Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
MAI 2018 « »
S
M
T
O
T
F
L
   
   
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.06 Nasjonal jazzscene
Jazz på prøve: NMH Eksamenskonserter 2017 #7
1900 entré gratis, 18 år
Norges Musikkhøgskole

Linjen for improvisert musikk og jazz ved Norges musikkhøgskole er den vanskeligste utdanningen å komme inn på i hele landet, og nå er det eksamenstid for studentene og på tide å vise kortene! Sjangere og interesser er like ulike som musikerne selv, men at du vil oppleve noe helt nytt og uventet, er garantert. Vi ønsker velkommen til store blindebukkopplevelser!

Torsdag 1. juni kl. 19.00 Anja Eline Skybakmoen (sang) 
Med Helge Lien (flygel), Jonas Barsten (trommer), Aleksander Sjølie (gitar), Håkon Åse (fiolin)

Torsdag 1. juni kl. 20.15 Meade Richter

Torsdag 1. juni kl. 21.30 Michal Wróblewski Ensemble – Michal Wróblewski (altsaksofon) 
Med Håkon Aase (fiolin), Seshen (vokal), Henrik Munkeby Nørstebø (trombone), Martin Morland (bass), Magnus Sefaniassen Eide (trommer), Magnus Grimnes (gitar)

Med gratis inngang er lista lav for å oppleve høykvalitetseksperimentering, finslipt eleganse, rå kraft og brillianse. Ikke to konserter er like, men det er mye å bli glad i! Vær frampå og opplev flere debuter. Her er 15 dager med master- og bachelorstudenter fra improvisert musikk/jazzprogrammet, musikkpedagogikkstudenter med jazz/pop/rock som hovedområde og komposisjonsstudenter som arbeider innen jazzfeltet, og dessuten studenter fra live-electronicsprogrammet og det frie kandidatstudiet.

Dørene åpner 1830. gratis inngang.

 
02.06 Nasjonal jazzscene
Norges musikkhøgskoles storband feat Fredrik Høyer
2000 entré gratis, 18 år
Nasjonal jazzscene

Musikkhøgskolen gjentar suksessen fra ifjor og steller på nytt i stand en fest med et høyoktan storband. Det allerede skjerpede bandet gir seg selv stadig benspenn, ifjor fikk de brynt seg med Bendik Baksaas, i år skal de samarbeide med forfatter og scenekunstner Fredrik Høyer. Fredrik Høyer er mest kjent for sine små performance-dikt, best beskrevet som en blanding av tradisjonell dikterkunst, rap, stand-up og teatermonolog.

Musikkhøgskolens storband spiller jazz i stort format og har allerede rukket å gjøre seg bemerket i norsk musikkliv. Siden storbandet ble startet i 2010 har det vært veldig aktivt og har gjort en mengde ulike produksjoner, blant annet Stjernekamp på NRK hvor de har deltatt som husband. Storbandet skal nå utforske hvordan man kan kombinere spoken-word med skreven musikk og likevel bevare det spontane og improvisatoriske i det hele. Det er studenter på NoCom, Den komponerende musiker, og master og videreutdanning jazzkomposisjon som skriver musikken, og vi kan love en halsbrekkende, gøyal, på tverrskveld uten like!

Dørene åpner kl 19. Gratis inngang.

 
02.06 Valkyrien restaurant ("Valka")
plateslipp: Akmee – Neptun
2200 entré 0, Fri aldersgrense

Akmee er en norsk kollaborativ kvartett skapt i 2013 av trommis Andreas Wildhagen og pianist Kjetil Jerve. Med kun et knippe konserter i Norge, Danmark og Tyskland, har bandet vært et spøkelse for offentligheten. Til nå har gruppa vært dedikert til øving og utforsking. Alle musikerne skriver musikk til bandet, nøyaktig og utskrevet materiale, men med intensjon om å la musikken flyte mellom de ulike instrumentene. Akmee er i stor grad en kollektiv lyd hvor alle musikerne er like viktige i utformingen av musikken, som drifter og strekker seg bortenfor kontroll.

