmeldese at bandet skaper «rom der saksofonist Sigrid Aftret og pianist Kai Von der Lippe maler små bilder. Komposisjonene er spennende, den siste er særs sterk – brått kommer en liten unison linje, så kommer den aldri igjen – genialt.”

HERMAN WILDHAGEN Herman Wildhagen skriver låter i vise/folk-landskapet. Hans vakre vokal og fintfølende gitarspill har brakt han på scenen som support for artister som Thomas Dybdahl og Frøkedal, og plassert han på plakaten til Trondheim Calling både i 2017 og 2019. Musikken hans har vært å høre i NRK-serien Unge lovende, samt på NRK P1, P3 og diverse andre radiostasjoner.

Sangtekstene hans er ofte basert på skildringer av ulike mellommenneskelige relasjoner, og de kan være dypt personlige, eller rene forestillinger av andres hverdag og skjebner, enten lykkelige eller ulykkelige. 

Herman liker å utforske ulike besetninger når han spiller live, og det hender ofte at det dukker opp ulike musikere fra konsert til konsert. I Lindemansalen skal han for første gang spille låtene sine med besetningen sang/gitar, kontrabass, vibrafon og klarinett.

RÅ! er konsertserien av og med studenter. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser fram noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet. Det vil bli nye konstellasjoner eksklusivt for konsertserien og samarbeidsprosjekter på tvers av kunstarter. Kom for å oppleve fersk musikk, drikk gratis kaffe og hør de nyeste bandene før de slipper ut av dørene på NMH.

Hold deg oppdatert om konsertene på Facebook @raakonsertserie og Instagram @rakonsertserie.

Foto: Karina Ayguavives Krokaa

The post RÅ! appeared first on Jazz i Norge.

 
01.11 Nasjonal jazzscene
Oslo World: Minyo Crusaders
2130 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.30
Nasjonal jazzscene

Explosive blend of Japanese folk singing and Afro, Latin and Caribbean grooves

En eksplosiv blanding av japansk folkemusikk, karibiske grooves og cumbia. Få så dem komme – men de som har sett og danset til kultsensasjonen Minyo Crusaders, kommer ikke til å glemme det. Det ti musikere store bandet kommer fra byområdet Fussa i Tokyo og smelter japanske folketoner med cumbia, afrobeat og andre ideer fra latin-amerikansk, karibisk og afrikansk musikk. En musikalsk omvei som kanskje høres pussig ut på papiret, men på det oppsiktsvekkende debutalbumet “Echoes of Japan”, som kom ut i april i år på det toneangivende London-baserte labelet Mais Um, demonstrerer orkesteret det overraskende potensialet som ligger her. En mikstur som blant annet har fanget interessen til Gilles Peterson og høstet lovord fra kritikere verden over.

Min’yō er et japansk ord for folkesanger som ble tatt i bruk på 1900-tallet. Sangene skildrer gjerne livet i den japanske arbeiderklassen – historier om fiskere, gruvearbeidere eller sumobrytere. Når bandet griper tak i sjangere som cumbia, reggae og afrobeat og lar dem danne underlaget for disse fortellingene, sunget på tradisjonelt vis, er man plutselig nærmere kjernen i musikken enn man skulle tro. Det de gjør er å forvalte sangtradisjoner som har overlevd på folkemunne, men som cirka samtidig som Min’yō-begrepet oppsto også ble gjenstand for bevaring og institusjonalisering. Baksiden av den medaljen – at folkemusikk risikerer å bli en sorts musikalske museumsgjenstander – er noe vi kan kjenne igjen fra mange steder. Motgiften er på mange måter å gjøre som Minyo Crusaders gjør – å holde musikken i utvikling gjennom å sende den på rundreise ut i verden. De vet godt at det aldri var meningen at den skulle stenge døren mot andre sjangere og inntrykk. Denne åpne, men samtidig dypt engasjerte holdningen til egen musikkarv er noe som gjør bandet like gjenkjennelige og fengende som de er nyskapende.

Explosive blend of Japanese folk singing and Afro, Latin and Caribbean grooves Few saw them coming, but those who have seen and danced to the cult sensation Minyo Crusader, will never forget them. The ten piece band hails from Fussa in the western part of Tokyo, and melds japanese folk songs with cumbia, afrobeat and other impulses from Latin-American, Carribean and African music. It is a musical path which might sound strange on paper, but on their stellar debut album “Echoes of Japan”, released this April on the London-based tastemaker label Mais Um, the orchestra most definitely make it work. It is a mixture that has made Gilles Peterson a convert and received praise from critics all over the world.

Min’yō is a japanese term for folk songs which has been used since the 20th century. The songs tell stories about the Japanese working class – fishermen, miners or sumo wrestlers. When the band uses cumbia, reggae and afrobeat as a backdrop for these stories, sung in the traditional way, it brings you closer to the core of the music than you might think. It is a way of breathing unexpected life into singing traditions that has survived as vernacular music, but also became institutionalized around the same time that the term Min’yō entered Japanese usage. There is a backside to preservation – music can risk becoming a museum object rather than a living thing. Through their intense live performances, Minyo Crusaders provides us with an antidote – they keep the Japanese folk music evolving by sending it on a trip around the world. This eclectic, but deeply loving way of interacting with their own tradition makes the band equal parts relatable, catchy and innovative.

Arrangør er Oslo World, men sesongkortet gjelder likevel!

The post Oslo World: Minyo Crusaders appeared first on Jazz i Norge.

 
02.11 Stortorvets gjæstgiveri
Skinner/Eilertsen kvintett m/Tricia Boutté
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Tricia Boutté er en amerikansk vokalist, født i New Orleans, og oppvokst i en familie der jazzen hadde svært gode forhold. Tricia er niese til Lillian og John Boutté. Hun synger jazz, soul og funk, og har iflg Wikipedia opptrådt med både Fats Domino, Lionel Batiste og Ytre Suløen Jassensemble. Nå får vi høre henne med fire håndplukkede musikere: Erik Eilertsen tp, David Skinner pno, Håkon Bjørgo bass og Emil Norman dms

The post Skinner/Eilertsen kvintett m/Tricia Boutté appeared first on Jazz i Norge.

 
02.11 Jazzkafé i foajeen i Oslo konserthus
Staffan William-Olsson trio
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Staffan William-Olsson git Terje Gewelt bass Magnus Eide dms

The Staffan William-Olsson Trio fremfører jazzversjoner av poplåter fra forskjellige epoker. Artister som Lill Lindfors, Burt Bacharach, Ricky Martin, Black Sabbath, ABBA, Creedence Clearwater Revival, Patsy Cline, Franz Liszt – ingenting er hellig for denne trio som fikk fantastisk omtale i det amerikanske jazzbladet Cadence for debutplaten «POP”

Konserten starter presis. Ingen aldersgrense.

For rullestolplass kontakt billettluken på 23113111 eller billetter@okh.no

The post Staffan William-Olsson trio appeared first on Jazz i Norge.

 
02.11 Nasjonal jazzscene
Yellowjackets
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Det Los Angeles-baserte bandet Yellowjackets har vært en stor kreativ kraft på jazzscenen siden 1981 slapp sin selvtitulerte debut, nå tar de nye, dristige skritt ut fra sitt utgangspunkt i fusion. Denne fornyelsestanken har vært en pådriver i de fire tiårene bandet har eksistert, noe 30 utgivelser og 17 Grammynominasjoner er et tydelig bevis på.

Deres nyeste album kom for et år siden og fikk fantastiske kritikker, dette må du sjekke ut. Live er bandet en eksplosjon, en spennende reise i tidvis eklektisk, elektroakustisk klangland, men med det gode groovet og fantastisk meloditeft dypt forankret. Et imøtekommende band, en stor opplevelse håndsrekkende musikk!

Russell Ferrante – keys, Bob Mintzer – saksofon, Dane Alderson – bass, William Kennedy – trommer

The post Yellowjackets appeared first on Jazz i Norge.

 
03.11 Sentralen
Jazzbarna inntar Sentralen
1500 entré
Improbasen

Søndag 3. november fortsetter Improbasen’s konsertserie på Sentralen i Oslo. Improbasen har spesialisert seg i å presentere unge jazztalenter på svært høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz.

Det vakte stor oppmerksomhet da Improbasen for noen uker siden sendte en gruppe 12-14-åringer på turné i Japan, samtidig som en annen gruppe reiste til Portugal. Begge gruppene gjorde stor suksess, og det er gruppen som turnerte i Japan som denne søndagen endelig skal presentere det spennende repertoaret for hjemmepublikumet.

Erin Dahl Gaare (altsax), Melina Bjørndal (piano) og Una Stenbråten Harildstad (trommer) turnerte Japan fra nord til sør, med en rekke konserter i store konsertsaler og anerkjente jazzklubber, og er ønsket tilbake alle steder de opptrådte. Det er utrolig hva en slik turné gjør med samholdet og nivået på et band, og det er med stor stolthet vi presenterer dette svært komplekse og godt innarbeidede repertoaret for Oslo’s jazzpublikum.

Konsertserien på Sentralen er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Her kan de unge talentene gå skikkelig i dybden, og presentere kompleks jazz på internasjonalt nivå.

Serien presenterer i første rekke elever ved Improbasen, men enkelte av konsertene vil også bli toppet med gjester fra inn- og utland. Samtidig fortsetter den svært godt etablerte konsertserien Barnas Jazzscene på Victoria.

Det forventes at disse to konsertseriene vil bidra til å løfte fram en ny generasjon jazztalenter. Konsertene på Sentralen fortsetter med nye grupper hver måned utover vinteren og våren. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Jazzbarna inntar Sentralen appeared first on Jazz i Norge.

 
03.11 Nasjonal jazzscene
Charles Lloyd Kindred Spirits ? kl 16.00
1600 entré 18 år. Dørene åpner kl 15.00
Nasjonal jazzscene

The legend is still going strong and as relevant as ever

Blant musikkritikerne er det konsensus om at Charles Lloyd har aldri hørtes bedre ut enn det han gjør nå! Dybden i uttrykket hans reflekterer erfaring og ro. Lloyd har hatt en lang og legendeaktig historie i musikkverdenen, men hans motto er stadig «fortsett», og finner stadig nye gir!

«I refer to myself as a sound-searcher,» sa Charles Lloyd i et intervju nylig. «The deeper I dive into the ocean of sound, the more I become aware that I need to dive down even deeper.» I denne ånden måtte han for eksempel starte et nytt band i 2016, The Marvels, hvor han kunne finne utløp for alternativ country og Americana band sammen med fantastiske Lucinda Williams. Platen ble for mange kritikere årets største høydepunkt.

For to konserter skal vi altså møte og la oss røre av Kindred Spirit. Her er skjønnhet og ren eleganse som både på plate og under konsertene hans er full av intense følelser og lidenskap som rører lytteren dypt i hjertet. Når musikken vibrerer, vibrerer sjelen, Lloyd har funnet et merkelig og vakkert nedkom av den amerikanske jazzopplevelsen.

Charles Lloyd – saksofon, Gerald Clayton – piano, Marvin Sewell – gitar, Harish Raghavan – bass, Eric Harland – trommer

Det er også en konsert klokken 20.00

The post Charles Lloyd Kindred Spirits – kl 16.00 appeared first on Jazz i Norge.

