Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
MAI 2021 « »
S
M
T
O
T
F
L
           
         
19.08.2020 Blow Out festival 19 - 22.aug 2020
I dag starter Blow Out festivalen, som melder følgende om årets utgave

 

Det lå lenge stor usikkerhet rundt hvorvidt årets festival i det hele tatt kunne gjennomføres, men når det nå har begynt å gå opp for de fleste at pandemien er her for å bli en god stund fremover, har det blitt et kulturpolitisk poeng i seg selv å levere varene, med de forbehold og forhåndsregler som trengs å tas for at arrangementet skal bli så trygt som mulig, for publikum, musikere og crew. På Nasjonal Jazzscene finnes mengder med håndsprit, én meters avstand mellom sitteplassene og et barmannskap som er blitt eksperter på bordservering.

En festival som Blow Out trengs nemlig, i følge en samlet programgruppe: «Spesielt i disse tider er det viktig å forsvare den smale musikken. Det er et miliø som står veldig sterkt, men er sårbart på samme tid. Sterkt fordi det er drevet av en kunstnerisk overbevisning heller enn penger. Og sårbart fordi det er lite økonomisk trygghet i den, og musikken og dens verdier vanskelig kan overføres til den digitale verden.

Denne festivalen er organisert av musikere for musikere. Mange musikere har kjent veldig hardt på konsekvensene av pandemien. Det er i høy grad i vår egen interesse å ta smittevern på alvor og bidra i dugnaden for å stoppe spredningen. Vi vil derfor gjøre alt vi kan å gjennomføre denne festivalen på tryggest mulig måte, men for musikernes og publikummets mentale helse er det ekstremt viktig å kunne møtes og oppleve live musikk. Det er vanskelig å planlegge langt fram i tid, man lever litt fra spillejobb til spillejobb og gleder seg til hver mulighet til å spille live. Å møtes for å improvisere og skape musikk sammen har mennesket gjort siden steinalderen, det vil garantert overleve denne pandemien».
12.08.2020 Endelig festivalsommer igjen
Endelig er festivalsommeren over oss med Oslo jazzfestival fem dager til ende 12 - 16.august 2020. Programmet favner både stort og smått, og med smittevern i både sal og på scena. Og for deg som er forhindret fra å møte opp er det også håp når Dagsavisen strømmer mange av konsertene via sin Facebook-side. Klikk og nyt!

 

08.08.2019 Oslo i festivalmodus
August er så definitivt festivalmåneden i Tigerstaden. Øya ruller ut sitt 20-årsjubileum i Tøyenparken, og lørdag starter Kids in Jazz-festivalen med åpningskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene, før Oslo jazzfestival inntar byens store og små scener fra og med søndag, mens Blow Out-festivalen avrunder uka fra og med onsdag på Deichmanske bibliotek Schous Grünerløkka. Bare å kaste seg ut i livemusikkens gleder!

 

20.05.2019 Eksamenstida er her!
Det er mye fint å si om overgangen mellom mai og juni. Ikke bare går vi fra vår til sommer, men dette er også tida da studentene på Norges musikkhøgskole kryper ut av øvingsrommene for å innta selveste Nasjonal jazzscene. Fra mandag 20.mai og i to uker til ende står master- og bachelorstudentene for den årvisse eksamensfestivalen. Vi ønsker studentene hell og lykke i bøtter og spann, og gleder oss herlige konsertkvelder.

 

03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
01.08 Herregårdskroen i Frognerparken
Christiania jazzband
1330 entré gratis, Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

Dette bandet var faktisk med og stifte NOWJC i 1972. Debutplaten deres i 1973 fikk Spelemannpris. Nå er herrene er blitt noe tynnere i håret, men det merkes slett ikke på sounden! Christiania er kjent for å spille swingbasert jazz fra 40-tallet.

Anders Bjørnstad tp, Peter Opsvik sax, Øistein Isachsen cl, Børre Frydenlund bjo/git/vo, Jan Kristiansen bass, Finn Torgersen dms

http://www.christianiajazzband.com

 
01.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Thorén/Bakken Unit
2100 entré kr 150,-, 20 år
Oslo Jazzforum

Magnus Bakken – saksofon Roy Powell – keyboard Frode Berg – bass Anders Thorén – trommer

 
04.08 Kulturhuset, Youngstorget
Gutvik Ukentlig 2015 #2 Steve Noble (uk) / Kristoffer Alberts + Ole-Henrik Moe / Ketil Gutvik + Ungsoloen: Marthe Lea
1900 entré Den gule grisen tar 50,-, Fri aldersgrense
Konsertforeninga

Steve Noble og Kristoffer Alberts gjør et førstemøte som duo, mens den 7″-aktuelle norske superduoen Gutvik og Moe forteller norske improveventyr med el-mandolin og gitar. Ungsoloen står saksofonist Marthe Lea for.

Trommeslager Steve Noble studerte trommer med den nigerianske mesterperkusjonisten Elkan Ogunde og var medlem av gruppene Rip Rig og Panic på nittitallet. Siden har han jobbet i flerfoldige musikalske sammenhenger og vært en sentral figur innen den improviserte musikken.

Med lekenhet og musikalsk overskudd er Kristoffer Alberts er en av de mest spennende musikerne vi har her til lands. Til vanlig drar han land og strand rundt med jazzbandene SAKA, Cortex og Snik, og bare i 2015 er han aktuell på en rekke plater med artister som Maja Ratkje, Lasse Marhaug, Okkyung Lee, Terrie Ex og Pat Thomas, for å nevne noen få. Han har sin bakgrunn fra første publikumsrad på Herr Nilsen og Blå på 90 tallet, fra jazzlinja i Trondheim på 2000 tallet og som entusiastisk jazzlærer på Sund Folkehøgskole fram til 2014. Han har prøvd å finne mening på mange verdenshjørner og spilt på de fleste. Ingen vet hvor saksofonen hans har vært og få vil vite det også, men alle bør få lyden av Kristoffer Alberts med seg.

 
06.08 Barnas Jazzhus
Kids in Jazz
1600 entré , Fri aldersgrense
Improbasen

Åpningskonsert for Kids in Jazz 2015

 
07.08 Barnas Jazzhus
Kids in Jazz
1800 entré , Fri aldersgrense
Improbasen

Kids in Jazz fortsetter på Barnas Jazzhus.

 
08.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Majken Christiansen kvintett
1600 entré kr 150,-, 20 år
Oslo Jazzforum

Majken Christiansen – vokal Erik Eilertsen – trompet Jens Fossum – bass David Skinner – piano Torstein Ellingsen – trommer

Swing is the thing! Publikum kan glede sig til en eftermiddag med et veloplagt orkester, klassikerne kommer som perler på en snor og med Eilertsen på trompet rekker orkesteret uanede høyder.

 
08.08 Barnas Jazzhus
Kids in Jazz
1600 entré , Fri aldersgrense
Improbasen

Kids in Jazz fortsetter på Barnas Jazzhus.

 
09.08 Nasjonal jazzscene
Kids in Jazz
1700 entré , Fri aldersgrense
Improbasen

Hovedkonsert for Kids in Jazz 2015 på Nasjonal Jazzscene

 
09.08 Oslo Jazzfestival/ Den Norske Opera & Ballet
Herbie Hancock Solo
2000 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Herbie Hancock er klar for Oslo Jazzfestival og Den Norske Opera & Ballett med en av sine sjeldne solokonserter søndag 9. august!

Endelig har det lykkes å få Herbie Hancock til Oslo Jazzfestival! Hancock er en av den moderne musikkens store ikoner. Han har stadig utforsket nye musikalske landskap og bygget broer mellom sjangre, samtidig som han har tatt vare på og utviklet sin egen originale musikalske stemme. Gjennom en strålende karriere som strekker seg over fem tiår og 14 Grammy awards, inkludert Album of the Year i 2007 for River:The Joni Letters, fortsetter han å begeistre publikum verden over.

Herbie Hancock er den største nålevende stilskaperen innen jazz. Hans bidrag til jazzhistorien i form av “standardlåter” som Watermelon Man, Maiden Voyage og Dolphin Dance på 60-tallet og hans innovative bruk av keyboards med populære og dansbare groover i bånn utover 70- og 80-tallet, viser en fantastisk bredde, oversikt og formidlingsevne.

Miles Davis sier det slik i sin selvbiografi: “Herbie var trinnet etter Bud Powell og Theolonius Monk og jeg har ennå ikke hørt noen som har kommet etter han.”

 
10.08 Musikkplakaten, Karl Johans gate 43 (utescene ved Spikersuppa)
Kids in Jazz
1300 entré , Fri aldersgrense
Improbasen

Friluftsjazz på Karl Johan-scenen.

 
10.08 Oslo Jazzfestival/ Den Norske Opera & Ballet
Gregory Porter
1800 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Det er alltid en sann glede å invitere til Oslo Jazzfestivals åpningskonsert i Oslos flotteste konsertlokale, nemlig Den Norske Opera & Ballett. Når vi i tillegg har anledning til å by på en artist som er på vei opp mot stjernehimmelen i rakettfart, og som makter å nå ut bredt samtidig som han har føttene trygt plantet i jazzen, er det ekstra stas.

Mandag 10. August 2015 vil det amerikanske stjerneskuddet Gregory Porter stå for den offisielle åpningen av Oslo Jazzfestival. Det er ingen tvil om at Gregory Porter har et stort og stadig voksende publikum i Oslo. Etter at han delte scenen med Solveig Slettahjell og KORK i en fullsatt Opera i 2012 har interessen for ham skutt i været, og senest i vår var han tilbake med to utsolgte konserter på Nasjonal Jazzscene Victoria.

 
10.08 Kulturhuset, Youngstorget
Kids in Jazz
1800 entré , Fri aldersgrense
Improbasen

Klubbkonsert på Kulturhuset i samarbeid med Oslo Jazzfestival.

 
10.08 Oslo Jazzfestival/ Nasjonal Jazzscene Victoria
Gary Peacock, Marc Copland and Mark Ferber
2000 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Av de visjonære bassistene som var med på revolusjonere kontrabassens funksjons i virvelvinden av jazzinnovasjon på 1960-tallet står Gary Peacock som like vital og kreativ den dag i dag som da han først dukket opp i New Yorks jazzmiljø.

Til denne konserten har Peacock tatt med seg pianisten Marc Copland. En lyrisk pianist med en stor katalog bestående av over 30 albumutgivelser, også i samarbeid med Gary Peacock. I tillegg til Peacock har Copland også jobbet med musikere som Billy Hart, Randy Brecker, Bob Berg og Dennis Chambers.

I tillegg til Marc Copland blir Mark Ferber å se på scenen denne kvelden. Han har bl.a spilt med Ralph Alessi, Don Byron, Larry Goldings, Fred Hersch, Norah Jones, Lee Konitz, Dave Liebman, Steve Swallow og Jack Wilkins.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
10.08 Oslo Jazzfestival/ Den Norske Opera & Ballet
Ole Paus og Ketil Bjørnstad: Frolandia
2100 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Oslo Jazzfestival har gleden av å presentere Ole Paus og Ketil Bjørnstad med Frolandia som konsert nummer to i Den Norske Opera & Ballett på åpningsdagen.