Planeten Neptuns oppdagelse startet med matematisk deduksjon av forskere som la merke til små endringer i Uranus` bane. Konklusjonen om at en gravitasjonskraft var årsaken til disse endringene ledde til teorien om at langt der ute måtte det eksistere en planet, til tross for at den var utenfor synsvidde. En annen Neptun, den romerske havguden, skal etter sigende, i tillegg til å regjere vannelementet, på ukjent vis ha stor innflytelse på menneskets underbevissthet og følelsesliv. Den tredje Neptun er debutalbumet til Akmee, som gis ut på Nakama Records 9. Juni. Til sammen representerer disse tre Neptun det ukjente, som strekker seg fra dypet av menneskesinnet og jordens hav ut i det fjerne verdensrom, både på CD, LP og i levende live.

Besetning: Andreas Wildhagen – trommer Kjetil Jerve – piano Erik Kimestad Pedersen – trompet Erlend Olderskog Albertsen – bass

gratis inngang

 
03.06 Stortorvets gjæstgiveri
Big Chief
1330 entré gratis, Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

Arild Berger – piano Harald Bergersen – klarinett Petter Falch – trompet Ole Reitan – trombone Svein Brisså – bass Olaf Gustavsson – trommer

 
03.06 Stortorvets gjæstgiveri
Big Chief
1330 entré gratis, Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

Arild Berger – piano Harald Bergersen – klarinett Petter Falch – trompet Ole Reitan – trombone Svein Brisså – bass Olaf Gustavsson – trommer

 
03.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Janice Harrington Brinck-Johnsen Quintet
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Janice Harrington – vokal Bernt Brinck-Johnsen – saksofon Roy Hellvin – piano Kristen Svendsen – bass Tom Olstad – trommer

Janice Harrington (USA) bodde i Oslo en gang på 80-tallet. Hun opptrådte på jazzklubbene Hot House og Jazz Alive, lagde TV-show og turnerte rundt i landet. Hadde dessuten et show som het «Girl Talk» med Karin Krog. Hun har bak seg en mangslungen karriere som både jazz- og bluesvokalist. Helt tilbake på 70-tallet jobbet hun i showbiz i selveste Las Vegas med både Frank Sinatra og Sammy Davis jr. Hun har også jobbet med Lionel Hampton, Lloyd Bridges, Nat Adderley og Jimmy Cobb som hun spilte inn en av sine CD’er med. Listen over store navn hun har samarbeidet med både på europeiske jazzfestivaler og i USA er for lang til å nevnes her. Imidlertid har hun siden tidlig på 80-tallet opprettholdt kontakt med saksofonisten Brinck Johnsen i alle disse årene.

Janice har flere ganger vært i Spania hvor de to har turnert med spansk komp. Senest 26. mars kom de sammen i Tyskland og feiret hennes 75-årsdag med brask og bram i den store St.Nikolai kirken, med ca. 500 gjester og 40 musikere. Dette var i byen Lûneburg utenfor Hamburg, hvor Jan bor sammen med sin trombonistektemann Werner Guertler, som vi forventer vil sitte inn med oss på Herr Nilsen. For de som ikke har opplevd Janice Harrington i aksjon, kan vi love et heidundrende og sprudlende oppkomme med swingende jazzlåter fra øverste hylle i TGA songbook, med Brinck på bariton, Roy Hellvin på pianokrakken, Kristen Svendsen med bue og bass og den allestedsnærværende trommespiller Tom Olstad. Alle kjente veteraner i Oslos jazzliv. En gjeng for hvem alder er et fremmed fenomen og uten spor av substans!

 
04.06 Kampen Kirke
Oslo 14: improvisasjoner
1600 entré gratis, Fri aldersgrense

slo 14 vokalensemble inviterer til konsert med kunstnerisk leder Andreas Backer. Konserten vil bestå av friimprovisert musikk. Spennende, vakkert – mange stemmer i fri flyt!