 
03.11 Cosmopolite
Magma
1900 entré
Cosmopolite

Magma startet opp i Frankrike i 1969, og fyller dermed 50 år i år. Helt fra begynnelsen var det klart at medlemmene la ut på en fantastisk reise, anført av den visjonære trommeslageren Christian Vander.

Den samme reisen har en trofast fanskare også tatt del i – helt tilbake til klassiske utgivelser som ”Kobaïa”, ”Mëkanïk Dëstruktïẁ Kömmandöh” og ”Köhntarkösz”. Et helt nytt album skal dessuten være på vei, samtidig som bandet legger ut på en omfattende Europaturné.

Magma kommer til Cosmopolite 3. november – en dato som alle norske prog- og kunstrock-fans kan merke seg først som sist. Bandet har sin egen kosmologi, en egenartet visjon om menneskehetens åndelige og økologiske fremtid. – Magma had to be created, if not by me, then by someone else, har Christian Vander uttalt.

Helt fra starten har Magma vært et tvers gjennom originalt band, der Vander til og med oppfant sitt eget språk til sangene. Musikken er vakker, dynamisk, mystisk og pompøs om hverandre, full av sterke stemninger og hypnotiske lag av temaer. Musikken har blitt sammenlignet med både John Coltrane og Carl Orfff, men høres likevel ikke ut som noe annet.

Det er ikke ofte at Magma har besøkt Norge, men Christian Vander & co. har faktisk vært på Cosmopolite tidligere. Liveopptak på nettet fra 2018 viser et storband i utmerket form, med en tonekunst som er kompleks, kunstnerisk ambisiøs og samtidig svært fengende. Femti år er tydeligvis ingen alder for denne tidløse gruppen.

Blant bandets beundrere finner vi en rekke av dagens mest interessante musikere, som Porcupine Tree, Opeth og våre egne Ulver. Vi spår at dette blir en stor kveld på Cosmopolite – og at du ikke bør vente for lenge med å skaffe deg billetter.

The post Magma appeared first on Jazz i Norge.

 
03.11 Cafeteatret
Kampenjazz: Trioens kunst II: Maria Kannegaard Trio
2000 entré Gratis! / medl. Gratis!
Kampenjazz

Trioens kunst på Kampenjazz

Tre søndager på rad – 27. oktober, 3. og 10. november – kan du møte tre av de fremste norske uttrykkene i dag for et klassisk jazzikalsk uttrykk – pianotrioen.

Her møter du tre norske trioer som vil vise deg noe av spennvidden i et uttrykk med forløpere som trioene til Nat King Cole, Bill Evans, Keith Jarrett, Paul Bley, Brad Mehldau, Svein Finnerud og mange andre.

Her får du servert tre norske trioer som alle dyrker det akustiske uttrykket. Men som ikke ligner på noen av de nevnte forbildene – eller på hverandre. Tre trioer som bygger på røttene og videreutvikler arven fra denne historien – på hver sin måte.

3 ganger 3 – trio hurra!

Søndag 3. november kl. 20:00 – Trioens kunst II: Maria Kannegaard Trio

Maria Kannegaard: piano, Thomas Strønen: trommer, Ole Morten Vågan: bass

Etter at vi i vinter fikk høre at Maria Kannegaard etter lengre tids sykdom hadde samlet trioen sin igjen — med Thomas Strønen på trommer og Ole Morten Vågan på bass — har vi sett fram til denne konserten. Da nyheten kom i vår om at Kampenjazz hadde booket trioen til konsert i november, var det mange hjerter som gledet seg.

Etter comebacket under Jazzfest i Trondheim i mai, har de spilt under Nattjazzen i Bergen og på Moldejazz. Ryktene går om skjellsettende, vakre opplevelser. En trio som har vært manges favoritt er på plass igjen, og kanskje på et høyere nivå enn for seks år siden.

Kannegaards tema er som vakre veteranbiler. Vakre, funksjonelle linjer på utsiden, en effektiv og kompleks organisme under dekselet som sørger for en miljøvennlig formidling. Og når de understøttes av to medmusikanter som kanskje har Norges største ører, kan det ikke bli annet enn vakker musikk.

Dette er konserten der du må være til stede!

Foto: Jan Granlie

The post Kampenjazz: Trioens kunst II: Maria Kannegaard Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
03.11 Nasjonal jazzscene
Charles Lloyd Kindred Spirits ? kl 20.00
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

The legend is still going strong and as relevant as ever

Blant musikkritikerne er det konsensus om at Charles Lloyd har aldri hørtes bedre ut enn det han gjør nå! Dybden i uttrykket hans reflekterer erfaring og ro. Lloyd har hatt en lang og legendeaktig historie i musikkverdenen, men hans motto er stadig «fortsett», og finner stadig nye gir!

«I refer to myself as a sound-searcher,» sa Charles Lloyd i et intervju nylig. «The deeper I dive into the ocean of sound, the more I become aware that I need to dive down even deeper.» I denne ånden måtte han for eksempel starte et nytt band i 2016, The Marvels, hvor han kunne finne utløp for alternativ country og Americana band sammen med fantastiske Lucinda Williams. Platen ble for mange kritikere årets største høydepunkt.

For to konserter skal vi altså møte og la oss røre av Kindred Spirit. Her er skjønnhet og ren eleganse som både på plate og under konsertene hans er full av intense følelser og lidenskap som rører lytteren dypt i hjertet. Når musikken vibrerer, vibrerer sjelen, Lloyd har funnet en merkelig og vakkert nedkom av den amerikanske jazzopplevelsen.

Charles Lloyd – saksofon, Gerald Clayton – piano, Marvin Sewell – gitar, Harish Raghavan – bass, Eric Harland – trommer

Det er også en konsert klokken 16.00

The post Charles Lloyd Kindred Spirits – kl 20.00 appeared first on Jazz i Norge.

 
05.11 Nasjonal jazzscene
OJC: Jazz i Norge i 100 år!
1900 entré 18 år. Dørene åpner kl 18.30, billetter kjøpes i døra
Nasjonal jazzscene

1919 regnes som året da jazzen kom til Norge. Vår fremste jazzhistoriker Bjørn Stendahl vil utrede dette nærmere med kåseri og musikkeksempler.

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste par årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle møtene hos oss!

The post OJC: Jazz i Norge i 100 år! appeared first on Jazz i Norge.

 
06.11 Sagene Lunsjbar
Jazz på Sagene Lunsjbar – Eline Hellerud Åsbakk
1900 entré

Vokalist Eline Hellerud Åsbakk lager musikk i et kjølig, skandinavisk landskap. Med minimalistiske tekster tar hun lytteren langt til havs og over vidda om vinteren. Musikken kan beskrive rastløshet, usikkerhet og melankoli, men også humor, vårsol og optimisme.

Eline har mottatt flere priser og stipender for sine komposisjoner og tekster. Ved siden av dette prosjektet er hun sanger i friimproensemblet Oslo 14 og samarbeider med den danske duoen Svaneborg / Kardyb (vinner av Jazz Danmark´s Jazz Konkurrencen 2019).

Eline Hellerud Åsbakk – vokal Aksel Westlund – gitar Erlend Albertsen – bass Erik Jøkling – trommer

The post Jazz på Sagene Lunsjbar – Eline Hellerud Åsbakk appeared first on Jazz i Norge.

 
07.11 Norges Musikkhøgskole, Levinsalen
Solveig Slettahjell og Oslo Strykekvartett
1800 entré Gratis for alle studenter. 20% rabatt ved forhåndskjøp.
Norges Musikkhøgskole

Crossover er tema for årets kammermusikkuke. I mange år har jazzstudentene og de klassiske studentene hatt et godt øye til hverandre, og nå blir det samarbeid på kryss og tvers.

Oslo Strykekvartett er hedersgjest under Kammermusikkuka, og på denne konserten byr på klassisk, pop og jazz i salig blanding, sammen med jazz-sanger Solveig Slettahjell.

Foto: Jørn Stenersen

The post Solveig Slettahjell og Oslo Strykekvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
07.11 Tøyenkirken
Høstkonsert i Tøyenkirka
1800 entré
Anne Lande og Tøyekirka, Oslo bymisjon

Høstkonsert i Oslo 🍂 i Tøyenkirka, kirkens bymisjon Torsdag 7. nov kl 18:00 Stille sanger, lave lys, poesi og norske tekster om avskjeder og krevende overganger i livet Varmt velkommen! Anne Lande: tekster og vokal Per Husby: komposisjoner og piano

The post Høstkonsert i Tøyenkirka appeared first on Jazz i Norge.

 
07.11 Cosmopolite
Stacey Kent
1900 entré
Cosmopolite

Vi presenterer en av vår tids største jazzsangere – som gang på gang forfører publikum med sine spektakulære opptredener!

Det er med god grunn vi nok en gang inviterer Stacey Kent tilbake til Cosmopolite – hver eneste gang får vi en fantastisk konsertopplevelse, og Oslo-publikummet elsker henne! Kent er en av vår tids største jazzsangere, og skal presentere nytt repertoir samt gamle favoritter.

Hennes siste album “I Know I Dream” er en levende orkestermontering der Staceys musikalske alkymi blir sjangeroverskridende. Albumet går sømløst gjennom Bossa Nova-klassikerne, Chansons, American Standards og originale sanger skrevet av Staceys ektemann, saxofonisten, komponisten og arrangøren Jim Tomlinson, sammen med sin lyricistpartner, den prisbelønte forfatteren, Kazuo Ishiguro, portugisisk dikter Antonio ladeira , og Nashville basert, Cliff Goldmacher.

Stephen Holden fra The New York Times var begeistret over albumet og sa følgende: ‘Ms. Kent embodied the essence of saudade as persuasively as any of her Brazilian idols. As she threw back her head and crooned softly, you had the sense of a woman with nothing to protect, living in the moment and dreaming out loud.’

Stacy Kent er opprinnelig fra USA, men har lenge hatt base i England. Hun har også mange fans i Frankrike, takket være mange fine innspillinger med sanger av Serge Gainsbourg. Også stadig flere nordmenn oppdager hvilket verdensnavn hun er, og vi ser frem til en spektakulær opptreden!

The post Stacey Kent appeared first on Jazz i Norge.

 
08.11 Cosmopolite
Judith Hill
2000 entré
Cosmopolite

GRAMMY-vinnende multi-instrumentalist Judith Hill ble raskt kjent for sin viktige opptreden i den Oscar-vinnende dokumentaren ’20 Feet from Stardom’ og hennes deltakelse i The Voice. Rolling Stone Magazine roste henne i skyene for sine «stellar powerhouse vocals», og Prince la sin elsk på henne og produserte debuten hennes ‘Back in Time’ i 2015. I tillegg har hun gjort stor karriere av å synge med kjente stjerner som blant annet Stevie Wonder og Michael Jackson.

Line-up

Judith Hill – Artist, Keyboard, Guitar Michael White – Drums Gregory Moore (Gmoe) – Guitar Robert Hill (Pee Wee) – Bass Michiko Hill – Keyboard

The post Judith Hill appeared first on Jazz i Norge.

