Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
AUGUST 2020 « »
S
M
T
O
T
F
L
           
         
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
03.09 Nasjonal jazzscene
Oslo Jazz Circle: Charleston i Grukkedalen ? Erlend Hegdal
1900 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00. Billetter selges i døren
Nasjonal jazzscene

Allerede i siste halvdel av 1800-tallet opptrådte svarte amerikanere på norske scener, som sangere, dansere, musikere og «blackface»-komikere. De nye taktene ble møtt med både fascinasjon og forakt, lovord og latterliggjøring. I boken Charleston i Grukkedalen har musikkviter Erlend Hegdal samlet fotografier, anmeldelser og illustrasjoner fra epoken. Hegdal presenterer et delvis glemt kapittel i norsk kulturhistorie, en fortelling om både rasisme og frigjøring, mediehistorie og musikkglede. Noe musikk blir det også!

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste par årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle møtene hos oss!

The post Oslo Jazz Circle: Charleston i Grukkedalen – Erlend Hegdal appeared first on Jazz i Norge.

 
04.09 Sagene Lunsjbar
Jazz på Sagene Lunsjbar – Alexander Hoholm
1900 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Sesongstart!

Høstens konsertserie på Sagene Lunsjbar starter med bassist Alexander Hoholm, kjent fra band som Past/Present og Jon Faxe. Alexander er en allsidig og interessant musiker, som har spilt med bl.a Will Vinson, Andrew D’Angelo og Børge-Are Halvorsen.

Bandet er:

Alexander Hoholm – bass Erlend Olderskog Albertsen – sax Aksel Westlund – gitar Mats Lillehaug – trommer

The post Jazz på Sagene Lunsjbar – Alexander Hoholm appeared first on Jazz i Norge.

 
04.09 Herr Nilsen
Daams/Lumeij/David Skinner kvintett
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Menno Daams ble født i Amsterdam i 1961. Han spilte gitar før han gikk over til å spille trompet, etter å ha mistet sin høyre arm som 12-åring. Han studerte med solotrompetisten i det verdens-kjente Concertgebouw Orchestra og begynte senere å spille jazz med Louis Armstrong og de store jazztrompeterne fra “The Swing Era” som forbilder. Han har skrevet arrangemen-ter for bl.a. Dutch Swing College Band, Metropol Orchestra , samt symfoniorkestere, og også undervist ved Conservatory of Amsterdam.

Joep Lumeij (f.1957) spiller bass, gitar og banjo. Han har turnert med internasjonale jazzsolister fra hele verden bl. a. Phil Woods, Monty Alexander, Phil Upchurch, Ack van Rooyen, Jon Eardley, Benny Bailey, Dee Daniels, New York Voices og Benny Golson.

Menno daams (NL) tp Joep Lumeij (NL) bass Lars Frank sax/cl David Skinner pno Magnus Eide dms

The post Daams/Lumeij/David Skinner kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
04.09 Nasjonal jazzscene
Louis Moholo-Moholo ? 5 Blokes
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Heavyweight commitment from a legend still surfing the waves of emotion

Legendebesøk fra et kraftsenter med mye historie!

Det blir både intenst og vakkert når dette fantastiske bandet tar over Jazzscenen, her brettes det ut store følelser som bølger ut over scenekanten! Louis Moholo-Moholo flyttet til England fra Cape Town midt på 60-tallet, vekk fra Apartheids åk og til en fri rock- og jazzscene hvor han snart ble en sentral drivkraft. Han startet flere band med andre Sør-afrikanere i eksil, som raskt inspirerte og involverte de største navnene i frijazzen.

De fem fyrene har en felles plattform i sterk egenart, mye kraft og et overskudd av kreativitet. Her er tre generasjoner britiske jazzmusikere samlet for å formidle en opphøyet tilstand, vi venter en dirrende elektrisk konsert som nok blir både vakker og støyende. Kanskje spesielt verdt å nevne at Shabaka Hutchings er med, treblåseren fra Sons of Kemet, en moderne fakkelbærer av afro-futurismen.

Ledet av en inspirert Moholo-Moholo som fortsatt har i seg den samme kompromissløse spenningen og oppfinnsomheten som har markert han som en av de viktigste figurene på nasjonale og internasjonale scener i et halvt århundre nå. En legende!

Jason Yarde – saksofon, Shabaka Hutchings – saksofon, Alexander Hawkins – piano, John Edwards – bass, Louis Moholo-Moholo – trommer

The post Louis Moholo-Moholo – 5 Blokes appeared first on Jazz i Norge.

 
05.09 Kulturhuset
Kyrillisk jazz
1900 entré
Norges Musikkhøgskole

Bjørn Petter Tøsse tar master i bulgarsk bryllupsmusikk for trekkspill. Denne kvelden spiller han med saksofonist Gianni Gagliardi og musikere fra Farmers Market.

Jazz er så mangt, og blir spilt av musikere verden over. Ofte får jazzen en ny vri når den kommer til et nytt sted, derav for eksempel begrepet Nordic Jazz. Denne gang får vi høre en vaskeekte jazzsaksofonist, Gianni Gagliardi, jazze sammen med den norske trekkspilleren Bjørn-Petter Tøsse, som nå tar en master i bulgarsk bryllupsmusikk. Og hva er vel et mer naturlig komp til dette enn Farmers MarketsFinn Guttormsen på bass og Jarle Vespestad på trommer?

Foto: simounef via/flickr

The post Kyrillisk jazz appeared first on Jazz i Norge.

 
05.09 Blå
Mette Rasmussen & Chris Corsano duo
2000 entré
Blå

Jazzkanonen lades! METTE RASMUSSEN / CHRIS CORSANO DUO Torsdag 5. september 2019 | 20:00 | 200kr | id:18

Duoen har siden den første konserten sammen i New York 8. oktober 2013 spilt seg gjennom flere kontinenter og utgitt to album sammen – A View Of The Moon som duo i 2018 og Star Spangled Voltage (2016) som trio med Paul Flaherty som de for øvrig turnérte med så sent som i juli.

Men som duo så er de helt unike. Men den klassiske fingerspitzengefühl få eller andre klarer å nå opp til så beveger de seg nakent og ærlig gjennom både øs pøs primalrabalder og beroligende, konservatorisk ettertanke.

The post Mette Rasmussen & Chris Corsano duo appeared first on Jazz i Norge.

 
05.09 Nasjonal jazzscene
OK Sessions #1 med Sanskriti Shrestha Avatar + jam
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Jazz as a universal language

OkWorld er et norsk plateselskap som vil vise fram musikkens grenseløshet som verdens eldste og viktigste språk i kommunikasjon og forståelse. I et nytt og spennende samarbeid mellom plateselskapet og musikkorganisasjonen Samspill inviterer gitaristen Oddrun Lilja til en konsertserie der jazzmusikere møter utøvere fra andre stilarter til musikalsk lek og utfoldelse. Liljas band er satt sammen for kvelden med folk hun lenge har brent etter å spille med. Jazz er i seg selv en historie om mangfold og inspirasjon, og i første utgave av OK Sessions får vi høre et møte mellom norsk og sør-afrikansk folkemusikk, jazz, funk og afro.

Bafana Nhlapo – vokal, perkusjon, Selma French Bolstad – hardingfele, vokal, Oddrun Lilja Jonsdottir – gitar, vokal, Helge Andreas Norbakken – perkusjon

Videre får publikum ta del i tablaspilleren Sanskriti Shresthas lydfantasier. Med røtter i Nepal, og opplært i den indiske og nepalske tradisjonen, har hun utviklet en fascinasjon for den kreative musikken i Vesten etter flere år med base i Oslo. Sammen med sitt glimrende band av unge, utforskende og kreative musikere, bygger de broer mellom det nye og gamle, vestlige og østlige, komponerte og improviserte. Eksotisk og vakkert!

Henriette Eilertsen – fløyte, Hans Kjorstad – fiolin, Magnus Wiik – gitar, Sanskriti Shrestha – tablas

Kvelden avsluttes med to små trinn opp til en åpen scene, der Bugge Wesseltoft og Bendik Baksaas inviterer til samrøre og samspill. Dette kan fort bli festen du har ventet på! Musiker, du er herved utfordret, publikummer, du kan bare glede deg!