Den nylig utgitte platen Frolandia er resultatet av et nytt samarbeid mellom Bjørnstad og Paus. Her hylles landskapet og småsamfunnene i innlandet og menneskene som lever sitt liv her. De beskriver dette selv som en ’reise innover’ og som et landskapsmaleri i viseform.

Med seg denne gang har de musikerne Marie Klåpbakken (fele), Rolf Kristensen (gitar), Ole Kelly Kvamme (bass) og Tom Rudi Torjussen (trommer).

 
10.08 Oslo Jazzfestival/ Herr Nilsen
Hamilton de Holanda
2200 entré , 20 år
Oslo jazzfestival

Den multiprisvinnende instrumentalisten Hamilton de Holanda begynte å spille mandolin i en alder av fem år, et instrument som har lang tradisjon i hans hjemland Brasil. Hovedsakelig er han inspirert av choro, som betyr klagesang og har vært en populær musikksjanger i Brasil siden 1800-tallet.

Andre liker å beskrive musikken hans som «new choro», men Holanda sier selv at sjangeren er så vakker i seg selv at det ikke finnes noen grunn til å pynte på den. Allikevel er han en av de største nyskaperne innenfor brasiliansk folkemusikk – mye på grunn av inspirasjonen han henter fra sjangre som bossa nova og jazz, men ikke minst fordi mandolinen han spiller på, eller bandolimen som det heter på brasiliansk, har 10 strenger istedenfor det vanlige antallet av åtte. Dette gir ham en helt særegen sound, og har frembrakt kallenavnet «bandolimens Jimi Hendrix» utenfor landegrensene.

 
11.08 Barnekunstmuséet
Kids in Jazz
1230 entré , Fri aldersgrense
Improbasen

Barnejazz og Barnekunst. To konserter på det Internasjonale Barnekunstmuséet på Frøen denne tirsdagen.

 
11.08 Barnekunstmuséet
Kids in Jazz
1400 entré , Fri aldersgrense
Improbasen

Barnejazz og Barnekunst. To konserter på det Internasjonale Barnekunstmuséet på Frøen denne tirsdagen.

 
11.08 Oslo Jazzfestival/ Universitets Aula
Jøkleba & Oslo14 ? A Love Supreme
1800 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Etter en invitasjon fra Oslo Jazzfestival møtes Jøkleba og Elin Rosselands vokalensemble Oslo 14 på scenen i Universitetets Aula 11. august for å skape en refleksjon av denne innspillingen. Med fokus på det universelt spirituelle mer enn det religiøse aspektet, vil vi hylle John Coltrane quartet og utgivelsen av A love supreme, 50 år etter, fortsetter Balke.

Trioen Jøkleba med Per Jørgensen, Audun Kleive og Jon Balke har siden 1991 i manges ører vært det mest kreativt spennende og interessante du har kunnet oppleve på en norsk jazzscene.

I tillegg til Jøkleba vil publikum få oppleve Elin Rosselands vokalensemble Oslo14. Elin Rosseland har vært en kjenning på den norske jazzscenen siden 80-tallet med grupper som Kix, Winds Hot & Cool, Fair Play og Søyr. Hun har utforsket hele spekteret av vokalistens improvisasjonsmuligheter, og bringer dette og 20 unge improviserende jazzsangere med seg i Oslo14.

Dette mesterlige møtet vil finne sted i Universitetets Aula. En sal som ikke bare er prydet med Munch på veggene, men som også har vibrert med jazz i over 50 år.

 
11.08 Cafeteateret
Kids in Jazz
1800 entré , Fri aldersgrense
Improbasen

Avslutningskonsert for Kids in Jazz 2015

 
11.08 Oslo Jazzfestival/ Nasjonal Jazzscene Victoria
Marius Neset
1800 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

En av vår tids store nye tenorsaksofonister i tradisjonen etter Michael Brecker og Jan Garbarek har han blitt kalt. Marius Neset begynte å spille trommer i en alder av 5 år før han tok opp saksofonen. Kanskje har dette gjort han ekstra lydhør for det rytmiske og påvirket hans utvikling som jazzartist.

Her hjemme har nordmannen med utdanning fra Danmark blitt belønnet med Spellemannspris, og også utover landegrensene har han begeistret: «Det er jo ikke hver dag man får muligheten til å høre en fremtidig stjernemusiker bli født. Hans begavelse er genuin og tanken på hvor langt han kan gå er nesten skremmende.», skrev Peter Sjöblom i Tidningen Kulturen om debutalbumet Golden Explosion som kom i 2011.

Som inspirasjonskilder never han Frank Zappa, Django Bates, Pat Metheny og Wayne Shorter. Uansett tradisjon eller inspirasjon, i år er det Marius Neset vi ser frem til å begeistres av under Oslo Jazzfestival.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
11.08 Cappelens Forlag, Bernt Ankers gate 4
Gutvik Ukentlig 2015 #3 JULIE KJÆR (DK) / JON RUNE STRØM / KETIL GUTVIK + UNGSOLOEN: Sanskriti Shrestha
1900 entré Den gule grisen tar 50,-, Fri aldersgrense
Konsertforeninga

Julie Kjær – saksofon Jon Rune Strøm – bass Ketil Gutvik – gitar

Denne trioen hadde sitt førstemøte i mars under årets ArtActs-festival i St. Johann i Triol. Den er en av Large Units mange fantastiske Small Units.

«Saxophonist and flautist Julie Kjær’s edgy and thoughtfull playing and ‘dark, otherworldly imagery’ (Jazzwise) has become incerasingly evident around Europe, inhabiting ground between composition and free improv. She has toured internationally and recorded with Django Bates and his band StoRMChaser, and the Danish big-band “Blood Sweat Drum’n Bass” where she has played with amongst others: Dave Douglas, Arve Henriksen and Palle Mikkelborg. She plays with London Improvisers Orchestra and is a leader and sidewoman of several other English and Danish ensembles. Currently she is working on a new trio project with bass player John Edwards and drummer Steve Noble and on a project with the Danish-English sextet ‘Pierette Ensemble’. The ensemble’s cd will be released spring 2014. Julie was recently chosen to be a part of Sound and Music’s ‘Portfolio’ artist development program for improvisers. She has played with people like: Veryan Weston, Steve Beresford, Oren Marshall, Chris Biscoe, Dylan Bates, Steve Watts, Helge Norbakken, and Gimo Mendes»

Sideserien UNGSOLOEN har vært en del av Gutvik Ukentlig siden 2011. Den handler om litt yngre improvisatører som spiller eksklusive solosett, før Gutvik henter inn noen av verdens fineste improvisasjonsmusikere. Iår handler Ungsoloen om musikere som Sanskriti Shrestha, Ola Djupvik, Live Sollid Schulerud, Marthe Lea med flere.

Sanskriti Shrestha – tabla

 
11.08 Oslo Jazzfestival/ Chat Noir
Eliane Elias
2000 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Eliane Elias ble født i Sao Paulo, Brasil. Hun begynte å spille piano som syvåring og var i gang med sin karriere i en alder av 17. Hun flyttet til USA i 1981 og ble raskt kjent i jazzmiljøet i New York. Hennes solokarriere har resultert i 20 album, fem Grammy-nominasjoner og fire Golden Disc-priser. I 1995 ble hun sammen med Herbie Hancock Grammynominert i kategorien ”Best Jazz Solo Performance for Blue Note utgivelsen Solos and Duets. Denne innspillingen ble av magasinet Musician kalt ”a landmark in piano duo history”.

 
11.08 Oslo Jazzfestival/ St. Edmund's Church
Mari Kvien Brunvoll & Stein Urheim
2000 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

De to Bergens-baserte musikerne Stein Urheim og Mari Kvien Brunvoll har samarbeidet mye de siste årene. To prisvinnende musikere med distinkte uttrykk. Med Urheim på diverse strengeinstrumenter, munnspill, fløyter og vokal og Kvien Brunvoll på vokal, elektronikk, zither, kalimba og perkusjon har de spilt duokonserter på klubber og festivaler i Norge som Vossa Jazz, Nattjazz, Finsejazz m.fl, i tillegg til en India-turné.

I august i år slipper duoen sitt tredje album under navnet «For Individuals Facing The Terror Of Cosmic Loneliness» på Jazzland, og det vil bli markert med duoens konsert i den flotte St. Edmund-kirken under Oslo Jazzfestival.

 
11.08 Oslo Jazzfestival/ Nasjonal Jazzscene Victoria
Jason Moran – Fats Waller Dance Party
2200 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Siden han først entret jazzscenen på slutten av 90-tallet, har den Blue Note-signerte konseptualisten og jazzpianisten Jason Moran etablert seg som en av de største innovatør og risktagerne innenfor jazz. Med visjoner som strekker seg utenfor grensene til det ordinære, har Moran og hans gruppe The Bandwagon utfordret status quo og gjort seg fortjent til ryktet som jazzens fremtid.

Hans siste prosjekt heter Fats Waller Dance Party fremføres på Oslo jazzfestival. Her tolkes Fats Wallers musikk fra en annerledes vinkel med inspirasjon fra Motown, house og hip-hop. Navnet lyver ikke; dette blir en dansefest uten like.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
12.08 Norges musikkhøgskole
Åpen mesterklasse: Erlend Skomsvoll
1100 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Erlend Skomsvoll (pianist, arrangør, komponist) er kjent fra gruppa Come Shine og et stort antall andre musikalske prosjekter som kjennetegnes av innovasjon og et åpent og fordomsfritt musikalsk grunnsyn. Erlend tester ut arrangementer i et alternativt storbandformat basert på studentens instrumenter, så det blir spennende å se hvilken retning det tar.

I fjor fikk Erlend bl.a. Spellemannsprisen i klassisk musikk for sin bearbeidelse av Griegs Holbergsuite. Han har vært sentral i flere av Oslo Jazzfestivals suksesser som arrangør og dirigent for KORK og Crimetime Orchestra i 2007, med sitt egenkomponerte Rekviem i 2010, på Jubileumskonserten i Operaen i 2011 og i 2013 som musiker og arrangør med Come Shine i hyllesten til Nora Brockstedt.

Torsdag 13. august – 11.00 til 14.00 i Levinsalen.

 
12.08 Oslo Jazzfestival/ Spikersuppa
Nordisk Showcase: Paul Dennis
1600 entré Gratis, Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Paul Dennis er et band dannet ved FÍH Music School under veiledning av trommeslager Einar Valur Scheving. Bandet ble dannet høsten 2014 og har opptrådt på flere arenaer i Reykjavík, inkludert Harpa, som huser Islands Symfoniorkester og den islandske operaen.

