Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
AUGUST 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
       
08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
03.08 Stortorvets gjæstgiveri
Jazzcafé m/ Swing Mix, Dawn Allan og Jan Inge Melsæter
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Dawn Allan (UK) har sunget ”London rundt” i over et tiår. West End hotellene og ikke minst de populære Jazz Tours på Themsen har vært hennes hovedscene. Nå er hun bosatt i Norge og sammen med en kvartett bestående av Edvard Raastad clarinet, Janusz Krzos piano, Eilif Johannesen bass og Finn Torgersen trommer skaper hun internasjonal showbizz-stemning med sine standards-tolkninger fra repertoaret til de store vokalistene i jazzhistorien. Denne lørdagen har bandet med seg Jan Inge Melsæter på trombone. Han bør jo være vel kjent i våre jazzkretser for sitt lange virke i norsk jazz, Artur Bleikens Jazzbeskjed, Ytre Suløens Jassensemble, samt diverse grupper sammen med Ivar Andresen og Johan Bergli i Oslo.

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty» donasjon til musikk og klubbdrift. Gjæstgiveriet åpner kl. 11.00. Kom tidlig for god plass og spis frokost/lunsj før eller under musikken.

Foto: freeimages.com

The post Jazzcafé m/ Swing Mix, Dawn Allan og Jan Inge Melsæter appeared first on Jazz i Norge.

 
03.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Jonathan Kreisberg Quartet
2100 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Jonathan Kreisberg – gitar Martin Bejerano – piano Matt Clohesy – bass Colin Stranahan – trommer

Ved å kombinere en tidløs melodi med fremtidsrettede linjer og teksturer, fortsetter Jonathan Kreisbergs musikk å tiltrekke seg en voksende internasjonal fanebase. Hans komposisjoner har blitt framført av hans banebrytende kvartett over fem kontinenter. Som gitarist har hans lyd og teknikk påvirket neste generasjon av spillere, og han fortsetter å studere og pushe utviklingen av instrumentet innenfor jazzgeneren.

Jonathan har ledet ulike grupper, inkludert navn som Larry Grenadier, Bill Stewart, Gary Versace, Will Vinson, Kevin Hays, Mark Ferber, Matt Penman og Scott Wendholt blant andre. Han har utgitt fem kritikerroste cd-er på Criss Cross og Mel Bay Labels, samt Trioing, Shadowless, One (hans første solo gitaropptak) og Wave Upon Wave på hans egen label New For Now Music.

The post Jonathan Kreisberg Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
08.08 Norges musikkhøgskole
Kids in Jazz Åpningskonsert
1800 entré Billetter kan kjøpes i døra: 50- for voksne / 20- for barn
Kids in Jazz

Kids in Jazz inviterer til åpningskonsert i Levinsalen på Norges Musikkhøgskole! På scenen denne kvelden vil vi få se de yngste deltakerne fra BUZZ opptre. På selveste åpningsdagen vil de fremføre noe av det de har jobbet med under BUZZ-seminaret de siste dagene. I tillegg får vi høre elever fra Improbasen i samspill med internasjonale gjester.  Velkommen til åpning! Konserten er i samarbeid med Oslo Jazzfestival og Norges Musikkhøgskole.    Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Festivalen går av stabelen 8. – 13. august, med daglige konserter på ulike scener over hele Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk kulturråd, Oslo kommune og Nordisk Kulturkontakt.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart.

The post Kids in Jazz Åpningskonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
09.08 Norges musikkhøgskole
Jazz på kanten
1800 entré Billetter kan kjøpes i døra: 50- for voksne / 20- for barn
Kids in Jazz

Denne kvelden på Musikkhøgskolen vil du få muligheten til å oppleve unge jazztalenter levere på kanten av hva man tror er mulig å få til etter kun noen få dagers samspill! På konserten er det de eldste deltakerne fra BUZZ-seminaret som virkelig får briljere. I tillegg får vi høre elever fra Improbasen i samspill med internasjonale gjester.  Konserten er i samarbeid med Oslo Jazzfestival og Norges Musikkhøgskole. Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Festivalen går av stabelen 8. – 13. august, med daglige konserter på ulike scener over hele Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk kulturråd, Oslo kommune og Nordisk Kulturkontakt.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart

The post Jazz på kanten appeared first on Jazz i Norge.

 
10.08 Victoria, Nasjonal jazzscene
Kids in Jazz – Hovedkonsert
1800 entré Billetter kan kjøpes i døra: 50- for voksne / 20- for barn
Kids in Jazz

Velkommen til hovedkonserten for barnas egen jazzfestival! 

Konserten holdes på Nasjonal jazzscene, hvor både jazzbarna og deres publikum alltid føler seg velkomne. På denne konserten har du sjansen til å få med deg hele gjengen med unge talenter fra Norge, Japan, Sverige, Danmark, Island, Færøyene, Italia, Portugal, Bolivia, Venezuela m.fl. som er kommet helt til Oslo for å fremføre jazz på høyt nivå. Noen av musikantene har spilt sammen lenge, mens andre hadde sitt første møte med jazz under BUZZ-seminarene for få dager siden. Flere av deltakere møter hverandre for første gang på scenen denne kvelden – for å skape magiske øyeblikk for oss og for hverandre. Dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Festivalen går av stabelen 8. – 13. august, med daglige konserter på ulike scener over hele Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk kulturråd, Oslo kommune og Nordisk Kulturkontakt.