Velkommen!

Sangere på konserten :

Therese Lech Lisbeth-Anita Grimsø Olsen Åshild Bergill Hagen Bendik Sells Sean Bell Seshen Arts Lise Hvoslef Karoline Ruderaas Albrigtsen Ingrid Vik Henriksen Eline Hellerud Åsbakk Birte Slettevoll Bethany Forseth-Reichberg Petter Hauglum Bermingrud Giuseppe Creazzo Caroline Araujo Bakke Andreas Backer

 
06.06 Nasjonal jazzscene
Oslo Jazz Circle ? Buddy Rich i 100!
1900 entré Dørene åpner kl. 18.30 - 120 kr for ikke-medlemmer. Sesongkort gjelder!, 18 år
Oslo Jazz Circle

OJC feirer Buddy Rich sammen med Sandvika Storband! Fra 1966 til han døde i 1987 ledet trommeslageren Buddy Rich sitt eget storband og satte udødelige spor i jazzhistorien. Erik Smith har alltid hatt Rich som sitt store forbilde, og musikken til Buddys storband ligger midt i Sandvikas storbands stil og interesse. Erik Smith er en av Norges fremste eksperter og stor fan av Buddys musikk og spillestil. Han vil lede oss inn i Buddys verden gjennom ord og bilder, men framfor alt som frontfigur for Sandvika storband, som vil vise oss det beste av sitt Buddy Rich-repertoar.

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948 og er i sin tredje sesong hos oss! Hver første tirsdag i måneden blir du ført gjennom jazzens dypeste irrganger og opp i lyset. Mer info på www.ojc.no

 
06.06 Mir
Blow Out! Sousa / Ferrandini + Haltli / Moe
2030 entré 150 / 100 (medlemspris). Vi tar kort i døra., 20 år
Konsertforeninga

Det lauvast i li, men Blow Out! klarer fortsatt å skvise inn et par runder jive før vi tar oss en aldri så liten sommerferie.

Pedro Sousa – sax Gabriel Ferrandini – trommer + Frode Haltli – trekkspill Guro Moe – bass

SOUSA / FERRANDINI Både saksofonist – og til tider gitarist – Pedro Sousa, og trommis Gabriel Ferrandini er basert i Lisboa, hvor de har holdt friimproen sin på den hissige sida noen år nå. De har opptjent seg respektpoeng ved å ha turnert, og gitt ut skiver, med folk vi er blodfans av, som Johan Berthling og sjølveste Thurston Moore fra Sonic Youth. Vi gleder oss til en nær-naboklage situasjon når de to beveger seg så langt fra fado det er mulig å komme.

FRODE HALTLI / GURO MOE Trekkspiller Frode Haltli er en allsidig type, som en gang har fått Spellemannspris i den mystiske kategorien samtidsmusikk. Han spiller med Trygve Seims Rumi Songs og impro-storbandet No Spaghetti Edition, og er om ikke allemannseie – så iallfall veldig-mange-mannseie – med gruppa POING. Ved hans side denne tirsdagen står bassist Guro Moe, som oftest er å finne i det hardtarbeidende og fantastiske noise/punk/grunge/jazz-orkesteret MOE. Moe har ellers nylig gitt ut bok og hun er en av fem i verden som eier en oktobass (google it!). Vi ser dermed fram til to utsøkte duetter på Mir denne kvelden.

Sjekk ut sida til Frode: http://www.frodehaltli.com/ og sjekk greiene til Guro: http://www.conradsound.com/guro-s-moe/

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Oslo Kommune og Kulturrådet.

150 / 100 (medlemspris). Vi tar kort i døra.