Bandet spiller originale komposisjoner av bandmedlemmene, sammen med musikk av artister som Keith Jarrett, Wynton Marsalis, David Bowie og Chris Cornell.

 
12.08 Oslo Jazzfestival/ Spikersuppa
Nordisk Showcase: Der Weise Panda
1700 entré Gratis , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Der Weise Panda er et lovede band som i 2013 ble grunnlagt av fire unge musikere fra Tyskland. Fire forskjellige linjer, som følger ulike retninger, for så å møtes, ømt, men brutalt. Det er denne prosessen som skaper den fortryllende kvaliteten i musikken deres. I det ene øyeblikket vil det få kroppen til å juble til rytmene, mens i det neste føre til andektig lytting til den milde pulsen av en ærlig musikk.

 
12.08 Oslo Jazzfestival/ Spikersuppa
Nordisk Showcase: Blommor Inomhus
1800 entré Gratis , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Blommor Inomhus er en Gøteborgbasert trio som kan kategoriserer som jazz, pop, eller folkemusikk, hvor nøkkelen alltid er klare improvisatoriske elementer. Bandet har eksistert i to år og har allerede rukket å spille inn to EPer. I 2015 spiller bandet inn sitt debutalbum med planlagt slipp i 2016.

 
12.08 Oslo Jazzfestival/ Nasjonal Jazzscene Victoria
Sheila Jordan & Bjørn Alterhaug Trio
1800 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Den multiprisvinnende jazzsangerinnen Sheila Jordan har aldri vært redd for å skille seg ut. Så lenge hun har levd har hun elsket å synge, og fra det første øyeblikket hun hørte Charlie Parker mens hun gikk på high school, visste hun at det var jazzvokalist hun ville bli. Hun begynte tidlig å skrive tekster til Parkers låter og opptrådte også sammen med Parker.

Over årene har hun spilt inn 18 album som frontperson på labler som Blue Note, Muse, ECM, High Note, Black Hawk, Sony og Steeplechase, og selv i en alder av godt over 80 er hun full av energi. I fjor var Sheila Jordan på en omfattende Norgesturné med Ivar Antonsen, Espen Rud oo Bjørn Alterhaug i sistnevntes trio, og det er denne konstellasjonen vi er så heldige å få tilbake på Nasjonal Jazscene Victoria under Oslo Jazzfestival.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
12.08 Oslo Jazzfestival/ Chat Noir
Prez & Lady Day ? Bodil Niska & Mia Gundersen
2000 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

I år er det 100 år siden Billie Holiday ble født og dette skal selvfølgelig også markeres under Oslo Jazzfestival. Gjennom sine aktive år holdt hun utallige konserter, spilte inn 12 studioalbum, tre livealbum og en film. Hun opplevde både suksesser og hard motgang. Hun etterlot seg sterke historier og mengder av vakkert musikalsk materiale som for alltid vil leve videre.

Oslo Jazzfestival og saksofonist Bodil Niska har, kanskje overraskende for de som ikke kjenner til denne siden av henne, valgt å presentere Mia Gundersen som jazzsanger på denne konserten. Tanken er å ta utgangspunkt i det musikalske samarbeidet mellom Billie Holiday (Lady Day) og saksofonisten Lester Young (Prez), et partnerskap som for mange er et høydepunkt i jazzhistorien.

Musikalsk ansvarlig og pianist er Per Husby, Stig Hvalryg spiller bass og Marcus Lewin trommer.

 
12.08 Oslo Jazzfestival/ St. Edmund's Church
DUPLEX Lassen & Svendsen
2000 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

De som følger med i ung norsk jazz har ikke unngått å legge merke til saksofonisten Harald Lassen og bassisten Christian Meaas Svendsen.
Lassen spilte på festivalen i fjor med Pixel, de spiller begge i Mopti (som også spiller på festivalen med Bendik Baksaas i år), mens Meaas Svendsen også er med i Paal Nilssen-Love Large Unit på Victoria.De er kanskje beviset på at motsetninger tiltrekker hverandre og har allerede 3 utgivelser bak seg på NorCD, inkludert årets album «Èn».

 
12.08 Oslo Jazzfestival/ Kulturhuset
Krokofant
2100 entré , 20 år
Oslo jazzfestival

Power trioen Krokofant lar seg inspirere av gamle 70-tallshelter, men musikken de spiller er langt fra datert. Bandet består av Tom Hasslan, Axel Skalstad og Jørgen Mathisen, de to førstnevnte har begge vunnet Kongsberg jazzfestivals jazzstipend, og sistnevnte er en av de mest lovende saksofonistene landet har å by på. Til sammen blir de regnet som blant de mest spennende nye norske bandene. På Oslo jazzfestival kan du forvente en energifylt konsert med like mye kreativitet som eksplosivitet. Krokofant sparer ikke på noe. «Mer prog til folket!» sier Tom Hasslan, og prog skal det bli på Kulturhuset denne sommeren.

Aldersgrense: 20 år etter kl. 20.00. Kids in Jazz eller arrangementer på dagtid ta kontakt med Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema.

 
12.08 Oslo Jazzfestival/ Rockefeller
Tony Allen
2130 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Risikoen for løssluppen bruk av ”legende”-merkelappen er stor i programomtalene til en jazzfestival, men med en artist som den nigerianske trommeslageren Tony Allen er det likevel helt innafor.

Sist Allen spilte på en klubbscene i Oslo bestod så å si alle anmeldelser av hyllester, og med sitt strålende siste album Film of Life i ryggsekken regner vi med at det blir minst like god stemning denne gangen på Rockefeller.

 
12.08 Oslo Jazzfestival/ Oslo Domkirke
Paolo Vinaccia: Dommedag ? I følge Paulus
2200 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Paolo Vinaccia har vært i Norge siden 1979 og medvirket på et utall plateinnspillinger de siste tretti årene. I tillegg er han en fremtredende musiker i ulike jazz- og rock-sammenhenger. Han har arbeidet med musikere som Knut Reiersrud, Bendik Hofseth, Ståle Storløkken, Bugge Wesseltoft, Eivind Aarset, Arild Andersen og mange flere.

Gitarist Eivind Aarset er invitert med på denne konserten i tillegg til Det Norske Solistkor og dirigenten Grete Pedersen. Aarset er en musiker mange vil kjenne igjen fra samarbeid med bl. a Jon Hassell, David Sylvian, Bill Laswell, Jan Garbarek, Paolo Fresu, Nils Petter Molvær og Dhafer Youssef. Solistkoret har i mange år vært et av Norges ledende kor og består av profesjonelle sangere.

Paolo Vinaccia har invitert med seg David Solheim (lyd),Tord Knudsen (visuals) og Erlend Sæverud (video/images) for å utnytte Oslo Domkirke fullt ut med video og lysprojeksjoner. Dommedag – ifølge Paulus vil bli en unik audiovisuell opplevelse. Audun Aschim Steffensen har arrangert korsatsene. En urfremføring av et verk av en visjonær musiker og komponist, med et visuelt uttrykk skreddersydd for anledningen. Dette kan du ikke gå glipp av!

 
12.08 Oslo Jazzfestival/ Herr Nilsen
Lage Lund Trio
2200 entré , 20 år
Oslo jazzfestival

Lage Lund flyttet til USA etter videregående skole. Han var den første el-gitaristen som ble tatt inn til jazzprogrammet ved den anerkjente musikkskolen Juilliard School of Music. Siden har han vunnet den prestisjetunge konkurransen Thelonious Monk International Jazz Guitar Competition. I dag er Lage Lund etablert på New Yorks jazzscene og som en sentral aktør.

Lund har hittil utgitt 4 album i eget navn, og årets utgivelse Ildewild har blitt meget godt mottatt av anmeldere. Albumet er det tredje i triosetting med bassisten Ben Street og trommeslageren Bill Stewart, og med det fortsetter Lund å dyrke sitt håndverk. «Of the younger cats Lage is THE one”, sa Kurt Rosenwinkel om Lund. Det var godt han tok med seg gitaren til USA.

Til Oslo Jazzfestival kommer han denne gang med en trio bestående av Joe Sanders kontrabass (George Clayton) og Jorge Rossy slagverk (Brad Mehldau).

 
12.08 Oslo Jazzfestival/ Nasjonal Jazzscene Victoria
Elin Rosseland Kvintett
2200 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Elin Rosseland har vært en viktig aktør på den norske jazzscenen siden 80-tallet bl.a i grupper som Fair Play og Søyr. Hun studerte ved Norges Musikkhøgskole, og har siden jobbet som pedagog og musiker med stor kredibilitet i det norske jazzmiljøet.I fjor dannet hun igjen en kvintett under eget navn som nå debuterer på Oslo Jazzfestival.Kvintetten består av Shannon Mowday (sax), Jørn Øien (piano), Jo Skaansar (kontrabass) og Jakop Janssønn (slagverk). De spiller musikk av Rosseland og av gruppens medlemmer og jobber med å utvikle sitt eget uttrykk både individuelt og kollektivt.

Vi er veldig stolte over å kunne presentere Elin Rosselands nye kvintett på årets Oslo jazzfestival.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
13.08 Norges musikkhøgskole
Åpen mesterklasse: Sheila Jordan og Ivar Antonsen
1100 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Sheila Jordan er en legende blant jazzvokalister. Hun har jobbet med George Russel, Herbie Nichols, George Grunz, Carla Bley og Steve Kuhn. På 70-tallet var hun i Skandinavia og jobbet med Jan Garbarek, Arild Andersen, Palle Danielsson, Bobo Stenson og Jon Christensen. I tillegg til å være en utmerket scatsanger er Sheila Jordan en av de få som improviserer tekster som gir mening og rimer. Mesterklassen med Sheila er et must for jazzvokalister!

Ivar Antonsen (piano) er med som akkompagnatør, og er en av de mest framtredende norske jazzpianistene med ståsted i den amerikanske tradisjonen etter Bill Evans, Herbie Hancock og Chick Corea. Antonsen var i en årrekke bosatt i USA, etter hjemkomsten har han vært tilknyttet NMH som førsteamanuensis i jazzpiano og samspill.

Sheila Jordan opptrer på Nasjonal Jazzscene Victoria onsdag 12. August kl. 18.00 med Bjørn Alterhaug trio der Ivar Antonsen spiller piano.

 
13.08 Cosmopolite
BARNEKONSERT: Jazzfigur ? I tråd med musikken
1130 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Lille Håkon strever med å lære seg å sykle, mens trollet er på evig jakt etter gull. Alle dukkene vi møter i denne konserten har sitt å stri med. Det er utgangspunktet for jazz-cabareten ”I tråd med musikken”, hvor veteraner fra norsk jazzmiljø og norsk figurteater samarbeider om en stor musikk- og teaterforestilling.

Jazz og figurteater er ikke så ulike kunstformer som man skulle tro. Begge har sitt utgangspunkt i folkelige former, og begge bygger på improvisasjon. JazzFigur – i tråd med musikken hadde premiere I 2002 og har siden vært på en rekke turneer for Rikskonsertene – faktisk helt til India.