The post Kids in Jazz – Hovedkonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
10.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Oslo City Wranglers feat. Kevin Dean
2100 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Kevin Dean – trompet og vokal Bjørn Vidar Solli – gitar Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

I tillegg til noe originalskrevet musikk og en hardtsvingende klassiker eller to vil “sporsjef” Kevin Dean og hans medmusikanter ta sikte på å utforske og utvikle jazzfortolkninger av berømte sanger framført av syngende cowboys på 30-, 40- og 50-tallet.

The post Oslo City Wranglers feat. Kevin Dean appeared first on Jazz i Norge.

 
11.08 Nasjonal jazzscene
Ungjazz @ Oslo jazzfestival
1500 entré
Oslo jazzfestival

Seksti unge musikere i alderen 14 til 22 år flytter inn på Sentralen for tre heftige dager med spelling og jamming. Med stor sannsynlighet resulterer dette i en musikalsk trykkbombe – kom og hør selv på Victoria Nasjonal jazzscene søndag 11. august.

Østnorsk jazzsenter driver vokalensemblet Ung vokal og tre regionale ungdomsjazzorkestre; BUVUS for Buskerud og Vestfold, IJO Ung for Innlandet (Hedmark og Oppland), samt AOJO for Akershus og Oslo. For aller første gang møtes de fire ungdomsensemblene, og som om dét ikke er nok har vi også invitert Young Voices fra Midtnorsk jazzsenter.

Dørene åpner kl 14 / konsertstart kl 15. Fri aldersgrense. Gratis for barn u 12

Young Voices: Ada Mathea Hoel – vokal Håvar K Brennhagen – vokal Sofie Retterstøl Olaisen – vokal Sofie Karlgård – vokal Marita Røstad – musikalsk leder

Ung vokal: Kevin Johnsen – vokal Hannah Torres Lærum – vokal Marie Måge – vokal Celine Helen Kirkeby-Garstad – vokal Selma Tærum – vokal Isabel Eriksson – vokal Anna Rosenlund – vokal Ella Vaa Sætre – vokal Anja Eline Skybakmoen – musikalsk leder

AOJO: Oscar Brodahl – trompet Mikkel Bjørneboe Brændsrød – bass Mikkel Dahl Amundsen – trompet Jørgen Bjelkerud – trombone Erlend Strand Rolfsen – trompet Magnus Kaspersen Evje – sax Olve Gravklev – trommer Jennifer Myskja Balke – sax Martin Borge – gitar Marius Prestrud – sax Sander Emanuel Torell Gimse – trombone Gard Kronborg – bass Zakarias Nikolai Meyer Øverli – sax Ola Erlien – piano Ingeborg Gravem Sollid – vokal Børge Brustad – fele Jenny Frøysa – barisax Ludvig Broll – trommer Gjest: Lauren Hendricks – vokal (Sør-Afrika) Gjest: Jarrod Fortres – gitar (Sør-Afrika) Shannon Mowday – musikalsk leder

IJO ung: Simon Jaccard Buggeland – altsax Ådne Stadsvold – tenorsax Markus Dyrud – trompet Polika Østerhaug – trompet Anna Meskau – trompet Ole Aakrann Brækhus – altsax Hanne Helmsersen – barisax Lina Steen – trombone Stian Vegard – trombone (+ basstrombone) Torbjørn Eriksen – trommer Simen Skaug Ladegaard – gitar Henrik Bakka – bass Nilas Granseth – musikalsk leder

BUVUS: Sondre Folkestad – Eb tuba Emil Bø – Trombone Sebastian Lindland – Slagverk/perc Hedda Fossum – Trompet Emil Solberg Olsen – Baryton Mikkel Bordal – Bass Marie Solberg – Fløyte Adi Omund Patil – Tenorsax Martin Stokke Mathiesen – Piano Signe-Margrethe Eriksen – Trompet Oskar Skorge – Slagverk Åsleik Kapstad – Trekkspill/altsaksofon Eirik Kosberg – Trombone Andreas Rotevatn – musikalsk leder

The post Ungjazz @ Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
11.08 Oslo Jazzfestival
Oslo jazzfestival
1500 entré
Oslo jazzfestival

Oslo jazzfestival inntar scenene over hele byen

The post Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
11.08 Kafé Hærverk
Kids in Jazz gjør Hærverk
1900 entré Billetter kan kjøpes i døra: 50- for voksne / 20- for barn
Kids in Jazz

I år kan Kids in Jazz by på en forrykende konsert på Kafé Hærverk, stedet som på kort tid har blitt kjent som en av byens mest intime konsertscener. På denne klubbkvelden vil Kids in Jazz-musikantene virkelig vil gå i dybden med sine improvisasjoner. Et must både for jazzentusiaster og andre nysgjerrige!

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Festivalen går av stabelen 8. – 13. august, med daglige konserter på ulike scener over hele Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk kulturråd, Oslo kommune og Nordisk Kulturkontakt.

Dørene åpner en halvtime før konsertstart. Billetter kan kjøpes i døra: 50,-/20,-.

The post Kids in Jazz gjør Hærverk appeared first on Jazz i Norge.