 
07.06 Nasjonal jazzscene
Jazz på prøve: NMH Eksamenskonserter 2017 #8
1900 entré gratis, 18 år
Norges Musikkhøgskole

Linjen for improvisert musikk og jazz ved Norges musikkhøgskole er den vanskeligste utdanningen å komme inn på i hele landet, og nå er det eksamenstid for studentene og på tide å vise kortene! Sjangere og interesser er like ulike som musikerne selv, men at du vil oppleve noe helt nytt og uventet, er garantert. Vi ønsker velkommen til store blindebukkopplevelser!

Onsdag 7. juni kl. 19.00 Rastko Obradovic Quartet – Rastko Zoran Obradovic (tenorsaksofon) 
Med Raymond Storaunet Lavik (trommer), Alexander Hoholm (bass), Martin Sandvik Gjerde (piano)

Onsdag 7. juni kl. 20.15 Sigurd Evensen (trombone) 
Med Stig Espen Hundsnes (trompet 1), Pål André Grimstad Worren (trompet 2), Jørgen Lund Karlsen (saksofon 1), Lauritz Skeidsvoll (saksofon 2), Nils Andreas Granseth (trombone 1), Runar Fiksdal (trombone 2), Edvard Synnes (piano), Kjartan Gullikstad (gitar), Martin Morland (el- og kontrabass), Henrik Håland (trommer), Silya Nymoen (vokal)

Onsdag 7. juni kl. 21.30 Tina Lægreid Olsen (saksofon) 
Med Torstein Slåen (gitar), Sander Eriksen Nordahl (barytongitar/bass), Ivar Myrset Asheim (trommer)

Med gratis inngang er lista lav for å oppleve høykvalitetseksperimentering, finslipt eleganse, rå kraft og brillianse. Ikke to konserter er like, men det er mye å bli glad i! Vær frampå og opplev flere debuter. Her er 15 dager med master- og bachelorstudenter fra improvisert musikk/jazzprogrammet, musikkpedagogikkstudenter med jazz/pop/rock som hovedområde og komposisjonsstudenter som arbeider innen jazzfeltet, og dessuten studenter fra live-electronicsprogrammet og det frie kandidatstudiet.

Dørene åpner kl 1830. Gratis inngang.

 
07.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Øien, Garnes, Sefaniassen Eide trio
2000 entré kr. 150,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Jørn Øien – piano Kåre Garnes – bass Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Trioen spiller et utsøkt utvalg musikk fra den afro-amerikanske jazztradisjonen!

 
08.06 Nasjonal jazzscene
Jazz på prøve: NMH Eksamenskonserter 2017 #9
1900 entré gratis, 18 år
Nasjonal jazzscene

Linjen for improvisert musikk og jazz ved Norges musikkhøgskole er den vanskeligste utdanningen å komme inn på i hele landet, og nå er det eksamenstid for studentene og på tide å vise kortene! Sjangere og interesser er like ulike som musikerne selv, men at du vil oppleve noe helt nytt og uventet, er garantert. Vi ønsker velkommen til store blindebukkopplevelser!

Torsdag 8. juni kl. 19.00 Billy Meier – Ivar Myrset Asheim (trommer) 
Med Henriette Hvidsten Eilertsen (fløyte), Hans P Kjorstad (fiolin), Sander Eriksen Nordahl (gitar), Martin Morland (bass)

Torsdag 8. juni kl. 20.15 Bangkok Lingo – Henrik Håland (trommer) 
Med Lyder Øverås Røed (trompet), Lauritz Skeidsvoll (saksofon), Olav Imerslund (kontrabass)

Torsdag 8. juni kl. 21.30 Hans P. Kjorstad (fele) 
Med Frode Haltli (akkordeon), Per Oddvard Johansen (trommer og vibrafon), Håkon Thelin (kontrabass)

Med gratis inngang er lista lav for å oppleve høykvalitetseksperimentering, finslipt eleganse, rå kraft og brillianse. Ikke to konserter er like, men det er mye å bli glad i! Vær frampå og opplev flere debuter. Her er 15 dager med master- og bachelorstudenter fra improvisert musikk/jazzprogrammet, musikkpedagogikkstudenter med jazz/pop/rock som hovedområde og komposisjonsstudenter som arbeider innen jazzfeltet, og dessuten studenter fra live-electronicsprogrammet og det frie kandidatstudiet.