 
08.11 Nasjonal jazzscene
Elephant9
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Prog-infused power trio

Den breibeinte buldrejazzen har bedre tider enn noen gang. Med Hedvig Mollestad, Bushman’s Revenge og ikke minst de hardtslående veteranene Elephant9 i spissen, er nivået skyhøyt, og publikum har vist igjen og igjen at de setter stor pris på feite basslinjer, tunge trommer og massive akkorder.

Den plateaktuelle trioen Ståle Storløkken, Torstein Lofthus og Nikolai Hængsle henter like mye inspirasjon fra psykedelia og klassisk progressiv rock som tungtgroovende jazz og er en bulldoser av et band. De siste årene har de gjerne opptrådt som kvartett, enten med Dungen-gitarist Reine Fiske eller Terje Rypdal, men nå er vi tilbake ved den harde kjernen. Den holder.

Ståle Storløkken – orgel, Nikolai Hængsle – bass, Torstein Lofthus – trommer

The post Elephant9 appeared first on Jazz i Norge.

 
09.11 Norges Musikkhøgskole, Levinsalen
Livaktig at the Lounge
1700 entré
Norges Musikkhøgskole

Leilighetsmusikk for mange ulike instrumenter og elektronikk. Klassiske studenter og jazzstudenter i samspill med lærere.

For ti år siden skrev Morten Halle stykket 21st century café music, for strykere og jazzband til festivalen MusikAToulouse.

– Meningen var å knytte tråden tilbake til en tid da de samme musikerne spilte kunstmusikk i konsertsalene og underholdningsmusikk på kafeene, da avstanden mellom høy- og lavkultur ikke var så stor som den har vært i de siste hundre årene. Nå skulle stykket tas opp igjen, og jeg oppdaget at det jeg skrev i 2009 var mye «alvorligere» enn jeg trodde, jeg syns ikke det var dårlig akkurat, men et ganske vanlig eksempel på «musikk i skjæringspunktet mellom fjelljazz og nyvennlig samtidsmusikk». Det som blir spilt på kammermusikkuka blir derfor en kraftig omarbeidet testversjon som forhåpentligvis blir morsommere både å spille og å høre på. Det blir flere saksofoner, elektronikk blir lagt til og det blir tydeligere referanser til musikk fra 1890, 1930 og 1990 om alt går som det skal. Ideen er å jobbe videre med materialet ut fra reaksjonene til medvirkende og publikum for å få ferdig en lengre versjon til festivalen Lyden av Musikkhøgskolen i mars 2020.

Morten Halle.

Foto: Duncan McNeil

The post Livaktig at the Lounge appeared first on Jazz i Norge.

 
09.11 Nasjonal jazzscene
Arild Andersen Group
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Arild Andersen’s new quartet is a veritable Norwegian supergroup.

Det er alltid en begivenhet når Arild Andersen kommer med noe nytt. Bassisten med den syngende tonen har vært en gigant i norsk jazz omtrent så lenge de fleste de kan huske, men det virkelig enestående er jo at han stadig, snart femti år etter Afric Pepperbird, er like aktuell. Musikalsk søkende og på hugget som ei gaupe i hjortejakta!

Arild Andersen kan ikke bare spille bass, han er også en strålende lagleder som virkelig kan kunsten å sette sammen et band, og det var vel bare et spørsmål om tid før han hentet Marius Neset inn i folden. Saksofontrollmannen fra Os er en av veldig få med en karriere som kan måle seg med sjefen selv. Etter to svært vellykkede festivaljobber i fjor skjønte Andersen at med et så bra band var det bare å kjøre på videre.

En framoverlent og ekspressiv saksofonist, pianojazzens førstelyriker og en rytmeseksjon som oser av sofistikert spitzenklasse: Grupper blir ikke mye suprere enn dette!

Marius Neset – saksofon, Helge Lien – piano, Arild Andersen – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer

The post Arild Andersen Group appeared first on Jazz i Norge.

 
10.11 Herr Nilsen
Thomas Franck med Sandvika storband & Eckhard Baur
0800 entré www.sandvika-storband.no
Sandvika Storband

Tomas Franck er en jazz-gigant. Som saxofonist og komponist har han i flere tiår vært en av de største personlighetene på den danske jazzscenen. Han er en musiker med et helt spesielt format, men han er alt for skjelden å høre. Mest kjent er han kanskje for tiden i DR Big Band, men også som solist samt som medspiller for bl.a. Pat Metheny og Roy Haynes. Han er ikke bare enfremragende saxofonist, men utmerker seg også som komponist og arrangør. Sandvika hadde ham på besøk i 2014 og kjenner hans fantastiske materiale for storband. Vi gleder oss til å igjen presantere han igjen som solist, komponist og arrangør med bandet.

The post Thomas Franck med Sandvika storband & Eckhard Baur appeared first on Jazz i Norge.

 
10.11 Cafeteateret
Kampenjazz: Trioens kunst III: Jonas Cambien Trio
2000 entré
Kampenjazz

Trioens kunst på Kampenjazz

Tre søndager på rad – 27. oktober, 3. og 10. november – kan du møte tre av de fremste norske uttrykkene i dag for et klassisk jazzikalsk uttrykk – pianotrioen.

Her møter du tre norske trioer som vil vise deg noe av spennvidden i et uttrykk med forløpere som trioene til Nat King Cole, Bill Evans, Keith Jarrett, Paul Bley, Brad Mehldau, Svein Finnerud og mange andre.

Her får du servert tre norske trioer som alle dyrker det akustiske uttrykket. Men som ikke ligner på noen av de nevnte forbildene – eller på hverandre. Tre trioer som bygger på røttene og videreutvikler arven fra denne historien – på hver sin måte.

3 ganger 3 – trio hurra!

Søndag 10. november kl. 20:00 — Trioens kunst III: Jonas Cambien Trio

Jonas Cambien: piano, André Roligheten: treblås, Andreas Wildhagen: trommer

Foto Jenny Berger Myhre

Den som sier at pianotrio skal være piano, bass og trommer, er uten røtter i jazzhistorien. Med seg i sin trio har Cambien to markerte musikere, hver med sine karakteristiske uttrykk: André Roligheten på tenor- og sopran-saksofon og bassklarinett, og Andreas Wildhagen på trommer. En pianotrio med treblås, uten bass. Og du savner ikke bassen ett eneste øyeblikk.

Her er spor etter frijazzens mange røtter, så vel som fra John Cage og minimalistene. Samt mye annet. Musikken er en evig utforsking av klanger, med- og motlyder og perkussive ostinater, servert i et minimalistisk basert akustisk landskap

Her trives det frie og det stramme, det vakre og det røffe, det enkle og det komplekse sammen. Trioen spiller samtidsmusikk man kan nynne til, og frijazz man kan trampe foten til. I følge Audun Vinger passer musikken like godt til en italiensk mafiabegravelse som til et bryllup på Nesodden. Og det har han helt rett i!

Cambien i jazzkjerka? Kom igjen!

The post Kampenjazz: Trioens kunst III: Jonas Cambien Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
10.11 Kafé Hærverk
LASSEN gjør Hærverk
2000 entré

Mye har skjedd siden det norskbelgiske jazzbandet LASSEN slapp albumet «Eventyrer», som preget flere av årets beste-lister i 2018. Liveversjonen er stadig utforskende og engasjerende. Med nye instrumenter i posen, fun låter og rytmisk impro som utgangspunkt blir dette god kok! LASSEN avslutter konsertåret sitt hjemme i Oslo på Kafé Hærverk. Stas!

Bram De Looze – piano/rhodes, Stian Andersen – bass/fiolin, Tore Flatjord – trommer, Harald Lassen – sax/EWI/vokal

//Harald Lassen har hentet hjelp hos sine beste venner og på kontinentet når han legger verden for sine føtter med sitt nye band LASSEN. En skikkelig typete gjeng med glimt øyet som spiller bra jazz med melodisk teft og unge følelser. Vi snakker den belgiske stjernepianisten Bram De Looze og et norsk rytmekomp man knapt har hørt maken til siden 70-tallet. Tross kort fartstid sammen har bandet rukket å prege den internasjonale jazzscenen, norske jazzfestivaler og fått toppkarakter i amerikanske Downbeat Magazine. Deres album «Eventyrer» toppet flere årets beste-lister i 2018 og ble i 2019 fulgt opp med det fremoverlente remixalbumet “remix-eventyr”. For ikke å snakke om operaprosjektet Spazi Siderali. Live er LASSEN en fargerik gjeng proppfull av energi, pasjon og karakter som gir publikum følelsen av noe spontant og ekte. Her og nå//

The post LASSEN gjør Hærverk appeared first on Jazz i Norge.

 
13.11 Josefine Visescene
HILDE LOUISE ASBJØRNSEN & ANDERS AARUM DUO-KONSERT
1900 entré
Josefine Visescene

Artist og låtskriver Hilde Louise Asbjørnsen og pianist Anders Aarum har arbeidet tett sammen i 14 år, med både plateutgivelser og teaterforestillinger. Nå har de laget en ny konsert-serie hvor de presenterer nedstrippede tolkninger av Hilde Louises og andres låter, på norsk og på engelsk, hentet fra både jazz- og kabaret-verdenen. Dørene åpner kl 19. Konsertstart kl 2030.

The post HILDE LOUISE ASBJØRNSEN & ANDERS AARUM DUO-KONSERT appeared first on Jazz i Norge.

 
13.11 Svettern, Kjelsåsveien 18
Nina Simone November Night
1930 entré Billettsalg i døra - Studenter 1/2 pris
Grefsen Jazz Society

Høsten er over oss, og med den en ny utgave av Grefsen Jazz Society, den 21. i rekken. Denne kvelden får vi møte en spennende trio med vokalist og perkusjonist Anne Margaret Nilsen i spissen. Hun har gjendiktet og fremfører Nina Simone sanger i norsk språkdrakt på en fremragende måte . Med seg i trioen har hun keyboardist Trygve Beddari og kontrabassist Tov Ramstad. Vi gleder oss til å høre dem!

Som vanlig stiller vårt husorkester Borderline Big Band velvillig opp.og rammer det hele inn med et knippe utsøkte storbandkoposisjoner. Det ryktes også at vi kan få oppleve en liten fusjon mellom disse to ensemblene i løpet av kvelden. Møt opp og nyt musikken!

The post Nina Simone November Night appeared first on Jazz i Norge.

 
13.11 Herr Nilsen
Ståle Ytterli og Odeon Jazz Quintet
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Ståle Ytterli & Odeon Jazz QuintetStåle Johan Ytterli jobber som Universitetslektor på Norges Musikkhøyskole innen fagfeltene vokal, dirigering og kirkemusikk.Han er sangutdannet fra Oslo, København og New York og fast tilknyttet middelalderensemblet Pro Musica Antiqua Oslo, ragtime-ensemblet Ophelia Orchestra og tangogruppen Cantango. Han har vært med i en rekke musicaloppsettinger, som Chess, Which Witch og Annie.

Denne kvelden får vi høre Ståle Ytterli sammen med Odeon Jazz Quintet. Og de byr på brasilianske choros, tradisjonell jazz fra New Orleans/Louisiana, sanger av den cubanske komponisten Ernesto Lecuona, tangoer av Kurt Weill, kreolske valser fra Venezuela og Panama. Og komposisjoner av den argentinske sangeren Carlos Gardel.