 
12.08 Oslo Jazzfestival
Oslo jazzfestival
1800 entré
Oslo jazzfestival

Oslo jazzfestival inntar scener over hele byen

The post Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
12.08 Sentralen, Hvelvet
KiJ sprenger banken
1900 entré Billetter kan kjøpes i døra: 50- for voksne / 20- for barn
Kids in Jazz

Kids in Jazz stiller opp med sine unge talenter på en helt spesiell scene, plassert inne i det gamle bankhvelvet på Sentralen! Her vil jazzbarna spille leken, eksperimentell jazz, der de improviserer på et nivå det er vanskelig å tro før du hører det. Kveldens musikanter kommer fra en rekke ulike land, og får under konserten mulighet til å vise frem sin musikalske utvikling. Vi kan garantere en innholdsrik klubbkveld!

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Festivalen går av stabelen 8. – 13. august, med daglige konserter på ulike scener over hele Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk kulturråd, Oslo kommune og Nordisk Kulturkontakt.

The post KiJ sprenger banken appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Oslo Jazzfestival
Oslo jazzfestival
1200 entré
Oslo jazzfestival

Oslo jazzfestival inntar scener over hele byen

The post Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Barnekunstmuséet
Kids in Jazz – barn + kunst er barnekunst!
1300 entré
Kids in Jazz

Denne dagen kan du få oppleve jazzbarna spille i de unike omgivelsene på Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo, et sted der barn og unge føres sammen på tvers av kunstneriske uttrykk! På konserten vil du få oppleve Improbasen-elevene og våre internasjonale gjester spille jazz på høyt nivå sammen med de yngste barna fra BUZZ-seminaret.

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Festivalen går av stabelen 8. – 13. august, med daglige konserter på ulike scener over hele Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk kulturråd, Oslo kommune og Nordisk Kulturkontakt.

The post Kids in Jazz – barn + kunst er barnekunst! appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Sentralen
Kids in Jazz Avslutningskonsert
1800 entré Billetter kan kjøpes i døra: 50- for voksne / 20- for barn
Kids in Jazz

Kids in Jazz 2019 kulminerer i en stor finalekonsert. Gjennom seks dager har over 70 barn fra åtte land spilt sammen på ulike konsertscener i hovedstaden. Denne kvelden avslutter vi det hele med en storstilt konsert i selveste Marmorsalen på Sentralen. Her vil helt nye bandkonstellasjoner som er oppstått i løpet av festivalen spille jazz av ypperste klasse. Konserten denne kvelden samler alle de unge musikantene som har deltatt på festivalen. Her vil vi få se resultatene av Improbasens arbeid med å utvikle unge talenter, og ikke minst de sterke båndene som musikk kan skape mellom barn.

Gå ikke glipp av den store finalen!

Kids in Jazz arrangeres av Improbasen, Oslos egen barnejazzskole som underviser barn i alderen 7-15 år i jazz og improvisert musikk. Festivalen går av stabelen 8. – 13. august, med daglige konserter på ulike scener over hele Oslo. Kids in Jazz er støttet av Norsk kulturråd, Oslo kommune og Nordisk Kulturkontakt.

The post Kids in Jazz Avslutningskonsert appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Cosmopolite
Hilde Louise Orchestra: Oslo Jazzfestival – Cosmopolite Scene
2000 entré http://www.cosmopolite.no/program/cosmopolite/2019/august/hilde_louise_orchestra
Oslo jazzfestival

På det nye albumet utforsker Hilde Louise et nytt landskap, både musikalsk og tekstmessig. Det er fortsatt groovy, leken og melodiøs jazz, men her svinger det på en annen måte. Tekstene omhandler tiden vi lever i: feminint opprør, mennesker på flukt og tapet av venn og kunstner Pushwagner. Hilde Louise forteller at sangen Make Some Shine er «en kampsang for oss som føler at vi har valgt en smal sti, og trenger et spark bak for å tørre å gå videre». Musikalsk er albumet inspirert av 1960-talls groover á la Duke Pearson og Lee Morgan, med en sveip innom RnB, og selvsagt New Orleans.

Hilde Louise har tidligere gjestet festivalen flere ganger, og fikk æren av å spille i Operaen i 2016. Det er derfor med stor glede vi kan presentere Hilde Louise Orchestra på Cosmopolite på Oslo Jazzfestival 2019.

Line-up: Hilde Louise Asbjørnsen – vokal Svein Erik Martinsen – gitar Hermund Nygård – trommer Anders Aarum – tangenter Jens Fossum – kontrabass

The post Hilde Louise Orchestra: Oslo Jazzfestival – Cosmopolite Scene appeared first on Jazz i Norge.

 
13.08 Melahuset
Ivan Mazuze | OslojazzFest X Mela 2019
2100 entré https://www.facebook.com/events/332763794345317/
Oslo jazzfestival

På globusen er det et godt stykke fra Mosambik til Oslo, og det blir ikke noe særlig kortere av å ta turen om Cape Town. Musikalsk sett har distansen likevel vist seg å være forbausende kort. Saksofonisten Ivan Mazuze hadde allerede en lang og lysende karriere i hjemlandet da han for snart ti år siden fulgte hjertet og reiste nordover. Her har han blitt en vital del av hovedstadens musikkliv og har flere plateutgivelser og internasjonale turneer bak seg.

