Konsertforeninga / New Orleans Workshop Jazzclub / Oslo jazzforum / Kampenjazz / Oslo Jazzfestival / Nasjonal jazzscene, Victoria / Dans for voksne / all Ears / Blå, Brenneriveien 9 / Fritt Fall / Cosmopolite /
APRIL 2019 « »
S
M
T
O
T
F
L
 
       
03.04.2019 Jazzodyssé hjem i stua di
Andreårsstudentene ved jazzlinja i Trondheim besøker Victoria Nasjonal jazzscene onsdag 3.april og konserten strømmes til de tusen hjem på YouYube: https://youtu.be/Pn1YmHWmod4

 

10.01.2019 Endelig All Ears!
Så er omsider festivalåret 2019 i gang og All Ears er første arrangement ut. Vi er klare for tre dager med fri improvisasjon, støy og karaoke (!). Hurra!

 

30.11.2018 Rune Grammofon 20 år!
Fredag 30.nov og lørdag 1.des feirer labelen Rune Grammofon 20 år med storstilt musikalsk jubalong for et utsolgt Nasjonal jazzscene Victoria. Folk flest kan likevel delta gjennom å følge live-strømmingen begge kvelder fra kl 21:

Friday November 30th: https://youtu.be/fa9wf9TFgn8

December 1st: https://youtu.be/Z2mAdJE3Pd8

Hurra!
09.08.2017 August betyr festivalbonanza!
Ingen grunn til å sitte hjemme og sture mens Oslogryta koker over av festivaler. Før Øyafestivalen er halvferdig setter internasjonale Kids In Jazz inn støtet med konserter over hele byen fra fredag 11. til tirsdag 15.august. Barnejazzen overlapper med Oslo jazzfestival som bryter løs med rojal åpning i Operaen lørdag den 12. og holder koken helt til 19.august, som igjen overlapper med fri flyt med Blow Out-festival på gamle Oslo jazzhus, Mir i Toftes gate, fra onsdag 16. til lørdag 19.august. Så blir det noen dagers hvile før Melafestivalen varmer opp Rådhusplassen med musikk og mat 18.- 20.august. Ikke nok med dét, men helga etter blir det enda mer musikk og mat med Oslo Afro Arts festival på Caféteateret 24.-27.aug mens Femme Brutal festivalen fester grepet på Café Mir 25. og 26.august. Vel bekomme og sees der!

 

16.02.2017 Serendip 2017
Studentene ved Norges Musikkhøgskole inviterer til Serendip-festival torsdag 16. til lørdag 18.februar. Her presenteres ny og banebrytende jazz både fra studentene sjøl og fra noen av deres største forbilder og inspirasjonskilder. Det hele foregår på Norges musikkhøgskole på Majorstua, på Kulturhuset på Youngstorget og på Victoria Nasjonal jazzscene.

 

06.01.2017 festivalsesongen starter nå
Hva er vel bedre enn å starte et flunkende nytt år med livemusikk! Allerede tolv dager inn i det nye året freser all Ears-festivalen i gang med improvisert musikk i alle fasonger fire dager til ende på Blå, Nasjonal jazzscene, Henie Onstad Kunstsenter, Cinemateket og Deichmanske på Günerløkka. Helgen etter overtar Comsopolite festival-pinnen med sin årlige hyllest til Django og stringswingen. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter på Billettservice. Godt nytt år!

 

24.05.2016 Jazz på prøve
Hver kveld fram til og med søndag 5.juni er det jazzeksamensfestival på Victoria Nasjonal jazzscene: Siden 80-tallet har mange av Norges fremste jazz-, pop- og rockemusikere vært studenter ved NMH. Hør morgendagens stjerner spille allerede nå. Gratis!

 

18.01.2016 Djangofestival
Det er uke 3 og allerede klart for årets andre jazzfestival i Tigerstaden: til helgen rydder Cosmopolite golvet og gjør klart for Djangofestivalen! Hiv deg rundt og kjøp billetter på Billettservice. Hele programmet i kalenderen til høyre eller på www.facebook.com/Djangofestivalen
10.01.2016 Festivalsesongen er i gang
Torsdag sparkes festivalsesongen 2016 i gang med all Ears-festivalen, festivalen for improvisert musikk i alle former. Sjekk ut programmet i kalenderen og sikre deg billetter og festivalpass på www.hoopla.no
06.01.2016 oslo jazzfestival: Ekstrakonsert med Jan Garbarek i Operaen
Oslo jazzfestivals åpningskonsert med Jan Garbarek Group i DNOB ble utsolgt på no time, og det settes derfor opp ekstrakonsert mandag 15.august kl 18. Billetter er i salg på Operaen.no og tlf 2142 2121.

 

24.11.2015 Jan Garbarek åpner Oslo jazzestival 2016
Oslo jazzfestival fyller 30 år neste år, og bursdagsfeiringen åpner med Jan Garbarek, Rainer Brüninghaus (keys), Yuri Daniel (el.bass) og Trilok Gurtu (perkusjon) søndag 14.august i Operaen. Billettene får du på Operaen.no eller tlf 2142 2121.

 

13.08.2015 Oslo jazzfestival i full gang
jazzinoslo-redaksjonen har vært så travelt opptatt av å gå på konserter at vi ikke har rukket å legge ut melding om at Oslo jazzfestival er i full gang! Programmet finner du i menyen til høyre, og på www.oslojazz.no. Billetter til alle konserter kjøpes på billettservice eller i døra (ta med kort, ikke kontanter) på spillestedene så fremt det ikke er utsolgt. Høydepunktene står fortsatt i kø, så det er bare å komme seg ut av solstolen!

 

06.08.2015 Kids in jazz 2015
Det er festivaltid i Oslo, og torsdag 6.august braker Kids in Jazz-festivalen løs med første konsert på Barnas jazzhus ved Carl Berner. Festivalen får internasjonalt besøk fra både Japan (Sapporo Junior Jazzschool) og Danmark (Jazzcamp for piger), i tillegg til at det kommer artister fra hele Norge. Det blir konserter hver dag på forskjellige konsertvenues over hele byen.
26.05.2015 Eksamensfestival på Victoria
Endelig har vi kommet til den fine tida på året da jazz-studentene ved Norges musikkhøgskole setter Nasjonal jazzscene på hodet! De neste to ukene blir det hele 40 konserter, og arrangørene lover tight program, supre musikere og mange overraskelser. Gratis inngang.

 

27.04.2015 International Jazz Day 30.april
Torsdag 30.april feires den internasjonale jazzdagen over hele verden. I Oslo blir det blant annet konserter, jamsessions og jazz-slam over fire dager på Caféteatret i tillegg til omvisning i jazzfotoutstillingen, film og konsert på Nasjonalbiblioteket.

Det er UNESCO som har stiftet Int. jazz Day. Formålet med dagen er å belyse jazzens evne til å forene mennesker over hele kloden.  

21.01.2015 Djangofestival på Cosmopolite 23. og 24.januar
Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. Den norske Django-festivalen er den eldste av disse, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège.

- Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier festivalsjef Jon Larsen.

Hot Club de Norvège åpner selvfølgelig festivalen, og festivalpinnen overtas av blant andre Ulf Wakenius, The Rosenbergs, Jazzbanditt, Marian og Mihau Petrescu, Sammy Daussat, Noe Reinhardt med fler.

