Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
JUNI 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
           
           
19.08.2020 Blow Out festival 19 - 22.aug 2020
I dag starter Blow Out festivalen, som melder følgende om årets utgave

 

Det lå lenge stor usikkerhet rundt hvorvidt årets festival i det hele tatt kunne gjennomføres, men når det nå har begynt å gå opp for de fleste at pandemien er her for å bli en god stund fremover, har det blitt et kulturpolitisk poeng i seg selv å levere varene, med de forbehold og forhåndsregler som trengs å tas for at arrangementet skal bli så trygt som mulig, for publikum, musikere og crew. På Nasjonal Jazzscene finnes mengder med håndsprit, én meters avstand mellom sitteplassene og et barmannskap som er blitt eksperter på bordservering.

En festival som Blow Out trengs nemlig, i følge en samlet programgruppe: «Spesielt i disse tider er det viktig å forsvare den smale musikken. Det er et miliø som står veldig sterkt, men er sårbart på samme tid. Sterkt fordi det er drevet av en kunstnerisk overbevisning heller enn penger. Og sårbart fordi det er lite økonomisk trygghet i den, og musikken og dens verdier vanskelig kan overføres til den digitale verden.

Denne festivalen er organisert av musikere for musikere. Mange musikere har kjent veldig hardt på konsekvensene av pandemien. Det er i høy grad i vår egen interesse å ta smittevern på alvor og bidra i dugnaden for å stoppe spredningen. Vi vil derfor gjøre alt vi kan å gjennomføre denne festivalen på tryggest mulig måte, men for musikernes og publikummets mentale helse er det ekstremt viktig å kunne møtes og oppleve live musikk. Det er vanskelig å planlegge langt fram i tid, man lever litt fra spillejobb til spillejobb og gleder seg til hver mulighet til å spille live. Å møtes for å improvisere og skape musikk sammen har mennesket gjort siden steinalderen, det vil garantert overleve denne pandemien».
12.08.2020 Endelig festivalsommer igjen
Endelig er festivalsommeren over oss med Oslo jazzfestival fem dager til ende 12 - 16.august 2020. Programmet favner både stort og smått, og med smittevern i både sal og på scena. Og for deg som er forhindret fra å møte opp er det også håp når Dagsavisen strømmer mange av konsertene via sin Facebook-side. Klikk og nyt!

 

08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Odd Steinar Albrigtsen kvintett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Odd Steinar Albrigtsen – gitar Petter Wettre – tenorsaksofon Erlend Slettevoll – piano Trygve Fiske – bass Tore Sandbakken – trommer

Odd Steinar Albrigtsen ga i 2016 ut platen «Mode» og gjorde i 2017 en extended releaseturné med Petter Wettre på saksofon. Samarbeidet var så vellykket at bandet bestemte seg for å gjøre en ny turné med påfølgende plateinnspilling våren 2019. Med seg i bandet har han noen spennende og flotte musikere fra Norges langstrakte land.

The post Odd Steinar Albrigtsen kvintett appeared first on Jazz i Norge.

 
02.06 Cafeteateret
Kampenjazz: Oslo Kulturskole Sommerkonser
2000 entré www.kampenjazz.no
Kampenjazz

Det er nå en lang tradisjon ved Kampenjazz at vi avslutter vårsesongen med å høre de unge musikantene fra Oslo kulturskole. De gleder seg til nok en gang å videreføre tradisjonen med å presentere et pent knippe av sine unge og lovende musikanter. Framtidas stjerner høres alltid først på Kampenjazz! Og vi gleder oss til å høre dem igjen.

The post Kampenjazz: Oslo Kulturskole Sommerkonser appeared first on Jazz i Norge.

 
03.06 Kampen Bydelshus
Alna storband med Åse Karin Hjelen spiller fra den nordiske sangboka
1900 entré

Alna storband med Åse Karin Hjelen fremfører «Sykling i søvne, eller dårens trumpet» et musikkstykke for blåseensemble og vokalist utformet av komponisten Erlend Furholt Moen basert på et dikt og i samarbeid med poeten Einar Økland.