En elegant og leken saksofontone koblet med utadvendt musikalsk energi. Musikken kan av og til gi assosiasjoner til amerikanske storheter som Branford Marsalis, selv om røttene sitter fortsatt dypt fundert i Afrikansk tradisjon og rytmikk. Kall det verdensjazz, fusion eller afrikansk jazz, resultatet er uansett veldig spennende.

Ivan Mazuze: saksofoner Per Mathisen: bass Bjørn Vidar Solli: gitar Raciel Torres: trommer Sanskriti Shrestha: tablas

The post Ivan Mazuze | OslojazzFest X Mela 2019 appeared first on Jazz i Norge.

 
14.08 Oslo Jazzfestival
Oslo jazzfestival
1800 entré https://oslojazz.ticketco.events/no/nb
Oslo jazzfestival

Oslo jazzfestival inntar scener over hele byen

The post Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
14.08 Deichmanske Bibliotek ? Grünerløkka
Blow Out! Festival 2019 – Onsdag
2000 entré
Konsertforeninga

Nytt år, ny scene, velkommen til Blow Out! Festival 2019 på Deichmanske Bibliotek Schous Plass!

Onsdag 14.

Ståle Liavik Solberg / Paal Nilssen-Love / Peter Evans / Nina de Heney / Signe Krunderup Emmeluth

Martin Küchen solo

Christian Wallumrød / Anna Petrini / Qarin Wikström

Sophie Agnel / John Edwards / Steve Noble

Videre på festivalen…

Torsdag 15.

Sophie Agnel / Peter Evans / Dag Erik Knedal Andersen

John Butcher / Barre Phillips / Ståle Liavik Solberg

Laura Toxværd / Ole Mofjell

Die Enttäushung: Axel Dörner/Rudi Mahall / Jan Roder / Michael Griener

Fredag 16.

Alexander von Schlippenbach / Dag Magnus Narvesen

Barre Phillips solo

Nils Økland / Sigbjørn Apeland

Julie Kjær/ Niklas Barnö/Kalle Moberg/ Elsa Bergman/ Paal Nilssen-Love

Lørdag 17.

Shifa: Rachel Musson / Pat Thomas / Mark Sanders

Sofia Jernberg/ Mette Rasmussen/ Vilde Alnæs/ Inga Margrete Aass

Kasper Værnes / Andreas Wildhagen

Billy Meier

Info:

Konsertstart 20:00 hver kveld

Dagspass 400 / 300

Festivalpass 1000 / 800

(ordinær / medlem)

The post Blow Out! Festival 2019 – Onsdag appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Oslo Jazzfestival
Oslo jazzfestival
1230 entré
Oslo jazzfestival

Oslo jazzfestival inntar scener over hele byen

The post Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Cosmopolite
Houston Person/ Jan Lundgren Quartet
1900 entré
Oslo Jazzfestival & Cosmopolite Scene

Person har utgitt over 75 album som bandleder, og han har spilt inn en rekke av album med musikere som Lena Horne, Lou Rawls, Dakota Staton, Horace Silver, Charles Earland, Joey DeFrancesco, Ron Carter og mange fler. Han mottok den prestisjetunge Eubie Blake Jazz-prisen i 1982, og to av albumene han spilte inn med Etta James ble Grammy-nominert i 1999 og 2000.

Person vokste opp i Florence i Sør-Carolina og begynte å spille piano som ungdom, før han byttet til saksofon da han var 17 år. Senere spilte han med musikere som Don Ellis, Eddie Harris, Cedar Walton og Leo Wright da han var utplassert i Vest-Tyskland som en del bandet til de forente staters luftforsvar, før han fortsatte studiene sine på Hartt College of Music i Hartford. Han hadde sin innspillingsdebut i 1963 på et av Johnny «Hammond» Smith sine album, før han begynte å utgi egne plater på Prestige utover 60-tallet, som ble starten på en lang og fruktbar karriere.

Sist Houston Person spilte på Oslo Jazzfestival var i 1994. På årets Oslo Jazzfestival tar Houston Person med seg Jan Lundgren Trio til konserten på Cosmopolite, og vi er sikre på at det blir minst like bra som for 25 år siden.

Line-up:

Houston Person – tenorsaksofon

Jan Lundgren – piano

Hans Backenroth – bass

Kristian Leth – trommer

The post Houston Person/ Jan Lundgren Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Deichmanske Bibliotek ? Grünerløkka
Blow Out! Festival 2019 – Torsdag
2000 entré
Konsertforeninga

Nytt år, ny scene, velkommen til Blow Out! Festival 2019 på Deichmanske Bibliotek Schous Plass!

Torsdag 15.

Sophie Agnel / Peter Evans / Dag Erik Knedal Andersen

John Butcher / Barre Phillips / Ståle Liavik Solberg

Laura Toxværd / Ole Mofjell

Die Enttäushung: Axel Dörner/Rudi Mahall / Jan Roder / Michael Griener

Resten av festivalprogrammet:

Onsdag 14.

Ståle Liavik Solberg / Paal Nilssen-Love / Peter Evans / Nina de Heney / Signe Krunderup Emmeluth

Martin Küchen solo

Christian Wallumrød / Anna Petrini / Qarin Wikström

Sophie Agnel / John Edwards / Steve Noble

Fredag 16.