Dørene åpner kl 1830. Gratis inngang.

 
09.06 Nasjonal jazzscene
Jazz på prøve: NMH Eksamenskonserter 2017 #10
1900 entré gratis, 18 år
Nasjonal jazzscene

Linjen for improvisert musikk og jazz ved Norges musikkhøgskole er den vanskeligste utdanningen å komme inn på i hele landet, og nå er det eksamenstid for studentene og på tide å vise kortene! Sjangere og interesser er like ulike som musikerne selv, men at du vil oppleve noe helt nytt og uventet, er garantert. Vi ønsker velkommen til store blindebukkopplevelser!

Fredag 9. juni kl. 19.00 Bye Victoria – Vilde Bakken (sang) 
Med Stian Unhjem (gitar), Hallvard Gaardløs (bass), Sjur Vidar Lilleås (trommer) og Sommerbandet: Bjørn-Even Bjarkli Verbeke (piano), Martin Morland (bass), Knærten Simonsen (trommer)

Fredag 9. juni kl. 20.15 Audun Barsten Johnsen (piano) 
Med Marcus Løvdal (gitar), Hallvard Gaardløs (bass), Jonas Barsten (trommer)

Fredag 9. juni kl. 21.30 Bjørn-Even Bjarkli Verbeke (piano) 
Med Hans P Kjorstad (fele), Joel Ring (bass), Tore Ljøkelsøy (trommer), Lyder Øvreås Røed (trompet)

Med gratis inngang er lista lav for å oppleve høykvalitetseksperimentering, finslipt eleganse, rå kraft og brillianse. Ikke to konserter er like, men det er mye å bli glad i! Vær frampå og opplev flere debuter. Her er 15 dager med master- og bachelorstudenter fra improvisert musikk/jazzprogrammet, musikkpedagogikkstudenter med jazz/pop/rock som hovedområde og komposisjonsstudenter som arbeider innen jazzfeltet, og dessuten studenter fra live-electronicsprogrammet og det frie kandidatstudiet.

Dørene åpner kl 1830. Gratis inngang.

 
10.06 Stortorvets gjæstgiveri
Milenburg Joys Jazz Quintet
1330 entré gratis, Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

Torstein Kubban crt/tp Inge Solem sax/cl/vo Arnstein Solem bass sax Jan Erling dahl git Daniel Trustrup Røssing pno/vo

 
10.06 Kings Pub
David Arthur Skinner Trio
1400 entré , Fri aldersgrense
Oslo søndre jazzclub

Lørdagsjazz med David Arthur Skinner Trio

 
10.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Playhouse
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Dave Edge – saksofon Eirik Svela – gitar Aksel Jensen – bass Ivar Asheim – trommer

Hos Playhouse er musikalsk lekenhet i førersetet. Bandet spiller først og fremst egenskrevet materiale, og musikernes forkjærlighet for melodiske linjer som snor seg igjennom akkordprogresjoner kommer stadig til syne. Her finner man en tydelig forankring i den afro-amerikanske jazztradisjonen, med klare referanser til dagens jazzscene på USAs østkyst.

 
10.06 Nasjonal jazzscene
Jazz på prøve: NMH Eksamenskonserter 2017 #11
1900 entré gratis, 18 år
Nasjonal jazzscene

Linjen for improvisert musikk og jazz ved Norges musikkhøgskole er den vanskeligste utdanningen å komme inn på i hele landet, og nå er det eksamenstid for studentene og på tide å vise kortene! Sjangere og interesser er like ulike som musikerne selv, men at du vil oppleve noe helt nytt og uventet, er garantert. Vi ønsker velkommen til store blindebukkopplevelser!