Velkommen opp til kulturslottet på Torshov!
15.01.2015 Nytt sesongprogram på Nasjonal jazzscene
Finn fram almanakken og plott inn konserthøydepunktene framover. De neste månedene står både opplevelsene og publikum i kø på Victoria. Det blir blant annet gjenhør med Arild Andersens "Mingus i Aulaen"-prosjekt fra Oslo jazzfestival, Jazzland records arrangerer labelnight, Jenny Hval og Susanna framfører "Meshes of Voice", Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim kommer ned ny Elvis-plate, Brad Mehldau trio kommer og så videre og videre. Enkeltbilletter og sesongpass kjøpes hos Billettservice.

 

22.12.2014 Festivallivet starter igjen over nyttår
Allerede 8.-11.jan er det klart for årets første festival i tigerstaden, All Ears festival for improvised music. De byr på en herlig miks av impro og støy som garantert får rensa øregangene dine etter julas velbehag. Festivalpass forhåndskjøper du hos Tiger.

Som om det ikke er nok braker det løs med Djangofestival for tjuetredje gang 23. og 24.januar på Cosmopolite. Forhåndssalg hos Billettservice.

God jul og godt nytt år!
18.09.2014 Oslo Stringwing kollektiv
Oslo Stringswing Kollektiv består av fire musikere med forkjærlighet for Django Reinhardts unike tilnærming til jazzen. De har gått hen og etablert en stringswing-jam på Bar Django i Thorvald Meyers gate 25 på Grünerløkka. Du er herved invitert til jam, med eller uten instrument, hver søndag mellom kl 18 og 21!

Les mer og lik på Oslo Stringswing Kollektiv sin side på Facebook

25.06.2014 Konserter i sommer
Fortvil ikke, hovedstadsjazzen tar ikke sommerferie! I hele sommer kjører både Oslo jazzforum, New Orleans Workshop og Herr Nilsen flere konserter hver uke, i tillegg til at Oslo jazzfestival har satt opp en utescene ved Spikersuppa hvor det blir muskk hver lørdag kl 15. Følg med her på jazzinoslo for oppdateringer på programmet.

 

20.05.2014 eksamensfestival 19- - 31.mai
Ut mai måned blir det eksamensjazz med studenter fra Norges musikkhøgskole nesten hver kveld på Nasjonal jazzscene Victoria. Konsertene starter kl 19 og det er gratis inngang. Til sammen skal 37 kandidater i ilden over ti kvelder. Velkommen!

 

01.04.2014 Tape to zero-festivalen 3. og 4.april
Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. Torsdag 3.april åpner festivalen med premiere på Kjetil Husebø sitt nye elektroniske prosjekt, Skyggespill, før SpaceMonkey og Susanna & Jessica Slighter tar over scenen. Fredag presenteres festivalens bestillingsverk signert Deathprod og Biosphere, etter at Joker Nies (Tyskland) og Andrés Prado (Peru) trio har framført sine sett. Les mer på Tape to Zero sine nettsider..
22.01.2014 Djangofestival og finsk frijazz
Denne helgen har publikum valgets kval mellom to festivaler; Djangofestivalen på Cosmopolite som feirer strengejazzen for 35. gang med noen av sjangerens ledende internasjonale og norske navn, og Finnish Fun-festivalen på Nasjonal jazzscene hvor vi møter finske og norske frijazzstjerner tre dager til ende. God helg!

 

30.12.2013 Nytt år og All Ears igjen
Hurra for jula, hurra for det nye året og hurra for All Ears-festivalen! Allerede torsdag 9.januar er årets første festival i gang. Det blir fire frie dager til ende med det beste du kan ønske deg innen frijazz, impro og støy. Det foregår i Ny musikk sine lokaler på Grønland torsdag og fredag, på Vulkan Arena på Grünerløkka fredag og lørdag før det hele rundes av med en ettermiddagsseanse på Henie Onstad.

Komplett program på all Ears sine nettsider.

03.12.2013 Frijazzpass på Victoria i januar
Programslippet for Nasjonal Jazzscene Victoria byr på en travel januarmåned for frijazzfansen. Men fortvil ikke, du kan kjøpe samlebillett til alle frijazz-konsertene i januar: FIRE! ORCHESTRA, FINNISH FUN og PAAL NILSSEN-LOVE LARGE UNIT. Frijazzpasset koster bare kr 500/350 og kan kjøpes hos billettservice.

http://www.billettservice.no/event/nordisk-frijazzpass-januar-billetter/412313

26.06.2012 Jazzed Out Oslo
Den franske TV-kanalen Mezzo og filmskaper Mathieu Mastin har i serien "Jazzed Out" tatt turen til New York, Paris og London hvor de har gjort en rekke flotte liveopptak på originale locations. Og hva var vel mer naturlig enn å legge neste storbyserie til Tigerstaden? Se "Jazzed Out Oslo"-opptakene fra i fjor sommer på YouTube:

25.05.2012 Grefsen Jazz Society åpner på Svettern!
Onsdag 6/6 kl 19:00 braker det løs for Grefsen Jazz Society i Grefsens eget ærverdige kulturpalass, Svettern. Et lokale som burde være kjent for de fleste. Dog kan det nevnes for de som ikke er kjent her, at Svettern er beliggende i Kjelsåsveien 18 i trygg avstand fra Skeidbanen.

Grefsen Jazz Society skal være et møtested for det lokale publikum og de lokale artister. Et forum for så vel profesjonelle som for entusiaster. Denne første kvelden vil da også bære preg av nettopp dette, i det Borderline Big Band selv vil stå for hovedinnslaget. Supporting act vil være det meget unge og særdeles lovende bandet «De og De», satt sammen av studenter ved jazzlinjen på Manglerud VGS.

16.04.2010 Nasjonal jazzscene og Herr Nilsen kåret til byens beste konsertscener!

Aften har kåret Nasjonal jazzscene Victoria til byens beste i klassen mellomstore konsertscener. Ikke nok med det, men de har også kåret Herr Nilsen til byens beste konsertscene i klassen små konsertscener. Vi gratulerer! Les mer og følg med på hvem som blir kåret til Oslos beste store konsertscene på www.oslopuls.no

01.04.2009 Gi grasrotandelen din til Oslojazzen!

Med Grasrotandelen kan du som tipper, spiller Lotto eller Joker selv bestemme hva Norsk Tippings overskudd skal gå til. Du kan velge deg en jazzklubb, et storband eller en festival som får fem kroner for hver hundrelapp du spiller for, uten at din innsats eller dine vinnersjanser reduseres. Registrer deg via SMS: Send kodeord GRASROTANDELEN <organisasjonsnummer> til 2020 (Tjenesten er gratis). Eks GRASROTANDELEN 123456789. I Oslo kan du velge å støtte: Big Boss Band org.nr: 985 430 519. Kampenjazz org.nr: 991 960 287. Konsertforeningen Blå org.nr: 879 602 432. Shebop bigband org.nr: 977 080 347. Stiftelsen Oslo jazzfestival org.nr: 971 565 780. Østnorsk jazzsenter org.nr: 880 349 392. Flere foreninger vil komme til ordningen etterhvert. Løp og tipp! 