Alexander von Schlippenbach / Dag Magnus Narvesen

Barre Phillips solo

Nils Økland / Sigbjørn Apeland

Julie Kjær/ Niklas Barnö/Kalle Moberg/ Elsa Bergman/ Paal Nilssen-Love

Lørdag 17.

Shifa: Rachel Musson / Pat Thomas / Mark Sanders

Sofia Jernberg/ Mette Rasmussen/ Vilde Alnæs/ Inga Margrete Aass

Kasper Værnes / Andreas Wildhagen

Billy Meier

Info:

Konsertstart 20:00 hver kveld

Dagspass 400 / 300

Festivalpass 1000 / 800

(ordinær / medlem)

The post Blow Out! Festival 2019 – Torsdag appeared first on Jazz i Norge.

 
15.08 Herr Nilsen
General Post Office: Oslo Jazzfestival – Herr Nilsen
2000 entré
Oslo jazzfestival

General Post Office møttes på Griegakademiet i Bergen og spiller bluesy frijazz. De er både inspirert av 60-tallets ekspressive frijazz-bølge, og gamle blueshelter som Robert Johnson og Howlin’ Wolf. Musikken deres er energisk, og det går fort fra enkle og melodiøse tema til intenst og upolert frispill.

I fjor spilte bandet blant annet på Vill Vill Vest og Oslo Jazzfestivals Nordiske Showcase, og fikk strålende anmeldelser av Bergens Tidende og Jazzwise Magazine.

Etter deres fantastiske Nordisk Showcase-konsert på Oslo Jazzfestival i fjor har vi derfor invitert dem tilbake til årets festival, i tillegg til at vi sender dem til den estiske festivalen Tudengijazz.

For tiden jobber General Post Office med sitt debutalbum, men før den tid blir det ny konsert med bandet på Oslo Jazzfestival som garantert kommer til å bli like god som fjorårets.

Aksel Øvreås Røed – saksofon Isach Skeidsvoll – piano Torkil Hjelle – kontrabass Sigurd Steinkopf – trommer

EN

General Post Office met at the Grieg Academy in Bergen and plays a mix of blues and free jazz. They are inspired by the expressive free jazz wave of the 60’s and by old blues heroes such as Robert Johnson and Howlin’ Wolf. Their music is energetic, and it changes fast from simple and melodious themes to intense and unpolished free play.

They played at Oslo Jazz Festival’s Nordic Showcase last year, and after a great concert at Herr Nilsen we invited them back to play at this year’s festival.

The post General Post Office: Oslo Jazzfestival – Herr Nilsen appeared first on Jazz i Norge.

 
16.08 Oslo Jazzfestival
Oslo jazzfestival
1830 entré
Oslo jazzfestival

Oslo jazzfestival inntar scener over hele byen

The post Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
16.08 Deichmanske Bibliotek ? Grünerløkka
Blow Out! Festival 2019 -Fredag
2000 entré
Konsertforeninga

Nytt år, ny scene, velkommen til Blow Out! Festival 2019 på Deichmanske Bibliotek Schous Plass, 14. – 17. august.

Fredag 16.

Alexander von Schlippenbach / Dag Magnus Narvesen

Barre Phillips solo

Nils Økland / Sigbjørn Apeland

Julie Kjær/ Niklas Barnö/Kalle Moberg/ Elsa Bergman/ Paal Nilssen-Love

Resten av festivalen:

Onsdag 14.

Ståle Liavik Solberg / Paal Nilssen-Love / Peter Evans / Nina de Heney / Signe Krunderup Emmeluth

Martin Küchen solo

Christian Wallumrød / Anna Petrini / Qarin Wikström

Sophie Agnel / John Edwards / Steve Noble

Torsdag 15.

Sophie Agnel / Peter Evans / Dag Erik Knedal Andersen

John Butcher / Barre Phillips / Ståle Liavik Solberg

Laura Toxværd / Ole Mofjell

Die Enttäushung: Axel Dörner/Rudi Mahall / Jan Roder / Michael Griener

Lørdag 17.

Shifa: Rachel Musson / Pat Thomas / Mark Sanders

Sofia Jernberg/ Mette Rasmussen/ Vilde Alnæs/ Inga Margrete Aass

Kasper Værnes / Andreas Wildhagen

Billy Meier

Info:

Konsertstart 20:00 hver kveld

Dagspass 400 / 300

Festivalpass 1000 / 800

(ordinær / medlem)

The post Blow Out! Festival 2019 -Fredag appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Oslo Jazzfestival
Oslo jazzfestival
1000 entré
Oslo jazzfestival

Oslo jazzfestival inntar scener over hele byen

The post Oslo jazzfestival appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Cosmopolite
Lucky Peterson
1900 entré
Oslo Jazzfestival & Cosmopolite Scene

Lucky Peterson ble født i Buffalo i New York i 1964. Hans far var bluesgitaristen James Peterson som også var innehaver av puben «The Governor’s Inn» som var et populært sted blant mange av datidens mest kjente bluesartister. Det var her bluesmusikeren Willie Dixon oppdaget Lucky Peterson i 1969, noe som førte til at han produserte Petersons første album «Our Future: 5 Year Old Lucky Peterson.» Albumet fikk raskt oppmerksomhet og invitasjoner til å opptre på programmer som «The Ed Sullivan Show», «The Tonight Show» og «What’s My Line?» kom strømmende inn. Han fikk straks hele landets oppmerksomhet med en cover av James Brownes hit «Please, Please, Please» kalt «1-2-3-4», skrevet Petersons far.