The post Alna storband med Åse Karin Hjelen spiller fra den nordiske sangboka appeared first on Jazz i Norge.

 
03.06 Sentrum scene
Kamasi Washington
2100 entré
Oslo jazzfestival

Oslo Jazzfestival tjuvstarter årets festival allerede 3. juni med Kamasi Washington på Sentrum Scene.

Kamasi Washington er uten tvil et av de aller største navnene på den internasjonale jazzscenen for øyeblikket. Mye av grunnen til dette er at han har hatt en unik evne til å bringe sin ambisiøse og grandiose instrumentaljazz langt utenfor etablerte jazzkretser. Dette har ført til at han har spilt på store festivaler som Coachella, Glastonbury, Fuji Rock, Bonnaroo, Primavera og Øyafestivalen.

Washington springer ut i fra et åpent og søkende musikkmiljø i Los Angeles der musikerne fra en dag til en annen glir sømløst mellom hiphop, elektronika og jazz. Han har spilt med musikere som Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Thundercat, Flying Lotus, Ibeyi og Herbie Hancock, men har utviklet en egen og distinkt sound.

I Kamasi Washingtons musikalske univers er artister som Pharoah Sanders og John Coltrane ledestjerner. Du hører store doser soul-jazz og afro-futurisme, noe som unektelig fører tankene til 70-tallet. Likevel fremstår ikke Washington som retrofetisjist, og musikken føles både relevant og dagsaktuell.

Hans siste dobbeltalbum Heaven & Earth låter akkurat like stort som tittelen indikerer. Albumet ble kåret til årets beste av musikkmagasinet Mojo og var å finne på en rekke andre årsbestelister ved utgangen av 2018.

18 årsgrense i salen og fri aldersgrense på galleriet

The post Kamasi Washington appeared first on Jazz i Norge.

 
04.06 Kafé Hærverk
Blow Out! The Dogmatics + Monkey Plot
2030 entré
Konsertforeninga

The Dogmatics Chris Abrahams – piano Kai Fagaschinski – clarinet

Monkey Plot Christian Winther – gitar Magnus Nergaard – bass Jan Martin Gismervik – trommer

THE DOGMATICS

«The Sacrifice For The Music Became Our Lifestyle» erklærte The Dogmatics på debutskiva si i 2012. Endelig har offervilje og livsstil bragt duoen til Oslo og Hærverk, men dogmatisk er et misvisende ord hva angår disse to.

Klarinettist Kai Fagaschinski har base i Berlin, der han bidrar til å holde byen vibrerende og fet i ulike konstellasjoner under det sympatiske mottoet: «no leaders, no sidemen, no assholes». Av samarbeidspartnere vi kjenner gjennom Blow Out! er Axel Dörner og Joe Williamson.

Den australske pianisten Chris Abrahams nærmer seg å tangere «Norgesvenn»-status etter en pen rad med konserter med The Necks de siste åra. Han har vært aktiv i en rekke ganske ulike band sida seint søttitall; post-punk med Laughing Clowns, tilnærma streit jazz med The Benders – og sjølsagt deilig deilig friimpro med overnevnte Necks og flere andre.

MONKEY PLOT

Trioen Monkey Plot utgjøres av bassist Magnus Nergaard, trommis Jan Martin Gismervik og gitarist Christian Winther. De tilhører det navnløse og produktive kollektivet av unge musikere, som ellers står bak grupper som Ich Bin N!ntendo, Torg, Karoh, Oker, Mummu og flere til.

Sjøl om karene har jazzutdannelsen sin i orden er de ikke finere på det enn at de uredd, og med hell, blander inn store andeler rockeelementer i musikken, noe som er bevart for evigheten på et knippe meget bra plater over de siste 5-6 åra.

Sjekk ut greier på nett: Kai Fagaschinski: http://kylie.klingt.org/ Monkey Plot: https://monkeyplot.com/

Musikken starter 21:00

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Kulturrådet og kommunen.

Bli medlem! Som medlem i Konsertforeninga får du alltid rabatt på Blow Out, samt på de fleste andre konsertseriene våre. Du får også medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Cosmopolite og andre klubber som er er medlem av Norsk jazzforum.