25.11.2008 Miloud guiderk slås til Ridder av 1.Orden
For første gang hedres en innvandrer til Norge med denne belønning for "utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten". Onsdag 3.desember 2008 blir konsertarrangør og ildsjel Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 
På kongehuset sine hjemmesider står følgende begrunnelse for tildelingen:

Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge.


En skapende kraft

Marokkanske Guiderk kom til Norge i 1970, og har vært en skapende kraft i norsk musikkliv siden han i all beskjedenhet begynte å arrangere Emmajazz ved Emma Hjorths Hjem i Bærum i 1975.

I mer enn 30 år har han trukket verdens mest etterspurte musikere til Norge. Ingen andre kunne fått Chet Baker til å spille i gymsalen på en institusjon for psykisk utviklingshemmede – eller trukket storheter som Dexter Gordon, Stan Getz og Dexter Gordon til forstaden Bærum, heter det i en pressemelding.

Samtidig har Miloud gjennom klubbene Musikkflekken i Sandvika og Cosmopolite i Oslo gitt et internasjonalt mangfold av musikere i Norge muligheten til å fremføre sin musikk.

Utnevnelsen sender et sterkt og viktig signal fra Slottet i Mangfoldsåret 2008. Først og fremst fordi Miloud Guiderk selv representerer det flerkulturelle Norge, men også fordi dette er en anerkjennelse av hans evne til å åpne opp for og inkludere de mange ulike musikalske uttrykk som preger Norge i dag. Hans omtanke og raushet i forhold til sine medmennesker preger alt han gjør.

Feiringen av Miloud Guiderks utnevnelse til Ridder av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden vil foregå på "det nye" Cosmopolite i "det gamle" Soria Moria på Torshov i Oslo 3. desember. Programmet vil gjenspeile nettopp mangfoldet som preger norsk musikkliv i dag. 
Les mer om Cosmopolite her
30.10.2008 Tre for en-system ved registrering av konserter på jazzinoslo.no

Hurra for internett! Nå foregår registrering av arrangementer til jazzinoslo.no på følgende måte: Hvis du vil publisere ditt arrangement på jazzinoslo.no så går du til  http://jazzinorge.no/konsertkalender og legger inn infoen der. Da vil du få publisert info om din konsert både i "Konsertkalenderen" på  jazzinorge.no , på www.ostnorskjazzsenter.no og på www.jazzinoslo.no. Du får altså publisert konsertinfo tre steder ved å legge det inn én gang! Fantastisk! Og en stor takk til Dotgrid og K-prod for tekniske løsninger!

 
02.08 Blå
Kim Gordon & Ikue Mori
2100 entré 250,-, 20 år
Blå

KLUBB VRIOMPEIS PRESENTERER

KIM GORDON En av grunnleggerene av legendariske Sonic Youth. Hun har også vært involvert i en rekke andre samarbeid også, med artister som Lydia Luch, Vincent Gallo og Yoko Ono. Hun har i tillegg en lang fartstid innen kunstverdenen, både som kurator og kunstner og har samarbeidet med kjente navn som Dan Graham, Raymond Pettibon, Mike Kelley, Jutta Koether og Richard Prince på prosjekter utstilt over hele verdenskartet.

IKUE MORI Japanske Mori som har bodd i New York siden 1977 er en av vår tids store samtidsmusikkomponister og utøvere. Med slagverk som sitt utgangspunkt har hun gått gradene gjennom trommemaskiner og nå arbeider hun hovedsaklig med laptop’en som basis for sine lydeskapader. Hun har gjort utallige samarbeider med blandt annet Zeena Parkins, Fred Frith, John Zorn, vår egen Maja Ratkje og nå altså Kim Gordon

 
03.08 Kunsthall Oslo, Trelastgata 3
Høyt & lavt
1900 entré Gratis! / medl. Gratis! , Fri aldersgrense

Som en inngangsport til de to heftigste festivalukene i Oslo, kommer her en liten minifestival .Det serveres til sammen åtte sett med improvisert musikk både høyt og lavt.

For tredje år på rad arrangeres festivalen Høyt & Lavt, en festival med improvisert musikk som oppstår når det er behov for den. For første gang arrangeres festivalen på Kunsthall Oslo. Festivalen vil vise nye konstellasjoner mellom improviserende musikere med vidt forskjellige bakgrunner i sann ånd etter improvisasjonsmusikkens vesen. Felles for alle er en nysgjerrig tilnærming til lyd. 

Fredag 3.august :

Viviana Vega/ Agnes Hvizdalek – Trommer møter stemme. Med en nesten umenneskelig presisjon er det vanskelig å skille Hvizdaleks akustiske stemme fra det elektroniske. Har en unik duo sammen med Harald Fetveit og er drivkraft bak prosjektet önskekvist,Viviana Vega, en hardtslående trommis i bl.a. Cock Of Corps og er også er vokalist i Masselys. 

John Hegre – Bråkmaker fra Bergen. Med i bl.a. Jazkamer, Noxagt, Golden Serenades, Public Enema, og har også en flott soloutgivelse på +3db. En viktig ressurs i norsk musikkverden.

Espen Ursin/ Fredrik Ness Sevendal – Bratsj og gitar nedsmeltning Espen Ursin på elektronikk og bratsj er av den eldre garden i Oslos eksperimentelle musikkmiljø med start i Insomnia. Et improviserende postpunkband som tidlig på 80 tallet skapte kaos og furore i Oslos musikkundergrunn. Fredrik Ness Sevendal aka FNS er en veteran i Oslos undergrunnsmiljø og er med i en bråte bra prosjekter ,b.l.a DEL, Slowburn, Kobi ,Layers of the Onion. Som eminent soloutøver maner han fram psykedelisk folk ambient på gitar og elektronikk.

DOGUN – Psykedelisk støy. Nytt projekt med Dag Erik Knedal Andersen på trommer, Guro S Moe på el-bass og Jon Wesseltoft på gitar. Kaotisk psychnoise trio. Tungt og frenetisk. Medlemmer av bandet kan også høres i b.l.a Maranata, Cock of Corpse, SAKA,The Heat Death, MOE og Bluefaced people.

 
03.08 Café Mir, Toftes gate 69
Klang Kollektif
2100 entré 80,-, Fri aldersgrense
Café Mir

Klang Kollektif opererer innenfor et alternativt poplandskap hvor lyden av akustiske blåsere, vokal, stryk og trommer blandes med smakfulle synthesizere. Gruppen inspireres av alt fra rolige minimalister og støyende indie, til leken pop, jazz og rock. De forsøker å spille musikk som er lett tilgjengelig, uten at den av den grunn blir lett fordøyelig. Musikken preges av kreative og lekne arrangementer, med improvisasjon som et viktig element. Noen låter bygges opp rundt lengre melodilinjer som går over i mer støyende partier, mens andre låter er friere i både form og oppbygging og gir mer rom for eksperimentering og små detaljer.