Besetning: Espen Rud er en av de mest rutinerte trommeslagerne i Norge. Han mottok norsk jazz` høyeste utmerkelse Buddy i 1983 og spellemannsprisen i 1998 for ”Rudlende”. Espen er en av Rikskonsertenes mest benyttede musikere i deres skole ogbarnehagekonsertvirksomhet siden tidlig på 80-tallet.

Knut Alfsen har Riksteaterets 3-årige elevskole i dukketeater. Han har hatt regiansvar og har deltatt som dukkespiller og skuespiller i en rekke prosjekter for barn og voksne, bla. a. ved Riksteateret, Rikskonsertene, NRK og TV2. Knut er i dag daglig leder for den frie teatergruppen Levende Dukker. Mer om figurteater på http://levendedukker.no

Kasper Skullerud Værnes, saksofonist fra Hamar bosatt i Oslo. Utdannet ved jazzlinjen på Norges Musikkhøgskole. Aktiv i flere band på den unge norske jazzscenen, bl a. trioen KNYST!.

Sebastian Haugen-Markussen spiller bass og er utdannet jazzbassist og musikkpedagog ved Norges musikkhøgskole. Han har sin egen kvarett – Sebastian Kvartett og spilelr i Magnolia Jazz Band.

Regissør for forestillingen er Elisabeth Grønning. Hun har mange års praksis som drama og førskolelærer og nå som høgskolelærer på barnevernslinja ved HIO.

 
13.08 Cosmopolite
BARNEKONSERT: Jazzfigur ? I tråd med musikken
1330 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Lille Håkon strever med å lære seg å sykle, mens trollet er på evig jakt etter gull. Alle dukkene vi møter i denne konserten har sitt å stri med. Det er utgangspunktet for jazz-cabareten ”I tråd med musikken”, hvor veteraner fra norsk jazzmiljø og norsk figurteater samarbeider om en stor musikk- og teaterforestilling.

Jazz og figurteater er ikke så ulike kunstformer som man skulle tro. Begge har sitt utgangspunkt i folkelige former, og begge bygger på improvisasjon. JazzFigur – i tråd med musikken hadde premiere I 2002 og har siden vært på en rekke turneer for Rikskonsertene – faktisk helt til India.

Besetning: Espen Rud er en av de mest rutinerte trommeslagerne i Norge. Han mottok norsk jazz` høyeste utmerkelse Buddy i 1983 og spellemannsprisen i 1998 for ”Rudlende”. Espen er en av Rikskonsertenes mest benyttede musikere i deres skole ogbarnehagekonsertvirksomhet siden tidlig på 80-tallet.

Knut Alfsen har Riksteaterets 3-årige elevskole i dukketeater. Han har hatt regiansvar og har deltatt som dukkespiller og skuespiller i en rekke prosjekter for barn og voksne, bla. a. ved Riksteateret, Rikskonsertene, NRK og TV2. Knut er i dag daglig leder for den frie teatergruppen Levende Dukker. Mer om figurteater på http://levendedukker.no

Kasper Skullerud Værnes, saksofonist fra Hamar bosatt i Oslo. Utdannet ved jazzlinjen på Norges Musikkhøgskole. Aktiv i flere band på den unge norske jazzscenen, bl a. trioen KNYST!.

Sebastian Haugen-Markussen spiller bass og er utdannet jazzbassist og musikkpedagog ved Norges musikkhøgskole. Han har sin egen kvarett – Sebastian Kvartett og spilelr i Magnolia Jazz Band.

Regissør for forestillingen er Elisabeth Grønning. Hun har mange års praksis som drama og førskolelærer og nå som høgskolelærer på barnevernslinja ved HIO.

 
13.08 Oslo Jazzfestival/ Spikersuppa
Nordisk Showcase: Mikko Sarvanne Hip Company
1600 entré Gratis , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Mikko Sarvanne Hip Company ble dannet høsten 2013 og har gjort flere konserter i Finland, deriblant besøkt St. Petersburg Jazz Philharmonic Hall. I fjor høst vant bandet «Jazz Rising Star Award» og debutalbumet ble sluppet i mai 2015. Bandet spiller sanger komponert av dirigent Mikko Sarvanne:

«Melodi og følelser er de viktigste elementene i mine komposisjoner. Med bandet prøver vi å høre mer ut som en stort lite ensemble, enn et lite storband. Dette betyr å gi alle musikerne mer frihet og virkelig la dem kanalisere sine egne følelser til lytteren.”

 
13.08 Oslo Jazzfestival/ Spikersuppa
Nordisk Showcase: ZEMACHE
1700 entré Gratis , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

ZEMACHE har vært aktiv på den norske jazzscenen siden høsten 2013. Ensemblet er det ledende latin-jazzbandet i Norge og har spilt på diverse klubber i Bergen og Oslo-området.

 
13.08 Oslo Jazzfestival/ Nasjonal Jazzscene Victoria
Trygve Seim ? Helsinki Songs
1800 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Dette er navnet på den nye kvartetten Trygve Seim nå har startet opp sammen med norske Mats Eilertsen – kontrabass, estlenderen Kristjan Randalu – piano og finnen Markku Ounaskari – trommer. Seim har jobbet med både store og små ensembler og er en musiker som stadig finner nye veier.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
13.08 Oslo Jazzfestival/ Spikersuppa
Nordisk Showcase: Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet
1800 entré Gratis , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

I løpet av bare to år har Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet etablert seg på den danske jazzscenen. Med deres debutalbum BBNJQ vant de i 2014 musikkpris for «Årets nye danske jazznavn». Juryen presenterte følgende begrunnelse:

Gruppen tar jazzsjangeren i sine egne hender, frigjøre seg fra konvensjoner, og bidrar dermed til å flytte sjangeren i nye retninger. Musikken er nysgjerrig, utforskende, innbydende og underholdende!

Bandmedlemmene i BBNJQ har sitt eget musikalske laboratorium av dyktige solister, som har et nesten telepatisk samspill. Hold øye med disse tungt bevæpnende jazzmusikerne!

 
13.08 Oslo Jazzfestival/ Oslo Domkirke
Magnolia Jazzband m/ Tracee
1900 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Tradisjoner er viktige, og tradisjonen tro inviterer Oslo Jazzfestival nok en gang Magnolia Jazzband tilbake til Oslo Domkirke. Dette blir bandets XX konsert på Oslo Jazzfestival, og med seg på laget i år har de Tracee Lewis Meyn som også var med dem på festivalen i 2011.

Magnolia Jazzband har vært en sentral del av norsk jazzliv i over 35 år. Bandet har et stort og trofast publikum her hjemme, men de spiller også regelmessig i Europa og har gjestet jazzens hjemby New Orleans en rekke ganger. Forankret i 1920- og 1930-tallets New Orleans-jazz, har Magnolia Jazzband et rikholdig kirkerepertoar med flere hundre kirkekonserter bak seg. Et utvalg av bandets repertoar kan høres på to meget vellykkede plateutgivelser: «In That Sweet Old Garden of Eden» fra 2002 og «An Evening Prayer» fra 2004.

Besetning: Tracee Lewis Meyn (vokal), Anders Bjørnstad (trompet), Georg Michael Reiss (klarinett), Gunnar Gotaas (trombone), Håkon Gjesvik (piano), Børre Frydenlund (banjo), Sebastian Haugen (bass), Torstein Ellingsen (trommer)

 
13.08 Oslo Jazzfestival/ St. Edmund's Church
Vilde&Inga
2000 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Vilde Sandve Alnæs og Inga Margrete Aas utgjør duoen Vilde & Inga. Sammen spiller de akustisk fritt improvisert musikk med besetningen fiolin og kontrabass.

Siden 2010 har de jevnlig spilt konserter i Norge og i utlandet, og opptrådt på festivaler som Kongsberg Jazzfestival, Only Connect Festival of Sound, Vinterlyd festival, Ultima og Sound Disobedience. I løpet av denne tiden har de også spilt med artister som Sidsel Endresen, Ingar Zach, Christian Wallumrød, Ivar Grydeland, Henrik Munkeby Nørstebø, Okkyung Lee m.fl.

 
13.08 Oslo Jazzfestival/ Chat Noir
Harr&Hartberg
2000 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Skuespiller Thorbjørn Harr og komponist og bassist Aslak Hartberg er jazzprosjektet Harr & Hartberg. Thorbjørn fikk i fjor internasjonalt gjennombrudd med sin rolle i den amerikanske TV serien Vikings, mens Hartberg igjen nyter stor suksess med Klovner i kamp etter nesten åtte års pause.

Selv om begge er mest kjent for andre prosjekter deler de en glødende jazzintersse.Thorbjørn har drevet med musikk hele livet, både som vokalist og saxofonist. Hartberg er hovedfagutdannet jazzbassist, og var i mange år fast bassist med bl a Jon Eberson og var med på å starte Shining, der han spilte bass på de tre første platene. I tillegg var han å se på fjorårets festival med prosjektet The Fuzz.

På årets festival kan du oppleve Harr & Hartberg live på Chat Noir sammen med et superlag av musikere bestående av Trygve Seim, Sjur Miljeteig, Jørn Øien og Erland Dahlen.

 
13.08 Oslo Jazzfestival/ Cosmopolite
Amira Medunjanin m/ Bojan Z
2100 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Amira Medunjanin er en av de flotteste sangerne fra Bosnia. Da Amira var barn i Sarajevo på 70-tallet hadde Bosnisk folkemusikk sin renessanse. Hennes mor var den første som introduserte sevdalinka – sevdah-sanger for henne, og siden den tid har hun blitt en av de fremste utøverne av denne vakre musikken.

Sevdah kan ikke direkte oversettes til norsk, men har flere betydninger. Lengsel og kjærlighet, forelskelse, hjertesorg og begjær er oftest temaer. Amira strekker seg etter å skape et eget uttrykk og finne nye kontekster og former innenfor den tradisjonsrike sjangeren, og det har hun fått til. De seneste årene har Amira blitt en av de mest anerkjente Sevdah-sangerne og blant Bosnias viktigste, mest fortryllende og uttrykksfulle stemmer. Bosnias Billie Holiday har hun blant annet blitt kalt, det er en artist Amira selv har stor respekt for.

Med seg til Oslo jazzfestival har hun Bojan Z, den anerkjente og prisvinnende serbiske jazzpianisten som har gitt ut åtte album i eget navn og også jobber som produsent.. I tillegg medvirker gitaristen Ante Gelo og bassisten Zvonimir Sestak. Vi kan love en stemningsfull balkansk aften på Cosmopolite som du sent vil glemme.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
13.08 Oslo Jazzfestival/ Kulturhuset
Mopti & Bendik Baksaas
2100 entré , 20 år
Oslo jazzfestival

Mopti har i kjølvannet av JazzIntro-seieren i 2012, og det etterfølgende debutalbumet “Logic”, tatt store steg som band og individuelle musikere. Med Baksaas som et fullt integrert medlem har bandet fortsatt å utforske de grenseløse mulighetene som finnes i formatet og, skal vi tro norsk presse, skapt et univers de står helt alene om. Mopti & Bendik Baksaas utfordrer seg selv og lytteren i møte mellom moderne jazz og eksperimentell hip-hop, det låter vilt, fritt, groovy og tidvis ganske farlig.