NB: vil du være med å jamme så kommer du gratis inn! Rett skal være rett!

The post OK Sessions #1 med Sanskriti Shrestha Avatar + jam appeared first on Jazz i Norge.

 
06.09 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RÅ! ? med Myhrvold/Kløve og Magnus Murphy Joelsons Skandinavia
1900 entré Gratis for alle studenter. 20% rabatt ved forhåndskjøp.
Norges musikkhøgskole

Fra de godt etablerte til de aller ferskeste. Konserter i alle sjangere, kuratert av studenter ved jazzutdanningen ved NMH.

MYHRVOLD/KLØVE – SOMETHING HAS CHANGED «Something Has Changed» er et samarbeidsprosjekt mellom Kristin Myhrvold og Øyvind Kløve Kjernlie. Med deres forkjærlighet for tydelige og uttrykksfulle melodier, har de komponert musikk med rom for improvisasjon. De har fått med seg en gjeng håndplukkede musikere fra Musikkhøgskolen:

Kristin Myhrvold (vokal og komposisjoner) Selma French Bolstad (fele) Jacob Beranek Hvattum (cello) Jan Tobias Jarlvang (trompet) Ingrid Skåland Lia (saksofoner) Øyvind Kløve Kjernlie (gitar, pedal steel og komposisjoner) Fride Nøstdahl Hjelle (piano) Øystein Skjelstad Østensen (bass) Vegard Staum (trommer)

MAGNUS MURPHY JOELSONS SKANDINAVIA Stedene, menneskene og hendelsene i livet til Magnus Murphy Joelson er blitt transformert til toner og rytmer og deretter foreviget på debutplata ‘Skandinavia’, som slippes på plateselskaet Smeik! Byer i Skandinavia, folk, datoer, bussrutetabeller og fiktive dokumentarfilmfestivaler filtrert gjennom diverse komposisjonstekniker skaper fundamentet for en både emosjonell og teknisk reise igjennom Skandinavia. Musikken tilføres ytterligere dybder og bredder i det den tolkes av denne sylskarpe gjengen:

Simen Kiil Halvorsen (trompet)  John Rune Jakobsen (altsaksofon) TBA (tenorsaksofon) Tina Lægreid Olsen (barytonsaksofon) Arne Martin Nybo (gitar) Alexander Hoholm (kontrabass) Øystein Aarnes Vik (trommer) Magnus Murphy Joelson (trombone og komposisjoner)

RÅ! er konsertserien av og med studenter. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser fram noe av det mest spennende som skjuler seg i skolens kriker og kroker. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet. Det vil bli nye konstellasjoner eksklusivt for konsertserien og samarbeidsprosjekter på tvers av kunstarter. Kom for å oppleve fersk musikk, drikk gratis kaffe og hør de nyeste bandene før de slipper ut av dørene på NMH.

Hold deg oppdatert om konsertene på Facebook @raakonsertserie og Instagram @rakonsertserie.

The post RÅ! – med Myhrvold/Kløve og Magnus Murphy Joelsons Skandinavia appeared first on Jazz i Norge.

 
06.09 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
Rå! – med Myhrvold/Kløve og Magnus Murphy Joelsons Skandinavia
1900 entré Alle studenter: GRATIS
Rå!/Norges musikkhøgskole

Endelig er konsertserien Rå! tilbake og her er ensemblene som spiller på sesongens første konsert:

MYHRVOLD/KLØVE – SOMETHING HAS CHANGED «Something Has Changed» er et samarbeidsprosjekt mellom Kristin Myhrvold og Øyvind Kløve Kjernlie. Med deres forkjærlighet for tydelige og uttrykksfulle melodier, har de komponert musikk med rom for improvisasjon. De har fått med seg en gjeng håndplukkede musikere fra Musikkhøgskolen:

Kristin Myhrvold – vokal og komposisjoner Selma French Bolstad – fele Jacob Beranek Hvattum – cello Jan Tobias Jarlvang – trompet Ingrid Skåland Lia – saksofoner Øyvind Kløve Kjernlie – gitar, pedal steel og komposisjoner Fride Nøstdahl Hjelle – piano Øystein Skjelstad Østensen – bass Vegard Staum – trommer

MAGNUS MURPHY JOELSONS SKANDINAVIA Stedene, menneskene og hendelsene i livet til Magnus Murphy Joelson er blitt transformert til toner og rytmer og deretter foreviget på debutplata ‘Skandinavia’, som slippes på plateselskaet Smeik! Byer i Skandinavia, folk, datoer, bussrutetabeller og fiktive dokumentarfilmfestivaler filtrert gjennom diverse komposisjonstekniker skaper fundamentet for en både emosjonell og teknisk reise igjennom Skandinavia. Musikken tilføres ytterligere dybder og bredder i det den tolkes av denne sylskarpe gjengen:

Simen Kiil Halvorsen – trompet John Rune Jakobsen – altsaksofon TBA – tenorsaksofon Tina Lægreid Olsen – barytonsaksofon Arne Martin Nybo – gitar Alexander Hoholm – kontrabass Øystein Aarnes Vik – trommer Magnus Murphy Joelson – trombone og komposisjoner

Rå! er konsertserien av og med studenter ved Norges musikkhøgskole. Vi gir deg konserter i ulike sjangre, og viser frem noe av det mest spennende som skjuler seg i og rundt studentmiljøet på NMH. Her vil du høre alt fra godt etablerte band til det ferskeste rett fra øvingsrommet.

Kom å hør ny musikk og drikk gratis kaffe!

The post Rå! – med Myhrvold/Kløve og Magnus Murphy Joelsons Skandinavia appeared first on Jazz i Norge.

 
06.09 Nasjonal jazzscene
Megalodon Collective
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Fearless and beautiful, dizzying and just right!

Rett før sommeren slapp Megalodon Collective sin tredje plate på Jazzland, The Triumph, og vi ble nok en gang slått i bakken av hvor helstøpt dette er. Samtidig er det litt svimlende: to trommeslagere og tre saksofonister åpner opp for snål rytmikk og spennende klanger som virkelig kan spinne deg rundt.

Musikken er en forfriskende blanding av fullt anarki og fin struktur, supertight og litt skranglete på samme tid. Men låtene er så fine, de har perfekt balanse av komponert og improvisert, melodiene henter inspirasjon fra hele verden og samtidig fra noe indre, mystisk.

Megalodon Collective er et gjennomspennende band det er gøy å oppleve, en rampete gjeng som med et flir om munnen vet hva de driver med!

Martin Myhre Olsen – saksofon, Karl Hjalmar Nyberg – saksofon, Petter Kraft – saksofon, Karl Haugland Bjorå – gitar, Aaron Mandelmann – bass, Andreas Skår Winther – trommer, Henrik Lødøen – trommer

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

The post Megalodon Collective appeared first on Jazz i Norge.

 
07.09 Cosmopolite
Shyna Steele
2000 entré
Cosmopolite

I spennet mellom soul, blues og gospel på den ene siden, og retro R’n’B og jazz på den andre, finner vi den amerikanske sangeren og låtskriveren Shayna Steele. I tillegg til å være backing-vokal for Rihanna og jobbet med navn som Snarky Puppy og Moby, gir hun nå ut sitt tredje album Watch Me Fly. “I am outrageous, larger than life,” er de første ordene på Shayna Steeles nye album. Musikken er en blanding av egenkomponert materiale og låter som en jazzet versjon av Michael Jacksons «Baby Be Mine».

«Steele’s vocal style and original songs combine R&B, soul, and jazz, inspired by diverse talents such as Ella Fitzgerald, The Temptations, and Aretha Franklin.» — Dennis McMillon, San Francisco Bay Times.

Line-up:

Shayna Steele – vocals Vit Kristan-keys Ross Pederson- drums Brian Cockerham- bass Simon Kafka- guitar Besetning er ikke endelig bekreftet. Derfor kan det dessverre oppstå endringer av denne.

The post Shyna Steele appeared first on Jazz i Norge.

 
07.09 Nasjonal jazzscene
Jassbox ? Live: Leoparden + Arthur Kay solo
2100 entré 20 år. Dørene åpner kl 21.00 - 50,-
Nasjonal jazzscene

A jassclub from the heart to your feet!