Klang Kollektif er: Therese Aune (vokal, synth) Peder Simonsen (tuba) Katrine Schiøtt (cello) Marius Gjersø (trompet) Marte Eberson (synth, rhodes) Fredrik Kirkevold (trommer)

 

 
03.08 St. Halvard Pub & Bistro
Frå Telemark til Broadway
2100 entré , Fri aldersgrense

I serien med fredagskonserter på St. Halvard Bistro i gamlebyen er det nå gjenhør med Gamlebyen Vel. Gamlebyen Vel er ein folk- og jazztrio frå hjartet av Gamlebyen i Oslo og som består av: Anne Margaret Nilsen – Sang, Trygve Beddari – piano og Tov Ramstad – Kontrabass. Dei speler gamle blå og swingete slagere fra Telemark til Broadway.}

 

Sted: St. Halvard Bistro. Oslo gate 14, 0192 Oslo, NorwayTid: Fredag 3/8 kl 2100

 
03.08 Blå
Koeju
2200 entré 100,- / medl. 100,- , 20 år
Koèju

LIVE CLUB SESSIONS

Koeju: Nosizwe, Mathias Stubø, SoulBase, Johanna Nordström UTE FRA 20.00: Studio 2 DJ Academy

A night where musicians replaces the dj and plays energetic club music 100% live. Hooot soul, new norwegian electronica, live house session & visuals!

22:00 Johanna Nordstrøm band 23:00 Beat impro m/ Mathias Stubø & Bendik Baksaas 24:00 Soulbase feat. Nosizwe & Zawadi 01:00 Koèju live - House session

ARTISTS Mathias Stubø – sampling Nosizwe Baqwa – vocal Bendik Baksaas – electronics Johanna Nordström – synth & vocals Arthur Kay Piene – Keys Jonas Johnsen (Disaster in the universe) – drums Jonathan Ahlbom – tuba SoulBase – dj/electronics Zawadi – vocal Marius Gjersø – trumpet & fx Svein Magnus Furu – Saxophone Emanuel Svendson – drums Bendik Hovik Kjeldsberg (Shimmering) – drums & synth Åsmund Skuterud – live beats

KOÈJU PROJECT A club concept dedicated to live dance music. Host band, guest artists, new expressions, live beats, electronic & acoustic music for the dancefloor. Previous guest artists: Bilal (US) & band, Bilal & band, Stian Carstensen, Eivind Aarset, Norwegian Chamber Orchestra, Arve Henriksen, Karl Seglem, Steinar Ofsdal, Mathias Eick, Rajasthan Roots, Mathias Stubø, Thomas Strønen, Morten Qvenild, Quick Crew (Dance) and many others!

Arranged in collaboration with GLOBAL OSLO MUSIC

 
04.08 Kunsthall Oslo, Trelastgata 3
Høyt & lavt
1900 entré Gratis! / medl. Gratis! tba, Fri aldersgrense

Som en inngangsport til de to heftigste festivalukene i Oslo, kommer her en liten minifestival.

Det serveres til sammen åtte sett med improvisert musikk både høyt og lavt. For tredje år på rad arrangeres festivalen Høyt & Lavt, en festival med improvisert musikk som oppstår når det er behov for den. For første gang arrangeres festivalen på Kunsthall Oslo. Festivalen vil vise nye konstellasjoner mellom improviserende musikere med vidt forskjellige bakgrunner i sann ånd etter improvisasjonsmusikkens vesen. Felles for alle er en nysgjerrig tilnærming til lyd.

Lørdag 4.august:

kÖöK + Astrid Groseth – gitar vs dans Den improviserende gitarduoen  gav ut sin debutplate på FMR-RECORDS i vår og har ved flere anledninger samarbeidet med dansere som de også skal gjøre på Høyt og Lavt. Jørn Erik Ahlsen og Stian Larsen som duoen består av har også spilt med musikere som Han Bennink, Michael More og John Hughes. Astrid Groseth har BA i dans og pedagogikk med spesialisering i samtidsdans og bevegelsesveiledning ved Den Norske Balletthøyskole og jobber som frilans samtidsdanserdanser, soloprosjekt og duoen GROM med Guro S.Moe.

Dag Stiberg / Kristoffer Alberts / Jørgen Mathisen – saxmomentum Saxtrio som vil utfordre lydsvingningene i Kunsthall Oslo. Med bakgrunn i band som SAKA, Maranata og Zanuzzi 5 møtes jazz og støy klar til kamp.  Håvard Skaset – solo gitar Bak prosjekter som MOE, Bluefaced People, Sult har Skaset jobbet kontinuerlig med sitt soloprosjekt.  Modig musikk som tåler stillheten.

Tony Blomdahl/Harald Fetveit/ Kjetil Hanssen – Støytrio Harald Fetveit er en uuttømmelig ressurs og inspirator for improvisert musikks fornying gjennom underfundige og oppfinnsomme konsertprosjekter gjennom  serien Dans for Voksne. Med bl.a. hjemmemekka lydkilder har Harald i flere tiår støylagt konsertscener i inn og utland med førsteklasses støymusikk. Kjetil Hanssen – en tungvekter i støyfaget til tross sin unge alder. Med et lass av utgivelser på eget selskap Ambolthue og Kassettkultur, med soloprosjektet Torstein Wiik og med bl.a. Lasse Marhaug, Martin Powell, Arnfinn Killingtveit, jobber han med boblende overskudd på nye prosjekt og nye utgivelser. Tony Blomdahl (SE) på bl.a modularsynt og fjærreverb. Han er en stor ressurs for Gøteborgs støyscene og arrangerer Geiger – festivalen og spiller også i deathjazzgruppen Läder og punkebandet Plutslig Mondag.

 
04.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Christian Reim Trio
2100 entré kr 100,- i døra, 20 år
Oslo Jazzforum

Christian Reim – piano Olaf Kamfjord – bass Andreas Bye – trommer

 
08.08 Den Norske Opera & Ballett
Oslo jazzfestival
1930 entré 1295 / 995, Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Jazz i Operaen: Tony Bennett med gjest Antonia Bennett

 
10.08 Blå
Øyanatt på Blå: Fennesz & Stian Westerhus
2230 entré 150,- / 200,-, 20 år
Blå

Øyanatt er konserter og klubbkonsepter rundt omkring i Oslo sentrum etter at Middelalderparken stenger 23.00. Dette er altså en glimrende mulighet til å ta med seg den gode festivalstemninga inn i byen etterpå.

Øyanatt lages i samarbeid med de beste arrangørene og klubbene i Oslo. Grunnet varierende forutsetninger og behovet for at arrangørene skal få disse konsertene/klubbkonseptene til å gå rundt på egenhånd, gjør det ikke mulig å inkludere Øyanatt i festivalpasset. Gyldig Øya-billett til den aktuelle dagen (evt festivalpass) gir rabatt på Øyanatt-arrangement.

FENNESZ Christian Fennesz som han heter er trolig den største artisten innen eksperimentell elektronika. Hvert eneste av hans 4 studioalbum som soloartist har blitt lovpriset langt opp i skyene av alt som har kred her i verden. Når han ikke går på scenen alene så samarbeider han titt og ofte med andre artister, blant annet med Fenn O’Berg, Sakamoto, Sparklehorse og vår egne FOOD. 

STIAN WESTERHUS Hvordan går det ann å være norges råeste gitarist når man ikke liker intstrumentet man spiller på? Vel, slik har det blitt. Westerhus vrenger all saften ut av gitaren sin og leverer en udefinerbar lytteropplevelse om vanskelig kan beskrives. Ikke er det jazz, ikke er det metal, ikke er det gitar. Samtidig som det er alt det beste av det nevnte.

 
12.08 Victoria, Nasjonal jazzscene
Kids in Jazz
1800 entré Kr 70/gratis for barn under 16 år, Fri aldersgrense
Nasjonal jazzscene

Jazzfestival for unge jazztalenter.