Lucky Peterson har spilt med en rekke kjente musikere, som Etta James, Bobby «Blue» Bland, Little Milton, Otis Rush, Kenny Neil og mange fler. Han har gitt ut album på prestisjetunge plateselskap som Alligator Records, Verve, Gitane, Universal, Dreyfus, JSP Records. Sammen med bandet sitt, The Organization, har han turnert over hele verden. Peterson har en egen unik stil, en blanding av samtidsblues, smeltende soul, RnB, gospel og rock and roll.

På sin kommende turné, «The Blues are back!» tar Peterson med seg The Organization i tillegg til sin kone, den talentfulle sangeren Tamara Tramell fra Texas.

Det er med andre ord duket for en helaften i bluesens tegn på Cosmopolite under Oslo Jazzfestival.

The post Lucky Peterson appeared first on Jazz i Norge.

 
17.08 Deichmanske Bibliotek ? Grünerløkka
Blow Out! Festival 2019 -lørdag
2000 entré
Konsertforeninga

Nytt år, ny scene, velkommen til Blow Out! Festival 2019 på Deichmanske Bibliotek Schous Plass, 14. – 17. august.

Lørdag 17.

Shifa: Rachel Musson / Pat Thomas / Mark Sanders

Sofia Jernberg/ Mette Rasmussen/ Vilde Alnæs/ Inga Margrete Aass

Kasper Værnes / Andreas Wildhagen

Billy Meier

Resten av festivalen…

Onsdag 14.

Ståle Liavik Solberg / Paal Nilssen-Love / Peter Evans / Nina de Heney / Signe Krunderup Emmeluth

Martin Küchen solo

Christian Wallumrød / Anna Petrini / Qarin Wikström

Sophie Agnel / John Edwards / Steve Noble

Torsdag 15.

Sophie Agnel / Peter Evans / Dag Erik Knedal Andersen

John Butcher / Barre Phillips / Ståle Liavik Solberg

Laura Toxværd / Ole Mofjell

Die Enttäushung: Axel Dörner/Rudi Mahall / Jan Roder / Michael Griener

Fredag 16.

Alexander von Schlippenbach / Dag Magnus Narvesen

Barre Phillips solo

Nils Økland / Sigbjørn Apeland

Julie Kjær/ Niklas Barnö/Kalle Moberg/ Elsa Bergman/ Paal Nilssen-Love

Info:

Konsertstart 20:00 hver kveld

Dagspass 400 / 300

Festivalpass 1000 / 800

(ordinær / medlem)

The post Blow Out! Festival 2019 -lørdag appeared first on Jazz i Norge.

 
21.08 Herr Nilsen
Klas Lindquist & Kristoffer Kompen kvintett
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Klas Lindquist er født i 1975 i Göte-borg. Han studerte ved Det Kongelige Musikkonservatoriet i Stockholm og ved Mannes College i New York. I sitt eget band,The Klas Lindquist Nonet, fremføres hovedsakelig komposisjoner av ham selv. Han spiller i flere band på Stockholm jazzscene, som feks The Stockholm Swing All Stars, Claes Janson Band og Glenn Miller Orchestra Scandinavia. I 2005 mottok han den prestigefylte “Golden Sax” utmerkelse fra den svenske altsaxlegenden Arne Domnérus og et par maneder senere The Alice Babs Award. I 2006, vant han 1.pris i The Brussels Jazz Orchestra International Composition Contest, og våren 2011 mottok han Stockholms Kulturpris.

Klas Lindquist (SE) cl/sax Kristoffer Kompen tb Svein Erik Martinsen git/vo Svein aarbostad bass Bjørn Olufsen dm

Foto: pexels

The post Klas Lindquist & Kristoffer Kompen kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
24.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Waldemar 4
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Trygve Fiske – bass André Roligheten – saksofon Håvard Wiik – piano Erik Nylander – trommer

Trygve Waldemar Fiske satte sammen denne kruttsterke kvartetten til sitt bestillingsverk til Moldejazz 2014. Med ingen ringere enn Håvard Wiik, Andre Roligheten og Erik Nylander på laget har Fiske samlet musikere som har satt et betydelig preg på den norske og internasjonale jazzscenen de siste åra. Waldemar 4 høstet strålende kritikker for sin debutplate utgitt på Giganfon høsten 2015. De har befestet seg som et solid liveband med strålende solister og kreativt samspill over sterke melodier. Anmelderne har trukket frem Keith Jarrett, Charlie Haden, Charles Mingus og Ornette Coleman for å beskrive musikken og skriver blant annet at dette bandet treffer jazzens sentralnervesystem. Etter en knallsterk debutkonsert for et utsolgt Storyville under Moldejazz 2014, har de turnert Norge og Sverige. I Waldemar 4 får du høre ensemblespill av ypperste kvalitet. Dette er musikere som ikke er redde for å ta musikken nye veier og har spontaniteten i høysetet.

The post Waldemar 4 appeared first on Jazz i Norge.