Ny jazzsesong betyr også mere jass for hele kroppen! Old-school DJ Espen Horne har sammen med co-pilot Erik Holm nok en gang pakket Jassboxen sin full av funky gullkorn som de gladelig drysser utover dansegulvet, for å få nettopp deg til å vrikke og klø på alle de riktige stedene.

Den festglade lillebroren vår vet nemlig at veien til dansen ikke trenger å være elektronisk og taktfast, de velger heller den organiske, ville og deilige! Når de i tillegg tar med seg et overraskende og stilig liveband for å fylle hjertet og hodet ditt, vet vi at Victoria inneholder alt du trenger.

Denne kvelden blir det ikke mindre enn to liveopptredener. Arthur Kay varmer hjertet ditt med just presist orgelbrus og den tilbakelente hit-sensasjonen Leoparden tar med seg bandet sitt og skrur alt på 11!

Kom og la jassen få kloa i føttene dine!

The post Jassbox – Live: Leoparden + Arthur Kay solo appeared first on Jazz i Norge.

 
08.09 Cafeteateret
Kampenjazz: PLATESLIPP: Hans Kjorstad «Vendingo utta’om råket»
2000 entré
Kampenjazz

Hans Kjorstad: fele, Frode Haltli: akkordeon, Håkon Thelin: kontrabass, Jan Martin Gismervik: trommer og vibrafon

Foto Knut Utler

Denne kvelden slippes Hans Kjorstads album «Vendingo utta’om råket». Dette er den første skiva felespilleren og jazzmusikeren Kjorstad gir ut med egne komposisjoner. Musikken er melodiøs, dynamisk og med stadig skiftende uttrykk. Den kan meget godt også oppleves som filmatisk.

Verket som framføres er framført offentlig kun én gang tidligere, på Victoria i juni 2017. Musikken tar utgangspunkt i sangbare melodier og utforsker derfra form, melodier og harmonier, pakket inn i varierende harmonisk språk og formprinsipp.

Sjekk ut vendingene!

The post Kampenjazz: PLATESLIPP: Hans Kjorstad «Vendingo utta’om råket» appeared first on Jazz i Norge.

 
08.09 Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré
Herr Nilsen

Humørfylt jazzjam av ypperste kvalitet, som foregår på byens beste klubbscene annenhver søndag! Herrene Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet. Arrangeres i samarbeid med Oslo Jazzforum. Bonger til aktive jammere. Velkommen!

The post Søndagsjammen appeared first on Jazz i Norge.

 
11.09 Nasjonal jazzscene
Uhørt! Briotrio + Lady Bird Orchestra
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00 - gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

Heart-warming and melodic album debutants

Det er nesten så vi håper på regn denne dagen, Briotrio har i hvert fall ingen problemer med å varme deg. Det ferske debutalbumet har et umiskjennelig preg av vestlandet: stormfullt ute og hyggelig inne. Det virker lett og humoristisk, kjent som folketoner og klassisk, amerikansk pianojazz i Bill Evans tradisjon. Det er i hovedsak instrumentalmusikk, men de er ikke fremmede for å bryte ut i sang i godt groove! Dette er bare starten på en kveld for hjerteklapp.

Ingrid Øygard Steinkopf – piano, Thomas Linde Lossius – bass, Arne Skorpe Sjøen – trommer

For jazzsekstetten Lady Bird Orchestra er også et ungt og friskt band som skriver melodiøs jazz med fengende melodier, særegne tekster, og er samtidig helt uredde for god, utforskende improvisasjon. De har i sommer vært i studio sammen for første gang og kommer innom oss som en del av sin Nord-Norge-turné! Her finner vi musikere vi kjenner fra gode band som Mall Girl, Falkevik, Oslo 14 og Master Oogway, band som tør å gå breibeint ut for å lage bra stemning, som slettes ikke er redd for å være litt poppa!

Lisbeth-Anita Grimsø Olsen – vokal, Runa Husøy – saksofon, perk, John Rune Jakobsen – saksofon, Liv Hauge – piano, Karl Erik Horndalsveen – bass, Veslemøy Narvesen – trommer

Etter konserten blir det jamsession ledet av jazzstudenter fra Musikkhøgskolen. Ta med hornet!

The post Uhørt! Briotrio + Lady Bird Orchestra appeared first on Jazz i Norge.

 
12.09 Nasjonal jazzscene
Espen Berg Trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Freely improvised, highly engaging

Espen Berg har både vunnet Norges største jazzpris og skrevet bestillingsverk for Trondheim jazzorkester, men det er trioen som er ryggraden i det kunstneriske virket. Bandets to første utgivelser Mønster og Bølge kom breddfulle av kompleks rytmikk, avanserte nordiske harmonier og melodiske krumspring i amerikansk tradisjon, hovedsakelig signert Berg.

Nå kommer endelig den tredje, Free to play, på gjenoppståtte Odin Records. Den ble først sluppet eksklusivt i Japan i mars, og nå får vi endelig smake mer på denne nydelige trioen. Musikken på platen viser et enda mer samskapende band, og det låter friskt og entusiastisk, energirikt og gøy! Berg forteller at han bruker trioen som sandkasse for å eksperimentere med ulike rytmiske strukturer og komposisjonsteknikker, og nå er de blitt en samspilt enhet som både ivaretar jazztrio-tradisjonene og som har en helt klar identitet og en vanvittig drive.

Ny plate må feires og vi ser fram til en utadvendt og temperamentsfull kveld!

Espen Berg – piano, Barður Reinert Poulsen – bass, Simon Olderskog Albertsen – trommer

The post Espen Berg Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
13.09 Cosmopolite
Brasiliansk fest med Grupo Zanza – Oslo Kulturnatt
1900 entré
Cosmopolite

Kveldens band er Grupo Zanza bestående av musikere fra ulike kanter av verden med en felles forkjærlighet for brasiliansk musikk. De beveger seg i sjiktet av rytmer fra brasiliansk urban pop, og er perfekt for deg som vil danse.

Line-up:

Vera Americo – vokal

Lorenzo Nardocci – piano

Per Einar Watler – gitar

Antonio Torner – trommer

Gerardo Orrego – bass

Konserten er en del av Oslo Kulturnatt

The post Brasiliansk fest med Grupo Zanza – Oslo Kulturnatt appeared first on Jazz i Norge.

 
13.09 Cosmopolite
Metà Metà – Oslo Kulturnatt
2000 entré
Cosmopolite

Aktive siden 2007, er Metá Metá kjent for å være et av de mest originale og oppfinnsomme bandene i Brasil for tiden. Med Juçara Marçal på vocal, Thiago França på saksofon og Kiko Dinucca på gitar, mikser trioen afrikansk-inspirert brasiliansk musikk med frijazz, punk rock og eksperimentelt.

Metá Metá har flere vellykkede album, inkludert en EP med den legendariske trommeslageren Tony Allen, og en plate fra 2017 hvor bandet spilte inn originalsoundtracket til det anerkjente dansekompaniet Grupo Corpo.

Metá Metá er en del av Sao Paulos eksperimentelle musikkscene, og de har gjort samarbeidsprosjekter med mange ulike artister fra den alternative scenen, slik som Criolo, Tom Zé, Tulipa Ruiz, Jards Macalé, Elza Soares med flere.

Deres 2019 turné vil bestå av mye musikk fra deres debutalbum «Metá Metá», og samtidig introdusere nytt og spennende materiale.

The post Metà Metà – Oslo Kulturnatt appeared first on Jazz i Norge.

 
13.09 Nasjonal jazzscene
Oslo Kulturnatt: Elin Rosseland Kvintett
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00 - gratis inngang!
Nasjonal jazzscene

New songs from one of our favourite jazzsingers and her new quintet

Den årlige konserten på Victoria under Oslo Kulturnatt er blitt en tradisjon å regne med og er alltid en stor opplevelse, både for musikerne på scenen og publikum i salen. Da sørger vi for å finne et band som går rett til kjernen av jazzen med musikk som engasjerer og overrasker.