Ståle Ytterli vo, Øistein Isachsen cl, Gunnar Gotaas tb, Morten Gunnar Larsen pno, Børre Frydenlund mandola/bjo/vo, Svein Aarbostad bass.

The post Ståle Ytterli og Odeon Jazz Quintet appeared first on Jazz i Norge.

 
13.11 Nasjonal jazzscene
Dale & Roligheten + Miles Okazaki
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Intuitive duo + Thelonious Monk for solo guitar

Samarbeidet mellom pianist Eyolf Dale og treblåser André Roligheten går helt tilbake til tenårene. Båndet og intuisjonen dem imellom har alltid vært sterkt, og på deres nye plate Departure skinner det som en sol! Og det er virkelig noe magisk som oppstår i musikken mellom dem og i luften mellom tonene. Bandnavnet Albatrosh er forlatt, her står to stykker hel ved.

Eyolf Dale – piano, André Roligheten – saksofon

Samme kveld får du også høre den fantastiske gitaristen Miles Okazaki som på sin boks med plater fra i fjor tok for seg alle Thelonious Monks nydelige komposisjoner! Det er veldig variert og flott gjort fra en gitarist som The New York Times omtaler som “…til fingertuppene moderne, fullstendig frigjort fra hva det vil si å spille gitar i en gruppesetting – ikke bare jazz, men i musikk generelt!” Monk-platen Works var på de fleste årsbestelister i 2018, kom og hør hvorfor!

Miles Okazaki – gitar

The post Dale & Roligheten + Miles Okazaki appeared first on Jazz i Norge.

 
14.11 Nasjonal jazzscene
María Grand Trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Dynamic and expressive saxophone player and a New York favourite

María Grand har virkelig tatt Amerika med storm. Den sveitsiskfødte komponisten og saksofonisten har høstet fantastiske kritikker for sine plater, og folk virkelig ivrer etter å samarbeide med henne. Hun har blitt kjent som en som tør å ta stor risiko, setter ting på spissen og uredd tar plass på egne veier i egne tidssoner. Likevel henger det så nydelig på greip.

Hun har spilt konserter og medvirket på plater med toppnavnene i New Yorks jazzverden: Vijay Iyer, Craig Taborn, Steve Lehman, Mary Halvorson, Marcus Gilmore, Miles Okazaki og mange fler. Til oss kommer hun med sin faste trio, og det er her det koker! Fjorårets debutplate under eget navn heter Magdalena og er en hyllest til sterke kvinner som utgjør en forskjell, og det gjør også denne trioen. Platen havnet på Billboardlisten for beste jazzalbum i 2018 og ble stemt frem som årets nykommer av leserne i JazzTimes.

Nå må du komme og oppleve fenomenet de snakker om der over, bli med inn i denne ekspressive og klarsynte musikken!

María Grand – saksofon, Kanoa Mendenhall – bass, Savannah Harris – trommer

The post María Grand Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
15.11 Cosmopolite
Maykel Blanco y su Salsa Mayor
2000 entré
Cosmopolite

Bandet er idag et av topp 3 mest populære cubanske salsa-orkestre verden over. Special Guest: Mayito Rivera, vokal

Orkesteret fyller i år 15 år og tar med seg superstjernen Mayito Rivera (over 20 år som hovedvokalist i Los Van Van) på sin Europa-turné i november.

Bandleder Maykel Blanco er den yngste musikeren som noensinne har ledet et cubansk storband. Han startet sin utdanning til perkusjonist fra 12 års alderen, og dannet sitt første band allerede da han var 15.

Som 23-åring i 2005 etablerer han 14-manns orkesteret Salsa Mayor, og mottok etter kort fartstid med orkesteret ulike priser, både nasjonale og internasjonale, for “Beste salsa-orkester”, “Beste musikk-arrangement”, “Årets Beste Live-opptreden” etc.

Deres store gjennombrudd var i 2010 med albumet “Soy lo que te hala”, og etter dette har 15-manns-orkesteret årlig turnert Europa, Asia, Nord-Amerika og Latin-Amerika. Albumet «Que no me quiten la fé» som kom ut i 2016 skapte en ny boom i salsamiljøer over hele verden, og da orkesteret spilte for første gang i Norge oktober 2017, var konserten utsolgt og flere måtte snu uten å få høre denne energibomben fra Cuba. Orkesterets 7. album, «Que tiene que te mueve», som mange fans har ventet på, og ble lansert veldig nylig, fredag 5 .april i år

The post Maykel Blanco y su Salsa Mayor appeared first on Jazz i Norge.

 
15.11 Nasjonal jazzscene
Atomic & Trondheim Jazzorkester
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Summit of the year? A fusion of two titans in modern Scandinavian jazz

Vi har tidligere omtalt Atomic som fullriggeren i norsk jazz, nå er det jaggu to norske flaggskip som barker sammen i medvind og motbølger. Atomic befester sin posisjon som et av Europas ledende moderne jazzband med å ta det enda lengre. Dette blir fantastisk!

På vårplata Pet Variations spiller Atomic nydelige, energirike og humørfylte tolkninger av postmodernistene Edgar Varese og Olivier Messiaen med like stor selvfølgelighet som når de spiller Carla Bley, Jimmy Guiffre eller Jan Garbarek. Med låter herfra i tillegg til nyskreven musikk har de (endelig!) gått sammen med jevngamle Trondheim Jazzorkester om å sementere ryktet sitt som liveband og trekke nye amerikalinjer inn i nordisk jazz.

Atomic skal se seg tilbake med gjennomspilling av alle låtene fra tolv album over fem kvelder på Kafé Hærværk i Oslo i januar, men ikke før de har vært en tur over månen og tilbake sammen med Jazzorkesteret i det som kan bli årets høydepunkt på Victoria!

Magnus Broo – trompet, Fredrik Ljungkvist – saksofon og klarinett, Signe Krunderup Emmeluth – saksofon, Andre Roligheten – treblås, Hild Sofie Tafjord – horn, Øyvind Brække – trombone, Håvard Wiik – piano, Adrian Løseth Waade – fiolin, Lene Grenager – cello, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Hans Hulbækmo – trommer, Kyrre Laastad – trommer, Ingar Hunskaar – lyd

Foto: Anne Valeur

The post Atomic & Trondheim Jazzorkester appeared first on Jazz i Norge.

 
16.11 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
Storband på Musikkhøgskolen
1600 entré Gratis for alle studenter. 20% rabatt ved forhåndskjøp.
Norges Musikkhøgskole

Et nytt kull med jazzkomponister står klare til å kaste seg over Musikkhøgskolens store og supre jazzensemble. Dagens konsert er første møte mellom de nye studentene på master- og videreutdanning, og storbandet.

Som seg hør og bør er musikken rykende fersk, besetningen er ny og ledes gjennom truede taktarter og halsbrekkende passasjer av fagansvarlig for både band og komponister: Helge Sunde.

Foto: Helge Lien

The post Storband på Musikkhøgskolen appeared first on Jazz i Norge.

 
16.11 Herr Nilsen
Kleppan project
1600 entré
Oslo Jazzforum

Kleppan Prosjekt er en nylig oppstartet gruppe med unge talentfulle jazzmusikere fra forskjellige land. Bandleder Amund Kleppan kommer fra Lillehammer og studerer nå ved Jazz Institute Berlin. Kleppan sine komposisjoner er sterkt inspirert av den moderne jazzen med tilknytning til den nordiske scenen. I denne gruppen finner man lovende unge musikere som deler den samme lidenskapen, den rene glede ved å spille og skape musikk sammen.

Amund Kleppan er en aktiv jazztrommeslager med base i Berlin, hvor han gjør sin bachelor på Jazz Institute Berlin. Han vant i 2018 prisen for «årets nye danske jazznavn» under Danish Music Awards Jazz med bandet hans Aloft Quartet. Amund har delt scene med artister som Arild Andersen, Marius Neset, Jacob Young, Trygve Seim, Ellen Andrea Wang, Judy Niemack og Marcin Wasilewski. Han vant talentprisen under Lillehammer Jazzfestival i 2017, hvor han året etter spilte triokonsert med Arild Andersen og Marius Neset.

Foto: Nelson NY fra freeimages.com

The post Kleppan project appeared first on Jazz i Norge.

 
16.11 Nasjonal jazzscene
Andy Sheppard Quartet
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Tasteful restraint and irresistible musicality with a strong signature

Tonen, lyden av et instrument, nærmere bestemt lyden en musiker lager på sitt instrument, signaturen, ikke hva, men hvordan man spiller, den skal man jobbe hardt for og mange kommer aldri fram. Når det er snakk om saksofon, så har Garbarek en signatur, Charles Lloyd har det og Andy Sheppard har det. Er Sheppards tone Britisk? Den er hvert fall sparsomt presis, myk melodiøs, delikat og moderne på en grunnmur av historie. Sist vi hørte den var med Carla Bley Trio under ECM jubileet i september. Tonen deler ikke bandet i tre, den bobler med i god kjemi, den melder og svarer, driver frem og lever med.

Andy Sheppard Quartet har utgitt to plater på ECM. I bandet finner vi også Eivind Aarset, en tilsvarende sparsom, men sterk signatur. Rytmeseksjonen er ikke lavmælt, men driver de spennende og vakre lydlandskapene til nye ytterpunkter, både tydelig uttalte og underforståtte. Bli med på reisen til en kvartett med mye på hjertet, og med en god ro til å formidle det.

Andy Sheppard – saksofon, Michel Benita – bass, Eivind Aarset – gitar, Seb Rochford – trommer

The post Andy Sheppard Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
16.11 Herr Nilsen
Hermund Nygård trio med Peter Asplund & Isabella Lundgren
2100 entré
Herr Nilsen

Trommeslager Hermund Nygård har satt sammen en strålende ensemble denne kvelden! Flankert av Andreas Amundsen på bass og Ova A. Billington på piano, er grunnfjellet på plass. Krydrer vi så med fremragende svenske gjester, trompetisten og sangeren Peter Asplund samt den fremragende vokalisten Isabella Lundgren, er det duket for en herlig aften i jazzens tegn!

Foto: freestocks.org fra Pexels

The post Hermund Nygård trio med Peter Asplund & Isabella Lundgren appeared first on Jazz i Norge.

 
17.11 Cafeteateret
Kampenjazz: Duo JEVAA: Bazz og lyrikk Arild Andersen og Jan Erik Vold
2000 entré
Kampenjazz

Arild Andersen: kontrabass, Jan Erik Vold: vokal, poesi

Foto Roar Vestad

Femti år etter at de begge debuterte på Moldejazz gjorde Jan Erik Vold og Arild Andersen en duokonsert samme sted sommeren 2018 til enorm jubel. Samme høsten som Vold jubilerer, gjør de en reprise til glede for også gamle venner.

Jan Erik Vold er i norsk sammenheng ikke bare uttrykket for jazzbeat-poesi. Avantgarde og provoserende. Innsiktsfull og vár. En samfunnsrefser med humoristisk sans. Han er en avantgardist som har evnet å bli folkeeie.