Harald Lassen – saxofoner, vok. Kristoffer Eikrem – trompet David Aleksander Sjølie – gitar, vok. Christian Meaas Svendsen – bass Andreas Wildhagen -trommer Bendik Baksaas – DJ

 
13.08 Oslo Jazzfestival/ Buckley's
Prima Vista Social Club
2100 entré , 20 år
Oslo jazzfestival

Prima Vista Social Club består av 6 musikere fra øverste hylle, inkl. Oslo’s sprekeste blåserekke. Prima Vista Social Club lover et forrykende, hardswingende og ikke minst, svært humørfylt show!

Bandet består av:

Svein Erik Martinsen Ånestad; vokal og gitar Erik Eilertsen, trompet Håvard Fossum, saksofon Kristoffer Kompen, trombone Jens Fossum, bass Torstein Ellingsen, trommer

Aldersgrense: 20 år eller i følge med voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
13.08 Oslo Jazzfestival/ Herr Nilsen
Ole Børud
2200 entré , 20 år
Oslo jazzfestival

Søk på «Ole Børud» på YouTube, og du vil finne drøssevis av videoer hvor håpefulle musikanter verden rundt forsøker å bryne sine ferdigheter på komposisjoner fra hans to foregående album.

Børuds to siste album har solgt oppunder ti tusen fysiske eksemplarer i Skandinavia og Japan, noe som mildt sagt er respektable tall i dagens digitale virkelighet.

 
13.08 Oslo Jazzfestival/ Nasjonal Jazzscene Victoria
Hans Mathisen ? The Island
2200 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

En av fjorårets mest bejublede jazzutgivelser kom fra gitaristen Hans Mathisen. Musikken bærer med seg estetikken fra den europeiske jazzscenen i tillegg til virtuositeten fra den amerikanske jazztradisjonen. De lyriske og melodiske stemningene og den transiente lydpaletten kjent fra ECM-utgivelsene er kombinert med den moderne jazzens estetikk på en personlig måte.

Med seg til Oslo Jazzfestival har han den engelske keyboardisten Jason Rebello som i lengre perioder har jobbet med størrelser som Sting, Peter Gabriel, Jeff Beck, Manu Katché og Chaka Khan. I tillegg består denne sekstetten av kjente og velrenommerte norske navn som Petter Wettre på saksofoner, Eckhard Baur trompet, Per Mathisen bass og Hermund Nygård trommer.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
14.08 Norges musikkhøgskole
Åpen mesterklasse – Petter Wettre & Jason Rebello
1100 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Jason Rebello (piano) startet som 20–åring med å få Wayne Shorter til å produsere sin første plate. Kort tid etter spilte han i Shorters band, og jobbet med Branford Marsalis og Tommy Smith. De siste 20 årene har Jason i lengre perioder arbeidet med artister som Sting, Peter Gabriel, Jeff Beck, Manu Katchè og Chaka Khan.

Petter Wettre (saksofon) har laget 18 album i eget navn, og samarbeidet med størrelser som Dave Liebman, George Garzone og Manu Katchè, samt et stort antall norske og skandinaviske musikere bl.a. Arild Andersen og Jon Christensen. Han har sitt eget band Petter Wettre Next Generation.

Fokuset i denne mesterklassen blir på formidling – nerver, lytting, timing, prøve for hardt, slappe av, selvbevissthet osv. Studentbandene spiller og blir coachet av disse erfarne herrene. Rebello og Wettre spiller også på Oslo Jazzfestival med Hans Mathiesen – The Island på Nasjonal Jazzscene Victoria torsdag 13. August kl. 22.00

 
14.08 Oslo Jazzfestival/ Spikersuppa
Nordisk Showcase: Don-Qui 5
1600 entré Gratis , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Don-Qui 5 er en punk-jazz kvintett basert i Gøteborg. Med kraftige og hyperenergisk komposisjoner, frie improvisasjoner og inspirasjon fra både rock, punk, jazz og verdensmusikk, vil kvintetten tvinge deg inn i øyeblikket med galskap, intensitet og latter.

 
14.08 Oslo Jazzfestival/ Spikersuppa
Nordisk Showcase: Sandra Borøy
1700 entré Gratis , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Improvisatoriske øyeblikk står sterkt i sentrum når Sandra Borøy og hennes medmusikere inntar scenen. Samspillet deres har vokst enormt siden de startet samarbeidet i 2012 og deres musikalske referanser møtes i en popinfluert jazzgate. Låtskriver Sandra Borøy lar seg tydelig inspirere av instrumentalmusikkens føringer og dette utfoldes i komposisjonene hennes. Sammen speiler de livets ulike kvaliteter gjennom åpenhjertige tekster, lekende melodier og særegne harmonier – der målet er å få med lytteren med på en musikalske reise som handler om akkurat her, akkurat nå.

 
14.08 Oslo Jazzfestival/ Nasjonal Jazzscene Victoria
Paal Nilssen-Love Large Unit
1800 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Large Unit lyver ikke på navnet. De består av hele tolv medlemmer fra Norge, Finland, Sverige og Danmark, og musikken de spiller kan også bare karakteriseres som stor. Trommeslageren Paal Nilssen-Love er en av de mest profilerte musikerne i Norge, og har vært med i og bidratt til utallige band som Element, The Thing, OffOnOff, Ballister, Hairy Bones, Chicago Tentet, Original Silence og Atomic, i tillegg til egne soloprosjekter de siste 20 årene.

Besetning:

Thomas Johansson (NO) – kornett og flugelhorn Mats Äleklint (SE) – trombone Julie Kjær (DK) – altsax and fløyte Klaus Holm (NO) – alt- og baritonsax Per Åke Holmlander (SE) – tuba Børre Mølstad (NO) – tuba Ketil Gutvik (NO) – el,gitar Tommi Keranen (FIN) – electronikk Jon Rune Strøm (NO) – bass Christian Meaas Svendsen (NO) –bass Andreas Wildhagen (NO) – Trommer og perkusjon Paal Nilssen-Love (NO) – Trommer og perkusjon Christian Obermayer (NO) – lyd

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
14.08 Oslo Jazzfestival/ Spikersuppa
Nordisk Showcase: WIZOWA
1800 entré Gratis , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

WIZOWA er en sørafrikansk jazzkvartett. Medlemmene er alle studenter fra Wits University i Johannesburg, der de for tiden studerer musikk. De spiller musikk forankret i den sørafrikanske jazztradisjonen, men er også inspirert av andre kulturer i Afrika, i tillegg til jazzstiler fra Europa, Nord- og Sør-Amerika.

 
14.08 Oslo Jazzfestival/ Oslo Domkirke
Campbell Brothers ? A Love Supreme
1900 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

The Campbell Brothers består av brødrene Chuck og Darick på steelgitarer, henholdsvis pedal og lapsteel. Den tredje broren Phil spiller elgitar, og hans sønn Carlton er trommeslager. I tillegg har de med seg bassisten Daric Bennett og gospelsangeren Tiffany Godette. Sammen viderefører de tradisjonen i denne delen av gospelmusikken som ble gjort kjent av Willie Eason i afroamerikanske kirker på 30-tallet som Sacred Steel. Chuck og Darick Campbell har hver for seg vært musikere fra tenårene av. De har jobbet med denne unike musikksjangeren i flere tiår, og er blant de fremste bærerne innenfor denne tradisjonen.

Dette året har The Campbell Brothers tatt med seg A Love Supreme og steelgitarene ut i verden og opptrer nå både i kirker og konsertsaler. Under årets Oslo jazzfestival er det Oslo Domkirke som er valgt som konsertarena 1 år etter urfremføringen og 50 år etter at Coltranes album ble utgitt.

 
14.08 Oslo Jazzfestival/ Chat Noir
Sinatra 100 år: Sinatra Songbook & Hilde Louise Asbjørnsen
2000 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

I år markerer vi Sinatras 100 årsdag med en fantastisk konserthyllest. På scenen finner du Hilde Louise Asbjørnsen, Ingar Kristiansen og The Sinatra Songbook sammen med Marinemusikkens storband.

Hilde Louise Asbjørnsen er en jazz chanteuse, låtskriver og scenekatt, og fremstår som en sjelden kombo: dels musiker, poet og historieforteller. Hun gjør stor suksess som soloartist og musikalstjerne på teaterscenen, og har gitt ut ti kritikerroste album i jazzens grenseland. Sinatra er utvilsomt en stor inspirasjon- og fascinasjonskilde.

Ingar Kristiansen er kjent som Norges største Sinatra-tolker, men er først og fremst en mann som groover og ruver i crooner-sjangeren. Han brukes hyppig av ulike ensembler rundt i landet, men trives i særdeleshet med sitt faste band The Sinatra Songbook.

Marinemusikkens storband har et sjelden godt forhold til swingmusikk og er kanskje det storbandet som behersker sjangeren best her til lands. Musikalsk hovedarrangør og band-leder for anledningen er Lars Erik Gudim.

 
14.08 Oslo Jazzfestival/ Buckley's
Babylon Brothers
2100 entré , 20 år
Oslo jazzfestival

Babylon Brothers er et fyrverkeri av et jazzrockband ledet av gitaristen Staffan William-Olsson fra The Real Thing, Mezzoforte og Sons Of Angels. Staffan er opprinnelig fra Gøteborg, men flyttet til Oslo allerede i 1986 og har siden vært en sentral person i jazzmiljøet i hovedstaden. Med på laget har han Norges ledende trommevirtuos Erik Smith, keyboardisten Frode Østang Mangen og bassisten Tom Erik Antonsen. Musikken er hovedsaklig skrevet av Staffan, og stilistisk ligger det et sted mellom Jeff Beck, Larry Carlton og George Benson. Bandet fikk strålende mottakelse for debut-CDen utgitt på Real Records.

Aldersgrense: 20 år eller i følge med voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
14.08 Oslo Jazzfestival/ Cosmopolite
Knut Reiersrud Band feat. Billie Van
2100 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Mighty Sam McClain er dessverre nødt til å avlyse norgesturné pga hjerneslag. Inn som erstatter kommer norske Billie Van, som sammen med Reiersrud vil gjøre både McClain-låter og eget repertoar, samt såklart Reiersruds eget.