 
24.08 Herr Nilsen
Elegant People – spiller Weather Report og andre godsaker
2200 entré
Herr Nilsen

Groovy jazzrock inspirert av Joe Zawinul og annet snacks!

Magnus Bakken – Sax Jørn Øien – Synther Jens Fossum – Elbass Tore Sandbakken – trommer

Foto: freestocks.org by pexels

The post Elegant People – spiller Weather Report og andre godsaker appeared first on Jazz i Norge.

 
25.08 Cafeteateret
Oslo Afro Arts Festival, Samspill og Kampenjazz: Mosambique Tre feat. Ivan Mazuze
2000 entré
Oslo Afro Arts Festival, Samspill, Kampenjazz

Ivan Blomqvist: tangenter, komposisjoner, Kristian B. Jacobsen: bass, Henrik Lødøen: trommer, Ivan Mazuze: saksofon Denne konserten arrangeres i samarbeid med Oslo Afro Arts Festival og Samspill International Music Network.

Denne søndagen avsluttes Oslo Afro Arts Festival med en konsert med gruppa Mosambique – «bandet som får folk ned fra barkrakkene og ut på dansegulvet» – i samarbeid med saksofonisten og nå etablert Kampenjazz-venn Ivan Mazuze, som jo har sine røtter i akkurat Mosambik. Vær ikke i tvil: Ivan Mazuzes elegante og lekne saksofontone har sine røtter dypt i afrikansk tradisjon og rytmikk. Kall det verdensjazz, fusion eller afrikansk jazz, resultatet er uansett ekstremt hørbart! For konserten er Mosambique strippet ned til tre musikere, og sammen med Ivan Mazuze gir de deg et musikalsk vitamin-kick fra Mosambik, bokstavelig talt, i alle kanaler! Her sitter du ikke stille!

The post Oslo Afro Arts Festival, Samspill og Kampenjazz: Mosambique Tre feat. Ivan Mazuze appeared first on Jazz i Norge.

 
25.08 Herr Nilsen
Sesongåpning for søndagsjammen
2000 entré
Herr Nilsen

Humørfylt jazzjam av ypperste kvalitet, som foregår på byens beste klubbscene annenhver søndag! Herrene Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet. Arrangeres i samarbeid med Oslo Jazzforum. Bonger til aktive jammere. Velkommen!

The post Sesongåpning for søndagsjammen appeared first on Jazz i Norge.

 
28.08 Munchmuseet
Jazz på Munch: Moskus
1900 entré
Munchmuseet

Konsertserie kuratert av Espen Horne fra Bobby Hughes Experience og Jassbox, som finner sted i museets festsal.

Det blir DJ-set i baren fra kl 19 – 23. Konserten avholdes kl 21-22, hvor Moskus framfører en tolkning av Egil Kapstad Choir & Orchestras «Syner».

Velkommen til konsert hvor Moskus, sammen med vokale gjester, vil fremføre sin tolkning av Egil Kapstad Choir & Orchestras «Syner»

«Syner» er et album som ble spilt inn på Munchmuseet i 1967 med noen av landets fremste jazzmusikere fra den tiden. Albumet ble utgitt av Norsk Jazzforum, som blant annet var stiftet og ledet av Karin Krog, og ble kun trykket i 500 kopier. Konserten og den påfølgende LP-utgivelsen ble en publikums- og kritikersuksess.

Med smittende lekenhet, sveiseblind sjangerblanding og obsternasig eksperimentvilje har Moskus, bestående av Anja Lauvdal på piano, Fredrik Luhr Dietrichson på bass og Hans Hulbækmo på trommer, blitt en av de viktigste stemmene i den nye generasjonen av norsk jazz. Med Paul og Carla Bley som forbilder og uforutsigbarhet som rettesnor, har bandet samme referanser og holdninger som Svein Finnerud Trio og Close Erase i sin tid brakte med seg inn på den norske jazzscenen. Og med fire plateutgivelser og tre spellemannsnominasjoner har også Moskus for alvor satt sitt preg på den samme arenaen.

The post Jazz på Munch: Moskus appeared first on Jazz i Norge.

 
29.08 Cafeteatret
Café Society Oslo
2000 entré
David Arthur Skinner

Café Society er tilbake, etter en utrolig respons på sin første sesong.

Toppmusikere, stjernevokalister, plass til å danse. Bli med på byens beste speakeasy!

Julie Dahle Aagård – vokal David Arthur Skinner – piano, MC Erik Eilertsen – trompet Lars Frank – sax, klarinett Svein Erik Martinsen – gitar, vokal Svein Aarbostad – bass

Dørene åpner kl 19. Musikken begynner kl 20.

The post Café Society Oslo appeared first on Jazz i Norge.

 
29.08 Herr Nilsen
Natalie Aldema Band hyller Radka Toneff
2100 entré
Herr Nilsen

Radka Toneff inntar en helt spesiell plass i norsk jazzhistorie. Med sitt lavmælte, men intense uttrykk og sin kresne musikalitet har hun gjort et dypt inntrykk på mange mennesker. Hennes høyst personlige og originale kvaliteter, der hun kombinerte impulser fra sin fars musikkarv i Bulgaria med en rekke inspirasjonskilder fra blant annet jazz og rock, førte til at hun ble en ledestjerne for vokalister fra både inn- og utland.