Men Jan Erik Vold er også musiker. I tematikken, i måten han skriver – og ikke minst hvordan han framfører sine tekster. Laidback, med en fortreffelig sans for frasering og timing. Ikke minst er det tydelig i hans mange møter med bass- og jazz-giganten Arild Andersen.

Året etter debuten i Molde for femti år siden, var de sammen på legendariske «Briskeby Blues», og resten er som kjent historie. Høsten 2019 fyller Jan Erik Vold utrolig nok 80 år, like utkrøpen i ord som den gangen.

I dag kan du høre ham i duoformat med pur-unge Andersen, så vidt fylt 74 år. Andersen tonesetter ordene fra Volds forfatterskap. Ikke tilfeldige låter, men med et gjennomarbeidet følge til tekstene. Med et syngende, briljant akkompagnement til Volds vidunderlige, lekende tekster.

Man blir blid ikke bare av å spise loff, man blir også blid av å lytte til Jan Erik Vold og Arild Andersen!

The post Kampenjazz: Duo JEVAA: Bazz og lyrikk Arild Andersen og Jan Erik Vold appeared first on Jazz i Norge.

 
17.11 Herr Nilsen
Søndagsjammen på Herr Nilsen
2000 entré
Herr Nilsen

Humørfylt jazzjam av ypperste kvalitet, som foregår på byens beste klubbscene annenhver søndag! Herrene Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet. Arrangeres i samarbeid med Oslo Jazzforum. Bonger til aktive jammere. Velkommen!

Foto: freestocks.org fra pexels

The post Søndagsjammen på Herr Nilsen appeared first on Jazz i Norge.

 
18.11 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
Åsmund Perssønn Ødegaard ? Idées Noires
1900 entré
Norges musikkhøgskole

Jazz-komponist og masterstudent Åsmund Perssønn Ødegaard dirigerer eget verk med National Palombian Youth Orchestra.

Åsmund Perssønn Ødegaard går andre året på masterstudiet i jazzkomposisjon for større ensembler, og tar dette med store ensembler svært alvorlig. Nå slås det virkelig på stortromma (i metaforisk forstand) og Lindemansalen fylles med et helt orkester som skal spille komponistens første flersatsige orkesterstykke under komponistens ledelse. Sannsynligvis skal salen fylles med noen publikummere også.

«Men ‘jazz’?» Spør du fortvilet. Vel, mer om det ved en annen anledning. Først og fremst er du invitert til å oppleve en komponist som utfolder seg på tvers av sjangere, en student som skaper full forvirring i studieadministrasjonen – og å se den samme komponisten/studenten/utgiftsposten på nasjonalbudsjettet, ta på seg skylapper og buse gjennom alle anmodninger fra studieveilederne om å ha på seg mer skylapper.

Velkommen til konsert med en jazzmusiker som tar moderne orkestermusikk på alvor!

Illustrasjon: Åsmund Perssønn Ødegaard

The post Åsmund Perssønn Ødegaard – Idées Noires appeared first on Jazz i Norge.

 
19.11 Kulturhuset
Eismann 5 med Svein Olav Herstad
2000 entré
Kulturhuset

Eismann 5 er et prosjekt bestående av musikere med tilknytning til jazzlinja i Trondheim og Stavanger. Musikken kan kategoriseres under moderne rytmisk jazz og er skrevet av trommeslager Stian Eismann. Han har latt seg inspirere av bla. Christian Scott og Ambrose Akinmusire. Bandet er satt sammen av erfarne musikere med et bredt kompetansefelt, og glimt i øyet.

Lineup: Svein Olav Herstand – Piano

Øyvind Mathsen- Trompet

Vegard Rubach Ese – Gitar

Jørgen Vikjord – Bass

Stian Eismann – Trommer

Foto: Sigbjørn Berven

Prosjektet er arrangert med støtte fra Norsk Jazzforum og Vestnorsk Jazzsenter.

The post Eismann 5 med Svein Olav Herstad appeared first on Jazz i Norge.

 
19.11 Herr Nilsen
Amund Maarud & Jarle Vespestad
2100 entré
Herr Nilsen

En av våre råeste gitarister, Amund Maarud og en av våre aller beste trommiser, Jarle Vespestad setter hverandre i stevne på Herr Nilsens intime scene! Dette ligger an til å bli en smått legendarisk aften og vi spår at det blir trangt om plassen!

Amund Maarud er mest kjent som energisk gitarhelt med sitt eget band, duoen Morudes og rockebandet The Grand. Amund har vunnet Spellemannprisen, Notoddens Bluespris i 2016 og Tono’s Edvardpris i 2016. Maarud er en artist som legger sin ære i å tøye sjangerbåsene og har opparbeidet seg et solid publikum som gleder seg over hans mange musikalske vridninger. Amund har turnert i Europa, USA, Russland, Kambodja og Sør Korea gjennom sin snart 20 år lange karriere. For tiden er Amund på veien heilt aleine, gjør duojobber med Malin Pettersen og ikke minst med bandet Lucky Lips med skiva “Perfect Stranger”.

Jarle Vespestad kjenner vi godt fra Tord Gustavsen Trio, Farmers Market, Supersilent, Velsefrekk (med Ståle Storløkken og Arve Henriksen) og Køhn/Johansen Sekstett. En allsidig herremann der altså, som opp gjennom årene også har samarbeidet med størrelser som Silje Nergaard, Petter Wettre, Håvard Wiik og Marie Kannegaard bare for å nevne noen.

Foto: Kyle Ruane fra freeimages

The post Amund Maarud & Jarle Vespestad appeared first on Jazz i Norge.

 
20.11 Cosmopolite
Maceo Parker
1900 entré
Cosmopolite

Kjærlighet er den røde tråden gjennom Maceo Parkers siste studioalbum, It’s all About Love, som ble sluppet i februar 2018. “I feel like we can’t say the word enough”, sier Parker, og refererer til kjærlighet [love] som er et gjennomgangstema i alle låtene på plata.

Maceo Parker er en av de store amerikanske musikerne innen jazz, funk og soul. Han er nå 76 år, og spiller fremdeles godt mottatte konserter over hele kloden. Han har vært medlem av The New Power Generation, Parliament og P-Funk, og har spilt med alle fra Bootsy Collins og George Clinton til Keith Richards og Red Hot Chili Peppers.

Maceo Parker kommer fra en musikalsk familie, og begynte alt i 1964 å spille sammen med James Brown, sammen med broren Melvin. Han var en av The JB Horns, og spilte sammen med Brown frem til rundt 1970, inkludert klassiske LP-plater som ”Say It Loud, I’m Black and I’m Proud” og ”Sex Machine”. Deretter startet han sitt eget band, Maceo & All The King’s Men.

I 2004 ble det også lagd en egen dokumentarfilm om superveteranen: My First Name Is Maceo. Under konserten på Cosmopolite vil han spille saxofon og fløyter, og dessuten stå for deler av vokalen. Med seg i bandet har han Greg Boyer (trombone), Will Boulware (keyboards), Bruno Speight (gitar), Rodney «Skeet» Curtis (bass), Nikki Glaspie (trommer) og Darliene Parker (vokal).

The post Maceo Parker appeared first on Jazz i Norge.

 
20.11 Nasjonal jazzscene
Airelle Besson Radio One
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Crisp and melancholic beauty

Fire år gammel ga Airelle Besson klar beskjed: hun ville spille trompet! Et par år senere fikk hun endelig lov til å begynne å øve og startet med det et løp som har tatt henne fra klassiskstudier i Oxford, konservatoriet i Paris, lærlingopphold hos Wynton Marsalis, og helt til topps i det franske musikklivet, hvor hun skriver symfonier, spiller med Carla Bley, gir ut jazzplater og jevnlig blir nominert og kåret til årets musiker og vi vet ikke hva!

Det er med andre ord en sterkt skinnende stjerne som kommer til Victoria i høst. Ballkortet ble definitivt ikke noe mindre tettskrevet da Besson i 2016 satte sammen en ny kvartett med Victoria-favoritten Isabel Sörling og ga ut albumet Radio One. Et halvelektrisk lydbilde og melodiøst melankolske melodier gir støtte og dytt til Söderlings drømmeaktige vokal. Det er nesten så du kan kjenne det klare, friske draget fra høstløvet som rasler over brosteinen på Place Saint-Germaine des Prés.

Airelle Besson – trompet, Isabel Sörling – vokal, Benjamin Moussay – piano, Fabrice Moreau – trommer

The post Airelle Besson Radio One appeared first on Jazz i Norge.

 
21.11 Cosmopolite
Mike Stern/ Jeff Lorber Fusion Band Featuring Dennis Chambers & Jimmy Haslip
2000 entré
Cosmopolite

Mike Stern er en av verdens mest respekterte gitarister. Han har litt av en merittliste også: Bare 23 år gammel ble han med i Blood, Sweat & Tears, som han spilte med i tre år. Deretter gikk han videre til bandet til Bill Cobham, før han i 1981 ble gitaristen til Miles Davis – et samarbeid som strakte seg over flere år. Listen over samarbeidspartnere er som et hvem-er-hvem innen jazz og rock, og omfatter navn som Steps Ahead, Jaco Pastorius, Michael Brecker og Chick Corea.

Som soloartist har Mike Stern også hatt betydelig suksess. Han har gitt ut 17 kritikerroste album siden 1985, der i hvert fall seks av dem har blitt nominert til Grammy. Hans nyeste album er ”Trip” fra 2017, som ble spilt inn etter en stygg ulykke, der han brakk begge armene. Han fikk også en skade på nervene på høyre hånd, som gjorde at han måtte tape fast plekteret til fingrene. Likevel er han tilbake for fullt, med det samme innovative og energiske gitarspillet som før.

– Noen ganger opplever man motgang. Det skjer med oss alle, sier MIke Stern. – Da må du bare fortsette å stå på. Jeg måtte finne en ny måte å spille på. Og når du virkelig ønsker noe, klarer du alltid å finne en løsning.

Gitaristen kommer til Cosmopolite med litt av et stjernelag. I tillegg til Mike Stern selv på elektrisk gitar, får vi høre disse musikerne: Jeff Lorber (piano, keyboards), Jimmy Haslip (el. bass) og Dennis Chambers (trommer). Det er bare ett år siden Mike Stern besøkte oss sist, men dette er en like stor opplevelse hver gang.

Line-up:

Mike Stern – guitar/vocals Jeff Lorber – keyboards Dennis Chambers – drums Jimmy Haslip – el. bass

The post Mike Stern/ Jeff Lorber Fusion Band Featuring Dennis Chambers & Jimmy Haslip appeared first on Jazz i Norge.

 
21.11 Nasjonal jazzscene
The Bad Plus
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

“It’s a piano-bass-drums trio, it’s not a piano trio” – Orrin Evans

The Bad Plus er kjent som bandet som aldri bruker vikar, det mest helstøpte jazzkollektivet i moderne jazz – i hvert fall i dette århundret – så det vakte mildt sagt litt oppsikt da pianist Ethan Iverson etter atten år og et par tusen konserter valgte å mønstre av. Men noe som fort kunne blitt siste reis for The Bad Plus, viste seg i stedet å bli en ypperlig anledning til å gjøre opp bestikk, stake ut en ny kurs og sette ut til havs igjen.