The post Blow Out! The Dogmatics + Monkey Plot appeared first on Jazz i Norge.

 
05.06 Sagene Lunsjbar
Jazz på Sagene Lunjsbar: Sesongavslutning feat Julia Wiklund
2000 entré
Onsdagsjazz på Sagene Lunsjbar

Velkommen til sesongens siste konsert! Denne gangen har vi fått med oss en gjest i bandet – ingen ringere enn Julia Wiklund på saksofon. Vi sees!

Julia Wiklund – sax Aksel Westlund – gitar Erlend Albertsen – bass Magnus Sefaniassen Eide – trommer

The post Jazz på Sagene Lunjsbar: Sesongavslutning feat Julia Wiklund appeared first on Jazz i Norge.

 
07.06 Kafé Hærverk
LASSEN/MYRVOLL/NARVESEN
2000 entré
Kafé Hærverk

«Tre pene mennesker blæster dritten ut av Hærverk. Det blir vilt og vakkert»

Eskild Myrvoll – Bass Veslemøy Narvesen – Trommer ++ Harald Lassen – Saksofon, EWI

The post LASSEN/MYRVOLL/NARVESEN appeared first on Jazz i Norge.

 
08.06 Stortorvets gjæstgiveri
Ellingtones
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Erik Halvorsen tp, Tony Boye Ascanio tb/vo, Magne Arnesen pno, Agnar Aspaas bass, Eyvind Wahlen dms

Foto: freestocks.org fra Pexels

The post Ellingtones appeared first on Jazz i Norge.

 
08.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Bernt Brinck-Johnsen – ballader, blues og bop!
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Bernt Brinck-Johnsen – tenorsaksofon Roy Hellvin – piano Kristen Svendsen – kontrabass Tom Olstad – trommer

Bernt Brinck-Johnsen er en landskjent jazzmusiker som hovedsaklig spiller barytonsaksofon. Han er opprinnelig fra Tønsberg hvor han var svært aktiv på 70-tallet Han begynte tidlig å pendle til Oslo hvor han fikk anledning til å spille med hovedstadens beste jazzmusikere, og på de mest kjente klubbene der. Han har i sin tid turnert over store deler av landet, og opptrådt i flere europeiske land med eget band eller som medlem av utenlandske ensembler. Han har medvirket på 10 plate/cd-innspillinger, den siste ‘Soul Jazz’ fra 2017 på eget plateselskap Roman Records. Brinck-Johnsen har alltid vært sterkt inspirert av 50-tallsjazzen som dengang var klassifisert som moderne. Idag kan vi si at dette er jazz som grunnleggende bygger på swing, hvor mye av stoffet dreier seg om ‘kor’, dvs. improvisasjon og soloer.

Med seg i bandet har han Roy Hellvin, Kristen Svendsen og Tom Olstad. De tilhører alle eliten i norsk jazz, og har i likhet med orkesterlederen veldig lang fartstid i norsk jazz.

The post Bernt Brinck-Johnsen – ballader, blues og bop! appeared first on Jazz i Norge.

 
11.06 Victoria, Nasjonal jazzscene
Big Boss Band med gjester!
1930 entré
Big Boss Band

Big Boss Band med gjester inviterer til konsert på Victoria, Nasjonal Jazzscene tirsdag 11. juni 2019 – kl. 19.30!

Vi er så heldige å ha med oss fire fantastiske kvinnelige vokalister som vi igjen ser frem til å spille sammen med.

I tillegg gleder vi oss til å få besøk av bandet LYX.

Musikken som skal fremføres er en blanding av nye arrangementer for storband, komponert av vokalistene og deres egne band, blandet med kjente låter innen pop, funk og swing.

Mye av musikken ble presentert på Romerike Storbandfestival i fjor, men dette er kanskje siste mulighet for å oppleve denne musikken i kombinasjon med Big Boss Band og de fire vokalistene.