Lørdag 10. juni kl. 19.00 Hanna Venia – Hanna Nydal (sang) 
Med Martin Sandvik Gjerde (piano), Kristian B. Jacobsen (el-bass), Steinar Mossige (trommer)

Lørdag 10. juni kl. 19.45 Sounds from the Sea Sextet – Giuseppe Pantano Creazzo (sang) 
Med Henriette Hvidsten Eilertsen (fløyte), Rastko Obradovic (saksofon), Magnus Sefaniassen Eide (trommer), Håkan Norby Bjørgo (bass), Bojan Marjanovic (piano)

Lørdag 10. juni kl. 21.00 Daisy + – Thea Emilie Wang (sang) 
Med Henrik Håland (trommer), Jonas Kilmork Vemøy (trompet), Martin Gjerde (piano)

Lørdag 10. juni kl. 21.45 Fervent Mind – Live Sollid Schulerud (vokal og live electronics) 
Med Andrea Louise Horstad og Birte Slettevoll (koring), Simen Skrebergene og Torstein Slåen (gitar), Audun Barsten Johnsen (tangenter), Martin Skrebergene (bass), Henrik Håland (trommer)

Med gratis inngang er lista lav for å oppleve høykvalitetseksperimentering, finslipt eleganse, rå kraft og brillianse. Ikke to konserter er like, men det er mye å bli glad i! Vær frampå og opplev flere debuter. Her er 15 dager med master- og bachelorstudenter fra improvisert musikk/jazzprogrammet, musikkpedagogikkstudenter med jazz/pop/rock som hovedområde og komposisjonsstudenter som arbeider innen jazzfeltet, og dessuten studenter fra live-electronicsprogrammet og det frie kandidatstudiet.

Dørene åpner kl 1830. Gratis inngang.

 
11.06 Nasjonal jazzscene
Jazz på prøve: NMH Eksamenskonserter 2017 #12
1900 entré gratis, 18 år
Norges Musikkhøgskole

Linjen for improvisert musikk og jazz ved Norges musikkhøgskole er den vanskeligste utdanningen å komme inn på i hele landet, og nå er det eksamenstid for studentene og på tide å vise kortene! Sjangere og interesser er like ulike som musikerne selv, men at du vil oppleve noe helt nytt og uventet, er garantert. Vi ønsker velkommen til store blindebukkopplevelser!

Søndag 11. juni kl. 19.00 Billy Meier – Henriette Eilertsen (fløyte) 
Med Hans Kjorstad (fele), Sander Eriksen Nordahl (gitar), Martin Morland (bass), Ivar Myrset Asheim (trommer)

Søndag 11. juni kl. 20.15 Faux+ – Simen Skrebergene (gitar) 
Med Joel Ring (bass), Henrik Håland (trommer), Lauritz Lyster Skeidsvoll (saksofon), Lyder Øvreås Røed (trompet)

Søndag 11. juni kl. 21.15 Markus Dvergasteins Ambivalente Kameradi – Markus Dvergastein (gitar)

Søndag 11. juni kl. 22.00 Sander Eriksen Nordahl (gitar)

Med gratis inngang er lista lav for å oppleve høykvalitetseksperimentering, finslipt eleganse, rå kraft og brillianse. Ikke to konserter er like, men det er mye å bli glad i! Vær frampå og opplev flere debuter. Her er 15 dager med master- og bachelorstudenter fra improvisert musikk/jazzprogrammet, musikkpedagogikkstudenter med jazz/pop/rock som hovedområde og komposisjonsstudenter som arbeider innen jazzfeltet, og dessuten studenter fra live-electronicsprogrammet og det frie kandidatstudiet.

Dørene åpner kl 1830. Gratis inngang.

 
11.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré fri entre, 20 år
Oslo Jazzforum

Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet.

Arrangeres i samarbeid med Herr Nilsen. Velkommen!