I år har valget falt på Elin Rosselands spennende nye kvintett – forholdsvis nye, må vi vel kanskje si, den har vært aktiv et års tid allerede – hvor hun tatt gamle kumpaner og nye venner og ristet dem sammen til en brusende heftig musikalsk cocktail. Johannes Eick var for eksempel med allerede på debutskiva Fair Play i 1989, mens pianolyriker Helge Lien er ny av året. Elin Rosseland har vært en av landets fremste vokalister i over tre tiår, hun har mottatt Radka Toneffs minnepris og var primus motor for det stadig ekspanderende vokalensemblet Oslo 14.

Kulturnattpublikummet kommer til å få servert låter fra en lang karriere ispedd musikk skrevet spesielt for det nye bandet. Vi gleder oss allerede!

Elin Rosseland – vokal, Shannon Mowday – saksofon, Helge Lien – piano, Johannes Eick – bass, Knut Aalefjær – trommer

The post Oslo Kulturnatt: Elin Rosseland Kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
14.09 Cosmopolite
Loud Jazz Band
2000 entré
Cosmopolite

Loud Jazz Band er et moderne jazzband som spiller originale komposisjoner, med en tydelig melankolsk tone fra skandinavias samtid, flettet inn i melodier med stilpreg fra worldmusic, frijazz og rockens verden. Langekomposisjoner og stor besetning kjennetegner bandet.

LOUD JAZZ BAND

Miroslaw «Carlos»Kaczmarczyk— gitar

Øyvind Brække- trombone

Wojtek Staroniewicz – saksofon

Pawel Kaczmarczyk — piano

Jonas Cambien — synt

Kristian Edvardsen – bass

Ivan Makedonov – slagverk

Maciej Ostromecki – perkusjon

Krzysztof Podsiadlo — lyd

The post Loud Jazz Band appeared first on Jazz i Norge.

 
14.09 Nasjonal jazzscene
Ultima: POING ? The Great American Fakebook
2200 entré 18 år. Dørene åpner kl 21.00
Nasjonal jazzscene

Jazz deconstructed – Norwegian avant-garde ensemble celebrate their 20th anniversary with guests and anarchistic shenanigans

De svært seriøse musikalske pøblene i POING har 20-årsjubileum i år og det skal feires med en løssluppen låvedans på Victoria! The Great American Fakebook er den første av to Ultima-konserter der de viser sine ytterst mangfoldige talenter sammen med en håndfull fremtredende gjester. Til ballet i kveld har de fått med seg den danske perkusjonsstjernen Marilyn Mazur, den polske eksperimentelle gitaristen Raphael Rogiński og den norske jazztrompetisten Eivind Lønning.

Med amerikansk jazz og tradisjonell folkemusikk som springbrett skal de fremføre sin egen anarkistiske og musikalsk intelligente dekonstruksjon av jazztradisjonen. Infisert av Amerikas nåværende politiske tilstand og egen kreative likegyldighet til tradisjonelle verdier blir The Ultimate Jazz Fakebook en kveld med jazz på en måte du sjelden eller aldri hører!

Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Frode Haltli – akkordeon, Eivind Lønning – trompet, Raphael Rogiński – gitar, Håkon Thelin – kontrabass, Marilyn Mazur – perkusjon

Konserten er i samarbeid med Ultima og POING, NJS sesongkort gjelder på denne konserten!

The post Ultima: POING – The Great American Fakebook appeared first on Jazz i Norge.

 
15.09 Cafeteateret
Kampenjazz: Kjetil Husebø: Piano Transformed
2000 entré
Kampenjazz

Kjetil Husebø: piano og elektronikk

Foto Rein Borgen

Med musikkteknologi som eget bidragende instrument og kreativt verktøy, har Husebø formet et nytt og integrert instrument. Uttrykket skapes av et tett samspill mellom pianospill og elektronikk. Det gjør mer enn å bruke flygelet som lydkilde, elektronikken kontrollerer også uttrykket i sanntid. Han kaller instrumentet «Piano Transformed».

Lyd fra flygelet live-samples på flere måter og med ulike innfallsvinkler og verktøy. Men frykt ikke: det er det akustiske som står i forgrunnen. En vakker, overveldende, medrivende forgrunn, der det analoge blir forent med det digitale og skaper en høyere enhet. Som Roald Helgheim skrev om prosjektet:

Vil du være med, så heng på!

The post Kampenjazz: Kjetil Husebø: Piano Transformed appeared first on Jazz i Norge.

 
15.09 Herr Nilsen
Monica Zetterlund Revival med Stina Stenerud og Ski Storband
2000 entré
Ski Storband

Stina Stenerud & Ski Storband med sin tredje konsert i år hvor vi hyller jazzlegenden Monica Zetterlund! Nå står Herr Nilsen i Oslo for tur. I konserten i Rådhusteatret i Ski før sommerferien var det nesten utsolgt, så dersom du gikk glipp av den konserten så har du muligheten nå! Siden konserten i fjor vår har låtmaterialet blitt bearbeidet for å gjøre musikken mer i tråd med Monica Zetterlunds musikalske uttrykk og atmosfære!

Ett lingonris som satts i cocktailglas, En blond negress från Värmlands huldraskogar, skriver Tage Danielsson om Monica Zetterlund i diktet Det eviga. Den blonde jenta med den svarte stemmen fant veien fra Hagfors til Paris og New York, og ble en av Sveriges aller største stjerner med en karriere som strakk seg over 4 tiår. Zetterlund (1937-2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig, ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller, og gjennom teater, revy og varietè. Etter at hun hadde begynt å spille i svenske og danske jazzbands på slutten av 50-tallet, ble hun i 1960-årene verdensberømt gjennom samarbeidet med amerikanske musikere som Thad Jones, Zoot Sims og Bill Evans, og senere også Louis Armstrong, Stan Getz og Quincy Jones. Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere, ikke minst den legendariske platen Waltz for Debby (1964) sammen med Bill Evans Trio, som ble en av jazzhistoriens mest kritikerroste jazzplater. Ved siden av amerikanske jazzstandards var hun også kjent for jazztolkninger av svenske folkemelodier og andre sanger med svensk tekst. Hun gjorde seg bemerket med låter som Sakta vi går genom stan, Monicas Vals og Visa från Utanmyra, og hadde et tett samarbeid med låtskrivere som Evert Taube og Olle Adolphson, samt jazzpianisten Jan Johansson.

Stina Stenerud har de siste årene tolket Zetterlunds verden i storbandformat, gjennom sin kvartett MonicaZ Vals – en hyllest til Monica Zetterlund, og også akustisk. Hun har i alle år hatt et nært forhold til det svenske språket, og ikke minst Monica Zetterlund. Stina har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og sammen med storbandet vil hun by publikum på et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Ski Storband, ett av Østlandets beste storband, er i 2019 i sitt 43. år. Vi holder jevnlige storbandcaféer i Ski hvor vi presenterer hva bandet jobber med til enhver tid. Monica Zetterlund med Stina Stenerud er et tema vi nå vender tilbake til etter en meget vellykket konsert med Stina Stenerud våren 2018. Musikken blir denne gangen gjennomgått og re-arrangert, slik at musikkarrangementene blir liggende nærmere det zetterlundske musikalske uttrykket.

Foruten vårt samarbeid med Stina Stenerud så har bandet ellers de senere årene hatt konserter med Silya Nymoen, Rebekka Bakken, Majken Christiansen, og Margareta Bengtsson, for å nevne noen.

Ski Storband ledes av bandets faste musikalske leder – Biørn Barlo.

Arrangementet mottar støtte fra Kulturetaten i Ski kommune og fra Norsk Jazzforum.

The post Monica Zetterlund Revival med Stina Stenerud og Ski Storband appeared first on Jazz i Norge.

 
18.09 Norges Musikkhøgskole, Levinsalen
Lassen
1900 entré
Norges Musikkhøgskole

Twin Peaks-gitar? Opera? Hvem vet? Saksofonist Harald Lassen inviterer til masterkonsert som gir deg svaret.

Inspirert av livet så langt, leverer Harald Lassen og hans beste venner fargerik og catchy moderne jazz med innlevelse og glimt i øyet. Ifølge kritikerne ga bandet ut et av fjorårets aller beste jazzalbum, Eventyrer. På denne konserten tar de utgangspunkt i dette, og andre eventyr som diktes der og da. Harald Lasse sier: – At det blir noe helt nytt på denne konserten er sikkert, men om det blir Twin Peaks-gitar eller opera, vet vi ikke ennå. Kanskje begge?