Medvirkende: Bethany Forseth Reichberg – vokal Andrea Louise Horstad – vokal Alice Lewin – vokal Thea Emilie Wang – vokal Pål André Grimstad Worren – musikalsk leder Audun Aschim Steffensen – arrangør av låter Storbandet Big Boss Band

Bandet LYX – https://www.facebook.com/Lyxmusikk/

Vi gleder oss stort til denne konserten og håper mange venner og kjente vil ta turen for å oppleve storband, ny musikk, dyktige vokalister og bandet Lyx på Victoria 🙂

The post Big Boss Band med gjester! appeared first on Jazz i Norge.

 
12.06 Herr Nilsen
Magnolia jazzband m/Karin Krogh
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Anders Bjørnstad tp, Georg Reiss cl/sax, Gunnar Gotaas tb, Håkon Gjesvik pno, Børre Frydenlund bjo/git/vo, Sebastian Haugen bass, Torstein Ellingsen dms med gjest: Karin Krogh

Foto: Maria Gossé

The post Magnolia jazzband m/Karin Krogh appeared first on Jazz i Norge.

 
14.06 Victoria, Nasjonal jazzscene
Plateslipp: AOJO & Shannon Mowday m/Øvre Foss storband
1900 entré
Nasjonal jazzscene

Det blir en oase av gode vibber når trettifire musikere fra AOJO – Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester og Øvre Foss storband inntar Victoria Nasjonal jazzscene fredag 14. juni med dokufilm og trykkfersk plate.

AOJO er en del av Østnorsk jazzsenters talentsatsing for musikere i alderen 14 til 20 år. Orkesteret har en stadig skiftende besetning etterhvert som «gamle» medlemmer går ut etter avsluttet videregående skole, mens nye musikere stadig kommer til. Fredag 14. juni slipper bandet sin aller første utgivelse, Oasis of Bad Vibes.

Plata ble spilt inn på Norges musikkhøgskole i august i fjor med to ulike besetninger; AOJO i storformat med tjueen musikere inkludert dobbelt komp – og AOJO i ekstra stort format sammen med Øvre Foss storband, til sammen tjueåtte musikere. Plateslippkonserten består av ett sett fra hver av disse besetningene, i tillegg til ett sett med dagens medlemmer.

Elefantvibber og russelivserfaringer

«Oasis of Bad Vibes» henter slett ikke tittel fra bandets indre følelsesliv, men er bandleder Shannon Mowdays musikalske beskrivelse av hva som skjer når elefanten i rommet forstyrrer idyllen «and wreaks havoc with a trumpeting trunk». Saksofonist Mowday har siden høsten 2016 ledet AOJO gjennom utallige musikalske eventyr, og står for sju komposisjoner på plata, mens trommeslager Ludvig Broll har begått én låt.

The music on this cd has been distinctly shaped around the individuals and it has grown with every performance, forteller sørafrikansk-norske Shannon Mowday. This is a portrait of a vibrant, open and ‘seeking’ young bunch of musicians whose enthusiasm, energy and fantastic musicality has been ‘shaped’ by the compositions and been captured on this cd. Each composition is a story unto itself, which perhaps started off as part of my life experience but it has been taken over, the music has lived and breathed, gained strength and AOJO/ØVRE FOSS have made it their own adding youthful verve, wonderful musicality and humour.

‘Feel your pulse’ – maintaining one’s inner sense of ‘self’ and ‘rhythm’ when all around you is changing, ‘Close Shave’ – a near experience with death, ‘Braindead Activity‘ – Ludvig Brolls experience of being ‘russ’ in Norway, the transience of love and love trilogy of ‘En Stor Pizza og Cola’, ´Subtropical Thicket´- a dense, impenetrable and rich environment with wealth of different species of plants and animals found in Eastern Cape, SA. This is a journey through the thicket, followed by a wild chase of carnivore and prey which leads to discovery of another unknown creature… ´Waltz for Kenny´ – dedicated to Kenny Zeegers who was a friend lost to crime in SA, ´Wanderlust´- the changes one undergoes with travelling, ´Oasis of Bad Vibes´ – The proverbial ‘elephant in the room’ in a family situation, which nobody dares mention and then the elephant ‘escapes’ and wreaks havoc with a trumpeting trunk.