Orrin Evans fikk den i utgangspunktet ikke helt enkle jobben med å fylle pianokrakken etter Iverson, og han gjør det med uanstrengt bravour! Samspill og kommunikasjon er det The Bad Plus alltid har handlet om – i tillegg til skakke coverlåter og originalkomposisjoner som du kan skjære deg på. Evans glir sømløst inn i kollektivet; pianospillet har kanskje noe mer flow enn tidligere, noen ekstra kompassgrader inn mot jazzen, men intensiteten og fokuset er umiskjennelig Bad Plus. Her handler alt om musikken og øyeblikket.

Øyeblikk kommer som kjent bare ett om gangen. Så hvis du vil finne ut nøyaktig hvor The Bad Plus er akkurat nå, og hvor de er på vei, er det faktisk bare én ting å gjøre: Gå på konsert!

Reid Anderson – bass, Orrin Evans – piano, Dave King – trommer

The post The Bad Plus appeared first on Jazz i Norge.

 
21.11 Herr Nilsen
Adam Holzman & Brave New World
2100 entré
Herr Nilsen

Keyboardisten Adam Holzman spilte i bandet til Miles Davis fra 1985 – 1989. Han gjorde over 200 konserter med Miles og han er med på det legendariske albumet «Tutu», samt «Live Around the World» og «The Complete Montreux» box settet.

In 1988 Holzman became Miles’s musical director. For his session and live performances, Adam was praised by the New York Times for his «innovative keyboard work,» and by Keyboard magazine as «one of the most promising synth soloists. Adam has also toured and recorded extensively with Grover Washington, Jr., Wayne Shorter, Chaka Khan, Steps Ahead, Wallace Roney, Michel Petrucciani and many others.

Adam is currently touring and recording with British rocker Steven Wilson. Adam is featured on Steven’s acclaimed albums ”The Raven That Refused To Sing,” «Hand.Cannot.Erase 10,” “4 1/2” and “To The Bone,” as well as appearing in the full-length concert videos Get All You Deserve and Home Invasion: Live at Royal Albert Hall. Adam is now in the middle of a world tour with Steven Wilson which will go until March 2019.

Adam has released 10 albums as both a solo artist and with his band, Adam Holzman & Brave New World. His most recent full band CD of hard-edged jazz-rock is titled Truth Decay, released in March 2018. The album features many guest artists, including appearances by members of the Steven Wilson band and Adam’s longtime New York-based group, Brave New World. The album also includes some vocal tracks; a cover of “A House Is Not A Motel” by the classic 60’s band Love, and the title track, co-written with Nick Beggs. So it is a true “jazz-rock” affair. Truth Decay has received some great reviews and was selected as one of the top albums of 2018 by All About Jazz’s John Kelman. (The Deform Variations, a solo piano CD recorded while on tour with Steven Wilson, was released in 2015.)

Adam has been nominated for ‘best electric jazz keyboard player’several times by Keyboard Magazine. In 2007 he was awarded by the Jazz Journalists Association for his work co-producing (with Bob Belden) the Miles Davis box set «The Cellar Door Sessions» (Sony). Adam is now gaining attention in the rock world, placing high in the ‘Best Keyboard Player’ category in Classic Rock/Prog Magazine polls for the past several years. Adam is also a part-time faculty member of the New School University Jazz & Contemporary Music department.

Adam Holzman – keyboards. Lorenz Hargassner – sax. Freddy Cash – bass. Jane Getter – guitar. Gene Lake – drums. Foto: Karma Auger.

Foto: freestocks.org fra Pexels

The post Adam Holzman & Brave New World appeared first on Jazz i Norge.

 
21.11 Kafé Hærverk
Ymse Impro feat Sjur V. Lilleås \ Slåen/Narvesen/von der Lippe
2100 entré

Ymse Impro, på utflukt fra kongens by, inntar hovedstaden for å spille en heidundranes konsert på Kafé Hærverk med Oslos beste jus-trommeslager Sjur V. Lilleås.

Duoen fra Købehavn har, med sitt frie sinn og en varierte ikke-dømmende estetikk, over ti timer utgitt musikk under belte, som kan nytes både på kassett og Ymse-radio (http://ymseimpro.org/)

Dagens Ymse er: Sjur V. Lilleås – Trommer John Arne Rånes – Gitar, Synthgitar og Effekter Jonatan Uranes – Bass og Feedback

Les mer om Ymse Impro’s vintertuné her: http://ymseimpro.org/tours/winter19 ——-

Slåen/Narvesen/von der Lippe

Møt tre musikere som har lang fartstid i noe og kort fartstid i mye, samt null fartstid i akkurat dette prosjektet! Med vidt forskjellige bakgrunner innenfor musikk og livet generelt, men også innstillingen at det er i møtet mellom disse at noe større skapes, legger hver konsert opp til spontanitet gjennom improvisasjon, overraskelser og lydkombinasjoner man aldri har hørt før.

Torstein Slåen – Gitar Veslemøy Narvesen – Trommer Kai von der Lippe – Tangenter

The post Ymse Impro feat Sjur V. Lilleås \ Slåen/Narvesen/von der Lippe appeared first on Jazz i Norge.

 
22.11 Nasjonal jazzscene
Hubro 10 år! Mats Eilertsen solo + Skarbø Skulekorps
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Celebrating 10 years of new and exciting Norwegian contemporary jazz

Hubro feirer 10 år, og det ville vi at de skulle på Victoria! Hubro har i alle disse årene vært et kvalitetsbevisst plateselskap til å stole på. Prydet med lett gjenkjennelig omslagsdesign fra det prisbelønte designkollektivet Yokoland har label-sjef Andreas Risanger Meland utgitt en fantastisk rekke musikk fra den vitale norske jazz- og improvisasjonsscenen. I artiststallen til Hubro finner vi blant mange Bushman´s Revenge (release hos oss 09.10), Erlend Apneseth Trio, Frode Haltli, Moskus, Splashgirl og Building Instrument. Denne 10 årsfeiringen løftes av to nye prosjekter fra veteraner på Hubro.

Mats Eilertsen utgav sitt nydelige “solo album” Reveries and Revelations rett før sommeren. I hermetegn, fordi selv om dette i hovedsak er komponert og knadd sammen av Eilertsen, med gjestebidrag sendt pr. post som Eilertsen i etterkant har klippet til en stemningsfull, cinematisk og særegen plate.

Mats Eilertsen – bass

Neste ut er et drillende nikk til korpsbevegelsen, 1982 og Bly de Blyant-trommeslager Øyvind Skarbø’s nye hovedsatsing – Skarbø Skulekorps. Her er alle spor etter Sousa-marsjer og sur treblås rensket vekk. Med et toppa lag satt sammen av de beste musikerne i Skandinavia, får vi nyskrevet musikk som kommer på debutalbumet på Hubro i september 2019. Fengende og uforutsigbart på samme tid, med referanser til så mange sjangre at det ikke gir mening å prøve å kategorisere. Afrobeat med techno-bass? Samtidsmusikk for steel-gitar og banjo? 60-talls jazz med 80-talls synth?

Bli med å feire 10 år med framsynt, ny musikk!

Signe Emmeluth – saksofon, Eirik Hegdal – saksofon, Stian Omenås – trompet, Anja Lauvdal – keys, Johan Lindström – gitar, Chris Holm – bass, Øyvind Skarbø – trommer

The post Hubro 10 år! Mats Eilertsen solo + Skarbø Skulekorps appeared first on Jazz i Norge.

 
23.11 Stortorvets gjæstgiveri
Ingrid Sæbø Septett
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Bandet er satt sammen av jazzmusikere i Oslo-området. De presenterer musikk fra den tradisjonelle jazzen, og en stor del av låtene er fra Louis Armstrong sitt repertoar.

Ingrid Sæbø sax/cl, Jan Inge Melsæter tb, Erlend Bronken vo/tp, Øyvind Engen tuba, Marcus Lewin dms, Anders Isachsen bjo, Sondre Dyb Berg pno.

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty» donasjon til musikk og klubbdrift. Gjæstgiveriet åpner kl. 11.00. Kom tidlig for god plass og spis en velsmakende lunsj før eller under musikken.

Foto: pexels.com

The post Ingrid Sæbø Septett appeared first on Jazz i Norge.

 
23.11 Victoria, Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene // Nasjonal jazzscene
1400 entré Dørene åpner 13.30, billetter selges i døra
Barnas Jazzhus

Young talents improvise over jazz standards.

Utøverne fra Improbasen har opptrådt på festivaler i inn- og utland, men er også husvarme her på Nasjonal jazzscene, hvor de fyller salen en lørdag i måneden med sin populære konsertrekke Barnas jazzscene. Utøvere helt ned i åtteårsalderen spiller kompleks, improvisert musikk på høyt nivå – dette er rett og slett neste generasjon jazzmusikere.

Konserten denne lørdagen er høstsesongens siste mulighet til å oppleve Barnas jazzscene på Victoria. Konserten passer for et bredt publikum, der barn og unge, familier, voksne og eldre – erfarne eller mindre bevandret i jazzens univers – er velkommen for å la seg inspirere og imponere. Både Osloboere og tilreisende oppfordres til å ta med seg barn og ungdommer på konserten, og la dem møte dyktige og samspilte unge musikere som spiller levende jazz. En ettermiddag til glede og inspirasjon!

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Barnas jazzscene // Nasjonal jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
23.11 Victoria, Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene // Nasjonal jazzscene
1400 entré Dørene åpner 13.30, billetter selges i døra
Barnas Jazzhus

Young talents improvise over jazz standards.

Utøverne fra Improbasen har opptrådt på festivaler i inn- og utland, men er også husvarme her på Nasjonal jazzscene, hvor de fyller salen en lørdag i måneden med sin populære konsertrekke Barnas jazzscene. Utøvere helt ned i åtteårsalderen spiller kompleks, improvisert musikk på høyt nivå – dette er rett og slett neste generasjon jazzmusikere.

Konserten denne lørdagen er høstsesongens siste mulighet til å oppleve Barnas jazzscene på Victoria. Konserten passer for et bredt publikum, der barn og unge, familier, voksne og eldre – erfarne eller mindre bevandret i jazzens univers – er velkommen for å la seg inspirere og imponere. Både Osloboere og tilreisende oppfordres til å ta med seg barn og ungdommer på konserten, og la dem møte dyktige og samspilte unge musikere som spiller levende jazz. En ettermiddag til glede og inspirasjon!

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Barnas jazzscene // Nasjonal jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
23.11 Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene
1400 entré Fri alder. Dørene åpner 13.30
Nasjonal jazzscene

Young talents improvise over jazz standards

Utøverne fra Improbasen har opptrådt på festivaler i inn- og utland, men er også husvarme her på Nasjonal jazzscene, hvor de fyller salen en lørdag i måneden med sin populære konsertrekke Barnas jazzscene. Utøvere helt ned i åtteårsalderen spiller kompleks, improvisert musikk på høyt nivå – dette er rett og slett neste generasjon jazzmusikere.