 
11.06 Cafeteateret
Kampenjazz: Oslo musikk- og kulturskole
2000 entré 200/150 (medlemmer, studenter, musikere), Fri aldersgrense
Kampenjazz

Oslo musikk- og kulturskole gleder seg til nok en gang å videreføre tradisjonen med å presentere et pent knippe av sine unge og lovende musikanter. Framtidas stjerner høres alltid først på Kampenjazz! Vi gleder oss til å høre dem igjen. Etter å ha opplevd de unge, nye stjernene, ønsker vi hverandre igjen god sommer – og ses igjen til høsten – på Kampenjazz. Sjekk: http://www.oslokulturskole.no/no/

 
12.06 Nasjonal jazzscene
Jazz på prøve: NMH Eksamenskonserter 2017 #13
1900 entré gratis, 18 år
Norges Musikkhøgskole

Linjen for improvisert musikk og jazz ved Norges musikkhøgskole er den vanskeligste utdanningen å komme inn på i hele landet, og nå er det eksamenstid for studentene og på tide å vise kortene! Sjangere og interesser er like ulike som musikerne selv, men at du vil oppleve noe helt nytt og uventet, er garantert. Vi ønsker velkommen til store blindebukkopplevelser!

Mandag 12. juni kl. 19.00 Pangpang – Håkon Norby Bjørgo (kontrabass) 
Med Ivar Myrset Asheim (trommer), Sander Eriksen Nordahl (gitar)

Mandag 12. juni kl. 20.15 Martin Morland (bass) 
Med Karl Hjalmar Nyberg (saksofon), Håkon Aase (fele), Sander Eriksen Nordahl (gitar), Øystein Aarnes Vik (trommer)

Mandag 12. juni kl. 21.15 ísa – Stian Unhjem (gitar) 
Med Emilie Bjørnstad (vokal), Vegard Sandbukt (trompet), Lauritz Skeidsvoll (tenorsaksofon), Nilas Granseth (trombone), Tina Lægreid Olsen (barytonsaksofon), Martin Sandvik Gjerde (Fender Rhodes), Magnus Falkenberg (bass), Magnus Sefaniassen Eide (trommer)

Med gratis inngang er lista lav for å oppleve høykvalitetseksperimentering, finslipt eleganse, rå kraft og brillianse. Ikke to konserter er like, men det er mye å bli glad i! Vær frampå og opplev flere debuter. Her er 15 dager med master- og bachelorstudenter fra improvisert musikk/jazzprogrammet, musikkpedagogikkstudenter med jazz/pop/rock som hovedområde og komposisjonsstudenter som arbeider innen jazzfeltet, og dessuten studenter fra live-electronicsprogrammet og det frie kandidatstudiet.

Dørene åpner kl 1830. Gratis inngang.

 
17.06 Stortorvets gjæstgiveri
Skitthegga Swing
1330 entré gratis, Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

Dette Asker-bandet har spilt swingjazz siden oppstarten i 1986, og besetningen er tradisjonell dixieland. Nils-Kristian Pape cl Runa Sæther tp Trygve Bauck tb Arnfinn Haavik pno Nils Crawfurd tuba Kjell Aubert bjo Dag Henning Sæther dms

 
17.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Jacob Young – «Forever Young»
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Jacob Young – gitar Trygve Seim – saksofoner Marcin Wasilewski – piano Slawomir Kurkiewski – bass Michal Meskiewicz – trommer

Dette er kvintetten som slapp ECM-albumet «Forever Young» i 2014. Her har du muligheten til å høre dem live på Herr Nilsen.

Young har flere ECM-inspillinger bak seg og «Forever Young» er første album med med polske Marcin Wasilewski trio som ble gjort sammen med Trygve Seim i Rainbow studio.