 

9_b christine_oslojazz 7h1x1520

 

Velkommen til barnas egen jazzfestival! Her får du høre unge jazztalenter fra Japan, Ukraina og store deler av Norge framføre improvisert jazzmusikk i mange ulike konstellasjoner. Formålet med mønstringen er å synliggjøre gevinstene med gehørbasert musikkopplæring, og å vise hva man kan oppnå ved å eksponere barn for jazz i ung alder. Prosjektet er initiert av Improbasen, et landsdekkende ressurssenter for barn som vil lære å spille jazz.

 

Disse kan du høre på Kids in Jazz:

 

Sapporo Junior Jazzschool Denne skolen i Japan er enestående på verdensbasis med hele 60 barn som møter jazz og improvisasjonsmusikk allerede i 6-årsalderen. Skolen har frembragt musikere som har gjort karriere blant annet i USA. De samarbeider med de fremste internasjonale musikkinstitusjonene på feltet, og har årlige samarbeidsprosjekter med blant annet Berklee College of Music. Gruppen som gjester Norge utgjør et helt storband,  sammensatt av talentfulle 12-15-åringer. De er svært aktive, holder et høyt kunstnerisk nivå, og har vært på flere utenlandsturer, blant annet til Canada, Kina og Australia.

 

Polina Tarasenko – Youtube-sensasjonen fra Ukraina En video med den 11 år gamle trombonisten Polina Tarasenko fra Ukraina, har fått folk til å sperre opp øynene de siste ukene. Klippet har vært delt i musikkmiljøer over hele verden. Improbasen har klart å komme i kontakt med jentas foreldre via tolk, og forutsatt at det ordner seg med visum, vil denne talentfulle yndlingen også komme til Norge.

 

 

 

OJF’s Young Star, Voss Jazzskule, Improfolk og Improbasen I tillegg til de utenlandske innslagene kommer det barn fra flere miljøer rundt om i Norge. Det blir innslag med deltakerne på Oslo Jazzfestivals Young Star Seminar, elever fra suksessrike Voss Jazzskule, det helt nye initiativet Improfolk ledet av blant andre Karl Seglem og Sigurd Hole  hvor det blir gitt jazzundervisning fra en folkemusikkvinkel. Og selvfølgelig deltar Improbasens egne dyktige elever.

 

 

 

Et fellestrekk for alle disse aktørene, er at de kan vise til forbausende resultater ved å eksponere barn for komplekse musikkformer i ung alder. Det er også påfallende at opplæringstilbud på dette aldersnivået har en jenteandel som er fullstendig snudd på hodet i forhold til den ubalansen man ser i bransjen for øvrig. ”Kids in Jazz” er så vidt vi vet det første forsøket på å føre disse miljøene sammen.

 

Kids in Jazz arrangeres også på Barnas Jazzhus i Kråkstad og i Ski Rådhusteater

 

 

 
13.08
Oslo jazzfestival
1200 entré Dagskort 550,- eller billett til enkeltkonserter, Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Kurt Elling & Kaba Orchester, Jon Cowherd Mercy Project, Dhruv m.fl.

 
14.08
Oslo jazzfestival
1200 entré Dagskort 550,- eller billett til enkeltkonserter, Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

The Brazz Brothers, Tord Gustavsen kvartett møter Susanna Wallumrød, Get The Blessing, Christiania 12, Madeleine Peyroux, Christiania 12, The Deciders m.fl.

 
15.08
Oslo jazzfestival
1200 entré Dagskort 550,- eller billett til enkeltkonserter, Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Magnolia jazzband m/Topsy Chapman, Østerdalsmusikk, Bugge Wesseltoft solo, Fats Waller Project, Oscar Danielson, Goran Kajfes, Sunna Gunnlaugs med Tore Brunborg, Det norske poesi & satireorkester m.fl.

 
15.08 Mir
Blow Out! Jubileum 2012 || Onsdag 15. August
2000 entré 200,- pr kveld / 500,- for festivalpass, 20 år
Konsertforeninga

ONSDAG 15. AUGUST!   KNYST!

(Kasper Værnes, Christian Meaas Svendsen, Andreas Wildhagen) 

STEN SANDELL SOLO DAVE DOVE / HÅVARD SKASET / DAG ERIK KNEDAL ANDERSEN BLACK MOTOR

(Sami Sippola, Ville Rauhala, Simo Laihonen)

————–  

KNYST!  

[Bilde]

 

Andreas Wilhagen – Trommer Kasper Værnes – Alt-saksofon / Klarinett Christian Meaas Svendsen – Kontrabass

KNYST! er en trio som opererer i krysningspunktet mellom tradisjonell frijazz og moderne samtidsmusikk. Det hele starta med enkle riff og sangbare melodier, men etterhvert har de gått inn på mer komplekse kompositoriske strukturer og uttrykk. Likevel er frihet, åpenhet, og sist men ikke minst, lekenhet i fokus da de tar fatt på sine kompositoriske skjeletter. Mentalt er musikken dypt forankra i den amerikanske jazzen fra 60-tallet, men dette er en mentalitet som Knyst! prøver å tilpasse til vår egen tid ved å trekke inn elementer fra samtidsmusikk og moderne komponister. KNYST! er flytende, uttrykksfull musikk, som lyder upretensiøs og åpen innafor klare men løse rammeverk. Blow Out!-ledelsen regner med å plystre høylydt på KNYST!-riffa når vi tusler ned mot Sangam sånn i ett-tida

http://www.christianmeaassvendsen.com/projects/knyst/

 

STEN SANDELL solo (se)

 

[Bilde]

 

Vi gleder oss stort til den svenske piano-virituosen Sten Sandell kommer for å jazze opp stemning på Blow Out!s 2 års-jubileum. Sandell regnes sammen med Raymond Strid og Mats Gustafsson som en av yppersteprestene i svensk improvisasjonsmusikk og denne kvelden stiller han alene med pianoet på Mir. Blant ørti tusen prosjekter Sandell har hatt fingra borti så må vi nevne Sten Sandell Trio der han spiller med Paal Nilssen-Love og Johan Berthling og ikke minst Swedish Polyphony som gjesta Blow Out! tidligere i år. Ta høyde for intrikat pianospill og spilling på uortodokse deler av pianokroppen.  http://www.stensandell.com/

DOVE (US) / SKASET / KNEDAL ANDERSEN

 

Dave Dove – Trombone Håvard Skaset – Gitar Dag Erik Knedal Andersen – Trommer

 

[Bilde]

Denne trioen består foruten amerikaneren Dave Dove av de Blow Out!-vennene Dag Erik Knedal Andersen og Håvard Skaset, som på hver sin front angriper og revitaliserer jazzbegrepet og impro-tradisjonen. Dove er til daglig primus motor i det Houston-baserte prosjektet Nameless Sound som holder improvisasjonskonserter og workshops for skoleelever, hjemløse og andre som virkelig trenger litt impro-energi i hverdagen. Vi er gleder oss veldig til Dove tar fram trombona på Mir denne kvelden.Dag Erik er en av de virkelig kule eksperimentelle trommisene her til lands og han har så mange band og prosjekter at det er vanskelig å forstå hvordan han faktisk har tid til å gjøre trivielle ting som å vaske opp, gå på butikken og besøke mor si. Noen av Blow Out!s favorittprosjekter er SAKA, The Heat Death, AKODE og selvfølgelig No, Gutvik! Håvard Skaset er en særs aktiv og mangefasettert gitarist som har spilt konserter med store deler av impromiljøet i Oslo by. Skaset og Knedal Andersen har samarbeida i flere konstellasjoner tidligere der vi kan nevne Force Majure og mega-bandet Burning Dog Orchestra.