Nå har Natalie Aldema satt sammen et band for å hylle en av Norges fineste jazzvokalister. Aldema er vokalist, komponist, tekstforfatter og bandleder fra Drammen. Hun har sin utdannelse fra K.U.B.A jazzakademi i København, jazzlinja ved NTNU i Trondheim, samt sangtimer med blant andre Karin Krogh. I tillegg til flere turneer innenlands, har Aldema spilt på flere av landets jazzfestivaler; Nattjazz, Oslo jazzfestival, Dølajazz og Trondhjem jazzfestival.

Musikken vi får høre er hentet fra alle Radka Toneff sine album og vil bli framført med emosjonelt uttrykk og musikalsk intensitet av Natalie Aldema Band. Bandet har til nå opptrådt med stor suksess bl.a på Stabekk Kino Kulturhus, LilleKampen Kulturkafe i Oslo, Lillestrøm Jazzklubb og på Glåmdal Jazzklubb. Natalie Aldema Band har base i Oslo og består av et knippe hyggelige musikanter.

Natalie Aldema – vokal. Asle Røe – gitar. Morten Kvam – bass. Jarle Vespestad – trommer.

The post Natalie Aldema Band hyller Radka Toneff appeared first on Jazz i Norge.

 
30.08 Nasjonal jazzscene
Ellen Andrea Wang ? Closeness
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

Music inspired by, and written as homage to, Charlie Haden

Er det noen som ettertrykkelig har bevist at man kan lage hiter og fortsatt ha begge beina i jazzen, må det være Ellen Andrea Wang. Hun spiller såpass skarp bass at Manu Katché har tatt henne med i bandet jorda rundt, synger så fint at anmeldere nevner stemmen med Rickie Lee Jones og Joanna Newsom i samme setning. Hun er også så kul at hun er med i Gurls.

Derfor var det naturligvis ikke tvil i våre hjerter om hvem vi skulle spørre om å lage ny musikk til sesongåpningen i høst! På bestilling fra Nasjonal jazzscene har Ellen Andrea komponert musikk inspirert av basslegenden Charlie Haden og satt sammen en uhyre spennende besetning. Det er tidligere annonsert at Rachel Haden skulle være med på prosjektet, hun kan likevel ikke stille. Ellen har både de gode ideene og kontaktene, ikveld får vi også oppleve Arve Henriksen! Helt nøyaktig hva vi kan vente oss siste fredagen i august, vet vi ikke ennå – men vi vet nok til å glede oss!

Ellen Andrea Wang – bass, vokal, Rob Luft – gitar, Jon Fält – trommer, Arve Henriksen – trompet

Konserten er støttet av Kulturrådet

The post Ellen Andrea Wang – Closeness appeared first on Jazz i Norge.

 
31.08 Stortorvets gjæstgiveri
French Quarter Four
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Denne fine kvartetten henter sin inspirasjon fra det franske kvarteret i New Orleans. Musikken spenner fra swing, revivaljazz, til franske viser – alt i en, herlig New Orleansramme.

Eyvind Ellingsen bjo/git/vo, Christian Frank cl/sax, Lasse Ellingsen tp, Axel Viale bass

Gratis adgang, men med frivillig «Kitty» donasjon til musikk og klubbdrift Gjæstgiveriet åpner kl. 11.00, kom tidlig for god plass og spis frokost/lunsj før eller under musikken

The post French Quarter Four appeared first on Jazz i Norge.

 
31.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Peter Bernstein Quartet
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Peter Bernstein – gitar Martin Schack – piano Jesper Bodilsen – bass Anders Mogensen – trommer

The post Peter Bernstein Quartet appeared first on Jazz i Norge.

 
31.08 Nasjonal jazzscene
Kaada & Storløkken
2100 entré 18 år. Dørene åpner kl 20.00
Nasjonal jazzscene

A prog journey commissioned with love

Her kjøres svart/hvitt for det det er verdt! To av landets mest særegne tangentspillende komponister fikk fritt spillerom til å skrive ny musikk til årets Vossa Jazz, og resultatet ble som ventet ganske vilt! Breibeint og stort, drøyt og styggvakkert, mye hjerte og en tilsvarende tung kropp for å ta det hele med på en god progreise.

Det er to forskjellige innfallsvinkler til musiseringen som møtes her. John Erik Kaada som eksperimentelt komponerende, noen ganger nærmest perkussiv og høyspent elektrisk. Vi kjenner han som frontfigur i Cloroform, veldige fine lydspor til film og som god balanse i prosjekter med Mike Patton fra Faith No More. Ståle Storløkken synes mer improviserende, er glimrende som både mini- og maksimalist i Supersilent, Elephant9, med Terje Rypdal og Motorpsycho. I midten av maskineriet, som en samlende sylinder, sitter trommeslager Tor Haugerud som vi også har hørt med Trio Alpaca, Møster! og i mange sammenhenger med Trondheim Jazzorkester.

Konserten på Voss var en fantastisk lydreise, presist flytende, rocketøft med jazz nok til alle. Vi gleder oss til mer!

Ståle Storløkken – tangenter, John Erik Kaada – tangenter, Tor Haugerud – trommer

The post Kaada & Storløkken appeared first on Jazz i Norge.