Billie Van får plutselig muligheten til å gjøre som Dusty Springfield – å spille fantastiske soullåter med supermusikere, en pakke som blir ganske annerledes enn utgangspunktet, men som nok kan vise seg å bli like spennende! Og med Reiersruds rimelig potente band: David Wallumrød – keys, Nikolai Hængsle Eilertsen – bass, Bjørn Holm – gitar og Andreas Bye – trommer, kan det vel i grunnen ikke gå så galt.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
14.08 Oslo Jazzfestival/ Nasjonal Jazzscene Victoria
Enrico Rava/Enzo Favata ? The Dark Side of Jazz
2200 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Samarbeidet mellom Enzo Favata og Enrico Rava har fått tittelen The Dark Side Of Jazz og sveiper innom den psykedeliske tidsepoken i rock og jazz. Med et energisk band bestående av UT Gandhi trommer, Danilo Gallo el.bass og Marcello Peghin på gitar sammen med Enrico og Enzos lyriske dialoger på topp, ligger dette an til å bli en minneverdig kveld på Oslo Jazzfestival.

Konserten arrangeres i samarbeid med Det italienske kulturinstitutt.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
14.08 Oslo Jazzfestival/ Herr Nilsen
Live Foyn Friis
2200 entré , 20 år
Oslo jazzfestival

Danmarks nye jazzstjerne er norsk og heter Live Foyn Friis. Hennes musikalske landskap spenner bredt fra tradisjonell storbandjazz til det mer sarte og moderne indie-flørtende uttrykket som kommer frem i indie-jazzkvartetten «Live Foyn Friis» som vi får oppleve under Oslo Jazzfestival.

Hun har den siste tiden turnert og spilt utsolgte konserter i Tyskland, og bl.a blitt nominert til Danish Music Award for beste vocal jazz album og blitt kåret til årets unge jazzkomponist av DR (Danmarks Radio) og Danmarks nye jazzstjerne av DPA (Danske Populær Autorer). Ved siden av arbeidet med kvartetten under sitt eget navn, Foyn Trio! som hun startet i 2009 og diverse storband, har hun opptrådd med kjente navn som Bugge Wesseltoft og Jarle Bernhoft i moderlandet.

 
14.08 Oslo Jazzfestival/ Nasjonal Jazzscene Victoria
Enrico Rava/Enzo Favata ? The Dark Side of Jazz
2200 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Samarbeidet mellom Enzo Favata og Enrico Rava har fått tittelen The Dark Side Of Jazz og sveiper innom den psykedeliske tidsepoken i rock og jazz. Med et energisk band bestående av UT Gandhi trommer, Danilo Gallo el.bass og Marcello Peghin på gitar sammen med Enrico og Enzos lyriske dialoger på topp, ligger dette an til å bli en minneverdig kveld på Oslo Jazzfestival.

Konserten arrangeres i samarbeid med Det italienske kulturinstitutt.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
15.08 Nasjonal jazzscene
BARNEKONSERT: Fra Buenos Aires til Rio
1130 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Én brasiliansk og to norske musikere tar publikum med på en rytmisk reise fra Argentina til Brasil. Veteran Celio de Carvalho er perkusjonist fra Rio de Janeiro, der choro- og bossa nova musikken ble født. Pianist André Bongard er ekspert på klassisk argentinsk tangomusikk. Jazzmusiker Kristoffer Kompen er den nye norske trombonestjernen som allerede i 2010 ble tildelt Oslo Jazzfestivals Young Star-stipend. Publikum får blant annet oppleve Celio fortelle spennende eventyr, høre lidenskapelig tango (Milonga Del Angel), og danse til energiske sambarytmer med allsang (Mas Que Nada). Alt formidlet med ekte søramerikansk spilleglede!

Forestillingen er produsert av Torstein Ellingsen, Rikskonsertene.

 
15.08 Nasjonal jazzscene
BARNEKONSERT: Klangbein
1400 entré , Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Sint som en okse? Blid som ei lerke? Har du hørt musikk som gjør deg gira, blid eller sur? Musikk kan påvirke humøret vårt, og dette vil “Klangbein” vise på konsertene sine. Vennene Morten og Ole Jørn spiller improvisert musikk på forskjellige blåseinstrumenter. Duoen vil ta publikum med på en oppdagelsesreise i ulike stemninger. De beveger seg gjennom hverdagssituasjoner som barna lett kan gjenkjenne og bruker både musikk og mimikk på en leken og humoristisk måte.

Klangbein har i løpet av 10 år spilt over 1100 konserter i 6 forskjellige land. Duoen består av Morten Barrikmo (klarinetter) og Ole Jørn Myklebust (trompeter). Morten er kjent fra bl.a. Oslo Sinfonietta, BOA og Bull of the Year. Ole Jørn har jobbet tett med Mari Boine de siste 10 år, i tillegg har han sitt eget soloprosjekt; «Jorba». Han er også å finne i Jonas Fjeld sitt band.

 
15.08 Oslo Jazzfestival/ Buckley's
Hot Club de Norvege
1600 entré , 20 år
Oslo jazzfestival

Hot Club de Norvege er et av Norges hotteste liveband, og er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. De regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og et unikt sound.

Gruppa består av Jon Larsen gitar, Finn Hauge fiolin og munnspill, Per Frydenlund gitar og Svein Aarbostad kontrabass.

Aldersgrense: 20 år eller i følge med voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
15.08 Oslo Jazzfestival/ Herr Nilsen
Andreas Loven
1600 entré , 20 år
Oslo jazzfestival

Andreas Loven er komponist og pianist fra Tromsø/Oslo.Andreas studerte jazz på South African College of Music og er for tiden bosatt i Cape Town. Nangijala er hans debutalbum, og i løpet av 2014 har musikken hans blitt presentert på National Jazzscene og jazzklubbene Orbit og Straight No Chaser i Sør-Afrika. Buddy Wells er saksofonist, komponist og arrangør fra Capetown i Sør-Afrika. Spha Mdlalose er vokalist på Nangijala, og for første gang er trioen samlet i Norge.

 
15.08 Oslo Jazzfestival/ Nasjonal Jazzscene Victoria
Steve Kuhn Trio med Karin Krog
1800 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Steve Kuhn er av mange sett på som en av de største jazzpianistene. En stødig veteran som har jobbet med ”alle” og blitt lagt merke til både som solist og akkompagnatør. I tillegg har han samarbeidet med vår egen Karin Krog, som vil gjeste på konserten under Oslojazz. De to har spilt inn fire album sammen, senest Break of Day fra 2014 hvor de løfter standardlåter til et høyere og mer personlig nivå enn noen gang før.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
15.08 Oslo Jazzfestival/ Buckley's
Hedvig Mollestad Trio
2100 entré , 20 år
Oslo jazzfestival

Denne hardtslående instrumentaltrioen under ledelse av Hedvig Mollestad er endelig på Oslo Jazzfestivals program.

Med sine tre album på Rune Grammofon har bandet dyrket frem sitt signaturuttrykk der tung garasjerock møter progressiv improvisert jazz. Denne salige blandingen av Black Sabbath-type rock og Miles Davis-type impro har gitt dem strålende anmeldelser i Mojo, Uncut, Rolling Stone og The New York Times.

Bandet når ut bredt og er et av de få bandene som både får strålende anmeldelser i jazzblekker og figurerer i årsbestelister i Metall-magasiner. Bandet er utvilsomt på vei opp, og det blir nok lenge til neste gang du får oppleve dem på en så liten og intim klubb som Buckley’s.

Aldersgrense: 20 år eller i følge med voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
15.08 Oslo Jazzfestival/ Cosmopolite
Dhafer Youssef Band med Det Norske Blåseensemble
2100 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Dhafer Youssef ble bevisst sin interesse for musikk allerede som 6 åring i sitt hjemland Tunisia da hans bestefar introduserte ham for vers fra Koranen. Han testet dem ut i sin mors kjøkken, og senere i det lokale badet, hvor han kunne synge i timevis. Byens bønneroper oppdaget guttens stemme og ba ham om å spille inn bønnene for minareten. Slik fikk Dhafer sitt aller første publikum.

Sounden hans er unik; instrument og toner fra Nord-Afrika kombinert med muezzin-inspirert vokal og komposisjoner inspirert av persiske poeter kombinert med nordisk elektronisk jazz av ypperste klasse.

Det Norske Blåseensemble er 280 år gammelt, og Norges eldste orkester. Med en besetning på 24 musikere satser det Halden-baserte orkesteret blant annet på samtidsmusikk der de eksperimenterer i grenselandet der notert og improvisert musikk møtes.

På Oslo jazzfestival vil du få muligheten til å se og høre Dhafer Youssef hans band med Det Norske Blåseensemble fremføre Youssefs musikk arrangert av Kjetil Bjerkestrand. Det blir definitivt noe helt unikt og en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Konserten arrangereres i samarbeid med Oslo Kammermusikkfestival.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
15.08 Oslo Jazzfestival/ Herr Nilsen
Roy Hellvins Kvintett
2200 entré , 20 år
Oslo jazzfestival

Etter å ha vært musikalsk leder ved Oslo Nye Teater i en årrekke, er Roy Hellvin nå blitt pensjonist og er dermed tilbake til utgangspunktet – som frilans jazzpianist. Fra 1969 til 1982 var han medlem av Steen/Bergersen kvintett, en jazzgruppe som spesialiserte seg på bebop og latininspirert jazz. Denne kvintetten er nå rekonstruert med de to gjenværende medlemmene, Harald Bergersen, altsax/tenorsax, og Roy Hellvin. Ellers møter vi Geir Hauger, trompet, Stig Adolfsen, bass og Leif Osen,trommer.

 
15.08 Oslo Jazzfestival/ Nasjonal Jazzscene Victoria
Arild Andersen New Quartet
2200 entré , 18 år
Oslo jazzfestival

Arild Andersen har vært fast gjest på Oslo Jazzfestival med forskjellige prosjekter de siste årene, senest i fjor med suksessen Mingus i Aulaen. I år fyller han 70 og i den anledning utvides Arild Andersen trio med pianist Helge Lien og blir til kvartett.

Vi kan forvente en konsert med intens gruppesamhandling og sublim skjønnhet med Arild Andersens umiskjennelig fyldige bass og kreative kraft tydelig i sentrum av det hele.

Aldersgrense: 18 år eller i følge ved voksen. Kontakt Oslo Jazzfestival på info@oslojazz.no ang. vergeskjema, så informerer vi billettører og barpersonalet.

 
16.08 Herr Nilsen
Sesongstart for søndagsjammen
2000 entré gratis, 20 år
Herr Nilsen

Humørfylt jazzjam som foregår på byens beste jazzscene annenhver søndag. Herrene Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet. Bonger til aktive jammere. Velkommen!

 
16.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen: Sesongstart
2000 entré gratis, 20 år
Oslo Jazzforum

Jazzjam som foregår på en av byens beste jazzscene annenhver søndag! Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

Nytt for sesongen er at Oslo jazzforum er medarrangør.