 

http://www.knedalandersen.com/ http://www.namelesssound.org/

 

BLACK MOTOR (FIN)  

[Bilde]

 

Sami Sippola – Saksofoner Ville Rauhala – Kontrabass / El-bass Simo Laihonen – Trommer

Black Motor sogner til den finske industribyen Tampere, som på grunn av tung tung industrivirksomhet og antallet brune pubber refereres til som Finlands Manchester. Tampere ligger (som de fleste andre byer i de tusen sjøers land) mellom to innsjøer med 18 meters høydeforskjell. Høydeforskjellen brukes til å drive en hydroelektrisk turbin i elva Tammerkoski. Det var her Black Motor først fant den kullsvarte og høyenergiske improvisasjons-energien de trengte for å bryte isen i “The city of Manserock” (Manse = Tampere) og gi frijazz-scena en vitamininnsprøytning som ga finnene en liten smak av varmere himmelstrøk. Kort og godt spiller Black Motor rå og hemningsløs frijazz fra øverste skuffe.

http://www.reverbnation.com/blackmotor http://www.myspace.com/blackmotors

 
 
16.08
Oslo jazzfestival
1200 entré Dagskort 550,- eller billett til enkeltkonserter, Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Solveig Slettahjell, Gregory Porter og KORK, Minnekonsert for Totti Bergh, Kustbandet, Solid Harmony, Trondheim jazzorkester & Stian Westerhus, Jan Erik Vold & Alfred Janson m.fl.

 
16.08 Mir
Blow Out! Jubileum 2012 || Torsdag 16. August
2000 entré 200,- pr kveld / 500,- for festivalpass, 20 år
Konsertforeninga

TORSDAG 16. AUGUST!        

JAAP BLONK / DAVE REMPIS / LASSE MARHAUG / PER ZANUSSI / TOLLEF ØSTVANG     JON RUNE STRØM     VCDC

(Frode Gjerstad, Ståle Liavik Solberg, Stine Janvin Motland, Fred Lonberg-Holm)

JASPER STADHOUDERS / OLE MORTEN VÅGAN / PAAL NILSSEN-LOVE

 

————————————–  

JAAP BLONK / DAVE REMPIS / LASSE MARHAUG / PER ZANUSSI / TOLLEF ØSTVANG

 

[Bilde]

Jaap Blonk – Vokal Dave Rempis – Treblås Lasse Marhaug – Elekronikk Per Zanussi – Bass Tollef Østvang – Trommer  

Tut & Bært, detta blir Svært! Jubileets tredje dag fyres av med et herlig stjernelag. Jaap Blonk er en rimelig crazy stemmekunstner som helt sikkert får deg til å flire så høyt at du setter chili-rommen i halsen og søler øl på den verdenskjente cellisten som sitter ved siden av deg. Han har ihvertflal samarbeida med masse kule folk der vi kan nevne Mats Gustafsson og Terrie Ex som noen av høydarne, og av hans egne prosjekter så digger vi Splinks and BRAAXTAAL. De mer punk-orienterte kreftene i Blow Out! liker også å bemerke at Jaap Blonk varma opp for flere Stranglers-konserter tidlig på 80-tallet. Dave Rempis er en av de store improvisatørene fra Chicago-scena og spiller blant annet med Ken Vandermark i Vandermark 5 og med Frank Rosaly og TIm Daisy i The Rempis Percussion Quartet.         

Lasse Marhaug har vel de fleste med litt over middels musikkinteresse fått med de siste åra på et av Oslos etterhvert mange vannhull med en visst alternativt musikalsk tilsnitt. For de som ikke er så vel bevandra så spiller han blant annet i Jazkammer og er medarrangør på All Ears-festivalen. Gudene vet hva eksil-nordlendingen Marhaugen stiller opp med denne kvelden. Per Zanussi er heller ingen hvermannsen når det kommer til jazz og fri-impro. Når Per smiler lurt så skjønner man at det er noe skikkelig ugang i gjære så det er bare å bli med på en Zanussisk trip over til den andre sida. Tollef Østvang er en rå frijazz-trommis som begynte å spille trommer som 6-åring og har siden blitt noen år eldre og spilt med en gjeng kule folk rundt omkring i verden. I god jazz-tekst-tradisjon så vil vi nevne samarbeid med blant annet Ab Baars, Michael Moore, Wilbert de Joode and Tom Blancarte.

 

JON RUNE STRØM SOLO    

[Bilde]

 

Bassist Jon Rune Strøm har levert tungt og stort foran verdenskartet på Mir i en mengde konstellasjoner de siste åra, ofte i Blow Out!s regi, men også for egen maskin med f.eks. Jon Rune Strøm sekstett. I tillegg speller Jon Rune i blant annet SAKA og Frode Gjerstad trio. Denne heite torsdagskvelden er det bare å glede seg til å oppleve Strøm alene med kontrabassen. Sett deg godt til rette og la Jon Rune overøse deg med bassmagi!

 

VCDC      

[Bilde]

 

Stine Javin Motland – Vokal Frode Gjerstad – Klarinett Fred Lonberg-Holm – Cello Ståle Liavik Solberg – Slagverk

Ståle Liavik Solberg har ikke alltid vært blid som sola. Etter en tung og tragisk oppvekst i en grå og anonym förort til Hamar, med britisk heavy metal og boogie-rock som eneste lyspunkt. Ståle fant heldigvis redninga i improvisasjonen og rømte innlandet til fordel for Stavanger. Og det var her Solberg møtte åndsfrendene Stine Javin Motland og frijazz-gudfar Frode Gjerstad som sammen med chicago-improvisatøren Fred Lonberg-Holm delte entusiasmen for både heavy metal, boogie-rock og fri improvisasjon. Resultatet blei kraftpakka VCDC!    

Ikke bare har de et kult navn, men de kryptiske bokstavene henviser faktisk til noe mer enn seg seg sjøl. V-en står for Vokal, C-en står for Clarinet, D-en står for Drums og C-en står for Cello. Så kom på Mir og se VCDC snu sorg til visdom og overøse deg med herlig impro fra øverste roteskuffe.

 

JASPER STADHOUDERS / OLE MORTEN VÅGAN / PAAL NILSSEN-LOVE    

[Bilde]

 

Jasper Stadhouders – Gitar Ole Morten Vågan – Bass Paal Nilssen-Love – Trommer

For å blåse av dag 2 på årets Blow Out! jubileum får vi en rett-i-fleisen-opplevelse fra en trio som ikke akkurat blei uteksaminert fra den lokale musikkskolen i fjor. Trommeslager Paal Nilssen-Love er et kjent og kjært navn for alle som har fulgt litt med i det norske musikklivet; og ikke minst for venner av Konsertforeninga. På innpust kan nevnes grupper som Atomic, The Thing, OffOnOff, Peter Brötzmann Chicago Tentet og Frode Gjerstad Trio.       