Konserten denne lørdagen er høstsesongens siste mulighet til å oppleve Barnas jazzscene på Victoria. Konserten passer for et bredt publikum, der barn og unge, familier, voksne og eldre – erfarne eller mindre bevandret i jazzens univers – er velkommen for å la seg inspirere og imponere. Både Osloboere og tilreisende oppfordres til å ta med seg barn og ungdommer på konserten, og la dem møte dyktige og samspilte unge musikere som spiller levende jazz. En ettermiddag til glede og inspirasjon!

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Barnas jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
23.11 Jazzkafé i foajeen i Oslo konserthus
Georg Reiss kvartett
1400 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Svingende jazz er denne kvartettens varemerke, men de liker også å referere til andre musikkformer, som kletzmer, folketoner og latinamerikansk.

Georg Reiss cl, Håkon Gjesvik pno, Svein Aaarbostad bass, Bjørn Olufsen dms

Billetter kr. 100.- + avg. i billettluka eller på okh.no Innslipp i Glasshuset en time før konsertstart. Mat og drikke kan kjøpes på stedet.

Foto: freestocks.org fra Pexels

The post Georg Reiss kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
23.11 Herr Nilsen
Knut Riisnæs kvartett
1600 entré
Oslo Jazzforum

Knut Riisnæs kvartett er en samspilt gruppe med en klar musikalsk retning og gav i 2016 ut en cd som fikk meget god omtale. Til tross for en viss aldersmessig spredning, er musikerne helt på hjemmebane i den musikalske retningen som kan karakteriseres om 60- og 70-tallets «klassiske» jazz. Kvartetten spiller material av bandmedlemmene, originallåter av kjente jazzmusikere og enkelte standards fra «The Great American Songbook».

Knut Riisnæs – tenorsaksofon, Anders Aarum – piano, Jens Fossum – bass, Tom Olstad – trommer

Billetter kjøpes i døra / Door sales only.

Foto: Nelson NY fra freeimages

The post Knut Riisnæs kvartett appeared first on Jazz i Norge.

 
23.11 Nasjonal jazzscene
Ruby
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Seasoned veterans band up for a high-energy mission

Svenske Johan Lindström har mer enn noen andre gjort det i utgangspunktet noe ujazza instrumentet pedal-steelgitar husvarmt på skandinaviske jazzscener. Legg til stueorgelets litt breiale storebror Hammond B3, traktert av David Wallumrød, en av landets mest ettertraktede tangentspillere, og en konstant frampiskende Gard Nilssen i godt driv bak stortromma, og du har Ruby.

Ruby så dagens lys under Nattjazz i tidligere i år. Men siden vi snakker om musikere med ekstremt tettskrevne kalendere, har de faktisk ikke spilt noe særlig mer sammen etter det – før nå. Vi overdriver derfor ikke når vi hevder at det er en skikkelig spillesugen gjeng som inntar Victoria i kveld! I krokene blir det hvisket om plateutgivelse, vi vet ikke mer enn dere, men det hadde vært et herlig søtt jordbær på kaka. Dette bandet har kommet for å bli!

David Wallumrød – orgel, Johan Lindström – steelgitar, Gard Nilssen – trommer

The post Ruby appeared first on Jazz i Norge.

 
24.11 Cosmopolite
Gershwin in Concert feat Maiken Kroken & Georg Reiss @Cosmopolite
1900 entré
Prime Time Orchestra

Prime Time Orchestra inviterer til et nytt prosjekt på Cosmopolite Scene i Oslo hvor vi hyller musikken til Gershwin med nye bekjentskap Maiken Kroken på vokal og Georg Reiss på klarinett som kveldens solister.

George Gershwin født 26. september 1898 i Brooklyn i New York City, og død 11. juli 1937 i Hollywood i California var en amerikansk komponist og pianist. Han oppnådde tidlig suksess fra 1921. Gerswhin’s første orkestrale verk var Rhapsody in Blue, urfremført med Paul Whitmans orkester i 1924, under tittelen Experiments in Jazz . Flere musikal-oppsetninger fulgte, hvorfra man fikk en serie med kjente melodier som Embracable You og I Got Rhythm. Et flertall er ansett som amerikanske klassikere og med i «The Great American Songbook». Hans bror, Ira Gershwin, figurerte som tekstforfatter på de fleste av disse. Folkeoperaen «Porgy & Bess» opptok ham i over ett år, fra 1934, og fikk sin urfremføring i New York i 1935 med den amerikansk-norske Anne Brown i en av hovedrollene. Mange av hans verker fikk stor popularitet utenfor Amerikas grenser. En del av hans komposisjoner ble benyttet som filmmusikk. Andre gjelder for jazz-standarder; de ble tolket av en rekke kjente skikkelser fra den amerikanske og internasjonale underholdningsmusikkens verden, som Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Frank Sinatra, Judy Garland, Peter Gabriel, Ray Conniff, Percy Faith og Barbra Streisand. Andre ble jazzifisert for eksempel ved tolkninger av Herbie Hancock eller Miles Davis, eller fremført som rock, for eksempel med versjoner av Janis Joplin «Summertime».

Maiken Kroken har bred erfaring innen rytmisk sang og sceneopptreden. Hun er med i trioen «Underholdningsvogna» som nylig var aktuelle i TV-Norges storsatsing «All Together Now» 2019. Hun har gjestet «Beat for Beat», sunget i flere livesendinger av «Sommeråpent» på NRK og deltatt med jazzvokalgruppen «Miss Fitz» i den britiske Eurovision finalen som ble sendt Live på BBC 2010. Maiken bor nå i Gjerdrum og jobber som free-lance musiker med ulike prosjekter som bl.a. «The Bacharach Delight» og «Jazz On A Summers Day». I tillegg til dette er hun utdannet sangpedagog og driver sin egen sangskole.

Reiss, Georg Michael Klarinett, saxofon, tárogáto fra Oslo Selv om Georg Reiss i dag er kjent som treblåser, var hans første jazzjobber som pianist i gruppen Halle/Reiss kvartett. Gruppen eksisterte fra 1974-1977, og bestod foruten Reiss av Morten Halle på saksofon, Peter Knudsen på bass og Carl Størmer på trommer. Reiss er klassisk utdannet klarinettist fra Norges Musikkhøyskole og Guildhall School of Music i London, og har spilt i Den Norske Operas orkester og Kringkastingsorkesteret. Han har helt fra starten i 1977 vært med i pianisten Morten Gunnar Larsens Ophelia Ragtime Orchestra, og har med denne gruppen deltatt på CD-innspillingene “Echoes from the Snowball Club” (1985), “Ophelia Ragtime Orchestra” (1991), “In New Orleans” (1995), “From Ragtime to Radio” (2001) og “Treemonisha” (2003) og ”Sound and Smoke” (2005). Sammen med Larsen har Reiss også gjort duoinnspillingen “Rhapsody” (2000) Reiss’ andre hovedprosjekt innenfor tradjazzen er Magnolia Jazz Band, der han har vært medlem siden 1981. I tillegg til tradjazzen har Reiss også deltatt i en rekke andre jazzmusikalske sammenhenger. Fra 1988 – 1992 var han med i fiolinisten Nils Øklands gruppe “Skinn og bein”, som ofte arbeidet i et grenseland mellom moderne jazz og folkemusikk. Gruppen utga Cd-en “Knaus” i 1988 og gjorde også konsertopptredener sammen med bassisten Bjørnar Andresen og pianisten Svein Finnerud. Reiss deltar også som altsaksofonist på trombonisten Jens Wendelboes to innspillinger med storbandet “Big Crazy Energy Band” (1991), og var sammen med bl.a. pianisten Anders Aarum med i sangerinnen Majken Christiansens band, som ga ut Cd-ene “Song for my father” (2001) og “Re:Porter” (2003). Reiss har fra 2005 ledet sin egen kvartett sammen med Håkon Gjesvik (piano), Audun Ellingsen (bass) og Torstein Ellingsen (trommer). Han ga i 2004 ut duoCDen “Two of a kind” sammen med kirkeorganisten Ulf Nilsen, og spiller i Tor Einar Bekkens “Dr. Bekken & the Bookerizers”, som i 2003 ga ut CD-en “Got milk if you want it”. Reiss er også ofte å høre i folkemusikksammenhenger, der han bl.a. leder sin egen gruppe “Streif” og deltar i fiolinisten Gjertrud Øklands Sigøynerorkester .

Prime Time Orchestra ( https://prime-time.no/ ) fra Sandvika er arrangør av konserten og er i dag et av Norges ledene store orkester i full drift.

Prime Time Orchestra er 38 år i 2019 og er av politikerne i Bærum Kommune utpekt til et av kommunens Kulturfyrtårn fra 2015 til 2019.

The post Gershwin in Concert feat Maiken Kroken & Georg Reiss @Cosmopolite appeared first on Jazz i Norge.

 
24.11 Herr Nilsen
Føyka storband og Christer Berntzen gjør Michael Bublé
1930 entré
Herr Nilsen

Føyka Storband under ledelse av Håvard Fossum, og med Christer Berntzen på vokal, fremfører Michael Bublés croonerlåter i full storbandinnpakning!

Som Christer selv sier det: «Jeg har hørt på Michael Bublé de siste 6-7 årene, og jeg liker hans enkle og stilrene tolkninger av storbandjazz. Den myke og stødige crooner-stemmen glir lett inn i øret, og han er stilsikker i fraseringer og melodiske signaturer. Han bærer ikke preg av mange improvisatoriske innslag, men det som gjør stemmen interessant, er at den har en antydning av en underliggende sårbarhet.»Et veltrimmet storband med en ivrig vokalist gleder seg til denne konserten! Kommer du?

Foto: freestocks.org fra Pexels

The post Føyka storband og Christer Berntzen gjør Michael Bublé appeared first on Jazz i Norge.

 
24.11 Cafeteateret
Kampenjazz: Mikoo / Support: Ung Vokal
2000 entré
Kampenjazz

Vojtech Prochazka: piano, synth, Fredrik Rasten: gitar, Ina Sagstuen: vokal, elektronikk, Michaela Antalová: trommer, komposisjon

Mikoo er en ny gruppe av unge norske musikere med basis i og rundt Oslo. I sentrum av bandet er Michaela Antalová, en ung trommeslager og komponist som har overveldet mange av oss de siste par årene.

Bandet Mikoo er sammensatt av fire musikere med basis i samtidsmusikk og i improvisert musikk. Med nyanserte vekslinger i intonasjon, lydbilder, kirkemusikalske lydlandskap, og med store, åpne rom for improvisasjon. Mikoos’ debut-plate slippes i løpet av høsten 2019!

Kveldens support er Ung vokal. Dette er et helt nytt vokalensemble, etablert av Østnorsk jazzsenter. Det samler noen av våre mest lovende, unge sangere fra Østlandsområdet i alderen 15-20 år. Dette er et gehørbasert ensemble med fokus på rytmisk samsang og utforsking av vokalimprovisasjon. Ung Vokal er ledet av Ingebjørg Loe Bjørnstad

Du møter alltid det nye på Kampenjazz!

The post Kampenjazz: Mikoo / Support: Ung Vokal appeared first on Jazz i Norge.