Gleden over å spille noe skikkelig vanskelig sammen

Som om det ikke er utfordring nok å få stablet opp trettifire (riktignok unge og smale!) musikere med til sammen trettisju instrumenter på Victorias noe begrensede scenegulv (rekorden er tjueåtte musikere), spenner AOJO også opp filmlerretet i Victorias gamle kinosal. Morten Thomte og Torgrim Sollid står bak dokumentaren om AOJO, «Om å spille sammen – som seg selv». Her presenteres et slags storband med musikere i aldersgruppen 13 til 20 år, av profesjonell kvalitet, som spiller meget vanskelige og kompliserte låter og med betydelig improvisatoriske ressurser… Filmen gir forhåpentligvis et bilde av hva jazz dreier seg om; kunnskap, motivasjon, energi og en nesten uvant glede over å spille noe skikkelig vanskelig sammen, der bandet som helhet er minst like viktig og vanskelig som det solistiske – å spille sammen, som seg selv.

Barn u. 12 gratis. Fri aldersgrense. Dørene åpner kl 19. Oasis of Bad Vibes selges under konserten. Kun kort og vipps, ikke cash!

AOJO & Øvre Foss: Musikalsk leder: Shannon Mowday Vokal: Ingeborg Gravem Sollid Violin: Børge Brustad Bratsj: Ellie Mäkelä Fløyte: Ingrid Emmariza Aarskog Tverrfløyte/barisax: Leo Holmertz Lien Altsax/sopransax: Oskar G. Lingberget Altsax: Marius Prestrud Altsax/barisax: Jennifer Myskja Balke Tenorsax /vokal: Zakarias Meyer Øverli Tenorsax: Erik Egge Jordheim Barisax: Jenny Frøysa Barisax: Øystein Nilsson Gundersen Trompet: Henrik Smelhus Sjøeng Trompet: Oscar Andreas Haug Trompet: Andreas Sikkerbøl Trompet: Erlend Strand Rolfsen Trompet: Oscar Brodahl Trompet: Mikkel Dahl Amundsen Trombone: Emil Bø Trombone: Sander Emmanuel Torell Gimse Trombone: Jørgen Bjelkerud Trombone: Astrid Ombudstvedt Trombone: Vegard Hurum Tuba/Cimbasso: Jesper Kramer-Johansen Gitar: Erlend Wiggen Bliksrud Gitar: Martin Borge Gitar: Iver Christopher Cardas Piano: Gard Fredrik Hvammen Piano: Ola Erlien Bass: Gard Kronborg Bass: Mikkel Bjørneboe Brændsrød Trommer: Ludvig Broll Trommer: Olve Gravklev Perkusjon: Markus Benjamin

AOJO drives av Østnorsk jazzsenter. Takk til alle bidragsytere: Norsk kulturråd, Oslo kommune, Akershus fylkeskommune, Norsk jazzforum, Frifond, Norsk musikkråd, Komp, Musikkens studieforbund og Sparebankstiftelsen.

The post Plateslipp: AOJO & Shannon Mowday m/Øvre Foss storband appeared first on Jazz i Norge.

 
15.06 Stortorvets gjæstgiveri
Swing Mix m/Dawn Allan
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Gunnar Knutsen sax/viol/vo, Edvard Raastad cl, Janusz Krzos pno, Eilif Johannesen bass, Ole–Petter Worsøe dms med Dawn Allan vokal

The post Swing Mix m/Dawn Allan appeared first on Jazz i Norge.

 
15.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Anders Bergcrantz/Kjetil Jerve/Johnny Åman/Anders Thorén
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Anders Bergcrantz – trompet Kjetil Jerve – piano Johnny Åman – bass Anders Thorén – trommer

The post Anders Bergcrantz/Kjetil Jerve/Johnny Åman/Anders Thorén appeared first on Jazz i Norge.

 
15.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Circumstances trio
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Kjetil Jerve – piano Jesper Bodilsen – bass Anders Thorén – trommer

Med kryssende spor fra forskjellige musikalske bakgrunner presenterer de en ny vinkling innen jazz. De utforsker hverandres ideer for å bygge et landskap av lyd og nye historier oppstår gjennom samspill og glitrende komposisjoner. Oppløftende, lyrisk og lekfullt med en langsomt brennende intensitet.