Fra den endeløse merittlista til Ole Morten Vågan vil vi trekke fram hans annerkjente hjertebarn Motif, Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og bidraget på Ola Kvernbergs Spellemannsprisvinnende Liarbird. Ole Morten har besøkt Blow Out! i mange konstellasjoner tidligere, men denne trioen lukter det dynamitt av.  Tredjehjul på denne musiske racervogna er den nederlandske gitaristen Jasper Stadhouders. Etter å ha studert klassisk og jazz i ei årrekke hoppa han av streiting-kjøret og stilte seg på impro-scena. Sjøl om han er ung har Jasper i tillegg til sitt eget band Cactus Truck, rukket å samarbeide med en rekke internasjonalt anerkjente navn, hvor en kan trekke fram spesielt Blow Out!- favorittene Terrie Ex og Andy Moor. Hvis han leverer noe i nærheten av det vi fikk høre sist han besøkte Blow Out! så er det bare å sette seg skolerett for detta blir fett!

 
 
17.08
Oslo jazzfestival
1200 entré Dagskort 550,- eller billett til enkeltkonserter, Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Marcin Wasilewski trio, Ståle Storløkken solo + Snah solo, Karin Krog/Bengt Hallberg, Union Rythm Kings med Mattias Seuffert & Børre Frydenlund, Sweet Billy Pilgrim, Elisabeth Lid Trøen Kvartett, Frode Grytten med Pedro Armona-Calvarez, Morten Qvenild og Ole Morten Vågan, m.fl.

 
18.08
Oslo jazzfestival
1200 entré Dagskort 550,- eller billett til enkeltkonserter, Fri aldersgrense
Oslo jazzfestival

Kasper Værnes kvartett med Cameron Brown, Young Star 2011 Anja Lauvdal, Jazzin Babies, Arild Andersen kvintett, m.fl.

 
19.08 Mono
Blow Out! Aftermath
2200 entré 100 kr, 20 år
Konsertforeninga

Blow Out! Aftermath

Fordi du ikke kan få nok, blir det et smør-på-flesk etterspill for Blow Out!-jublieet på Mono på søndag. 

Gibbs / Rempis / Nilssen-Love trio

————— Dave Rempis – Saksofoner Melvin Gibbs – Bass Paal Nilssen-Love – Trommer

Og klar til å slå siste spikeren inn i kista, der både levra og hørslen din ligger klar til kremering, står en power trio bestående av den amerikanske bassisten Melvin Gibbs, som – for ikke å glømme hans eget band Elevated Unity og at han er kreditert på ca. 50.000. plateutgivelser – har spilt i fuckings Rollins Band (!). Sammen med seg har han et par karer som ikke står tilbake for Henry sjøl når det kommer til musikalsk råskap; landsmannen saksofonist Dave Rempis (bl.a. Vandermark 5 og Ingebrigt Haker Flaten-quintet) og Blowouts egen tvilsomme onkel, trommis Paal Nilssen-Love, kjent fra Atomic, The Thing og et utall andre grupper. Fytti katta.

Gorilla Ass Piano ————— Fred Lonberg-Holm – Cello Per Zanussi – Bass Ståle Liavik Solberg – Slagverk

Gorilla Ass Piano utgjøres av den amerikanske cellisten Fred Lonberg-Holm, som tidligere har trollbundet Mono med gruppa si Seval, bassist Per Zanussi (Trespass Trio, Zanussi 5 m.m.) og trommeslager Ståle Liavik Solberg (Motsol, VCDC osv.) Det er ikke godt å si hvem som er hvem av Gorillaen, Ass’n og Pianoet, men det vi kan si er at når frikern fra Chicago, hvitevaregrossisten fra Stavanger og godgutten fra Hamar trommer sammen så er det nøyaktig det Id er hypp på og Ego sier nei til på en søndag etter en skikkelig utblåsning onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Konsertserien Blowout er et samarbeid mellom Konsertforeninga og jazzmusikere i Oslo. Den ruller og går året igjennom, så sett sida vår som startside med en eneste gang.

Konsertstart 22.00 100 kr i døra

http://blowoutoslo.blogspot.no/ http://www.konsertforeninga.no/

 
23.08 Herr Nilsen
Christiania 12
2000 entré 50/100/150, Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

23/08/2012 – 20:00 Herr Nilsen

er et storband i lite-format, satt sammen av de beste musikerne fra ulike jazzband i Oslo-regionen. Orkesteret ble etablert i 1992, på initiativ fra NOWJC, og de er et av klubbens to husband, i godt jazzfølge med Magnolia JB. Christiania 12 spiller musikk i ekte 30-talls-stil og spilleglede, virtuositet og god nostalgi er noen av stikkordene for dette helt unike orkesteret.

Anders Bjørnstad trp, Per Borthen trp, Tore Jensen trp, Aage Teigen trb, Ola Rønnow trb, Johan Bergli sax/cl, Øistein Isachsen sax/cl, Peter Opsvik sax/cl, Arild Berger pno, Børre Frydenlund bjo/guit/voc, Svein Otto Aarbostad bass, Kjetil Jensen drms
 
25.08 Stortorvet Gjæstgiveri
Per Borthen Swing Dept m/ Laila Dalseth
1330 entré Gratis! / medl. Gratis! gratis, Fri aldersgrense
New Orleans Workshop Jazzclub

25/08/2012 – 13:30 Stortorvets Gjæstgiveri

Per Borthen Swing Department Ltd. spiller levende swingmusikk og glajazz – like godt på jazzscener som i partylivet der det danses og folk hensettes til 50-tallet! 
 Laila Dalseth er en særegen sanger som formidler jazzens standardrepertoar med varme, inderlighet og innlevelse. Foruten Buddy og Spellemannspriser er hun tildelt Asker kommunes kulturpris 1982, Gammleng-prisen 1986, Oslo bys kulturstipend 1994, Gygrejazzprisen (Bø 1996) og «Ella-prisen (Oslo Jazzfestival 1999). Hun ble TV-portrettert for NRK i 1977 og 1993, og har ellers opptrådt i TV og radio i Sverige, Danmark, Tyskland, Jugoslavia, England og Skottland.

Per Borthen trp, Johan Bergli sax, Knut Riisnæs sax, Harald Halvorsen trb, Svein Alfredsen pno, Lasse Hansen guit, Sture Janson bass, Finn Torgersen drms.

Foto: Ann Iren Ødeby

 
25.08 Oslo Jazzforum/ Herr Nilsen
Examination of what
1600 entré 100,- / medl. 100,- kr 100,- i døra, 20 år
Oslo Jazzforum

Håvard Fossum – saksofon Børge Are Halvorsen – saksofon Jens Fossum – bass Håkon Mjåset Johansen – trommer

 
25.08 Biermannsgården, Maridalsveien 78
Plateslipp: Streifenjunko
2000 entré 50,-, Fri aldersgrense
Bidrobon

Espen Reinertsen tenorsax Eivind Lønning trompet

To utrolig telepatisk kommuniserende musikere i sjefs-sjiktet av norsk impro-miljø med sin sjangeroverskridende improvisasjon. Vi gleder oss veldig, og særlig fordi det samtidig er offisielt plateslipp for Streifenjunkos nyeste utgivelse på SOFA records: Sval torv

Det ryktes at det skal snurres vinyl på flere LP-spillere for anledningen.

http://www.streifenjunko.no/

Konsert nr. 147 i serien bidrobon arrangert av Drivhuset med støtte fra Norsk Kulturråd og bydel Sagene.