 
17.08 Norges Musikkhøgskole, Lindemansalen
RAW: Musikkhøgskolens jazzslagverkensemble Extended Ground med Ståle Storløkken (orgel)
1930 entré 100/50 (i døra), Fri aldersgrense
Norges Musikkhøgskole

Musikkhøgskolens jazzslagverkensemble Extended Ground med Ståle Storløkken (orgel).

Extended Ground spiller slagverkmusikk komponert av Thomas Strønen. Abrupte beats, klanger, groover du gjerne vil danse til, men du får det ikke helt til. Med røtter i såvel vestafrikansk som vestlig amerikansk musikk og et skråblikk mot østen, øser Extended Ground av et stort repertoar innøvd på gehør. Gjennom signaler og hurtig manøvre, kan 8 slagkraftige musikanter hurtig bevege seg i tett samspill med solister. Tidligere har ensemblet jobbet med Eivind Aarset, Arve Henriksen, Torben Snekkestad og Prakash Sontakke.

Ståle Storløkken har for lengst befestet sin stilling som en av nåtidens viktigste tangentmakere enten det er i Elephant 9, Humcrush, Supersilent, BOL, Terje Rypdals Skywards eller med Motorpsycho. Det ikke alle vet, er at Storløkken jobbet som organist i Dombås kirke i sine spede ungdomsår. Senere har han spilt kirkeorgel med nevnte Motorpsycho, samt flere uforglemmelige solokonserter. Storløkkens bruk av kirkeorgel med analoge synther tilsier en dimensjon du ikke visste fantes.

 
18.08 Kulturhuset
Gutvik Ukentlig 2015 #4 Joe McPhee (US) & Paal Nilssen-Love Duo + Børre Mølstad Kvartett (Lasse Marhaug/Børre Mølstad/Ketil Gutvik) + Ungsoloen: Ola Djupvik
1930 entré Den gule grisen tar 50,-, 18 år
Konsertforeninga

Joe McPhee (US) & Paal Nilssen-Love Duo /sax/trommer

Børre Mølstad Kvartett (Lasse Marhaug/Børre Mølstad/Ketil Gutvik) /platespiller/tuba/gitar/

Ungsoloen: Ola Djupvik /trommer solo/

 
19.08 Mir
Blow Out! Festival 2015
1930 entré Dagsbillett: 300 / 200 Festivalpass: 750 / 600 (Pris etter skråstrek for medlemmer av Konsertforenin, 20 år
Konsertforeninga

Onsdag 19. aug Maria Chavez / Evan Parker / Paal Nilssen-Love / Ståle Liavik Solberg Tommi Keränen solo Susana Santos Silva / Christine Wodrascka / Christian Meaas Svendsen / Håkon Berre Frode Gjerstad / Nick Stephens / Magnus Skavhaug Nergaard / Andreas Wildhagen

Torsdag 20. aug Joe McPhee / Alex von Schlippenbach / Per Zanussi / Paal Nilssen-Love Maria Chavez solo Magda Mayas / John Russell Heat Death

Fredag 21. aug Will it float? Joe McPhee solo Not On The Guest List Schlippenbach trio

Lørdag 22. aug – Matiné på Cappelens Forslag Natalie Sandtorv / Steve Beresford Henrik Munkeby Nørstebø / Kristoffer Alberts / Nick Stephens

Kveldsprogram på Café Mir – info kommer!

 
20.08 Mir
Blow Out! Festival 2015
1930 entré Dagsbillett: 300 / 200 Festivalpass: 750 / 600 (Pris etter skråstrek for medlemmer av Konsertforenin, 20 år
Konsertforeninga

Onsdag 19. aug Maria Chavez / Evan Parker / Paal Nilssen-Love / Ståle Liavik Solberg Tommi Keränen solo Susana Santos Silva / Christine Wodrascka / Christian Meaas Svendsen / Håkon Berre Frode Gjerstad / Nick Stephens / Magnus Skavhaug Nergaard / Andreas Wildhagen

Torsdag 20. aug Joe McPhee / Alex von Schlippenbach / Per Zanussi / Paal Nilssen-Love Maria Chavez solo Magda Mayas / John Russell Heat Death

Fredag 21. aug Will it float? Joe McPhee solo Not On The Guest List Schlippenbach trio

Lørdag 22. aug – Matiné på Cappelens Forslag Natalie Sandtorv / Steve Beresford Henrik Munkeby Nørstebø / Kristoffer Alberts / Nick Stephens

Kveldsprogram på Café Mir – info kommer!

 
21.08 Mir
Blow Out! Festival 2015
1930 entré Dagsbillett: 300 / 200 Festivalpass: 750 / 600 (Pris etter skråstrek for medlemmer av Konsertforenin, 20 år
Konsertforeninga

Onsdag 19. aug Maria Chavez / Evan Parker / Paal Nilssen-Love / Ståle Liavik Solberg Tommi Keränen solo Susana Santos Silva / Christine Wodrascka / Christian Meaas Svendsen / Håkon Berre Frode Gjerstad / Nick Stephens / Magnus Skavhaug Nergaard / Andreas Wildhagen

Torsdag 20. aug Joe McPhee / Alex von Schlippenbach / Per Zanussi / Paal Nilssen-Love Maria Chavez solo Magda Mayas / John Russell Heat Death

Fredag 21. aug Will it float? Joe McPhee solo Not On The Guest List Schlippenbach trio

Lørdag 22. aug – Matiné på Cappelens Forslag Natalie Sandtorv / Steve Beresford Henrik Munkeby Nørstebø / Kristoffer Alberts / Nick Stephens

Kveldsprogram på Café Mir – info kommer!

 
22.08 Cappelens Forlag, Bernt Ankers gate 4
Blow Out! Festival 2015 – matiné
1500 entré Gratis, Fri aldersgrense
Konsertforeninga

Lørdag 22. aug – Matiné på Cappelens Forslag

Natalie Sandtorv / Steve Beresford Henrik Munkeby Nørstebø / Kristoffer Alberts / Nick Stephens

 
22.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Antonsen, Hvalryg, Olstad trio
1600 entré kr 150,-, 20 år
Oslo Jazzforum

Ivar Antonsen – piano Stig Hvalryg – bass Tom Olstad – trommer

 
22.08 Mir
Blow Out! Festival 2015 – lørdag
1930 entré Dagsbillett 300 / 200, Festivalpass 750 / 600, 20 år
Konsertforeninga

Lørdag 22. august

Extended Ground: Frode Gjerstad / Martin Küchen Per Oddvar Johansen / Trygve Seim Bauer-Anker Kvartett Kresten Osgood Organ Bonanza

Resten av festivalen:

Onsdag 19. august / Café Mir

Maria Chavez / Evan Parker / Paal Nilssen-Love / Ståle Liavik Solberg

Tommi Keränen solo

Susana Santos Silva / Christine Wodrascka / Christian Meaas Svendsen / Håkon Berre

Frode Gjerstad / Nick Stephens / Magnus Skavhaug Nergaard / Andreas Wildhagen

Torsdag 20. august

Joe McPhee / Alex von Schlippenbach / Per Zanussi / Paal Nilssen-Love

Maria Chavez solo

Magda Mayas / John Russell

Heat Death

Fredag 21. august

Will it float?

Joe McPhee solo

Not On The Guest List

Schlippenbach trio

Lørdag 22. august

Matiné på Cappelens Forslag

DUO – Natalie Sandtorv / Steve Beresford TRIO – Henrik Munkeby Nørstebø / Kristoffer Alberts / Nick Stephens

 
26.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Gagliardi/Albrigtsen Quintet
1600 entré kr 150,-, 20 år
Oslo Jazzforum

Gianni Gagliardi – tenorsaksofon Kasper Værnes – altsaksofon Erlend Slettevoll – piano Odd Steinar Albrigtsen – gitar Trygve Fiske – bass Tore Sandbakken – trommer

Gianni Gagliardi er en ung og talentfull New York basert saksofonist fra Spania på turne i skandinavia. Hans seneste album Nomadic Nature fikk strålende kritikker. På Nomadic nature spiller blant annet de kjente musikerene Gilad Hekselman, Mark Ferber, Luke Marantz og Alexis Cuadrado. Musikken kan beskrives som moderne jazz, inspirert av både fra den gamle jazztradisjonen fra Parker og Sonny Rollins i tillegg til å blande den moderne NY-soundet fra Mark Turner, Chris Cheek til Seamus Blake.

Gitarist Odd Steinar Albrigtsen som for øyeblikket er basert i New York har spilt ved flere anledninger med Gianni Gagliardi i New York og har tidligere spilt med sin kvartett på Herr Nilsen og rundt om i Norge og skandinavia og jobber for øyeblikket med sin debutplate som har release høsten 2015. Med I bandet er de talentfulle Kasper Værnes, Trygve Fiske og Tore Sandbakken som ellers spiller med musikere som Hanna Paulsberg, Paal Nilsen-Love, Håvard Wiik, Ine Hoem, Jørn Øien, Bergljot.

http://giannigagliardi.com/

http://oddsteinar-albrigtsen.com

 
27.08 Nasjonal jazzscene
Ola Kvernberg – Mechanical Fair
0200 entré Dørene åpner kl 19.00 240/190, 18 år
Nasjonal jazzscene

Ola Kvernberg har uvanlig raskt gått gradene fra bråmodent talent til fullblods komponist og orkesterleder. Liarbird (2011) viste oss en musiker som var i stand til å innfri egne skyhøye ambisjoner, og med fjorårets album Mechanical Fair gjør han krav på fast plass på det norske jazzparnasset.

Mechanical Fair var Kvernbergs takk for prisen-konsert på Kongsberg i 2013, og i utgangspunktet skrevet for kvintett. Trondheimsolistene meldte seg på, og verket ekspanderte og ble et uvanlig velintegrert og lykkelig ekteskap mellom jazz og kammerorkester. I jazzsammenheng reduseres strykere noen ganger til et karnapp – en musikalsk velstandsvorte – på det musikalske byggverket, men ikke i dette tilfellet. Trondheimsolistene er ikke bare et eget rom, de er hele førsteetasjen.

Denne konserten sparker i gang høsten på Victoria. Vi vet det kan bli tøft å toppe, men man skal som kjent ha noe å strekke seg etter. Standarden er herved satt!