The post Circumstances trio appeared first on Jazz i Norge.

 
16.06 Herr Nilsen
The explosive side of Sarah Vaughan – Sisi med Sandvika storband & Eckhard Baur
2000 entré www.sandvika-storband.no
Sandvika Storband

En hyllest av Sarah Vaughan med Sisi Sumbundu og Sandvika storband under ledelse av Eckhard Baur.

Sarah Vaughan («Sassy») var en amerikansk jazzsanger og pianist. Sitt gjennombrudd fikk hun 1943–45 i samarbeid med datidens unge bebop-pionerer og i storband ledet av Earl Hines og Billy Eckstine. Deretter opptrådte hun frem til sin død som soloartist, med stor suksess både i mer kommersiell sammenheng og i samarbeid med jazzmusikere som Miles Davis, Clifford Brown og Oscar Peterson. Vaughan ble allment anerkjent for sin stemme og fremragende teknikk og improvisasjonsevne.

Sisi Sumbundu er en av Norges beste soulsangere, men har en meget bred og allsidig musikalsk bakgrunn, både som solist og som korist. Kveldens konsert som Sandvika Storband har kalt «The explosive side of Sarah Vaughan» har fokuset på Sassys innspillinger med storband, og her vil Sisi som soul- og jazzartist blomstre.

The post The explosive side of Sarah Vaughan – Sisi med Sandvika storband & Eckhard Baur appeared first on Jazz i Norge.

 
17.06 Kulturkirken Jakob
August Kann + Mathias Eick
1800 entré
Kulturkirken Jakob

Ikke gå glipp av August Kanns releasekonsert. Før han spiller ingen ringere enn Mathias Eick.

Endelig slipper August Kann sitt debutalbum How did all these people get into my room og inviterer til releasekonsert og en uforglemmelig aften i Jakobskirka 17. juni.

August spiller låter fra albumet sitt, som forresten slippes på MTG Music 14. juni. Han beskriver musikken sin som enkel. Men ikke la deg lure. Sangene hans treffer deg rett i hjertet.

I tillegg til sjel-rystende og sjel-tryggende musikk, lover han tårer og latter, både fra publikum og fra scenen. Musikken er full av referanser til legender som Paul Simon og Nick Drake, men også nyere artister som Bon Iver og Daniel Norgren. Sjekk ut August Kann på Spotify: https://orcd.co/followaugust

August Kann – vokal/gitar Thea Emilie Wang – vokal Selma French Bolstad – vokal/fele Håkon Aase – fele Fredrik Karwowski – gitar Martin Morland – bass Ivar Myrset Asheim – trommer

Før August Kann spiller ingen ringere enn Mathias Eick – Official

Mathias Eick solo //

Trompetisten, komponisten og bandlederen Mathias Eick (f. 1979), har siden begynnelsen av 00-tallet blitt kalt et av verdens største jazztalenter. Eick har mottatt høythengende priser som International Jazz Festivals Organizations «International Jazz Talent», Statoilstipendet og DNB-prisen. Etter endt utdannelse ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim gjorde han stor suksess i samarbeid med artister som Trondheim Jazz Orkester med Chick Corea, Jaga Jazzist, Iro Haarla, Manu Katché, Elvira Nikolaisen og Jacob Young.

I 2008 slapp Eick sitt første soloalbum for ECM, The Door, innspilt i Rainbow Studio, og har siden turnert verden rundt med ulike konstellasjoner og prosjekter. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick bidratt på langt over 100 innspillinger. Hans nyeste album Ravensburg ble sluppet på ECM Records 2. mars, 2018

The post August Kann + Mathias Eick appeared first on Jazz i Norge.

 
21.06 Voksenåsen
GIN & JAZZ // på svenska
2000 entré
Voksenåsen

Under årets «midsommar» på Voksenåsen, spilles det fra kl. 20 svensk jazz med jazzpianisten Ivan Blomqvist i salongen på Voksenåsen.