The post Lassen appeared first on Jazz i Norge.

 
19.09 Nasjonal jazzscene
Brad Mehldau Trio – UTSOLGT!
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Arguably one of the best piano trios in the world

En nesten uanstendig god teknikk, kombinert med originalitet og uovertruffen musikalsk kommunikasjon innad i trioen, gjør Brad Mehldau trio til en opplevelse langt utover det vanlige. Stjerner av dette formatet spiller vanligvis i langt større saler enn intime Victoria, men det må være noe med lufta eller det entusiastiske publikummet vårt, for nå er verdens kanskje beste pianotrio tilbake!

Fjorårets album Seymour reads the Constitution var som vanlig en perfekt, liten godtepose av nye komposisjoner og kjente schlãgers fra den populærmusikalske kanon. Ingen kan vel som Brad Mehldau puste liv i låter du trodde du hadde hørt i hjel. Live er trioen ofte om mulig enda bedre enn på plate, og hvem vet, kanskje spiller de “Exit Music (For a Film)”? Da kjenner vi noen som i hvert fall blir fornøyd!

Brad Mehldau – piano, Larry Grenadier – bass, Jeff Ballard – trommer

The post Brad Mehldau Trio – UTSOLGT! appeared first on Jazz i Norge.

 
20.09 Blå
Karin Krog & The In-Between-Times
1800 entré
Blå

jazzlegende med eksklusiv utekonsert KARIN KROG & The In-Between-Times Torsdag 22. august 2019 | kl.18:00 | 300kr | id:18

Norges jazzdronning Karin Krog synger med en varm, uttrykksfull stemme som formidler en tekst slik at man tror på den. Til tross for mer enn seksti år i jazzens tjeneste bærer stemmen hennes overhodet ikke preg av slitasje, og samarbeidspartnere teller størrelser som John Surman, Dexter Gordon, Archie Shepp, Don Ellis, Steve Kuhn, Palle Mikkelborg, Bengt Hallberg, Red Mitchell og Warne Marsh, i tillegg til norske legender som Arild Andersen, Jan Garbarek, Jon Christensen og Egil Kapstad. Hun er blitt hedret med Buddy-statuetten, St. Olavs-orden og Anders Jahres Kulturpris.

The post Karin Krog & The In-Between-Times appeared first on Jazz i Norge.

 
20.09 Nasjonal jazzscene
Brad Mehldau Trio – UTSOLGT!
2100 entré https://nasjonaljazzscene.no/arrangement/brad-mehldau-trio-4/
Nasjonal jazzscene

Arguably one of the best piano trios in the world

En nesten uanstendig god teknikk, kombinert med originalitet og uovertruffen musikalsk kommunikasjon innad i trioen, gjør Brad Mehldau trio til en opplevelse langt utover det vanlige. Stjerner av dette formatet spiller vanligvis i langt større saler enn intime Victoria, men det må være noe med lufta eller det entusiastiske publikummet vårt, for nå er verdens kanskje beste pianotrio tilbake!

Fjorårets album Seymour reads the Constitution var som vanlig en perfekt, liten godtepose av nye komposisjoner og kjente schlãgers fra den populærmusikalske kanon. Ingen kan vel som Brad Mehldau puste liv i låter du trodde du hadde hørt i hjel. Live er trioen ofte om mulig enda bedre enn på plate, og hvem vet, kanskje spiller de “Exit Music (For a Film)”? Da kjenner vi noen som i hvert fall blir fornøyd!

Brad Mehldau – piano, Larry Grenadier – bass, Jeff Ballard – trommer

The post Brad Mehldau Trio – UTSOLGT! appeared first on Jazz i Norge.

 
21.09 Nasjonal jazzscene
Barnas jazzscene
1400 entré Fri alder. Dørene åpner 13.30
Nasjonal jazzscene

Talents aged 7-15 improvise and play jazz standards – a concert for the whole family

Klart for ny sesong med Barnas jazzscene! Konsertserien har de siste årene blitt en institusjon på Nasjonal jazzscene, og gjengen med unge musikanter fra Improbasen begynner å bli husvarme etter å ha underholdt og imponert en stadig økende publikumsskare. Barnas jazzscene er en månedlig konsertserie som gjennom flere sesonger har begeistret og imponert Oslos konsertpublikum.

Musikantene hører til på Improbasen, og på konserten denne lørdagen får du oppleve utøvere helt ned i åtteårsalderen som spiller kompleks, improvisert musikk. Vi lover god atmosfære, heftig samspill og lekende improvisasjon på høyt nivå. Improbasen er Oslos egen barnejazzskole, som underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Osloområdet og fra resten av landet, og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring.

Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.

The post Barnas jazzscene appeared first on Jazz i Norge.

 
21.09 St. Edmunds Church, Møllergata 30
Ane Bjerkan + Kalle (CZ) ? St.Edmunds Chruch
1800 entré

ANE BJERKAN

Ane Bjerkan krysser av kategoriene pop, folk og eksperimentell musikk med en egen signatur – senest på EPen ‘Songs for Jirka’, manet fram i løpet av noen januarkvelder på en hytte langt uti de iskalde tsjekkiske skogene.

Hun har i de siste årene etablert seg som en artist som skiller seg ut fra det meste i den norske artistfloraen, med debutalbumet ‘Nothing But Cherry Blossoms From Now On’ (2017), produsert av Kenneth Ishak og mikset av Marcus Forsgren. I 2020 ventes Anes andre fullengder ‘After the Sun Dies’, laget i samabeid med b.la. Francesco Donadello (Jóhannn Jóhannson, Efterklang, Thom Yorke mm.)

Ane Bjerkan, vokal og harmonium Morten Saanum Bessesen, synth Ellen-Martine Gismervik, cello Jørgen Natland Apeness, trommer Camilla Hole, saxofon

KALLE (CZ)

Kalle er et tsjekkisk band, bestående av Veronika Buriánková and David Zeman. Siden oppstarten i hjembyen Tábor i 2013 har deres sjangermiks av slowcore, trip-hop, post-rock og alternativ pop vokst seg større og større.

Debutalbumet ‘Live from the Room’ fant fort gjenklang i det tsjekkiske musikkmiljøet, men det store gjennombruddet kom med oppfølgeren ‘Saffron Hills’ mot slutten av 2017. Skiva sikret dem to av de mest prestisjefylte tsjekkiske musikkprisene; Anděl og Apollo, tilsvarende Spellemannspris og Grammy.

The post Ane Bjerkan + Kalle (CZ) — St.Edmunds Chruch appeared first on Jazz i Norge.

 
21.09 Cosmopolite
David Fonseca
2000 entré
Cosmopolite

Han er blant Portugals største popstjerner og kjent for sine spennende og uforutsigbare konserter. Endelig er han tilbake i Oslo, denne gang med en intimt konsert som blander bilder og musikk i en unik opplevelse.

David Fonseca er blant Portugals største popstjerner og kjent for sine spennende og uforutsigbare konserter. Den nye konserten hans, “Radio Gemini: Closer”, blander bilder og musikk i en unik opplevelse hvor han tar publikum med på en svært personlig reise. Konserten er også en slags interaktiv, “real time”-film hvor publikum flytter inn i hodet til en stor låtskriver, hvor de får se verden gjennom øynene hans.

For å si det med David Fonsecas egne ord: “Magien i denne live-opptredenen ligger i at jeg får vist meg selv fram på en måte som jeg aldri har gjort før. Det er en svært personlig tilnærming. For meg er denne forestillingen som å gå på line, hvor jeg balanserer lyd og bilde, virkelig og skjørt som livet selv, men større og mer risikofylt. Og hvis alt går bra, kan det hende at dette også inkluderer konfetti-eksplosjoner!”

The post David Fonseca appeared first on Jazz i Norge.

 
21.09 Blå
Krokofant m/Storløkken & Håker Flaten – release
2000 entré
Blå

jazz & omegn / prog KROKOFANT MED STÅLE STORLØKKEN & INGEBRIGT HÅKER FLATEN Lørdag 21. september 2019 | 20:00 | 220kr | id:20

Krokofants fjerde album «Q» slippes på Rune Grammofon i September. Det må jo selvfølgelig feires med en real release konsert! Hvilket sted er bedre enn å gjøre det på en av de feteste stedene i byen, nemlig Blå!