Ola Kvernberg – fiolin, Kirsti Huke – vokal, perkusjon, autoharpe, Anja Lauvdal – piano, cembalo, harmonium, Petter Vågan – gitar, Even Helte Hermansen – gitar, Ole Morten Vågan – bass, Erik Nylander – trommer, Trondheimsolistene: Daniel Turcina – fiolin, Sigmund Tvete Vik – fiolin, Bergmund Waal Skaslien – bratsj, Øyvind Gimse – cello, Erlend Schei – kontrabass, Tor Breivik – lyddesign

– Konserten er støttet av NTNU –

Hør podkasten: Ola Kvernberg om plata som holdt på å koste alt, på André Løynings blogg Saftflaske.no

 
27.08
Høyt og Lavt
1900 entré Selges i døra, Fri aldersgrense

Høyt og Lavt dukker opp når vi minst venter det. Denne gangen har vi fått storfint besøk fra Singapore og blander oss inn på Bibliotekets eget arrangement med visningen av Life After Death From Above 1979. Torsdagskvelden starter med visning av filmen Life After Death From Above 1979 med påfølgende q&a med regissøren Eva Michon. Tett etterfulgt av fanzinerelease av Stunt Rock 3 fra Marhaug forlag. Kvelden avsluttes med konsert av Pan Gu i bibliotekets lokaler. Fredagen fortsetter med folkemusikk, improv, rock og støy. Se facebookevent for oppdatert info. Torsdag 27/8: 19.00 Life After Death From Above 1979 (Visning) 20.30 q&a med regissøren Eva Michon 21.00 Guro S. Moe release av Stunt Rock, samt bass solo. 21.30 Pan Gu (Leslie Low/Lasse Marhaug) Fredag 28/8: 20.00 Vilde&Inga + Espen Reinertsen 21.00 Kjekk ungdom (Vegar Vårdal/Håvard Skaset) 21.30 The Observatory (Sg) 22.30 Golden Retriever Billetter kjøpes i døra. Arrangementet finner sted på Deichmanske bibliotek Grünerløkka Schous plass 10

 
28.08 Kulturhuset, Youngstorget
Andreas Haddeland Trio
1800 entré 100,- i døra, Fri aldersgrense
Kulturhuset

Lettbeint, lyttende og lekent!

Bandet gav i fjor ut platen ”Tilhørighet” til svært positiv omtale i pressen: …eit album det står respekt av» Roald Helgheim, Dagsavisen «…en trio där musikerna oavbrutet lyssnar inåt, på varandra, i nära samspel» Johan Scherwin, Salt Peanuts

Andreas Haddeland (gitar), Lars Tormod Jenset (bass), Ulrik Ibsen Thorsrud (trommer)

Bill: 100,- i døra

Foto: Tom Ståle Engebretsen

 
28.08 Deichman, Schous Plass 10
Høyt og Lavt
2000 entré Billetter selges i døra., Fri aldersgrense
Høyt og Lavt

Høyt og Lavt dukker opp når vi minst venter det. Denne gangen har vi fått storfint besøk fra Singapore og blander oss inn på Bibliotekets eget arrangement med visningen av Life After Death From Above 1979. Torsdagskvelden starter med visning av filmen Life After Death From Above 1979 med påfølgende q&a med regissøren Eva Michon. Tett etterfulgt av fanzinerelease av Stunt Rock 3 fra Marhaug forlag. Kvelden avsluttes med konsert av Pan Gu i bibliotekets lokaler. Fredagen fortsetter med folkemusikk, improv, rock og støy. Se facebookevent for oppdatert info.

Torsdag 27/8: 19.00 Life After Death From Above 1979 (Visning) 20.30 q&a med regissøren Eva Michon 21.00 Guro S. Moe release av Stunt Rock, samt bass solo. 21.30 Pan Gu (Leslie Low/Lasse Marhaug)

Fredag 28/8: 20.00 Vilde&Inga + Espen Reinertsen 21.00 Kjekk ungdom (Vegar Vårdal/Håvard Skaset) 21.30 The Observatory (Sg) 22.30 Golden Retriever Billetter kjøpes i døra. Arrangementet finner sted på Deichmanske bibliotek Grünerløkka Schous plass 10 ​

 
28.08 Nasjonal jazzscene
Cæcilie Norby og Lars Danielsson
2100 entré Dørene åpner kl. 20.00 - 260/210, 18 år
Nasjonal jazzscene

Danmark er et deilig land, ikke minst fordi de har Cæcilie Norby. Etter mer enn tre suksessrike tiår i musikkens tjeneste og en halv million solgte album er det ikke en overdrivelse å kalle henne Danmarks vokaldronning. Fra slutten av nittitallet har Cæcilie Norby konsentrert seg om jazzen, gjerne i samarbeid med sterke navn som NHØP, Kurt Elling, John Scofield eller Dianne Reeves. Lars Danielsson, den svenske, naturalisert danske, bassisten med den store lyriske tonen, har vært fast medspiller for Norby i mange, mange år, og nå har de endelig gjort et rent duo-album sammen. Norsk release skjer på Victoria. Vi er stolte over å kunne tilby publikummet vårt den første muligheten til å høre to av Skandinavias fineste musikere i tett og intimt samspill.

Cæcile Norby – vokal, Lars Danielsson – bass, piano

 
29.08 Stortorvets gjæstgiveri
Magnolia jazzband
1330 entré gratis, Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

Dette orkesteret har fulgt denne jazzklubben gjennom 40 år! Magnolias jazzrepertoar er representativt for den typen musikk som oftest spilles på NOWJC, denne genuine New Orleansjazzen, slik vi kjenner den fra 20/30/40-tallet, og som gir oss opplevelsen av noe ærlig, rotekte og medrivende. Om det er denne typen jazz du liker, har du funnet klubben som gir deg hva ditt musikkhjerte begjærer!

Anders Bjørnstad tp, Georg Reiss cl/sax, Gunnar Gotaas tb, Håkon Gjesvik pno, Børre Frydenlund bjo/vo, Sebastian Haugen Markussen bass, Torstein Ellingsen drms www.magnoliajazzband.com/

 
29.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Dave Edge kvartett
1600 entré kr 150,-, 20 år
Oslo Jazzforum

Dave Edge – saksofon Anders Aarum – piano Jens Fossum – bass Hermund Nygård – trommer

 
29.08 Buckleys, Lille Grensen 7
Jazzbanditt @ Buckleys Roots & Blues Joint, Oslo lørdag 29. august 2015
2100 entré http://www.billettservice.no/event/jazzbanditt-billetter/470955, 20 år
Buckleys

Det er veldig spennende når strengejazzen får sjansen til å utfolde seg på nye scener i Oslo, så når det først skjer håper vi dere blir med på festen! Det har seg nemlig så at Jazzbanditt infiltrerer Buckleys Roots & Blues Joint i Oslo, Lille Grensen 7, og inviterer herved til kalas og konsert lørdag den 29. august kl 21.00, KOM KOM, velkommen skal eders være, vi gleder oss til å se deg und dere!

Litt om eventen: Jazzbanditt er en akustisk trio fra Oslo. I 2011 mottok de strålende kritikker for debutalbumet “Nilsen/Breistein/Stemkens/Skrove” – anmelderne trillet utelukkende 5´ere og 6`ere. Bandet fikk ros for sin evne å fornye en sjanger sterkt preget av utallige coverversjoner av diverse Django Reinhardt komposisjoner.

Siden den gang har trioen ikke ligget på latsiden. De har tilbrakt et år som musikere i Paris, bidratt på internasjonale prosjekter og innspillinger, samt gjort en rekke liveopptredener både utenlands og på Norges største jazzfestivaler.

I 2013 slapp de albumet “2.0.” – igjen til utelukkende toppkritikker. Der debutalbumet var mer forankret i tradisjonell string-swing, handlet “2.0.” om å sprenge grenser. Et sterkt fokus på melodi, arrangement og bevisst instrumentbehandling gjorde “2.0.” til et svært variert, og endog trendsettende innen sjangeren.

Med “2.0.” ble Jazzbanditt for alvor lagt merke til – NRK Jazzradioen lagde et times portrettprogram om bandet, og de ble i sommer booket til hovedscenen under verdens største string-swing festival, Festival du Django Reinhardt i Samois utenfor Paris. Det kan også nevnes at Jazzbanditt i 2015 spilte for et utsolgt Cosmopolite under Djangofestivalen i Oslo for femte år på rad – noe som er enestående og sier litt om posisjonen bandet har i miljøet her hjemme.

Stian Vågen Nilsen, gitar Knut Bendik Manger Breistein, gitar Egil Stemkens, kontrabass

cc: 150,-

Se Facebook-event her:

https://www.facebook.com/events/492028797631676/

Se også hjemmesiden til Buckleys:

http://www.buckleys.no

Eller:

http://www.jazzbanditt.com/

https://www.facebook.com/Jazzbanditt

 
29.08 Nasjonal jazzscene
Jassbox: WackWack #2
2100 entré Dørene åpner kl 21.00 - gratis inngang!, 20 år
Nasjonal jazzscene

Jassbox sparker igang sesongen med en best of, top of the pops, klin kokkos gøyal alt-som-er-bra fest!

Ikveld holdes jassdans session WackWack #2, med Thormodsætrene på kontrabass og trommer, Anders Årum på piano og Erik Holm på perk. Via direkteimport kommer en jassdanser fra London og holder en fripose»klasse» fra 22-23. Dette blir gøy, la deg svinge!

Videre utover kvelden viser DJene Erik Holm og Espen Horne hvordan man koker fest på jazz, jingler og annen musikk med slinger. Det er ut på gulvet-garanti og varme såler, bredt glis og dobbel hjerterytme. Vi gleder oss til pangstarten av en ny Jassbox-sesong!

 
30.08 Herr Nilsen
Søndagsjam
2000 entré gratis, 20 år
Herr Nilsen

Humørfylt jazzjam som foregår på byens beste jazzscene annenhver søndag. Herrene Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet. Bonger til aktive jammere. Velkommen!

 
30.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Søndagsjammen
2000 entré gratis, 20 år
Oslo Jazzforum

Jazzjam som foregår på en av byens beste jazzscene annenhver søndag! Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

Nytt for sesongen er at Oslo jazzforum er medarrangør.

 
31.08 Herr Nilsen
Plateslipp: Michael Bloch trio «First Light»
2100 entré 150, 18 år
Herr Nilsen

Trioen har sitt utspring i begynnelsen av 2014 da trommeslageren Anders Thorén tok kontakt med Bloch for et samarbeid. Det viste seg raskt at begge hadde mye til felles. Blant annet var begge i gang med å etablere seg på nytt etter lengre tids avbrudd fra musikerkarrieren og begge var ivrige etter å jobbe hardt for å utvikle seg som musikere. Siden den gang har de møttes regelmessig til felles øvinger og målrettet innsats for å utvikle et musikalsk ståsted.

På samme tid etablerte Thorén sitt eget plateselskap, AMP Music & Records. Han bestemte seg da for å gjøre et plateprosjekt ut av samarbeidet med Bloch, og valget falt til slutt på trioformatet, med Frode Berg på bass. Plata ble spilt inn i Nilento studio i Gøteborg på forsommeren, og nå er deres første utgivelse, «First Light», klar for å slippes.

Trioen spiller lyrisk, melodiøs og tidvis hardtsvingende jazz, inspirert av pianister som Bill Evans, Keith Jarrett og Chick Corea samt nyere europeisk jazz og samtidsmusikk. Bandet spiller i hovedsak egenkomponert materiale, ispedd noen standardlåter og noen frie improvisasjoner.

Michael Bloch – piano Frode Berg – bass Anders Thorén – trommer