Ivan Blomqvist har en unik evne til å skape musikk i øyeblikket som fanger lytteren. Med sin bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim vever han sammen jazz, soul og pop, på et uhindret og lekent vis. Han er aktiv i prosjekter som bl.a.: Mosambique, Natalie Sandtorv, Linda Sundblad, Erlend Mokkelbost, og ble i 2017 nominert til spellemannsprisen for ”årets nykommer” med bandet Rohey.

Denne kvelden får vi høre gamle jazzperler fra 40-tallet blandet med folketoner fra Jan Johanssons legendariske album ”jazz på svenska”.

Både svensk gin og jazz vil nytes i vår salong med den nydelige utsikten over Oslo og Oslofjorden. Velkommen til Voksenåsen – toppen av Oslo!

Arrangementet er gratis.

The post GIN & JAZZ // på svenska appeared first on Jazz i Norge.

 
22.06 Stortorvet Gjæstgiveri
Konsert med Røhsnes Jazzband
0130 entré Fri inngang, men med frivillig "Kitty" donasjon til musikk og klubbdrift.
New Orleans Workshop Jazzclub

Røhsnes Jazzband har den tradisjonelle New Orleans musikken som utgangspunkt, men krydrer sitt repertoar med nyere komposisjoner og stilarter. Revival, blues, gospel & spirituals, brassband og standards fra jazzens vugge.

Geir Ellefsen – tmp Knut Rømo – cl/ sax Jørn Johannesen – tb Johnnie Harper – bjo Hans Magne Enge Hansen – tuba Knut Stenersen – dms

The post Konsert med Røhsnes Jazzband appeared first on Jazz i Norge.

 
22.06 Cafeteateret
Blårollinger: Lille Bille
1230 entré
Konsertforeninga

Låter om små detektiver, alt det rare som folk kaster på et sankthansbål, om hvor rart det er at jorda faktisk er rund og masse anna gøy.

Utgangspunktet for dette prosjektet er en felles forkjærlighet for en skatt av barneplate av den nordnorske visekunstneren Terje Nilsen fra 2003. Plata ”Lille Bille” fikk Spellemannpris påfølgende år og mye blest rundt sine sterke låter og undrende, morsomme og poetiske tekster for barn i alle aldere.

Ole Jørn Myklebust (vokal og trompet), Håvar Bendiksen (gitar) og Hallgrim Bratberg (gitar) er tre erfarne utøvere både på den norske musikkscenen og i barnekunstfeltet. De har hatt mangeårige samarbeid med artister som Mari Boine, Jonas Fjeld, Halvdan Sivertsen, Unni Wilhelmsen, Silje Nergaard og Kari Bremnes ved siden av egne prosjekter. Samlet har de spilt over 2000 barnekonserter, og brenner for viktigheten av formidling av kunst til barn og unge.

Passer for alle barn og voksne, men ekstra godt for de mellom 3 og 10 år.

Blårollinger er en konsertserie for barn og unge, i samarbeid med Konsertforeninga. Støttet av Oslo kommune og Kulturrådet.

Dørene åpner 12:30, konserten starter 13:00

The post Blårollinger: Lille Bille appeared first on Jazz i Norge.

 
22.06 Stortorvets gjæstgiveri
Røhsnes jazzband
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Geir Ellefsen tp, Knut Rømo cl/sax, Jørn Johannesen tb, Johnnie Harper bjo, Hans Magne Enge Hansen tuba, Knut Stenersen dms

Foto: freeimages.com

The post Røhsnes jazzband appeared first on Jazz i Norge.

 
22.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Erik Thormod Halvorsen sekstett
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Erik Thormod Halvorsen – trompet/flygelhorn Dave Edge – tenorsaxofon/fløyte Bård Helgerud – gitar Freddy Hoel Nilsen – piano Agnar Aspaas – kontrabass Lars Erik Norum – trommer

«Jazz uten noe tull» eller «Jazz som får deg til å klappe for soloer, helt alene i stua». Dette er sitater fra Dagbladets Fredrik Wanderups anmeldelse av bandets nye CD album – Social Call som utkom på vårparten i fjor. Bandet har fått strålende omtale for sitt spill og innfrir til fulle ønsket og målsettingen om å formidle lyrisk jazz tuftet på et sterkt melodisk og tematisk uttrykk.