Spesielt for denne konserten og platen som vi feirer, er at de har med seg selveste Ståle Storløkken og Ingebrigt Håker Flaten. Storløkken kjenner man fra band som Elephant9, Supersilent og kompet til Terje Rypdal. Og Flaten som bånntrøkket i Atomic, The Young Mothers og the Thing for å nevne noen av de utallige prosjektene han medvirker på.

Krokofant spiller musikk fra det nye albumet denne kvelden, nyskrevet musikk spesielt til dette bandet. Forvent mer skikkelig rogrocktakter en tidligere, mere King Crimson, Mahavishnu Orchestra og Van Der Graf Generator enn noen gang. Supplert med hardkokt improvisasjon blir dette en kveld for historiebøkene!

Vi håper å sende mange kjente og ukjente fjes denne kvelden som vil være med å feire det nye albumet med oss! Det gledes!

www.blaaoslo.no www.ticketmaster.no

The post Krokofant m/Storløkken & Håker Flaten – release appeared first on Jazz i Norge.

 
21.09 Nasjonal jazzscene
Karl Seglem Band
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Music grown from the rich soil between jazz and folk music

Karl Seglem er eit unikum i norsk musikk. Bukkehornspiller og saksofonist, poet og plateselskapsdirektør, miljøverner, musikkentusiast og bandpusher; alltid med et imponerende driv og en forkjærlighet for musikken i mellomromma – særlig den som vokser i den næringsrike molda mellom jazzen og folkemusikken – og alt rundt, og alt utenfor.

Albumet Nunatak som kom i fjor, var verdens første klimanøytrale plateutgivelse, men det var også et strålende stykke musikk som høstet bifall og seksere nesten overalt. Nå kommer musikken og Nunatak-bandet til Victoria, og vi kan allerede kjenne hvordan understrengene skjelver og skyter rygg, hvordan det dirrer og synger!

Karl Seglem – saksofon, bukkehorn, Håkon Høgemo – hardingfele, Erlend Viken – hardingfele, vokal, Lars Jakob Rudjord – piano, Andreas Ulvo – piano, Hallvard Gaardløs – bass, Kåre Opheim – trommer, Asle Karstad – lyd

The post Karl Seglem Band appeared first on Jazz i Norge.

 
22.09 Cafeteateret
Kampenjazz: Anne-Marie Giørtz Trio
2000 entré
Kampenjazz

Anne-Marie Giørtz: vokal, piano, perkusjon, Eivind Aarset: gitar og elektronikk, Peter Baden: trommer, perkusjon og elektronikk, Asle Karstad: lyd

Foto Alf Solbakken

Lyden av Anne-Marie Giørtz’ stemme har vært en del av norsk jazzhistorie siden 1980-tallet. Siden da har den allsidige vokalisten vært å regne med, i band som Anne-Marie Giørtz kvintett/band, Ab und Zu og Trio de Janeiro. Hun er også lærer på høyskolenivå i musikk.

For ti år siden startet hun denne trioen med Eivind Aarset og Peter Baden. Det meste av musikken er skrevet av Giørtz. Trioen ga ut sin andre og foreløpig siste plate «Capital Punishment for Cars» i 2016.

Eivind Aarset har spilt med Giørtz i snart førti år. Han har vært en sentral pådriver for den elektronisk inspirerte jazzen i Norge i alle disse årene, gjennom egne og andres band. Peter Baden er også en velkjent og svært allsidig musiker. Kampenjazz’ kunnskapsrike publikum kan liste opp så mange sammenhenger de har vært med i at det ville fylle et helt sesongprogram.

Singlende, dundrende slagkraftig – jazz langs endeløse veier!

The post Kampenjazz: Anne-Marie Giørtz Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
24.09 Nasjonal jazzscene
OJKOS spiller: Alexander Hoholm
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

An orchestra for composing jazz musicians. A collective where the members build their own playing field

OJKOS, Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, er nå inne i sin tredje sesong med månedlige konserter på Victoria, og det er virkelig ingen overdrivelse å si at de holder trykket oppe! De seksten medlemmene skriver musikk med referanser hentet fra alt fra third stream jazz og europeisk kunstmusikk til elektronika og nordisk, og en tirsdag i måneden slippes alt løst på publikum. Ferskere blir det ikke!

I kveld er det bassisten Alexander Hoholm som står for tur. Han har satt seg fore å fange stemningen til en dystopisk verden. Frekvenser, både som pulserende rytmer og vakre melodier, danner rammeverket for en historie som blir langsomt avdekket i et stort og improviserende orkester.

Henriette H. Eilertsen – fløyte, Camilla Hole – saksofon, Tina L. Olsen – saksofon, Richard Köster – trompet, Lyder Ø. Røed – trompet, Tancred H. Husø – trompet, Andreas Rotevatn – trombone, Magnus J. Murphy – trombone, Kristoffer Håvik – piano, Arne Martin Nybo – gitar, Mike McCormick – gitar/elektronikk, Alexander Hoholm – bass, Knut K. Nesheim – trommer

OJKOS er et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere/-komponister.

OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.

The post OJKOS spiller: Alexander Hoholm appeared first on Jazz i Norge.

 
25.09 MER, Iladalen Kirke
Slippkonsert med Kjetil Mulelid Trio i OSLO
0000 entré

Kjetil Mulelid trio er høyaktuelle med deres andre utgivelse på Rune Grammofon, What You Thought Was home, som har vært ukens album på den danske radiokanalen P8 Jazz, nådd over 50 000 avspillinger på Spotify på under tre uker, og høstet lovord fra fjern og nær:

“Kjetil Mulelid imponerer” – Lars Mossefinn, Dag og Tid (NO) «En samling interessante, ryddige og meget vakre komposisjoner fremført med sulten fremdrift» – Audun Vinger, DN (NO) “Mulig jeg bare er litt lettrørt om dagen, men Kjetil Mulelid Trios andrealbum, etterlengtet i visse kretser, er så bittersøt og vakker at det er vanskelig å skulle konse på uvesentlige kriterier som teknikk og stil og sånt.» – Maren Ørstavik, Jazznytt (NO) “Følelsen av inspirert frihet innenfor et fint melodisk rammeverk” – Ole Johannes Åleskjær, Vårt Land (NO) “Jeg kan i fortelle at lykken er å ta seg tid til å høre på denne platen en sensommermorgen, føle det indre velværet som brer seg gjennom lyden av piano, bass og trommer” – Geir Rakvaag, Dagsavisen, 31.08.19 (NO) “Kjetil Mulelid Trio er kanskje en av de mest spennende akustiske jazztrioene i Norge for tiden” – Stemmegaffel (NO) “Mulelid Trio er i utgangspunktet en klassisk pianotrio, men har en egen evne til å balansere stoisk ro og improvisasjonstrang. «Homecoming» er et skimrende vakkert bevis på nettopp dette.” – Deichmanske musikkblogg (NO) “Det har en sjarmerende tydelighet og et lekent vesen. Mulelid behandler temaer og melodisløyfer med vridd eleganse.» – Arild R. Andersen, Jazz i Norge (NO) “«What You Thought Was Home» er klart en av høstens, nay, årets mest sentrale jazzutgivelser i Norge i 2019. Man kjenner hjernen formelig gro mens man lytter. Sjelen setter seg. Man modner for hver gjennomlytting.” – Lars Junge (NO)

Kjetil Mulelid Trio slapp sin debutplate «Not Nearly Enough to Buy a House» sent i 2017 på det prestigetunge norske plateselskapet Rune Grammofon, med sitt rykte for å håndplukke noe av det mest interessante innenfor skandinavisk jazz, eksperimentell- og improvisasjonsmusikk. Trioen har vært svært positivt omtalt i magasiner som «The Wire» og «The New York City Jazz Record», og ble av Jez Nelson omtalt som «Best of the year» i den britiske radioen Jazz FM. De tre medlemmene er uten tvil noen av de mest interessante fra Norges jazzmusikere, med fjorårets spellemansvinner Bjørn Marius Hegge på kontrabass, spellemannsnominerte Andreas Winther på trommer, og pianist Kjetil Mulelid, kjent fra andre prosjekter som Wako og Kjemilie. Sammen danner de en klassisk akustisk pianotrio med fokus på Mulelid sine harmonisk rike komposisjoner med vakre melodier, og drivende rytmer. Trioen innbefatter følelsen av ro og en utfoldende tekstur og lydverden i deres musikk, men de er hele tiden i et intenst samspill hvor improvisasjon tar musikken videre til et knutepunkt mellom de tre musikernes ulike musikalske erfaringer.