 
27.11 Herr Nilsen
Magnolia jazzband
2000 entré
Oslo Jazzforum

New Orleans Workshop Jazzclub presenterer:

Magnolia Jazzband

Magnolia Jazzband feiret i 2017 sitt 45-års jubileum i Oslo Konserthus. Bandet ble startet av trombonist Gunnar Gotaas og er idag et av Norges eldste band i kontinuerlig drift. De er et av få band i Europa som spiller rotekte New Orleans Revival Jazz, en utadvendt musikkstil som binder sammen tradisjonell jazz, gospel og rhythm and blues. Enten det er på konsert, til fest eller i kjerka, så har Magnolia alltid med seg sitt helt spesielle ”beat” og sin varme ”sound”.Magnolia Jazzband har turnert bl.a. i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Nederland, Belgia, Frankrike, England, Spania, Italia, Russland, Singapore, Dubai og Colombia. I 2012 ble bandet invitert til å spille på USAs største jazzfestival – New Orleans Jazz & Heritage Festival. Musikerne i Magnolia Jazzband har gjort flere pilgrimsferder til New Orleans, jazzens fødeby, og noen av de til sammen 14 platene bandet har utgitt er spilt inn nettopp der.Bandet har av og til med seg sangsolister, de senere år bl.a. Topsy Chapman, Lillian Boutté, Majken Christiansen, Karin Krog, Anne Marte Slinning, Marith Endresen eller Tracee Meyn.

Gunnar Gotaas tb, Georg Reiss cl, Anders Bjørnstad tp, Børre Frydenlund bjo/git/vo, Håkon Gjesvik pno, Torstein Ellingsen dms, Sebastian Haugen bass

The post Magnolia jazzband appeared first on Jazz i Norge.

 
27.11 Nasjonal jazzscene
Framtida i norsk jazz: Kongle Trio + Thinker Ant + General Post Office + JAM
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

The future of Norwegian jazz is now

Hvordan står det til med jazzen, egentlig? Den årlige turneen Framtida i norsk jazz kommer med tre nøye utvalgte band som viser deg hvor vi er og hvor vi skal!

Å være tre i et band gir plass til lek i åpne rom, et sted Kongle Trio har tatt full eierskap til! Med fine melodier og rytmer i bunnen lar de låtene bli både skjøre og vakre, sterke og overbevisende fengende. Bandet har eksistert i et år, og det høres ut som om de har spilt sammen hver dag siden de møttes! Liv Andrea Hauge – piano, Øystein Skjelstad Østensen – bass, Veslemøy Narvesen – trommer

Et pumpende hjerte er fire fungerende kamre i samspill. Thinker Ant startet på Sund folkehøyskole for to år siden, nå spiller bandet konserter over hele Europa. Finurlige og snirklete melodier, insisterende bassostinat tett til trommegroovet får kroppen til å gynge. Litt 60s-frijazz blandet med moderne nordisk, men mest Thinker Ant! Miriam Kibakaya – vokal, Simon H. Holm – saksofon, Sverre S. Sæbø – bass, Niklas Heide – trommer

De har kanskje ikke solgt sjela si, men General Post Office gjør en hederlig innsats med å ta bluesen til et nytt sted. Bilen er en bastard av en Robert Johnson / Howlin Wolf, bensinen er blyfrijazz a la Ornette Coleman / Cecil Taylor, her går det fort fra enkle og melodiøse tema til heftig friflyt vannplaning! Isach Skeidsvoll – piano, Aksel Røed – saksofon, Torkil Hjelle – bass, Sigurd Steinkopf – trommer

Turneen arrangeres av Sørnorsk jazzsenter og Nasjonal jazzscene. Konsertene er på Toneheim folkehøgskole 26.11, Victoria 27.11, Agder folkehøgskole 28.11 og avsluttes 29.11 på Kristiansand jazzvesen.

Etter konserten blir det jamsession ledet av jazzstudenter fra Musikkhøgskolen. Ta med hornet!

The post Framtida i norsk jazz: Kongle Trio + Thinker Ant + General Post Office + JAM appeared first on Jazz i Norge.

 
28.11 Cosmopolite
Steve Hillage Band + GONG
1900 entré Forsalg via Ticketmaster
Cosmopolite

Få med deg denne eksklusive dobbelkonserten med feiring av GONG sitt nyeste album og bandets offisielle 50års-jubileum!

Steve Hillage Band

Visjonæren Steve Hillage har alltid brutt barrierer for å skape sitt helt egne bidrag inn til musikken. Etter å ha spilt i band med Canterbury-legende Kevin Ayers, beveget Steve seg inn mot avante-garde verdenen og GONG med stjerner som blant annet Daevid Allen, Gilli Smyth, Didier Malherbe og Mike Howlett.

Etter mange år i bransjen har Steve Hillage en lang rekke suksessfulle album å vise til, blant annet Green, L, Fish Rising og Motivation Radio. Når Steve Hillage Band kommer til Cosmopolite i november vil det være i selskap med medlemmer fra GONG, hvor de skal fremføre musikk fra Steve’s mest anerkjente album gjennom tidene.

“Steve Hillage has it in him to become conceivably, the most important improvising guitarist since Jimi Hendrix” (Steve Lake, Melody Maker)

“providing the most exquisite musical moments of the day.. “It’s All Too Much” brought it to a euphoric dreamlike conclusion” (N.M.E)

Line-up:

Steve Hillage – gitar & vocal Miquette Giraudy – keyboards & samples Kavus Torabi – vocal & gitar Ian East «Wind» – fløyte & sax Dave Sturt – bass & synth Fabio Golfetti – gitar Cheb Nettles – trommer GONG

I tillegg til å bidra i Steve Hillage Band kommer Gong til å kjøre et eget sett inkludert musikk fra deres seneste album «The Universe Also Explodes» (Kscope Records), som har blitt hyllet som Psychedelic Rock Album of the Year 2019 og nådde topplistinger på UK Rock charts.

Gong regnes som en sentral del av den progressive Canterbury-scenen i England, og har ofte budt på elementer av jazz, psykedelia og eksperimentell rock i musikken sin.

Denne turneen med Steve Hillage Band er i tillegg til slipp av nytt album en feiring av det offisielle 50års-jubileumet til GONG. Deres første offisielle gig som GONG er datert til Actuel Festival i Amougies, Belgia 27.oktober 1969.

Line-up:

Cheb Nettles – trommer Kavus Torabi – gitar Ian East «wind» – fløyte, blås Dave Sturt – bass, synth Fabio Golfetti – gitar

The post Steve Hillage Band + GONG appeared first on Jazz i Norge.

 
28.11 Nasjonal jazzscene
Friends & Neighbors
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Surplus, high energy jazz from five who push the 60´s tradition further

Arild R. Andersen skriver presist om Friends & Neighbors fjerde plate What´s next: «Det fins noen artister der ute som kan få begrepet tradisjonell til å skifte innhold. Fra å romme tilbakeskuende, konservativt og traust, til å favne friskt, fornyet og vitalt.», Jazz i Norge. Bandnavnet og grunnmuren i musikken er det Ornette Colemans legendariske liveplate fra 1970 som har inspirert, men den spennende reisen med fire fine plater på ti år og et utall fantastiske konserter, er det de fem glitrende musikerne som selv har drevet frem. Sterke melodier, en stadig større lekenhet og original dynamikk beskriver godt Friends & Neighbors´ utadvendte spillestil. Musikken spenner fra melodiøse ballader til hardtsvingende free-bop og kraftfulle frijazzutblåsninger. Det er gjort smart, det er gjort lett, her opplever du et samspillsom sitter imponerende sammenknytt.

Man kan høre at det her er både respekt og vennskap, overskudd og spilleglede! Med så mange glimrende låter under beltet, er det bare å glede seg til å dele rom med denne friske kjemien!

Thomas Johansson – trompet, André Roligheten – saksofon, Oscar Grönberg – piano, Jon Rune Strøm – bass, Tollef Østvang – trommer

The post Friends & Neighbors appeared first on Jazz i Norge.

 
28.11 Riksscenen, Schouskvartalet
Morgonrode
2030 entré

Med et rått og ærlig uttrykk eksperimenterer Morgonrode med tradisjonell og improvisert musikk. Bandet har spilt sammen siden 2015 og har latt høre fra seg på flere av de store folkemusikkscenene og -festivalene i Norge. I vår kom Morgonrode ut med sin etterlengta debutplate på plateselskapet Ta:lik Records. Musikken er energifull, tankefull, drivende, var og utforskende, og repertoaret spenner fra springere og gangere til salmer, viser og bånsuller.

Rasmus Kjorstad – oktavfele og vokal Selma French Bolstad – nøkkelharpe, hardingfele og vokal Helga Myhr – hardingfele, vokal Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabass Andreas Winther – trommer

The post Morgonrode appeared first on Jazz i Norge.

 
29.11 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RÅ! + Ljøsblått
1900 entré Gratis for alle studenter. 20% rabatt ved forhåndskjøp.
Norges Musikkhøgskole

Fra de godt etablerte til de aller ferskeste. Konserter i alle sjangere, kuratert av studenter ved jazzutdanningen ved NMH. Denne gangen i samarbeid med folkemusikkfestivalen Ljøsblått.

RÅ! er konsertserien av og med studenter. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser fram noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet. Det vil bli nye konstellasjoner eksklusivt for konsertserien og samarbeidsprosjekter på tvers av kunstarter. Kom for å oppleve fersk musikk, drikk gratis kaffe og hør de nyeste bandene før de slipper ut av dørene på NMH.

Hold deg oppdatert om konsertene på Facebook @raakonsertserie og Instagram @rakonsertserie.

Foto: Karina Ayguavives Krokaa

The post RÅ! + Ljøsblått appeared first on Jazz i Norge.

 
30.11 Nasjonal jazzscene
Jassbox ? Live: JUNO
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - 50,-
Nasjonal jazzscene

Tonight’s the night to love your ears and feet!

Dette blir faktisk historiens siste Jassbox Oslo! Én siste gang skal skal Espen Horne og Erik Holm ta dere med på en dansejassodyssé, den beste måten å si farvel på! I kveld gjøres Jassbox ordentlig, på gamlemåten! Oppskriften er Holm og Horne på glatte såler med gode smil over jassgullet de spruter ut av høyttalerne så hele gulvet steiler. Det er herlig å igjen kunne invitere til deg til en euforisk hjemme alene-fest på klubben. Funk, jazz og Karin Krog leker med sjela di, swing, bop og hip hop beveger dansegulvet under deg, dette er sørvendte, ville saker. Rundt klokka elleve får du servert livemusikk med både hodet og dansefoten din i siktet, her er det energipåfyll som gjelder!

Og levende i kveld har vi en virkelig godbit. JUNO er en rå gjeng fra Trondheims jazzpøl, der alt som kjent kan skje. Og det gjør det, her er det både smilende rart med superrefrenger, dansbar pop og hjerterytmisk høytid som tullesnubler ut i rap og fengslende improvisasjoner, det er rein gøy! Lyden er helt deres egen, låtene superkule og debutplata, produsert av Highasakite og PELbOs Kristoffer Lo, er like om hjørnet!

Thea Ellingsen Grant – vokal, Malin Dahl Ødegård – vokal, Mona Krogstad – saksofon, Georgia Wartel Collins – bass, Ingvald Vassbø – trommer

The post Jassbox – Live: JUNO appeared first on Jazz i Norge.