Det har vært svært viktig å finne fram til medmusikanter som kan skape et felles uttrykk innenfor denne rammen.

Bandet spiller publikumsvennlig musikk basert på mainstreamjazz og jazz i swing/bebop-tradisjonen. Både standardlåter og egne komposisjoner. Under konserten vil det bli anledning for publikum til å kjøpe platen Social Call.

The post Erik Thormod Halvorsen sekstett appeared first on Jazz i Norge.

 
22.06 Cafeteateret
Øvre Foss storband
1930 entré

Endelig er Øvre Foss Storband tilbake!

Musikken kommer rykende fersk rett fra komponistenes baklomme. Det er nemlig bandmedlemmene selv som har komponert musikken for kveldens anledning. Vi har også bestilt et par låter fra den fremadstormende dirigenten, komponisten og trombonisten Magnus Murphy Joelson. Dette blir musikk av ypperste klasse, med musikere som tolker komposisjonene på en enestående måte.

Storbandet består av flere av norges fremste rytmiske musikere. Tross ung alder har alle i bandet allerede stor og bred erfaring i musikkbransjen. Flere av medlemmene går blant annet på jazzlinja i Trondheim og NMH i Oslo. Med bred bakgrunn innenfor musikk får også bandet en helt unik sound. Alle bidrar med sine bakgrunner slik at musikken formes på en måte man sjeldent hører.

Dette er en konsert du ikke vil gå glipp av!!

Besetning: Sax: Oskar g. Lindberget Aksel Rønning Åse Håtveit(klarinett/bassklarinett) Erik Egge Jordheim Zakarias Meyer Øverli Øystein Gundersen

Trompet: Henrik Smelhus Sjøeng Oscar Andreas Haug Andreas Sikkerbøl Ola Lømo Ellingsen

Trombone: Jørgen Bjelkerud Sander T. Gimse Astrid Ombudsvedt Jesper Kramer-Johansen (tuba/cimbasso)

Trommer: Jacob Langmoen Gitar: Konstantin Helmers Bass: Kevin Olsen Vadsten Keys:Philip Granly Perc: Markus Benjamin

Dørene åpner 19.30 Alder: FRI Pris: 200 / 100

The post Øvre Foss storband appeared first on Jazz i Norge.

 
26.06 Herr Nilsen
Konsert med Hovedøen Social Club
0800 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Hovedøen Social Club Kubanske versjoner av norsk populærmusikk.

Sverre Indris Joner – pno/ arr Sergio Gonzales – vok Eduardo Cedeno – congas Tony Moreaux Charon – timbales Ole Marius Melhuus – bass Erik Eilertsen – tmp

The post Konsert med Hovedøen Social Club appeared first on Jazz i Norge.

 
26.06 Herr Nilsen
Hovedøen Social Club
2000 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Kubanske versjoner av norsk populærmusikk.

Sverre Indris Joner pno/arr, Sergio Gonzales vo, Eduardo Cedeno congas, Tony Moreaux Charon timbales, Ole Marius Melhuus bass, Erik Eilertsen tp

Foro: Maria Baaring

The post Hovedøen Social Club appeared first on Jazz i Norge.

 
29.06 Stortorvets gjæstgiveri
Christiania jazzband
1330 entré
New Orleans Workshop Jazzclub

Anders Bjørnstad tp Øistein Isachsen cl Peter Opsvik sax Børre Frydenlund bjo/git Jan Kristiansen bass Finn Torgersen dms

The post Christiania jazzband appeared first on Jazz i Norge.

 
29.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Asle Røe trio
1600 entré musiker/student kr 110,-
Oslo Jazzforum

Asle Røe – gitar Jens Fossum – bass Magnus Eide – trommer

Siste ettermiddagskonsert før sommerferien, når Asle Røe trio kommer på besøk til Herr Nilsen!

The post Asle Røe trio appeared first on Jazz i Norge.