Kjetil A. Mulelid – piano Bjørn Marius Hegge – kontrabass Andreas Winther – trommer

The post Slippkonsert med Kjetil Mulelid Trio i OSLO appeared first on Jazz i Norge.

 
25.09 Nasjonal jazzscene
ECM 50: Bobo Stenson Trio + Maciej Obara Quartet
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Melodic adventures from newcomers and veterans on ECM

Bobo Stenson Trio er grensesprengende, vilt, virtuost, lyrisk – og blendende vakkert! Den svenske pianisten Bobo Stenson har vært en av bærebjelkene i den europeiske jazzscenen i førti år, og han var sammen med Keith Jarrett og Jan Garbarek blant de aller første som ble utgitt på ECM og en uvurderlig brikke i plateselskapets fantastiske suksess. Samarbeidet med nettopp Garbarek er da også virkelig en av hjørnesteinene i moderne jazzhistorie.

De siste tjue årene har Stenson hatt sin egen trio der han har prøvd ut ideer både som komponist og formidler av andres komposisjoner. Bassist Anders Jormin har vært støttespiller i årevis, og i dagens trio er selveste Jon Fält bak trommene. I sum et variert, sammensatt og overbevisende lydbilde av det absolutt ypperste i skandinavisk samtidsjazz!

Bobo Stenson – piano, Anders Jormin – bass, Jon Fält – trommer

Behersket og lyrisk, melodisk og drivende. I Maciej Obara Quartet, som debuterte på ECM i 2017, finner vi de polske musikerne Maciej Obara og pianist Dominik Wania i friskt samspill med en norsk, bunnsolid rytmeseksjon bestående av Gard Nilssen og Ole Morten Vågan (som har vikar i kveld, Victoria-favoritten Petter Eldh). Med låter hovedsakelig skrevet av Obara hører vi her spydspissen i ung, fremadstormende polsk jazz, stående på skuldrene til de gamle mestrene Komeda og Tomasz Stańko. Kvartetten er som skapt for rom med luft og plass til både fart og ettertanke, og vil male hjertet ditt i varme farger.

Maciej Obara – saksofon, Dominik Wania – piano, Petter Eldh – bass, Gard Nilssen – trommer

Programmet for feiringen av ECM:

25.09 Bobo Stenson Trio + Maciej Obara Quartet

26.09 Marcin Wasilewski Trio + Gustavsen / Tander / Vespestad

27.09 Mette Henriette + Carla Bley Trio

28.09 Sinikka Langeland + Craig Taborn + Surman / Andersen / Strønen

Vi selger også et begrenset antall festivalpass til alle fire dagene, kr 900/800.

Våre sesongkort gjelder selvsagt!

The post ECM 50: Bobo Stenson Trio + Maciej Obara Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
26.09 Cafeteateret
Café Society
1900 entré
David Arthur Skinner

Swingdans-spesialutgave!

Det blir jazz-DJ fra kl 19:00. Konserten begynner kl 20:00

Besetningen på denne konserten er fra den kjente swingjazz-gruppen Jazzombies. Så det er ikke noe tvil om at det blir trøkk! Den fremragende trombonisten Kristoffer Kompen er kveldens spesiell gjest. Forvent også spennende danserelaterte overraskelser… Vi ønsker swingdansere velkommen, men som alltid er det også plass til å sitte og nyte showet med noe godt i glasset. Vel møtt!

Kristoffer Kompen – trombone Lars Frank – tenorsax, klarinett David Skinner – piano, MC Børre Frydenlund – gitar, vokal Svein Aarbostad – kontrabass

+ danseoverraskelser

The post Café Society appeared first on Jazz i Norge.

 
26.09 Nasjonal jazzscene
ECM 50: Marcin Wasilewski Trio + Gustavsen / Tander / Vespestad
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Melodic poetry

Tord Gustavsen og den afghansk-tyske jazzvokalisten Simin Tander har solgt ut Victoria to ganger før, og med god grunn! Sammen med den ekspressive slagverksminimalisten Jarle Vespestad er dette en treenighet som treffer en nerve blant publikum såvel som kritikere. Vi kan si det rett ut: få synger så vakkert som Tander! Hun er en av de mest spennende unge stemmene i europeisk jazz og fletter på mesterlig vis moderne jazz sammen med elementer fra Midtøstens musikktradisjon. Tord Gustavsen er mange måter hennes motstykke: en grunnleggende lyrisk pianist, jazzmusiker i navn og gavn, som aldri helt har gitt slipp på den folkelige og lavkirkelige arven. Kombinasjonen av norske salmer sunget på pashto og tonesatte dikt av den persiske middelalderpoeten Rumi ble dokumentert på albumet What was said, naturligvis utgitt på ECM. Kom og la deg løfte!

Simin Tander – vokal, Tord Gustavsen – piano, synther, elektronikk, Jarle Vespestad – trommer

Det åpne hjertet kan være et tema for denne kvelden, for Marcin Wasilewski Trio er kjent for sine sjelfulle og engasjerende konserter. De er på et sjeldent norgesbesøk og er en selvskreven trio for feiringen av ECM. Et par plater inn i deres karriere, tidlig i tusenårsskiftet, fattet Tomasz Stańko såpass stor interesse for bandet at han både ble deres mentor og tok dem med på tre innspillinger for ECM. Deres debutsuksess i Polen ble da også til en internasjonal triumf, og flere plater ble spilt inn for ECM, nå under eget navn. Bandet feirer 25 år med fabelaktig samspill i år, og det er en glede å endelig kunne gi publikum Europas kanskje heftigste pianotrio.

Marcin Wasilewski – piano, Slawomir Kurkiewicz – bass, Michal Miskiewicz – trommer

The Marcin Wasilewski Trio concert is supported by culture.pl – Adam Mickiewicz Institute

Programmet for feiringen av ECM:

25.09 Bobo Stenson Trio + Maciej Obara Quartet

26.09 Marcin Wasilewski Trio + Gustavsen / Tander / Vespestad

27.09 Mette Henriette + Carla Bley Trio

28.09 Sinikka Langeland + Craig Taborn + Surman / Andersen / Strønen

Vi selger også et begrenset antall festivalpass til alle fire dagene, kr 900/800.

The post ECM 50: Marcin Wasilewski Trio + Gustavsen / Tander / Vespestad appeared first on Jazz i Norge.

 
27.09 Norges Musikkhøgskole, Levinsalen
Flokken
2000 entré
Norges Musikkhøgskole

Scheen jazzorkester framfører et nytt bestillingsverk av Rob Waring.

Hovedidéen til dette verket er at ensemblet er en flokk. Waring har latt seg inspirere av fenomener i naturen– for eksempel hvordan fugler og fisk klarer å bevege seg samlet i komplekse mønstre. Mye forskning viser at slik adferd vokser ut av noen enkle regler som individene følger, og ikke som et resultat av sentral koordinering av gruppen. Dette er et godt eksempel på at helheten kan bli større enn summen av delene, eller at helheten har egenskaper som delene ikke har. Enkle interaksjoner mellom medlemmene i en gruppe kan skape et overraskende komplekst resultat.

Medvirkende: André Kassen, Guttorm Guttormsen, Jon Øystein Rosland (saksofon) Line Bjørnør Rosland (klarinett/bassklarinett) Finn Arne Dahl Hanssen, Thomas Johansson (trompet) Magne Rutle, Frøydis Aslesen, Åsgeir Grong (trombone) Rune Klakegg (piano), Jan Olav Renvåg (bass) Audun Kleive (trommer)

Foto: Milad Gholami

The post Flokken appeared first on Jazz i Norge.