Dørene åpner som alltid 20 minutter før konserten med kaffesnacks og slikt ute i hagen eller inne før det starter. Presis konsertstart – hjertelig velkommen !

Foto: Andreas Ulvo

 
25.08 Chateau Neuf
SynKoke og Ni(fr) på Den Store Festen
2230 entré , 18 år
StudiOfestivalen

London Jazz Festival-aktuelle SynKoke med den ferske prisvinneren av Statkraft Young Star Ellen Andrea Wang på bass, er på turnè sammen med det franske avantgarde mathprog bandet NI. Årets mest progjazzede kveld!

 
28.08 Herr Nilsen
Come Shine gjør comeback!
2000 entré 200,-, 18 år

Come Shine gjør comeback!

Etter et lengre avbrekk er denne fantastiske kvartetten tilbake og gjør en stuntkonsert på Herr Nilsen! Erlend Skomsvolls halsbrekkende arrangementer, Live Maria Roggens lekne, kraftfulle vokal, Sondre Meisfjord på stødig bass og Håkon Mjåset Johansen energiske trommespill, gir tolkninger av jazzens standardlåter som ingen andre, denne konserten må du bare få med deg!

Et begrenset antall billetter legges ut i døra fra kl 19.

 Foto: ukjent

 
28.08 Mir
Blow Out! vs. Gutvik Ukentlig: FIRE!
2000 entré 100 kr, 20 år
Konsertforeninga

Blowout vs. Gutvik Ukentlig:

Fire! m/ Oren Ambarchi

Ketil Gutvik / Rolf Erik Nystrøm / Phil Durrant

 

Denne kvelden markerer åpninga av en ny sesong for BlowOut, etter at vi såvidt har fått bukt med deliriumen etter jubileet for kun halvannen uke sida. Vi får besøk av vår alltid like uberegnlige og rare, men likefullt alltide hyggelige, morsomme og knakende gode søster-konsertserie Gutvik Ukentlig, som løper et lite stykke ved siden av oss før de gir fra seg stafettpinnen for i år. Og vi har ess i ermet sjøl også.

 

For å distansere seg fra seint-60-talls-hippiebandet ved samme navn, har Fire! lagt til et utropstegn og sjeldent har bruk av tegnsetting vært mer på sin plass. Fire! er en svensk trio bestående av Mats Gustafsson, som har gjort seg mest bemerka her på nisseberget med The Thing, og som har opparbeida seg en særs anselig skryteliste av samarbeidsprosjekter og utgivelser gjennom over tjue år med orkansterk vind gjennom saksofonen. Med på dette kalaset er bassist Johan Berthling, som ellers har pleid samrøre med godfolk som Sten Sandell og Fredrik Ljungkvist og den ikke mindre aktive trommisen Andreas Werliin.

Med Fire! evner de å skape hard frijazz, som er bemerkeselsverdig groovy, samtid som den er i tråd med BlowOuts forakt for det forutsigbare og strømlinjeformede. Forrige skive de gav ut var i ledetog med sjølveste Jim O’Rourke, kjent fra sjølvste Sonic Youth, mens årets utgivelse  ”In The Mouth – A Hand” er med multiinstrumentalist og lydkunstner Oren Ambarchi. Oren har de siste åra mingla med størrelser som Sunn O)), Mayhem-Attila og Lasse Marhaug, og vi stoler på at han vil legge ytterligere en usikkerhetsfaktor til hva denne kvelden vil bringe.

 

Det er ingen gjeng med keitete unger fra den nærmeste nedskjæringsramma kulturskolen Ketil Gutvik har med seg heller. Sammen med den veletablerte, men uttrettelige gitarist Gutvik står saksofonist Rolf Erik Nystrøm (Zanussi 5, Poing for å nevne noe) og den britiske laptop-improvisatøren Phil Durrant.      

 

Linker:

 

Fire!: http://matsgus.com/archives/category/groups/fire

 

Oren Ambarchi: http://www.orenambarchi.com/

 

Gutvik Ukentlig: http://www.gutvik.com/ukentlig/

 

Poing: http://poing.no/

 

Phil Durrant: http://www.myspace.com/phildurrant

 
29.08 Sound of Mu, Markveien 58
Aase/Lea/Skalstad/Ytre-Arne
2030 entré Gratis ingang, hatten går., Fri aldersgrense
Sound of Mu

 

Håkon Aase – fiolin Marthe Lea – saksofon Axel Skalstad – trommer Sigurd Ytre-Arne – live videokunst

Improvisert musikk og videokunst! The hat goes. Dynni (døra) åpnar kl. 19. Du rekk Mono etterpå!

 
30.08 Herr Nilsen
Aspheim Oldtimers
2000 entré 50/100/150, 20 år
New Orleans Workshop Jazzclub

30/08/2012 – 20:00 Herr Nilsen

Gerhard Aspheim var en av dem som brakte tradjazzen til Norge, for mer enn 60 år siden. Nå er denne ”grand old” jazzmannen dessverre borte, men bandet hans og de svingende rytmene lever videre.

Stein Thue (sax/clar), Øyvind Kvarvåg (trp), Jan Inge Melsæter (trmb), Jan Brodin (banjo), Dan Erik Strømme (drms), Sture Janson (bass), Ivar Andresen (pno)

 
31.08 Victoria, Nasjonal jazzscene
Sesongåpning: Action Jazz med Snah
2100 entré Gratis inngang!, 18 år
Nasjonal jazzscene

Norsk stjernelag med heftig comeback

 

Action Jazz ble startet som en vinyllabel for syvtommere i 2003 av Kjetil Møster og King Midas-vokalist Ando Woltmann. Første band ut var trioen ved samme navn, bestående av Kjetil, Per Zanussi og Per Oddvar Johansen, som allerede spilte mye sammen i Zanussi Five. Etter noen intense konserter på bl.a. Last Train ble bandmedlemmene dradd til hver sin kant, og prosjektet ble lagt på is inntil de nylig returnerte med en konsert i Jakobskirken under by:Larm. Action Jazz har returnert i ny, elektrisk drakt og tar i bruk nyervervet erfaring fra de siste 8 årene: Møster tar med seg gitarpedalene og forsterkeren han begynte å bruke i Rune Grammofon-bandet Ultralyd, Zanussi henter fram el.-bassen han knapt har brukt siden Wibutee’s dager, og Johansen bruker trommemaskiner og synth-trommer fra sein Close Erase. Til sesongåpningen på Victoria har de fått med seg selveste Snah fra Motorpsycho på gitar! Snah – Hans Magnus Ryan, som foreldrene kaller ham – er kjent som gitarist i det trønderske rockelokomotivet Motorpsycho. I det siste har han også tangert den alternative jazzen med blant annet gjestespill i Tone Åse og Ståle Storløkkens BOL, og som musiker på Susanna Wallumrøds Gunvor Hofmo-plate. En gang i mellom står Snah alene på scenen. På Victoria sist hørt i vår fristil-serie, høsten 2011. Vi slår an tonen for høsten med et spennende comeback fra noen av landets mest spennende og kreative musikere. Velkommen til sesongåpning!

 

Kjetil Møster (saksofon) Per Zanussi (bass) Per Oddvar Johansen (trommer) Snah (gitar)