 
17.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Anders Thorén m/ Arild Andersen
2000 entré kr. 150,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Tore Johansen – trompet Espen Berg – piano Arild Andersen – bass Anders Thorén – trommer

 
20.06 Mir
Blow Out! AKODE + Rolf Erik Nystrøm / Ståle Liavik Solberg
2030 entré 150 / 100 (medlemspris). Vi tar kort i døra., 20 år
Konsertforeninga

Velkommen til sommeravslutning med Blow Out! AKODE: Alan Wilkinson – sax Kim Johannesen – gitar Ola Høyer – bass Dag Erik Knedal Andersen – trommer + Rolf Erik Nystrøm – sax Ståle Liavik Solberg – trommer

Med noen års mellomrom kommer kvartetten AKODE til Mir for å spre høylydt glede. Når Blow Out! tar en ørliten sommerferie er det stas at det er nettopp de som skal sende akkompagnere oss inn i noen uker med sval skärgårdsnatt och doft av syrener och Jasmin før det dundrer løs med festival 16. august. Den britiske saksofonisten Alan Wilkinson har svingt hornet med både Chumbawamba og Peter Brötzmann. I AKODE spiller han med et knippe av våre kjæreste heimslige favoritter. Trommis Dag Erik Knedal Andersen, gitarist Kim Johannesen og kontrabassist Ola Høyer spiller i mange ulike sammenstillinger med de råeste på den skandinaviske jazzscena, både sammen og hver for seg. Her kan nevnes i fleng SAKA, Moon Relay og samarbeid med folk som Roger Turner og John Edwards. Vi forventer en eksklusiv musikalsk maktdemonstrasjon i hard frijazz på Blow Out. Saksofonist Rolf-Erik Nystrøm er en ledende saksofonist innafor samtidsmusikk og tilliggende herligheter verden over. For almuen er han kjent fra fantastiske Poing, og Blow Out-stamkunder vil ha møtt ham med i flere andre fete konstellasjoner opp igjennom åra. Og hva er vel yndigere enn et samspill med herværende konsertseries første beveger, trommeslageren og solskjerm-entusiasten Ståle Liavik Solberg. Solberg erwarb einen Masterabschluss in Improvisation an der norwegischen Musikakademie und arbeitet seitdem in der norwegischen und europäischen Improvisationsszene, som det heter så flott i tysk wikipedia. Og flott blir det. Websider er tilsynelatende ikke tungt prioritert i frijazz-miljøet for tida. Her er en link til Dag Erik, som nok med hell kan oppdatere sin: http://www.knedalandersen.com/

Konsertserien Blow Out er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av kommunen og Kulturrådet.

Konsertstart 21:00

 
24.06 Stortorvets gjæstgiveri
AfterNoone Jazz Orch.
1330 entré gratis, Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

Dette bandet gjenskaper musikken rundt den leg- endariske klarinettisten Jimmie Noone (1885-1944). Christian Frank cl/sax Lars Frank cl/sax Pål Frank tb Øyvind Engen tuba Ivar Andresen pno Helge Stray bjo/git/vo

 
24.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
John Faxe
1600 entré kr. 200,- / 100,- for musiker/student, 20 år
Oslo Jazzforum

Børge-Are S. Halvorsen – saksofon Martin Sandvik Gjerde – piano/rhodes Alexander Hoholm – kontrabass Henrik Håland – trommer

Kvartetten John Faxe består av tre ferske fjes og en ung veteran. Bandet ble stiftet våren 2016 og har siden da øvd mye og lenge. Bandet spiller i utgangspunktet låter komponert av Børge-Are S. Halvorsen, men også en og annen standard har også fått Faxe-behandling.

Musikken er ny og moderne storbyjazz med god energi, spenstige melodier og rik rytmikk.

 
24.06 Herr Nilsen
Sommerfest med Don Daddies
2200 entré Pris: 180,- pluss avg., 20 år
Herr Nilsen

Don Daddies spiller forrykende swingmusikk fra 30-, 40- og 50-tallet. Den gang mafiaen sørget for alkoholforsyning og gambling, og trommene dundret i mørke jazzklubber.

 
25.06 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré fri entre, 20 år

Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet.

Arrangeres i samarbeid med Oslo Jazzforum. Velkommen!