 
27.09 Nasjonal jazzscene
ECM 50: Mette Henriette + Carla Bley Trio
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

Two generations, two exceptional instrumentalists and bandleaders

Endelig kan vi presentere Mette Henriettes lydplanet hos oss! Hun brakdebuterte med et selvtitulert, todelt dobbeltalbum på ECM i 2015, hyllet både av publikum og kritikerne. Her fant vi en åpen verden av avvæpnende sårbarhet, indre kraft og nytenkende musikk, et godt sted å miste tiden i. Siden det har hun bodd i bag og spilt verden rundt… Mette Henriette har hatt flere kunstneropphold og samarbeidet med spennende folk som Bugge Wesseltoft, Marina Abramovic og CocoRosie. Vi gleder oss til å ha henne her og høre hvor hun er!

Mette Henriette Martedatter Rølvåg – saksofon, Johan Lindvall – piano, Judith Hamann – cello

Pianist og komponist Carla Bley er en av nyskaperne innen jazzen, og særlig er hun kjent og respektert for arbeidet med større ensembler. Det eksepsjonelt fine albumet Trios fra 2013 er hennes første utgivelse under eget navn på ECM, så i denne feiringen er nettopp dette bandet det selvfølgelige valget. Her står virkelig Carla Bleys fargerike og vittige låtskriving sterkt fram, og musikken blir ivaretatt av lyttende og ekstremt samspilte musikere. Bley og el-bassist Swallow har samarbeidet som duo i mange år, og når de innimellom utvider formatet, forkaster de den tradisjonelle trommisen til fordel for saksofonist Andy Sheppard. Etter mer enn tjue års samspill er trioen tettere enn noen gang – dette er triojazz av aller ypperste, internasjonale klasse!

Carla Bley – piano, Steve Swallow – bass, Andy Sheppard – saksofon

Programmet for feiringen av ECM:

25.09 Bobo Stenson Trio + Maciej Obara Quartet

26.09 Marcin Wasilewski Trio + Gustavsen / Tander / Vespestad

27.09 Mette Henriette + Carla Bley Trio

28.09 Sinikka Langeland + Craig Taborn + Surman / Andersen / Strønen

Vi selger også et begrenset antall festivalpass til alle fire dagene, kr 900/800. Våre sesongkort gjelder selvsagt!

The post ECM 50: Mette Henriette + Carla Bley Trio appeared first on Jazz i Norge.

 
28.09 Herr Nilsen
Frederik Villmow Quartet feat. Tomas Franck – konsert & plateslipp
1600 entré Dørsalg: kort eller kontant. 220/110 kr
Oslo Jazzforum

Frederik Villmow Quartet samler fire av Tyskland og Norges fremste unge jazzmusikerne. Kvartetten har sin opprinnelse ved den rennomerte Jazzlinja ved NTNU i Trondheim hvor trommeslager Frederik Villmow møtte bassist Julian Haugland og pianist Philip Edwards Granly, og saksofonisten Erlend Vangen Kongtorp.

Med seg har kvartetten Tomas Franck, en av Skandinavias ledende saksofonister. Tomas Franck er født i Helsingborg i Sverige, og har mesteparten av sin karriere vært bosatt i København. Tomas Franck har preget jazzmiljøet i Danmark i flere tiår gjennom sitt samspill med Al Foster, Jens Winther, Knut Riisnæs, Jerry Bergonzi, Kirk Lightsey, Mulgrew Miller, Ed Thigpen og Danmarks Radio Big Band.

Nå presenterer Frederik Villmow Quartet og Tomas Franck sin debutplate ‘Live in Copenhagen’ (AMP Music & Records) som de spilte inn på Jazzhus Montmartre tidligere i år. Publikum skal få høre både originalkomposisjoner av Villmow og Franck, pluss noen jazzklassikere.

Tomas Franck – tenorsaksofon Erlend Vangen Kongtorp – tenorsaksofon Philip Edwards Granly – piano Julian Haugland – bass Frederik Villmow – trommer

Herr Nilsen, Oslo Jazzforum 28.September kl 16:00

Billetter: kr 220,- ordinær / 110,- for musiker, student Dørsalg: kort/kontant

The post Frederik Villmow Quartet feat. Tomas Franck – konsert & plateslipp appeared first on Jazz i Norge.

 
28.09 Nasjonal jazzscene
ECM 50: Sinikka Langeland solo + Craig Taborn solo + Surman / Andersen / Strønen
2000 entré 18 år. Dørene åpner kl 19.00
Nasjonal jazzscene

The pushers and pullers of jazz

Sinikka Langelands tiende plate Starflowers var også hennes internasjonale debut, selvfølgelig på ECM, en hyllest til finnskogmannen og lyrikeren Hans Børli. Det sies at man kan gå i den samme skogen fra Finnskogen helt til Sibir, uten å bevege seg ut av trerekkene en eneste gang. I grenseområdet mot Sverige har også finsk kultur stått sterkt, og kantelen er et instrument sterkt knyttet til det finske nasjonaleposet Kalevala, runesanger og trollformler. Sinikka Langeland improviserer over tradisjonen og fremkaller disen, lyskilene og den friske lukta av mold.

Sinikka Langeland – vokal, kantele

Craig Taborn har de siste to tiåra hatt en jevnt, bratt stigende stjerne og er nå allestedsværende på jazzhimmelen, der han danner konstellasjoner med omtrent alle du kan tenke på. Men selv om vi oftest hører han sammen med andre, har Taborn en liten og betydningsfull katalog under eget navn, og soloplata Avenging Angel på ECM plasserte Craig Taborn skulder ved skulder med Paul Bley og Keith Jarrett.

Craig Taborn – piano

To legender og en “nykomling”. For i denne sammenhengen blir nok Thomas Strønen det, selv om utgivelsesbunken hans er massiv nok siden debuten på slutten av nittitallet. Med blant annet duoen Food og hans eget Time Is A Blind Guide har Strønen begått helt nydelige plater på ECM. John Surman og Arild Andersens bedrifter og utgivelser på ECM er en egen katalog verdig. Det er derfor en stor glede for oss å kunne sette disse tre sammen på samme scene, og med det illustrere ECMs slagord, «The most beautiful sound next to silence”.

John Surman – saksofon, Arild Andersen – bass, Thomas Strønen – trommer

Programmet for feiringen av ECM:

25.09 Bobo Stenson Trio + Maciej Obara Quartet

26.09 Marcin Wasilewski Trio + Gustavsen / Tander / Vespestad

27.09 Mette Henriette + Carla Bley Trio

28.09 Sinikka Langeland + Craig Taborn + Surman / Andersen / Strønen

Vi selger også et begrenset antall festivalpass til alle fire dagene, kr 900/800. Våre sesongkort gjelder selvsagt!

The post ECM 50: Sinikka Langeland solo + Craig Taborn solo + Surman / Andersen / Strønen appeared first on Jazz i Norge.

 
29.09 Cafeteateret
Kampenjazz og Samspill: Majãz m/ Khaled Habeeb
2000 entré
Kampenjazz

Saleh Mahfoud: vokal, gitar, Rola Bakheet: vokal, Michaela Antalova: trommer, Shble Saleem og Khaled Habeeb: oud, Jamal El Attris: arabisk perkusjon, Jonas Cambien: synth, melodika og saksofon, Adrian Myhr: bass

Foto Nabeeh Samaan

Denne konserten arrangeres i samarbeid med Samspill International Music Network.

De tre syriske musikerne Saleh Mahfoud, Rola Bakheet og Shble Saleem – som utgjør kjernen i Majãz – kom alle til Norge som flyktninger. Det var først her i landet de begynte å spille sammen.

Med åtte musikere med røtter i Midtøsten, Europa og Norge har de gjort det til sitt varemerke ikke å la seg putte i noen kategorier. Men uansett hvor de befinner seg i det musikalske landskapet er de hjemme der.

Noen opplevde kanskje magien på Nasjonal jazzscene da de spilte under fjorårets Oslo World festival? Eller hørte du dem på Kampenjazz’ julekonsert i fjor? Vær klar for ny magi med nye samarbeidspartnere.

Dabke, taraab, pop, jazz? Ja, og mer til!

The post Kampenjazz og Samspill: Majãz m/ Khaled Habeeb appeared first on Jazz i Norge.